Psykopaten

Psykopaten svarer!

Psykopaten mener det ikke er hans skyld at han er som han er

Er vi nådeløse mot psykopaten? Artikkelen “Du er dømt til å tape mot psykopaten” har fått stor oppmerksomhet. Den er vist for nesten 150.000 mennesker og delt snart 3.000 ganger på Facebook.

Noen mener vi er nådeløse og synest nærmest det er synd på psykopaten.

Vet psykopaten at han eller hun er en psykopat? Kan psykopaten velge sin oppførsel? Er det hendelser i oppveksten som gjør at vi skal laste andre enn psykopaten?

Ikke synd på psykopaten

Vårt syn på dette bør være klart for lesere av psykopaten.info – Det er ikke “synd” på psykopaten. Vedkommende er fullt ut klar over hva han eller hun utsetter sine ofre for.

At noen grunnet en dårlig oppvekst eller som følge av andre hendelser (f.eksempel alkoholisme) kan utvikle personlighetstrekk som kan minne om psykopaten kan til en viss grad korrigeres. En fullblods psykopat kan derimot aldri forandres. Er du så uheldig å møte på en slik, der det kun en ting som gjelder: Kom deg vekk!

Andre er ikke enig med oss. En kommentar fra Arne var:

“Veldig ensidig og hatsk fremstilling. Husk at “psykopater” er mennesker som har det veldig vanskelig selv, ofte som har hatt forferdelige opplevelser i livet. Alt har en årsak.”

Vel, vi er ikke enige. Vi fokuserer på de mange ofrene for psykopatene og snur ryggen til psykopaten. På psykopaten.info har vi imidlertid stor takhøyde, og slipper gjerne til de som måtte mene noe annet enn oss. Selv en som regner seg selv som psykopat.

Jeg har diagnose som psykopat

Vi har fått en henvendelse fra en mann som hevder han er diagnostisert som psykopat. Han mener at det er vanskelig å forholde seg til sin egen diagnose og at han ikke selv har bestemt at han vil være psykopat. Er han en psykopat? Les selv og døm:

“Dere har mange artikler om hvordan komme seg unna en psykopat og alle er det fullstendig nådeløse ovenfor psykopaten. Det er nok dessverre nødvendig for at mennesker rundt psykopaten skal forstå nødvendigheten av å komme seg vekk så fort som bare mulig.

Likevel savner jeg en forklaring på hva som skaper en psykopat eller det faktumet at en psykopat ikke nødvendigvis handler slik i ond hensikt. Psykopaten vil i mange tilfeller være oppriktig overbevist om at det han/hun gjør er rett. Det er denne essensielle manglende innsikten i egen atferd som gjør behandling av psykopaten nær sagt umulig. Jeg sier nær sagt da det er meget omstridt, dog har ikke jeg funnet en behandling med nevneverdige resultater å vise til.

Hvem er jeg?

Jo jeg er en av disse psykopatene som har ødelagt så utrolig mye på min vei, men uten egentlig forstå at min atferd er helt på viddene. Jeg ble vist en skriftlig redegjørelse av min atferd og dens resultat av det som nå blir min eks.

Det var en fryktelig lesning! Hun var ikke i huset når jeg leste slik at jeg kunne ikke vri på noe av det som sto der, og det er jeg overbevist om er grunnen til at jeg tok det til meg.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Resultatet er jo selvsagt at vi flytter fra hverandre hvor hun får fullt foreldreansvar for vår mindreårige sønn. For jeg skal IKKE påvirke min sønn til å bli som meg på NOEN måte. Dette ordner vi via en advokat sammen. Viktig å få gjort det mens jeg enda ser min atferd så tydelig.

Jeg har vokst opp slik de fleste psykopater med alvorlig omsorgssvikt som barn med godt krydret vold. Det er under slike forhold en psykopat skapes, og selv om det selvsagt ikke unnskylder noe, så er det viktig å ha i bakhodet.

Jeg valgte ikke å bli slik

Jeg ønsket meg ikke en atferd som i praksis er umulig å behandle, men som fordømmer meg til et liv i ensomhet. I hvert fall om du ikke ønsker å ødelegge flere stakkars mennesker med ditt nærvær.

Ikke det, jeg har venner som jeg ikke terroriserer men de er ikke så nærme at de forstår hva jeg er. Min atferd kommer frem i nære og intime relasjoner, og det er jo det jeg må unngå. Så ha det i bakhodet når dere skriver at psykopaten er et monster, vi er mer enn det.

