Brudd med en psykopatRedaksjonen kommenterer

Hun lyver om alt og slipper unna

Hun sier alle de riktige tingene men handler stikk motsatt

Hun sier alle de riktige tingene, men handler stikk motsatt, forteller denne fortvilte mannen. Til han sa hun Jeg skal knuse deg, og vet nøyaktig hvordan jeg skal gjøre det! Han, naboer, og en rekke vitner fortalte i retten om mors personlighets-forvandlinger, aggresjon, bekymring for barnets atferdsendring og barnets utsagn om mors overgrep gjennom mange år. Ingen ble hørt. I denne sterke leserhistorien forteller mannen om hvordan han er maktesløs mot sin eks. og hennes eventyr-fortellinger. Rettsoppnevnt psykolog trodde hvert eneste ord hun fortalte og han ble fratatt foreldreansvaret. 

LESERHISTORIE: Jeg er en mann som for drøye 10 år siden ble pappa. Jeg opplevde, i korte trekk, at mor mishandlet barnet vårt psykisk og også fysisk omtrent fra barnet var født. Mor tok med seg barnet på eget soverom seks uker etter fødselen, og hevdet barnet var hennes eiendom. Jeg trodde dette var en fødselsdepresjon. Vi bodde sammen i drøye to år etter at barnet ble født. Da orket jeg ikke mere. Trusler om omsorgsoverdragelse, tidvis fysiske irettesettelser, sykeliggjøring av både barnet og meg, kjeftbruk og skriking forekom daglig. Latterliggjøring av meg som far var dagligdags. Jeg trodde nesten en tid at navnet mitt var drittsekken etter hennes karakteristikk av meg gjennom flere år.  Jeg skal knuse deg, og vet nøyaktig hvordan jeg skal gjøre det, sa hun gjentatte ganger til meg gjennom barnets fem første leveår. Om jeg ikke gjorde som min hun sa, eller oppførte meg slik hun forventet, skulle hun straffe meg. Det samme gjaldt barnet vårt. Min eks har voldsproblematikk og hennes adferd mot meg og barnet ble observert av mennesker i nærmiljøet allerede før barnet var ett år gammelt. Hun ville heller ikke ha noen kontakt med andre småbarnsmødre i nabolaget og omtalte de fleste av våre naboer som «dritt.» Jobben min ble også omtalt som en «dritt-jobb». Familien min, mine venner og nettverk ble også omtalt som «dritt».

Tvunget til å kommunisere gjennom advokat

Jeg var i kontakt med en advokat kort tid etter at vi flyttet fra hverandre. Barnet vårt var da tre år gammelt. Jeg var alvorlig bekymret for vårt barns psykiske helse og utvikling. Min eks nektet allerede da å kommunisere med meg. Advokaten mente at jeg som far hadde ingen mulighet til å få tatt fra en mor omsorgen. Advokaten har tidligere jobbet som politiadvokat.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Min eks så på forkjølelse og myggstikk som alvorlige sykdommer og var stadig i kontakt med lege og sykehus. Barnet vårt hadde fem alvorlige krampeanfall fra der var ni måneder alder og til det var to år. Hennes sykeliggjøring og merkelig adferd ble etter hvert godt kjent i nærmiljøet. Hun påstod til barnehageansatte at barnet var sykt, men ingen var enige med henne. Da sykmeldte hun seg i stedet, for å gi barnet sin spesielle omsorg. Hun gav barnet astmamedisin i flere år. Det er aldri stilt en astmadiagnose på barnet. Hun kalte barnets fotballtrener for en nazist som driver med krigshandlinger på fotballbanen.

Min eks svært merkelige virkelighetsoppfatning, aggresjons-problematikk, sykeliggjøring av vårt barn og vanskelige samarbeidsklima ble i barnets barnehage også gjenstand for bekymring. Ledelsen i barnehagen meddelte meg sin bekymring for hennes adferd og antydet at hun kunne lide av Münchausen syndrom by proxy eller borderline og anbefalte meg sterkt å kontakte barnevernet. Jeg tryglet, skriftlig, barnevernet om hjelp til å stoppe overgrepene mot vårt barn.

Jeg er maktesløs mot pyskopaten
Jeg tryglet, skriftlig, barnevernet om hjelp til å stoppe overgrepene mot vårt barn.

