Barn med en psykopat

Hun får alle til å tro at jeg ikke duger som pappa

Hun sier jeg ikke dukegr som pappa

En fortvilet pappa forteller om hvordan han blir spilt på sidelinjen av sin eks. Han har lest seg opp for å forstå hva dette handler om, og funnet fagfolk som har satt ord på dette fenomenet: Fagmiljøer snakker om foreldrefiendtlighetssyndromet.  Det som han vil omtale som ondskap

LESERHISTORIE: Jeg kjenner at noe er galt, svært galt. Jeg er ikke fagmann. Kun en pappa.

Folk som har hatt med slike familier å gjøre, har ofte et meget positivt inntrykk av hun med “de helt spesielle sosiale egenskapene”. Kun et fåtall er i stand til å begripe at mamma også bruker barnet for å oppnå egne behov og at adferden i eget hjem er i sterk kontrast til det andre ser. Kun de best trente ”øynene” vil oppfatte spillet.

Andre forstår det ikke.

Hun snakker negativt om meg og forteller at jeg ikke evner å være en god pappa for mine egne barn. Derfor må hun beskytte barnet fra meg og hele min familie. Historier som gir god aksept er om fyll, voldelighet, grenseløst pengebruk, promuskiøs  adferd og så videre. Løgnene framføres på en måte som tyder på at hun selv tror fullt og fast på dette.

Selvbebreidelse

Dette gjelder ikke bare meg: Selv fagfolk innen området kan bli manipulert av denne mammaen eller pappaen. Det samme gjelder barnet som skilles fra den andre forelderen Jeg har selv erfart at terapeuten gikk i allianse med mor om at jeg var voldsutøver både mot henne og barna. Da var mor trygg. Hun fikk bekreftet sine historier fra fagfolk. Det er ikke til å begripe, verken for den utsatte forelderen eller for de som har tro på denne. Da er du hjelpeløs som pappa. Da er selvbebreidelsen nær.

Å skaffe seg kunnskap om de psykologiske mekanismene bak denne adferden har vært til hjelp for meg, kanskje mest for å bli kvitt noe av selvanklagelsene.

Jeg trodde først at det jo måtte være noe galt med meg? Etter å ha lest mye om temaet kom jeg til at eneste utvei for å redde min egen helse var å komme meg fort ut og langt bort!

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mediene fokuserer stadig på savnet og sorga etter nære familiemedlemmer og venner som ikke lengre er blant oss. Det sies at denne åpenheten i disse innslagene er til god hjelp både for de som står frem med sin historie og for andre i lignende situasjon. Disse fortellingene er viktige, rørende og frembringer mye empati.

Empati og åpenhet er viktig i alle menneskelige relasjoner, ikke minst i sorgbearbeidelse. Når barn og unge er involvert, skjønner vi alle smerten i dette.

Å fortelle åpent og offentlig om sorgen og savnet noen foreldre og barn lever med pga spesielle familiehendelser, er svært vanskelig. Hva tenker omgivelsene, hvorfor skal den andre forelderen bli trodd når den første er så positivt overbevisende? Mange bærer derfor opplevelsene, skammen og sorgen alene.

Foreldrefiendtlighetssyndromet

Fagmiljøer snakker om foreldrefiendtlighetssyndromet.

Det som jeg vil omtale som ondskap.  

Undersøkelser viser at kvinner er de desidert mest aktive når det gjelder å sette barna opp mot den andre forelderen. Disse ubegripelige historiene ”fra dette syndromet” som inneholder så mye vondt, skam, redsel, ensomhet, smerte, sorg og savn.

Lidelser som varer i årevis, ja, kanskje livet ut. Der hvor far eller mor gjemmer seg i bilen eller andre steder for ikke å bli oppdaget i det de vil ”stjele” seg et glimt av barnet sitt. Når det manipulerte barnet forteller om sitt hat og sin avsky mot den andre forelderen.

Der finnes også fortellinger om barn som sårt savner sin mamma, sin pappa, sine halvsøsken, besteforeldre, søskenbarn, tanter, onkler etc . Noen av disse barna som ikke tør oppsøke den nærmeste familie på ”gal” side. Det kan medføre avstraffelser og utdeling av nye blåveiser. Dette savnet som får et tårefylt og stille utløp under dyna, ikke bare ei julenatt.

I kjærlighet og respekt til barna og til den andre mammaen eller pappaen som er utsatt for dette fryktelige spillet.

Måtte noen snart ta grep om denne ondskapen.

LES OGSÅ:

Mor var hverdagspsykopat

Hun vokste opp med en mor som var hverdagspsykopat. Som 45-åring fikk Inger Wesche hjelp av en kristen sjelesørger til å verne seg mot morens psykiske angrep. I programmet ”Under samme himmel” i NRK P1 forteller Inger Wesche at Gudstroen har hjulpet henne til et bedre liv.