Jeg forstår at dere kanskje ikke burde publisere dette, eller at dere kanskje ikke vil siden det på en måte gir et annet bildet av psykopaten. Det er både greit og forståelig, man skal IKKE ofre andre på vegne av psykopaten. Jeg synes bare det er så utrolig vanskelig å forholde seg til min diagnose (dyssosial personlighetsforstyrrelse) når uansett hvor jeg prøver å lese meg opp finner artikler som: Kom deg vekk før det er for sent.

Livet handler om øyeblikkene man deler med de man er glad i, og det er noe jeg aldri har klart eller får oppleve i fremtiden. Dette er ikke et liv med innhold annet enn konflikter og jeg ønsker ikke det for verken meg selv eller de rundt meg.

Moralen av min historie er enkel: “Psykopaten er kompleks som alle andre mennesker, vi er mer enn bare monstre.”

LES OGSÅ:

Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Du er dømt til å tape mot psykopaten – kom deg vekk!

Hvorfor psykopaten aldri kan forandres – koblingene finnes ikke som hos normale mennesker 

Kan du behandle en psykopat? 

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva synest du? Er det synd også på psykopaten, ikke bare ofrene? Kan en dårlig oppvekst skape en psykopat og dermed unnskylde oppførselen? Vær den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir. (NB! Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (12)

 1. Anonym

  Høres ut som det er eks som har stilt diagnosen. Mest sannsynlig der problemet ligger. For meg et kjent fenomen.

 2. anonym

  En psykopat ville aldri hatt noen form for selvinnsikt/selvkritikk. Det kan synes vanskelig å tro at historien er fra en ekte psykopat. En psykopat ville aldri latt den ene forelderen ha all omsorg ‘for ikke å bli som ham’…Her høres det ut som om det er eks’en som er psykopaten og har hjernevasket ham. Det er ofte sånn det foregår.

  Det er ikke synd i psykopaten! Ofrene bør tenke utelukkende på seg selv og komme seg vekk.

 3. En psykopat vil ikke stille spørsmål rundt sin egen oppførsel, så i det øyeblikk et menneske stiller seg det spørsmålet: Er jeg psykopat, hvilke skader har jeg påført andre? Så er det ikke en psykopat. En ekte psykopat eier ingen medfølelse, om han/hun skader andre eller ikke, bryr han/hun seg fint lite om. Så den som har skrevet stykket over her kan da umulig være psykopat, men han kan kanskje ha en vanskelig personlighet. Ikke alle psykopater har vokst opp i dårlige hjem – pappaen min var en ekte psykopat, men ikke av den fysiske voldelige typen. Han kom fra et overklasse hjem, med en psykopatisk far og en undertrykt mamma. Han opplevde den psykiske volden fra sin far, og utviklet psykopati selv. Det har jeg så vokst opp i, et hjem med en psykopat pappa og en mamma som var hans slave.
  Psykopater legger merke til og forstørrer alle dine feil og de driter deg ut offentlig (men bare så du selv føler deg flau, andre ler og kaller deg sart og nærtagende). Jeg har fått fortalt fra jeg var 7 år gammel at jeg: “Desverre var født uten hjerne” og han så på meg mange ganger og sa med et smil: “Du er så dum, stygg og irriterende”.
  Ja jeg kunne også ha blitt psykopat, men jeg ble det ikke – derimot ble jeg det motsatte – overempatisk, medfølende overfor andre mennesker som sliter. Men klart at man kan bli ødelagt som menneske ved å vokse opp i slike hjem – og kan bli psykopat selv. Men tror også bare mange sliter med masse vanskelige følelser og oppfører seg dumt, uten at det trenger å være en psykopat. Psykopater “sliter” ikke med seg selv, de har det faktisk nesten alltid bra….

 4. Charly

  Jeg vokst opp med en psykopatisk far, som med vilje trykket meg ned for at jeg skal føle at jeg ikke er verdt noe, fysisk straff hvis man svarte imot han, selvom han visste han hadde feil. Ingen selvinnsikt over hva som blir gjort og heller ingen anger. Han kasta meg ned trappa fordi jeg ikke spiste opp maten min, da var jeg 8 år. han slang bemerkninger om utseende mitt, kalte meg feit og usmakelig. Han var så morsom og sjarmerende med sine venner og når vi var sosiale,men svitsja når vi var hjemme. Har forsatt en anstrengt forhold, har bryr seg veldig lite om barnebarna sine, eller barna. De deler sjeldent følelser og han sa ikke at han var glad i meg før jeg var ca 25 år. Den det var skrevet på et papir selvfølgelig. Jeg har tilgitt han for alt han har utsatt meg for, kun for min egen del. Hatet mot han var som gift, man glemmer ikke hva psykopaten gjør mot deg men man må gi slipp på hatet og bitterheten. Livet uten han er bedre, selvom man savner til tider. Jeg vil aldri få den bekreftelse jeg er ute etter fra han uansett.