Det var stor bekymring for barnet i hele kommunen, men min eks mente at barnet slett ikke hadde problemer. Deretter flyttet hun barnet til en annen barnehage. Barnevernet henla saken åtte måneder etter bekymringsmeldinger fra også flere enn meg. Det viste seg i ettertid at hun nektet å vedta hjelpetiltak. Fylkesmannen har i ettertid sterkt kritisert barnevernet for alt fra brudd på barnevernlov til brudd på menneskerettigheter og FN’s barnekonvensjon.

Min eks kjøpte leilighet sammen med en ny mann rett før barnet vårt fylte seks. Han gjorde det slutt allerede før leiligheten var ferdig bygget. Kort tid etter kjøpte hun hus med en ny mann. Vårt barns utsagn om overgrep, samt merkelige adferd økte, og jeg kontaktet igjen barneverntjenesten. Det ble igjen fattet vedtak som min eks nektet å etterkomme. Fylkesmannen kritiserte på nytt barnevernet. Så gikk hun til sak mot meg. Hun hevdet jeg var gal, voldelig og det meste man kan beskyldes for. Rettsoppnevnt psykolog trodde hvert eneste ord hun fortalte og jeg ble til og med fratatt foreldreansvaret. Hun sto høygravid i rettssalen og gråt på alle de riktige stedene.

Jeg, naboer, og flere vitner fortalte om mors personlighetsforvandlinger, aggresjonsproblematikk, bekymring for barnets atferdsendring og barnets utsagn om mors overgrep gjennom mange år. Ingen ble hørt.

Psykologen truet med mindre samvær

Psykologen truet meg med mindre samvær om jeg anket. Jeg ble akutt-innlagt på sykehus kort tid etter domsavsigelsen.  Deretter har min eks gått til ytterligere tre saker mot meg for å avskjære meg alt samvær med barnet vårt. Etter å ha tapt både sak nummer to, og ankesak, iverksatte hun i stedet rettstridig samværsstans. Hun hevdet blant annet at skolen støttet henne i samværsstans. Noe skolen i ettertid skriftlig har avkreftet. Barnet hadde et betydelig fravær fra skolen grunnet mors samværssabotasje. Når mor blir avslørt i å lyve begynner hun elegant å gråte, gjør seg til offer og erkjenner slett ikke at hun lyver. Nå bor hun i en annen kommune og har to små barn med en ny samboer. Nye usanne historier om undertegnede blir trodd på av stadig nye saksbehandlere. Selv om jeg tidvis befinner meg utenfor Norge, hevder hun skriftlig til instanser at jeg opptrer «truende». Og mannen hennes er visstnok enig. Tro det eller ei.

Jobber i NAV – kan alle triksene

Min eks jobber i NAV og kan alle triksene i boken. Hun sender til og med e-poster, signert arbeidsgiver, for å påvirke andre instanser i kommunen. Hun har utsatt felles barn for to samlivsbrudd, flytting av barnet i to barnehager, to skoler og fire bosteder i to kommuner på seks år. Fylkesmannen har også i den nye bostedskommunen sterkt kritisert barnevernet for brudd på alle lovverk som finnes. Samtidig hevder hun at barnet trenger ro og at barnevernet støtter henne.  Hun sier alle de riktige tingene, men handler stikk motsatt. Hun er også innkalt til bekymringssamtaler ved skolen, men nekter å stille og sender i stedet sin nye mann til samtaler om vårt barn.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Presanger jeg sender barnet vårt, sender hennes mann i retur i posten. Jeg blir nektet å si god jul eller gratulerer med dagen til barnet vårt. Hun sender skriftlige trusler om at dersom jeg eller noen i familie på min side vil støtte barnet vårt på for eksempel en fotballkamp, vil vi bli politianmeldt. Hun sender også skriftlige trusler om at jeg ikke engang har lov til å bevege meg i kommunen hun nå bor. Hun har åpenbart sykelige kontrollbehov og en narsissistisk adferd. Hun nektet meg skriftlig, allerede første jul etter samlivsbruddet, å snakke med barnet vårt. Farsdager, bursdager og andre familiehendelser på farssiden er i alle år blitt sabotert.

