Narsissisten

Er du traumatisert etter møte med en narsissist – uten å vite det?

Narsissisten

De fleste terapeuter har hatt klienter med emosjonelle problemer som stress, angst, depresjon, panikkanfall og vektproblemer, for å nevne noen. Mange av disse er overveldet av følelse av skyld, skam og følelse av håpløshet. Til helt nylig var det lite forskning som kunne hjelpe å stille diagnose på mennesker med denne type problemer. For en terapeut er det avgjørende å kunne skille mellom en klient som er utsatt for vold eller mishandling i hjemmet og en person som er ødelagt etter samliv med en narsissist. Det er likheter mellom symptomene, men utfordringene er store i å skille mellom dem og grad av skade som et offer er utsatt for. Utfordringen og overraskelsen er at ofrene selv ikke er seg bevisst at de har post-traumatiske skader, ofte i et stort omfang.

I følge artikkelforfatteren er mishandlingen på mange nivåer, manglende selvsikkerhet, følelsesmessig, åndelighet og så videre. Det beskrives et posttraumatisk stress syndrom, Stokholm Syndrom, “Infantile Regression”, “Soul Rape” og andre symptomer som alle krever behandling.

Les hele artikkelen her: Narcissistic victim-syndrome a new diagnosis

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. bianca

  Tegn på at du er i ett forhold med en narsissist.

  du tviler på deg selv
  blir forvirret, du forstår ikke hva som skjer, og hvorfor det skjer deg.
  du tror du blir gal
  du skjønner det er noe galt med din kjæreste, du leser alt du kommer over om narsissisme,
  du forstår, men det forandrer ingen ting
  symptomer som ikke kan forklares på annen måte
  distansasjon fra deg selv og andre, og det du likte å gjøre
  hodet er ikke ditt lenger, narsissisten har tatt det over, han er
  alt du tenker på og alt du vil prate om. Alle som sier du må komme deg bort, gå fra han, vær
  klar over at dette ikke er ett valg, å bli i forholdet.
  du fungerer ikke, føler deg som en zombie
  angst
  søvnløshet
  konsentrasjonsvikt
  klarer ikke jobben
  sykemelding
  mister gleden og håp
  klar over at du har forandret deg, blir ikke den samme igjen
  medisinering
  På depresjonstesten hos legen skåret jeg til selvmord, det har aldri vært i mine tanker, men sier litt om
  alvoret i å være “hekta” og manipulert i forholdet til en narsissist.
  Terapi hos en spykolog som ikke har kunnskap, gjør det verre. Jeg har veldig dårlig erfaring.
  Jeg har selv dratt meg opp og fungerer igjen, men er fortsatt i forholdet. Imidlertid har jeg klart å
  lage strategier for mitt eget liv i forholdet. Og er sakte på vei tilbake til lykkelige meg. Jeg sitter med
  uendelig mye kunnskap on narsissisme og kommer til å fortsette å skrive her, med håp om at jeg kan hjelpe noen.

  • Takker for ditt bidrag. Var godt å lese det du skrev fordi slik har jeg hatt det siden ting roet seg ned. Følelsen av å gå ved siden av seg selv, ikke være tilstede i sitt eget liv, elendig konsentrasjon osv. Man må huske på at hjernen faktisk er skadet etter et forhold med en narsissist eller en med borderline. Det er veldig viktig å anerkjenne ovenfor seg selv, man er skadet i sjel og i hodet. Man forstår ganske enkelt ikke hva som har hendt med en selv. Det er som å komme hjem fra en krig.

   Det viktige er å forstå hvorfor vi ender opp med narsissister og borderline/narsissister i forhold, veldig, veldig ofte har vi selv vokst opp med en forelder med dette og tatt skade av det. Noe som gjør at vi gjenkjenner denne dynamikken og faller for de samme triksene og personligheten i en partner.

   En annen ting som kan hjelpe er å vite er at alle narsissister er på et utviklingsnivå med en 3åring rent emosjonelt, dette fordi deres utvikling har stoppet opp ofte grunnet en skade eller traume de selv har opplevd. Dette gjør at de forsøker å få deg til å føle deg slik de føler seg (projeksjon). Verdiløs, skitten, ubrukelig, forvirret og ødelagt. Det er slik de har det og et meget godt kjennetegn er at om du har det bra har de det dårlig og skal få deg til å føle deg dårlig (starte en meningsløs krangel etc), og om du har det dårlig har de det bra (smiler ekstra mye, ler høyt vil finne på ting etc). Legg merke til det varskosignalet, det er merkevaren deres.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.