 5. Selina

  Når det kommer så langt til at en person faktisk tar sitt liv ? Er det ok da å føle medfølelse for psykopaten som har tatt vekk en av dine nærmeste fra deg ?
  Dette er bare et spørsmål . Historien kommer kanskje igjen senere . Er enda i sorg etter å ha mistet en av mine nærmeste .

 6. Bianca

  “Psykopaten er kompleks som alle andre mennesker, vi er mer enn bare monstre.”
  Han har rett i det. De er mye mer komplekse enn andre mennesker, og ikke bare
  monstre. For meg høres han mer ut som en narsissist, de vet hva som er rett og galt, men gjøre gale ting alikevel, de skammer seg, de har empati, men bryr seg ikke, om det sårer andre, for å gjøre det de vil. De har selvinnsikt, men vil ikke forandre seg. De vet de er spesielle, de blir såret, om du angriper egoet.
  De kan bli så såret at de går inn i en depresjon. De lever i en fantasiverden, parallelt med den virkelige verden, ekstremt opptatt av sin egen kropp og utseende, ofte hypokondere, de misliker seg selv, derfor prosjektere de alle sine dårlige egenskaper over på deg som er nær. Så når de gir uttrykk for alle dine feil, mangler og er nedlatende, er det fordi det er det de føler om seg selv da. Om du ikke klarer å gå fra han, som alle råder oss til. Så la tiden jobbe for deg, etterhvert blir det så kjedelig og forutsigbart at du ikke orker mer. De samme historiene i times vis om og om igjen. De lever i sykluser, det samme om og om igjen. Og husk at den som kommer etter deg får det ikke noe bedre, de vil heller ikke få det du ikke fikk, nemlig hans kjærlighet og ett lykkelig forhold. Det kan se sånn ut de første 3 ukene, når han er i forfører perioden(validering)så kommer devaluering, så kommer kaldhet og hans søken etter, noe nytt å mate egoet sitt med, men etter 3 mnd, vil du se det tomme utrykket i øynene hennes også.

 7. Det lyder som en psykopat i krise. Dem kender jeg flere af. De bliver ramt af selvindsigt, der komme som lyn fra en klar himmel. Det slår dem ud, og selvmord er helt klart en mulighed, de overvejer.

  jeg har forfærdelig ondt af disse mennesker. De har ikke selv valgt at blive psykopater. Jeg har ligeledes forfærdelig ondt af deres ofre. Vi må have en lov, der beskytter ofrene. Men jeg mener også, vi bør arbejde for, at psykopati anerkendes som et handicap, så disse mennesker kan få hjælp og støtte.

 8. Psykopater og narsister trenger ikke støtte. Det er jo et nederlag for dem å erkjenne egne feil. Jeg lever med narsissistisk mann eller manipulator. Ingenting er ekte ved han. Etter 27 år vet jeg ikke hvem han er. Huff blir psykisk sjuk av å tenke på han.

 9. En fin artikkel som viser at du har både selvinnsikt og empati; noget en psykopat aldri ville hatt, hvertfall ikke etter min definisjon. Kall deg selv en mann med dyssosial personlighetsforstyrrelse eller narsissist, passer meget bedre. Min mor er fullblods psykopat og vil aldri selv vurdere at det kan være noe galt med hennes psyke. Det er alle andre det er noe galt med, absolutt ikke henne. Hennes barn er i hennes øyne ikke individer slik din sønn er for deg, de er hennes eiendeler som hun kan gjøre som hun vil med så lenge myndighetene ikke finner ut av det. At du selv skriver at du er en psykopat er det som for meg beviser at du ikke er det, og dermed kan selv kontrollere din oppførsel ovenfor andre i fremtiden dersom du ønsker å bli bedre. Masse lykke til.

 10. Anonym

  Ja, jeg synes det er helt forferdelig synd på psykopaten. Gener spiller sikkert en rolle, men jeg tror det avgjørende for å skape en psykopat er miljø/oppvekst.

  Om vi ser på oss selv, har vi alle såkalt narsissistiske trekk. Om vi undersøker dem og finner ut hvor de kommer fra, vil vi se at de kommer fra frykt, usikkerhet og en følelse av verdiløshet. Disse underliggende følelsene er ille nok for vanlige folk, og mange ganger verre for en psykopat – såpass mye verre at det eneste livene deres handler om er å forsøke å ikke føle dem, vha. sine klassiske knep som gaslighting, selv-forherligelse, projisering, osv. Ubevisst, selvsagt. Man kan si at de lesser dritten sin over på andre, istedenfor å ta ansvar for den selv, og ødelegger derved andre i et forsøk på å unngå å selv gå til grunne.