Projeksjon er et psykologisk fenomen de fleste som er utsatt for psykopater vet mye om.  Min erfaring er at svært få såkalte fagfolk har erfaring med manipulerende foreldre eller onde mennesker. De fleste har nok hørt slike historier, men tror nok neppe at de selv muligens blir brukt av en psykopat som kun er ute etter å ramme den andre forelderen og/eller barnet. Som regel er psykopater sjarmerende og sier de riktige tingene. Jeg har tatt vare på all mailkommunikasjon mellom min eks og meg fra 10 år tilbake. En gjennomgang av dette, samt hennes selvmotsigende påstander i mange instanser i flere kommuner gjennom flere år, dokumenterer at hun er en lystløgner fullstendig uten empati eller forståelse for at barnet vårt trenger pappaen sin.

REDAKSJONENS KOMMENTAR

Det du beskriver i dette innlegget er typisk for dem som ved hjelp av argumenter prøver å bli hørt og forstått i møte med vanskelige mennesker eller offentlige instanser. Det fungerer veldig ofte ikke. Det er særlig to grunner til dette. For det første er det ingen som tviler på hva som er rett atferd overfor barn. Barn skal ikke involveres i konflikt, barn skal oppleve forutsigbarhet, ikke være sine foreldres støtte og de skal føle seg sett og forstått.

Psykopaten er nok også enig i dette.

Derfor blir diskusjonen mellom deg og din eks gjerne en utveksling av politisk korrekte plattheter, og som vi vet er det ingen som vinner en politisk debatt.For det andre vil psykopaten i slike tilfeller i mye større grad enn deg være i kampmodus, og dermed ha mye mer energi i sine argumenter enn det du selv har.

For dem som representerer offentlige instanser er det mye vanskeligere å imøtegå argumentene som kommer fra en som legger all sin energi i å vinne, enn det er å imøtegå den som er saklig og som ønsker å få frem alle sider. Dermed kommer man lett i den paradoksale situasjon at den med best intensjoner taper debatten.

LES OGSÅ:

Lucifers datter – den kvinnelige psykopaten

Kvinnen. Når det unaturlige blir naturlig

Narsissisten skjuler seg også blant kvinner

 

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (17)

 1. Anonym

  Hei!
  Jeg tror på hvert et ord i denne historien, det er som hentet fra min tidligere virkelighet. Forskjellen er at jeg var litt forutseende og min eks ikke så ressurssterk som denne tydeligvis er. Herregud, det er jo helt forferdelig hva enkelte får utsette sine barn for. Og når skal kompetansen i rettssystem og det offentlige forøvrig heves såpass at de skjønner at dét kan finnes slike mennesker. Jeg leste et sted at hele ti prosent av damene i Norge har mer eller mindre Boarderliner.

 2. Sterk historie, fra en sterk mann 🙂

  Du har åpenbart forstått tegninga allerede, så ikke så mange råd jeg kan gi deg.

  Ikke la hennes forskrudde virkelighetsoppfatning bli din. Ikke la deg trekke inn i den. Behold din gode sans for hva som er riktig og galt, hold benene godt plantet på jorden. Ditt barn kommer virkelig til å trenge den forankringen du har, den dagen det er gammelt nok til å oppsøke deg på egen hånd. For den dagen kommer, og det er dessverre en meget forvirret ung mann/dame du da må forholde deg til.

  Lykke til 🙂

  • Henning Kulbraaten

   Det er vel og greit å mene det, men tenkes det da ikke på at en far mister mye av oppveksten av barnet? Dette tror jeg mange ikke engang tenker på. Sitter sel v i en situasjon der mor gjør alt for å lure barnevernet, noe hun klarer lett. Mennesker som gjør en sånn ting burde sperres inne for en grundig sjekk av innholdet i vedkommedes hjerne. Kan umulig være noe av interesse inne i det hodet. Men det fokuseres veldig mye på at en vakker dag så kommer barnet til deg. Vel og bra det, men hva med den oppveksttiden? Hvorfor skal det ikke være sånn at en far skal få være med på den tiden også? Blir litt irritert av kommentarer som det at det kommer en dag, er så lite interessant lesing at jeg kjenner det koker inni meg. Kan vi ikke heller prøve å gi en bedre støtte til den som sitter igjen som svarteper? Og ikke bare si at man skjønner og at det kommer en dag, det er så lite gjennomtenkt å nevne akkurat de ordene der. Prøv heller å forstå at vi som sitter i saksa i en sånn sak ikke synes at de ordene der passer så fint da vi sliter nok med å bare vite at vi mister det meste av barnets oppvekst.