Savner mer hjelp til psykopat-ofre

«En kamp». Slik beskriver mange ofre etter psykopater sitt søk etter noen å henvende seg til for hjelp og forståelse. – Det er et skrikende behov for hjelp, sier lederen for Norges eneste hjelpesenter for psykopat-ofre.

Foreldre som ikke blir enige etter samlivsbrudd, har ofte personlighetsforstyrrelser

– I saker med høy konflikt etter samlivsbrudd har ofte en av foreldrene klare innslag av personlighetsforstyrrelse, sier psykolog Knut Ragnar Knudsen til www.adressa.no.

Psykologer kan gi barna til psykopat-forelder

– Hvorfor er det så vanskelig for sakkyndige psykologer å avsløre narsissistisk, psykopatisk dynamikk? spør Rune Fardal i denne kronikken i Dagbladet.

Barndom påvirker psykisk helse mer enn krig | forskning.no

… av etnisk norske som lider, og som kanskje skulle vært prioritert i stedet for å stempla som håpløse, som bråkmakere, som tja basically psykopater/anti-sosiale .

Synes du at godklumpen er bedre enn andre barn og fortjener spesialbehandling ? I så fall kan du bidra til at gullet blir narsissistisk, mener forskere.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. Anonym

  Foreldrefiendtlighet uansett kjønn …er forferdelig for barna!
  Tror de fleste normale går langt i å beskytte bana fra å oppleve den andre som ond -uansett hvor forferdelig forholdet var.
  Når det er vold i div former må man holde seg unna – men husk alikevel på at barnet føler seg jo som halve den andre forelderen også….vær utrolig forsiktig med hva du sier og ikke ta raseriet ut til ungene.
  Dette er forferdelig for barn.

  Når en foreldre direkte lyver til systemet -så fortell rolig din versjon. Skjønner at dette må være ufattelig vanskelig!

 2. Marianne

  Det er dette som er vanskelig. Når fagpersoner ikke oppdager hvem som lager sirkuset som går ut over hele familien -og at barna blir de skadelidende. Min Eks nye flamme gjør alt i sin makt for å sverte og manipulere barna til å tro at deres egen mor ikke er verdt noe og ødelegger foreldrenes forhold og samarbeid. Falske bekymringer blir sendt til barnevernet som tror på denne kvinnens falske spill. Hun har god Jobb, god utdannelse og alle kort med seg,bortsett fra en sykelig sjalusi som min Eks snart må se. Barna får høre at moren kan bli anmeldt til politi om hun gjør som de har avtalt. Mor kjemper en kamp for å roe barn og stadig svelge kameler for å holde konflikt nede. Konfliktene skaper Eks og kjæresten,men da Mor har hovedomsorg er det hun som ansvarliggjøres,Mor må tåle og Mor skal tåle. Barna begynner å se hva som foregår,når de blir eldre skal alle mailer og sms vises om de spør -imellomtiden er det å stå på og være sterk, for her fins det ikke nok kunnskap blandt offentlige hjelpeapparat til å ta tak i situasjon og en feil Tlf kan bli katastrofal.

 3. Been there, done that. Foreldre som broker barn på denne måten i PAS har ihht faglitteratur en narsissistisk problematikk. De er umodne, de bruker barna mot den andre forelder og mot barnets behov for å dekke egne psykologiske behov. hat misunnelse stor krenkbarhet og lite empati preger disse. De kan si alle de rette ordene til systemets representanter, men de begår alle de gale handlingene i dekke av den “aggresive far”.

  Dette er alvorlig forstyrrede menesker som får sympati for sin avvikende personlighet. Og prøver man dokumentere dette for sakkyndige og dommere, så fremstår man” aggressivt”. Projektiv Identifikasjon er i bruk, virkeligheten blir snudd på hodet. Barnet blir ødelagt, far moster kontakt med barnt, den syke mor får bekreftet sin sykelighet.

 4. Huff det er trist. Er ganske sikker på at mamma ikke er psykopat. Men ho har gjort det som står her. Hun fikk oss barna til å hate pappa :/ vi var så små så vi skjønte det ikke. Men jeg har skjønt alt I ettertid. Ren ondskap. Hun har ødelagt veldig mye av forholdet til min pappa. Det har heldigvis blitt bedre nå i voksen alder. Men ikke da jeg hadde trengt han mest. Fra 12 år til ca 20. Det er veldig trist og noe jeg ikke bare kan glemme. Hun løy om han til alle, mange gjennomskua henne heldigvis. Men vi barna holdt med mamman vår dessverre. Hun påsto at pappa ikke gadd å ta oss med på ting mens sannheten var at han spurte ho først og ho sa til han at vi ikke ville. Og det ble jo da mange sånne misforståelser som ødela hele forholdet. Syns veldig synd på pappa som gjorde sitt beste, men han trodde jo og på mamma, om at vi ikke ville osv.

