Samfunn

Brev til justisministeren – skal hun sende det?

Mange lesere har merket seg forskningsresultater som er omtalt på psykopaten.info – Mye tyder på at psykopaten simpelten mangler koblinger i hjernen som normale mennesker har. Dette har inspirert denne kvinnen til å skrive et brev til justisministeren. Burde det vært obligatorisk hjernescanning av alle parter i høykonflikt barnefordelingssaker som ender i retten? Hva synest du? Skal hun sende brevet?

LESERBREV: Kjære Justisminister Anders Anundsen. Jeg har noe livserfaring som har resultert i en nyttig tanke som jeg ønsker å frembringe til dere. Håper dere tar denne kanskje nye måten å tenke på som et godt og seriøst forslag. Det gjelder barnefordelingssaker der konfliktnivået er høyt, og det hele er på vei inn for domstolene. Jeg henvender meg til dere med tanke på sakkyndig arbeid og bevisets stilling. Jeg har selv vært i et forhold med en psykopat, vi har et barn sammen, og jeg ble stevnet for retten. Han ville ha omsorgen og hevdet jeg hadde flere personlighetsforstyrrelser.

Jeg opplevde slett sakkyndig håndverk noe jeg forøvrig også har lest i tidsskrifter at forekommer hyppig. Jeg har derfor ervervet meg mye teoretisk kunnskap om psykopaten.På et TV-program så jeg et intervju med en psykolog som er verdens fremste forsker på psykopati. Han selv hadde ved en tilfeldighet funnet ut han selv er psykopat. Han viste frem to bilder; en scanning av sin hjerne samt en scanning av en normalt fungerende hjerne. Så forklarte han forskjellen på sin hjerne og hvordan den ser ut i forhold til en som er normal (Se; NRK.no, Skavland 17.10.2014).

Da jeg ble stevnet var jeg svært traumatisert. Jeg var helt utkjørt, men aldri før har jeg vært nødt til å være sterkere enn da! Den belastningen jeg gikk gjennom sliter jeg med fremdeles- selv om det har gått to år. I ettertid tenker jeg at det hadde vært en lettelse om det på et tidlig tidspunkt ble foretatt en scanning av hjernene våre. Det ville lett ha fremkommet at han er psykopat og at jeg ikke har noen personlighetsforstyrrelser. Jeg ønsker så inderlig at en slik scanning var standard for alle barnefordelingssaker som havner i retten.

Psykopaten er ekstremt manipulerende, ikke en gang en dyktig sakkyndig vil greie ikke å la seg lure, nettopp fordi psykologer til syvende og sist (og heldigvis) er vanlige mennesker. En scanning sparer de som er traumatiserte nok fra før fra veldig mye vont. Det er også nyttig for en dommer som må ta hensyn til bevisene, hvilket kan være vanskelig å fremskaffe når man virkelig er redd noen, og mye handler om psykisk vold. Ikke minst handler dette om livet og fremtiden til barna.

Jeg har lest noen historier som er betraktelig verre enn min. Historier der den ene forelderen må sende barna sine til tortur annenhver uke, hvor barna blir voldtatt, banket opp og brukt som kontainere for all den vrede psykopaten lirer ut av seg. Tortur, for det er ingen bedre måte å beskrive det på, og dette foregår i vår siviliserte del av verden.

Om vi har noen dyktige sakkyndige psykologer, i hver av de største byene, som fikk dybdetrening i det å scanne og tolke scanningen av hjernen, så vil det bli en bedre verden for svært mange uskyldige gode mennesker. Men viktigst av alt vil det lett fremkomme, uten tilsløring og manipulasjon, hvem som er best skikket til å ta vare på barna og gi de en trygg oppvekst.

Jeg er sikker på at om du som bringer dette videre og gjør dette til en realitet vil bli hedret og nedtegnet i historien som en helt – håper jeg hvertfall!