 3. Anonym

  Hærregud, stakkars mann og barn!
  Bra du ser hva dette er!!
  Føler virkelig med deg og barnet.
  Barnet kommer til deg etterhvert og vil en dag innse hva det ble utsatt for, veldig bra at du da står klar og veileder barnet til en dyktig terapaut så ikke flere tiår går og barnet havner i div destruktive forhold med pasyopat manipulatorer i sitt voksenliv.

 4. Anonym

  Huff, dette er igjenkjennbart.

  Dette rammer dessverre mange menn.

  Jeg er noe overrasket over redaktørens forklaring. Det største problemet her er vel sakkyndiges manglende evne og vilje til å avsløre en manipulator/psykopat. Samt manglende handling fra barnevernet. Og manglende forfølgelse av mor med falske anmeldelser.

  Det virker som ulike instanser ikke evner eller vil løse dette til barnets beste. Resultatet er ødelagte barn, ødelagte liv for fedre og i verste fall et partnerdrap/selvmord.

 5. Den andre

  Historien kunne vært vår, bortsett fra at den ikke er like konkret og omfattende som din. Det ble heller ikke gått til det offentlige i særlig grad, man forstod med en gang man la fram saken for div. terapeuter at man ikke ble trodd. Det ble ikke engang vurdert at jeg kunne ha rett. Som det sies over her, så kommer ditt barn til deg en dag, og da er det fantastisk at det har en så sterk pappa som deg. Den ene av mine har kommet tilbake, og forholdet pleies som en skjør skatt. Vær sterk og hold ut, du vil trenges i fremtiden.

 6. Anonym

  Kjenner meg igjen i denne historien! Kom meg unna etter 23år i helvete. Han sa til meg og alle andre at en dag skulle han knekke meg. Står oppreist enda, dette var i 1994 jeg kom meg bort. Men har mistet kontakten med yngste barnet, så han jobber fortsatt med å knekke meg. Dette barnet har fått en sønn jeg heller ikke får se eller ha kontakt med.. Tungt, vanskelig….

 7. Anonym

  Hei

  Synes egentlig at svaret fra psykologen var relativt tannløst. Er i samme situasjon som beskrevet ovenfor. Dette er jo en situasjon som er relativt vanlig i systemet. Det må da snart bli mulig og komme uvesenet til livs i systemet snart. Skal jo sitte mange kloke hoder med mange års skolegang,kansje på tide dette blir tatt inn i pensum.Og ikke minst at det blir lov å kalle en spade for en spade i systemet. Hele prossesen med barnefordeling og fred og forsoning er en gavepakke til psykopaten.

 8. Maylill

  Det er nok sant det som psykologen sier. Når psykopaten alltid sier og gjør det “riktige” overfor andre mennesker, så ser det ut6 for dem som om psykopaten er den mest fornuftige. Men det er forferdelig galt at folk flest bare tror på det de ser. At folk ikke klarer å tro at det finnes virkelig onde mennesker som ikke er den som de gir seg ut for å være. Alle burde ha opplæring i å gjennomskue psykopater. Og hjelpepersonell må gå utenfor kontorene for å undersøke enhver sak grundig, og ikke bare sitte der og tro på psykopaten. Uten at dette gjøres, så fortsetter overgrepene til evig tid. Og da er det virkelig hjelpeapparatet som er skyldig i dette.

 9. Nick Humphrey

  Bortsett fra fysisk vold mot mine barn (jeg har aldri hatt mistanke om det mht til min x), denne artikkelen høres identisk ut til det jeg har opplevd og streber med ennå… er det noen som kan hjelpe oss?

 10. Edvard Stustad

  Det høres så vanvittig ut, så jeg hadde et lite håp om at det ikke er sant.
  Men jeg har selv erfaring med barnevernet og ikke på den positive måten. De handler ut fra en sine bekymringer og ikke hva som er realitet.
  Men for Guds skyld få reddet dette barnet.

