Artikler i pressenFilm og dokumentarer

Hvorfor psykopaten aldri kan forandres

Vi videreformidlet VGs etterspørsel etter en “psykopat som ville stå frem”. Til journalist Marie Kingsrød i landets største avis fortalte vi at selve spørsmålet var selvmotsigende. En psykopat vil aldri stå frem.

Simpelthen fordi en psykopat aldri vil se på seg selv som nettopp det. Reaksjonen blant leserne på bloggen har da også vært ganske entydige. Fra oppgitthet og harme til lett undring Nå viser det seg at om journalisten hadde lett litt i sitt eget arkiv så ville hun kunne funnet forklaringen på hvorfor spørsmålet er galt stilt.

Bloggens lesere foreslår at journalisten heller vier oppmerksomhet til de mange psykopatenes ofre. Vi har mottatt flere henvendelser fra folk som har vært gjennom det helvete det er å bli utsatt for en fullblods psykopat. Noen av de er modige og tilbyr journalisten å stille til intervju. Tar hun utfordringen?

VG hadde et oppslag som het “Psykopaters hjerne ser annerledes ut enn hjernen til «vanlige» folk, viser ny forskning.” Du finner link til artikkelen her:

LES I VG: Slik kan psykopathjerner se ut

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-rettssaken/ny-forskning-psykopater-har-annerledes-hjerne/a/10070280/

Psykopatens hjerne er koblet annerledes enn normale hjerner

I NRK ble professor James Fallon intervjuet etter at han hadde gjort sitt livs oppdagelse. I 2005 jobbet professoren i psykiatri og menneskelig adferd ved Universitetet i California med det som interesserte han mest – hjernen til drapsmenn. Han forsket på hjerner og fant til sin store overraskelse at han selv hadde en psykopats hjerne. Tilfeldigheter og en veldig stramt regissert oppvekst har gjort at han til tross for dette (som et usedvanlig sjeldent unntak( har vokst opp og lever tilsynelatende “normalt”. (Selv om mange har merket seg at han ikke er helt som andre.)

Hjernen hos en psykopat er fysisk annerledes enn hos normale mennesker. De mangler den delen av hjernen som gir evnen til empati.

Se intervjuet i NRK her: Forsket på psykopat-hjerner – fant ut at han har en selv

 

 

 

——————————————————————————————————

Besøk også våre Facebooksider.

Har du vært utsatt for en psykopat? Din kommentar er velkommen! Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du vil kommentere anonymt, eller ditt navn som du ønsker. Din virkelige e-mail må oppgis, men blir ikke vist for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Din tekst blir bearbeidet redaksjonelt og illustrert. Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. tgrobstock@gmail.com

  Anonym kommentar: “”Hva gjør vi med psykopaten, dere? Dette merkelige vesenet som likner oss andre sånn fysisk, men som mangler de kvalitetene som kjennetegner et normalt menneske. Mens vi andre bruker kreftene våre, stort sett, til å bygge, reparere, oppmuntre, trøste, samle, lege…så bruker vedkommende sin tid, krefter og penger til det motsatte: til å rive ned, ødelegge, spre, knuse, forvirre, skremme, underkue, forpurre…

  Psykopaten koster samfunnet ENORME summer! Hvor mange har ikke blitt uføretrygdet pga at et slikt vesen fikk holde på?! Hvor mange sykmeldinger skrives ikke i dette landet i løpet av f.eks ett år pga dette vesenet? Hvor mye tid og penger går ikke til rettssaker, til sykehusopphold, oppklaringsmøter, “forliksmøter”, til besøk hos leger, familieterapeuter, fysioterapeuter, foreldresamtaler, barnevernet etc?
  Se bare for deg mengden med Sobril, Cipralex etc som konsumeres av oss som lever i vedkommendes nedslagsfelt! Tiden vår og kreftene renner bort!

  Psykopatene konsumerer så mye av oss og våre liv, at han/hun kunne vært en egen post på statsbudsjettet.
  Hva gjør vi med denne psykopaten? La oss tenke oss riktig godt om og legge en genial plan..

  Her et mitt første forslag:
  1)Det første dette humanistiske landet trenger, er å erkjenne at disse menneskene finnes!
  2)Tro på, og forstå alle disse menneskene som lever i nedslagsfeltet til en psykopat og som trenger støtte.”

  La oss begynne der!”

 2. tgrobstock@gmail.com

  Anonym kommentar: Jeg lurer på hvor seriøst denne påstanden om at psykopaters hjerne mangler en viktig empati-bit er? Har ikke noen tro på forskning fra en person. Vet av folk som var snille og gode, men som gradvis har blitt ondere enn selveste sjefen i helvetet. Jeg mener grunnen kan være store, overveldende og årelange overgrep som disse menneskene har blitt utsatt for og som de har måttet kjempe mot alene…Iallfall for mange. Deres illusjon om gode mennesker og godhet er på ett eller annet tidspunkt knust. Mener det derfor er håp om bedring for mange.

 3. Er du eller har du vært gift med en psykopat, er du blitt et offer. Hvor mange familier er blitt ødelagt? Det skulle vært oblatorisk å bli hjernescannet. Da har man BEVIS!!Og offret blir trodd. Hvorfor blir ikke dette gjort!!Da vil familien se selv hvordan en psykopat er som menneske. Dette må det gjøres noe med.

 4. ANONYM

  Jeg har gjennom mange år hatt opp og nedturer i livet. som jeg nå har fått bekreftet har vært situasjonsbetonte depresjoner. En i nær slekt har i mange år vært overbevist om at jeg har samme diagnose som han selv, bipolar lidelse. Jeg har lenge stått i mot dette, og tok en utredning for å få det bekreftet av en fagperson. I fjor ble jeg oppringt av vedkommende som psyket meg så langt ned, at jeg trodde jeg hadde mistet hele slekta og fa<milien min. Han sa jeg ikke var verdt noe , og at alle skjemtes over meg. Jeg fikk ikke lov til å være meg selv lenger. Jeg har en teori om at siden jeg har sagt han imot i mange år, ville han bare hviske meg bort. Da jeg la på røret tenkte jeg at nok var nok, og at han skulle aldri få påvirke livet mitt. Idag har jeg ingen kontakt med hverken bror eller søster. Tantebarn må jeg også holde meg unna, og bursdager, jul, påske er for meg og forblir en tåkesky. Jeg holder meg unna, fordi i mange anledninger er denne vedkommende tilstede. Det har altså ført til at jeg har nå mine kjære foreldre igjen. Jeg har også kontakt med noen andre i slekta, men likevel er mye av det nære røsket bort. Dette var min erfaring med en psykopat.

 5. Jean- Luc

  Jeg har vært sammen med en kvinnelig psykopat i 3 år ,,, nettop klart å komme meg ut av forholdet ,,,,ødelagt følelsemessige , og føkket opp i hodet ,,,,, men Gud hjelpe så glad jeg er for jeg kom meg bort ,,,,e blitt manipulert og trakket ned i 3 år

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.