  • Så godt å høre at du har skjønt hva som har foregått. Håper du klarer å viderebringe dine erfaringer til fagfolk, slik at de får kunnskap om hvor mye barna og begge foreldre mister når sånt skjer, underveis og i ettertid. Beste ønsker for tida som kommer.

   Hilsen en mamma som venter på at eldste datter skal forstå og ta kontakt.

 5. Anonym

  Jeg har vært gjennom dette helvete nå i 4 år. Bestilte time hos familievern-kontoret på Lillestrøm, men terapeutene der trodde på løgnhistoriene til moren. Hun gjorde seg selv til offer ved å få plass på krisesenter i 30 dager i Skedsmo. Jeg nektet å tro det var sant da jeg etterlyste datteren min. Disse menneskene er så syke at de er i stand til å gjøre det utroligste!

  Det verste er at hun forteller løgner som far aldri får mulighet til å forsvare seg om, om han i det hele tatt får rede på dem. Barnevern, politi, Skedsmo kommune ja til og med krisesenteret der klarte hun å få legge seg inn med ett av barna mine i 30 dager! Ja, foreldrefiendtliggjøring er ren ondskap og jeg er helt enig med Fardal i at det er forstyrrede mennesker som kan finne på å gjøre sånt.

  Og ja, det er ondskap som samtidig blir “beskyttet” av systmeet og institusjonene. Jeg hadde nok ganske høye tanker om psykologer og terapeuter, men opplever at alle var utrolig enkle å manipulere. Skjønte ikke min ex hadde personlighetsforstyrrelse, men jeg har i ettertid sett at hun manipulerte meg i alle år, men også barna. Hun er alkoholiker og jeg orket ikke lenger “holde maska” hennes på plass. Ønsket kun å komme meg ut av forholdet, men jeg hadde jo ikke drømt om at det også skulle bli ensbetydende med å bli skilt fra barna mine. Alvorlig tema og det er dessverre altfor få mennesker som kan gjennomskue disse i dag. Og det blir satt altfor lite fokus på barna. For disse barna utsetter for grov barnemishandling i det de opplæres i å mobbe og trakassere den andre forelderen. Resultatet blir traumatiserte barn som selv har store muligheter for selv å utvikle personlighetsforstyrrelser.

 6. Anonym

  Det er et helt forferdelig tema som de fleste psykologer og terapeuter blir manipulert trill rundt til å tro på disse narsissistene. De gjør seg selv til offer og utfører såkalt projektiv identifikasjon -som Fardal skriver. Den som utsettes for dette skjønner til å begynne med ingenting, for man får seg ikke til å tro at kvinnen man en gang elsket kan finne på å være så ondskapsfull. Barna blir et redskap for moren og det som er ekstra vanskelig å leve med er å vite at den narsissistiske forelderen barna mine lever sammen med mangler empati. Hun evner ikke å elske sine barn. I dag er det gjerne sånn at narsissisten allierer seg med barnevern, politi, skole, kommune osv. og spiller offer, slik at når politianmeldelsene hagler på, og du får besøksforbud uten å skjønne noe som helst. Da skal du vite at hun har vært på ferde. Jeg har vært i Retten da jeg nektet å signere på besøksforbud i 6 måneder. Selv om jeg hele tiden insisterte på at jeg aldri hadde “truet” henne, slik hun påstod. Jeg snakket aldri med henne, men derimot snakket jeg med husverten som narsissisten påsttod at far skulle ha truet mor. Politiet foretok aldri avhør av denne husverten, og resultatet ble et justismord! Likevel, det verste er at det var barna mine som ble mest skadelidende av dette, siden de tror jeg har forsøkt å ta livet av moren! (Det er det jeg har fått høre at hun sier om den saken) Hva kan man gjøre? Ja, foreldrefiendtliggjøring er ondskap!

 7. Anonym

  Det kreves enorm jobb for å nøste opp i et nettverk av løgner og falske anklager. Store utgifter for både staten og den forelderen som utsettes for PAS.

  Anklageren unngår hele tiden kritisk søkelys ved å gjøre sine offerhistorier med støyfulle og mer dramatiske, slik at man fremstår som kald ved å ikke bistå.

  Barn manipuleres gjerne ved å gis ultimatum, og falske premisser som at barnet må velge mellom foreldrene.

  Slik tilfredsstiller fiendtliggjørende og fremmedgjørende foreldre egne sykelige kontrollbehov, mens staten, den andre forelderen, og ikke minst barna betaler prisen

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.