Les også

«Hvorfor psykopaten aldri kan forandres – koblingene finnes ikke som hos normale mennesker»: 

https://psykopaten.info/2014/11/28/psykopaten-har-en-annerledes-hjerne/

Behandling av kriminelle psykopater:

https://www.webpsykologen.no/artikler/behandling-av-kriminelle-psykopater/

Foreningen for sakkyndige psykologer :

https://www.psykol.no/Foreningen/Organisasjon/Utvalg-raad-og-interesseforeninger/Interesseforeninger/Foreningen-for-sakkyndige-psykologer-FOSAP

 

———————————————————————————————————————————————

Vær den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Anonym

  JAAAA!!! Dette har jeg også tenkt på flere ganger. Det er 4 år siden jeg dro, og er inne i barnefordelingssak nr 2. Han er samtidig inne i 2 andre saker med ny ekskone og far til barnet til hans nye samboer, men enda klarer ikke de sakkyndige å se hva som skjer. Mine barn går hos psykolog, jeg går til psykolog, ny ekskone er hos psykolog, barnepsykologen mener det bør være tilsyn og barnevernet mener det ikke bør være samvær fordi han ikke vil være med på utredning…. Jeg har holdt igjen barna for de slet psykisk, og tapte saken om tvangsbøter. Sitter og venter på midlertidig dom ang barnefordelingssaken. Blir det som dommeren virkelig ga uttrykk for, så taper jeg dette også… Jeg lurer sånn på hvordan i all verden man skal klare å beskytte de små uskyldige? Her følger man råd fra instansene rundt og psykologer ang hva som er best for barna osv, tar opp forbrukslån for å prøve å klare seg gjennom retten for å beskytte de, men føler man rett og slett ikke blir trodd. Redd jeg må selge leiligheten og hvordan blir det for barna… Man føler seg helt maktesløs… Mener helt klart det burde være obligatorisk at alle må scanne hjernen når saker går så langt. Det er en grunn for det… Når far får en sakkyndig til å tro at jeg vil ha barna hos meg pga penger, og da var det snakk om 3000,- i mnd når man må ut med sykt mye penger i advokatutgifter… ja da lurer jeg virkelig på hva denne personen gjør som sakkyndig… Må bare si at det er ikke rart man mister troen på systemet. Kan virke som det lønner seg å være drittsekk i Norge dessverre…
  Send det!!!!

 2. jeg skulle ønske at det var så “enkelt” som å scanne en hjerne. Jeg har selv vært samboer med en mann med sterke psykopatiske trekk. Hva som reddet meg var kunnskap i første omgang. Etter å ha lest forskningsresultater og utallige bøker om psykopati og personlighetsforstyrrelser vet jeg at dette er ingen “godtatt” måte å sile ut psykopater på. Det er uenighet i fagmiljøene om hva som er hva . Det de fleste derimot er enige om er at det er en blanding av miljø og arv som sammen virker til disse trekkene.
  Dessverre vil det heller ikke hjelpe at din hjerne ville se annerledes ut enn psykopaten. Det er ingen garanti for andre trekk og forstyrrelser ikke forekommer.

  Jeg skulle så inderlig ønske at scanning var svaret fordi det krever så mye for vanlige mennesker å kunne tro og forstå hvilket manipulerende spill som foregår. Dette er ikke vanlig manipulasjon , men et nettverk av bedrag og løgner som vår menneskelige hjerne har vondt for å tro. jeg har ingen løsninger utenom at politi, rettsvesen og helsevesen må ta dette på ramme alvor og lære seg å se etter det usannsynlige.
  Gina

 3. Kjære brevskriver!
  Du har overlevd, du har kommet i formidlingsfasen, og du ser behovet for at de som sitter på toppene skal få noe av den samme erkjennelsen. Norge går under i mangel på kunnskap om psykopati! Og psykopaten tapper samfunnet for enorme summer, men mest alvorlig: ødelegger ressurssterke mennesker på livstid. Det som er viktig nå er at vi SIER IFRA! Måtte mange, mange skrive brev, ringe, blogge, skrive bøker, lage TV-programmer etc. Vi behøver en OPPLYSNINGSTID i dette landet, vi henger sørgelig etter når det gjelder dette temaet. Har møtt Anundsen(i 2009), og fikk et kjempebra inntrykk av den mannen. Har selv tenkt å ta kontakt. Min største bekymring er at norske borgere under 18 år mangler rettsvern. Når Barnevernet plasserer barn hos foreldre som er overgipere, så må dette få alvorlige konsekvenser for de ansvarlige! En mor eller far som begår overgrep mot sine barn, de er jo psykopater, -finnes det noe mer avskyelig? At psykopater skal scannes, ja, vi kan håpe og drømme. Justisministeren kan være enig med deg, uten at han får gjort noe med det. Det som er viktig er at vi sier ifra, forteller vår historie, og teppelegger Norge med kunnskap om disse uhyrene som ødelegger livene våre og samfunnet vårt. Bra at brevet ditt var kort. Han er en travel mann. Helseministeren kan også få et brev fra flere av oss. Tror denne nye regjeringen har en større åpenhet for ting som dette, så vi får smi mens jernet er varmt!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.