  En mer ynkelig og grusom skjebne finnes ikke, spør du meg. Og innerst inne vet psykopaten dette, det er derfor de aldri kan se på seg selv: Fordi da må de se sin egen svakhet og ynkelighet, sin egen grusomhet og dysfunksjon. Så for psykopaten er det best å holde fokus på hva alle andre gjør feil, og fremheve hva man selv gjør rett, for liksom å “motbevise” dette.

  Men uansett hvor synd det er på psykopaten, så er dessverre det eneste man kan gjøre å komme seg vekk. Slippe alt man har i hendene og løpe, uten å se seg tilbake. Ikke la empatien fange deg i forsøk på å hjelpe. Hjerteskjærende, ja, men dessverre nødvendig.

  Jeg tror imidlertid ikke det er umulig for en psykopat å slutte å være psykopat. Jeg tror bare det er så vanskelig at det i praksis omtrent aldri skjer. At denne personen har innsett at han er psykopat (ihvertfall tilsynelatende), er ganske utrolig, og en nødvendighet for at det skal være en mulighet til forbedring. Men som noen nevner er dette faktisk såpass oppsiktsvekkende at man kan lure på om han ikke er psykopat.

  Uansett, det er nok en grunn til at han har fått diagnosen han har fått, og om han skulle velge å prøve å helbrede seg selv har han et enormt prosjekt foran seg. Et livsprosjekt. Og det bør han gjøre alene – med profesjonell hjelp – for å ikke ødelegge andre i prosessen.

  Men, enten gjør han det – “plukker opp sitt kors”, kan man kalle det – eller så lever han resten av livet med å mer eller mindre automatisk og ubevisst prøve å unngå sitt eget personlige helvete ved å lesse det over på andre.

  Om man har en tendens til å gå inn i slike relasjoner, bør man ta en kikk på om man selv har en verdiløshetsfølelse som gjør at man mer eller mindre ubevisst tar på seg andres dritt, fordi man føler man ikke fortjener bedre.

  Selvtillit og selvrespekt er den beste vaksinen mot psykopater.

 11. Jeg har alltid tenkt at sosiopaten er den uten medfødt evne til empati, og at psykopaten er den som enten gjennom ekstremt manglende oppdragelse eller en svært traumatisk barndom, har lært seg strategier for å overleve. Disse strategiene kan være å lyve, manipulere m.m. for å oppnå det de ønsker og trenger av behov. De setter seg selv først og andres behov og ønsker er ikke like viktig, og dette viser seg som manglende empati. Disse strategiene kan være nødvendig for å overleve, men kun i nødsituasjon. Eksempelvis her er de som blir sinte når de er sultne, dette er et urgammelt overlevelsesinstinkt hvor de aggressive fikk mat først, med andre ord: Mat = overlevelse. Psykopaten lærte som barn/ung å manipulere omgivelsene til sitt eget beste, men som ikke har vokst ut av dette tankesettet – og heller latt det vokse og forme personligheten.
  Jeg er helt sikker på at min eks er psykopat etter en grusom barndom, men jeg synes ikke synd på ham for det. Jeg har medfølelse for hans barndom, men ikke for hvordan han har valgt å takle livet videre. Etter en barndom med avmakt, ga den nye makten gjennom manipulasjon mersmak og vokste. Det er enormt mange i f.eks helsevesenet som har traumer selv, som tok et valg om å gjøre godt og ikke bringe mer tragedie til verden. Derfor mener jeg at psykopaten “tok et valg” og derfor kan til en viss grad forbedres (avhengig bl.a. av varigheten av psykopatien). Jeg skjønner hvorfor du kanskje trengte å lyve og manipulere som barn for å få dekket dine behov, men med alder kommer visdom og vi har alle et valg.

 12. Min kommentar handler om det psykopaten selv skriver i innlegget. Jeg synes han har så mye selvinnsikt at jeg tror ikke noe på at han er psykopat. Ser at noen påpeker det samme. Med så mye selvinnsikt, empati og frykt for at ungen skal bli påvirket…han vil holde ungen unna og forstår at det er det beste for ungen…samarbeide fint med eksen om barnefordelingen gjør han også… nei, høres ikke ut som han er psykopat. Uansett, lykke til ´psykopaten´, eksen og ungen <3 Heier på dere jeg 🙂

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.