  • Anonym

   Historien er dessverre vesentlig verre enn beskrevet. Barnets mor har nå 3 ødelagte barn med forskjellige menn. Hjerneskader, ribbensbrudd mm, store adferdsproblemer og også seksualisert adferd. Jeg er faren til barnet i historien. Barnets mor er beviselig av 4. generasjons overgriperslekt, som alle er diagnostisert med paranoid szitzofreni/voldsproblematikk mm. De fleste er institusjonalisert og er dysfunksjonelle i samfunnet vårt. Alt er varslet om til barnevern/politi og også rettsapparatet, som har dysset ned denne historien i 12,5 år nå. Bok kommer.

   • Anonym

    Et forlag har gått gjennom alt materiale, og boken kommer i løpet av året. Nevnte syke kvinner har så langt bidratt til 3 barnefedres selvmord. Denne historien er for stygg til å bli dysset ned.

 11. Ikke noen navn

  Jeg sitter i ett stygg sak selv. Heldigvis har jeg fått alene omsorg over barnet vår, men eksen gjør alt for og prøve og “ta meg”. Dette inkluderer turer til barneværnet, politiet, hver brev staten får fra eksen (som f.eks eksen ikke ønsker og betale barnebidrag) er fult av personlig angrep mot meg og mye (mye!) løgn.

  Eksen har også fått beskjed fra retten at det er barnet vår som skal først ta kontakt hvis barnet ønsker det, men dette stopper ikke eksen fra og sende tekst meldinger (har måttet skifte nummeret), Skype meldinger osl.

  Blir så sint, ikke over det eksen gjør mot meg men at eksen gjør det og vet at det går utover barnet vårt. Barnet går på BUPP og har ekstrem angst og PTSD etter opplevelsene barnet har hatt med eksen. La oss være i fred, barnet vil ikke ha noe med deg og gjøre!

 12. anonym, fortsatt

  Jeg ser artikkelen er skrevet for 3-4 år siden. Den er likevel up to date. Jeg klarer ikke lengre å svare på alt jeg leser. Jeg kan det i detalj, jeg bærer ondskapen inni meg etter mange, mange år. Det innvendige trykket øker, så jeg må være snar. Men et par spark til de “hellige kuene” i hjelpeappartet har jeg lyst å komme med. Fortsatt er vi pappaer og barna våre hjelpeløse der hvor mammaens løgner er omgjort til de selvfølgeligste sannheter. De går på limpinnen når mor skrur på sjarmen, fester blikket og lyger så det renner av hun. Alle som en, nesten.Terapeuten stemplet meg som voldsutøver mot mor og barn. Basert i grusomme løgner og uten noen form for bevis. Reinspikka løgn. Manipulatøren tok terapeuten også. Så åpnet han døra og mammaen og ungen trippet ut, tett omslynget i yr glede for å ha nådd inn til hjelperen med løgnene til mor.Jeg har mye å fortelle han, hans kolleger, barnevern, osv om hva en pappa opplever i en sånn situasjon. Og hvordan de er med å frarøver barn sin egen identitet. Brukerkunnskap er de ikke interessert i. De får ut klientene sine og stenger dørene og utveksler sin visdom med kolleger. Ikke med de som sitter igjen alene på utsiden. Den kunnskapen som er gull verdt om de ønsker å komme videre. Jeg tror de er redde for å bli konfrontert med egen manglende kunnskap, forståelse, feilvurderinger, osv. Taushetsløftet er godt å dekke seg bak. Nei , åpne dørene. Vi sitter inne med dybdekunnskap i vonde situasjoner hvor manipulasjon, løgner og projiseringer sliter ut barn og den andre forelderen/ pappaen.

 13. Meg selv

  Huff. Stygt og trist å si det men etter tilsvarende historie så velger man å trekke seg unna til det bedre for barnet. I alle fall når barnet det gikk utover vær bidige gang. Men om motet er der. Stå på 💪 ellers så mager trøst så vokser barna opp og da får pipa en væl så anna lyd 😉

 14. Jeg måtte lese veldig langt i denne kronikken, før jeg forstod at denne saken har detaljer som er forskjellige fra min sak. Historien er rett og slett skremmende lik min.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.