Narsissisten

Narsissisten skjuler seg også blant kvinner

Narsissisten

I artikkelen “The Difference Between Male and Female Narcissists” skriver Meryl Streep i rollen som Miranda Priestly in “The Devil Wears Prada” viste på en eksemplarisk måte hvordan en kvinnelig narsissist opererer.

Hun beskriver følgende trekk ved narsissistene uavhengig av kjønn:

 • Spesielt opptatt av sitt eget utseende
 • Eksperter på forføring
 • Ovedreven selvtillitt
 • Spesielt opptatt av penger
 • Utroskap, søker hele tiden nye bekreftelser
 • Favorisering – om de har egne barn velges gjerne en ut som “gullungen”
 • Alt er en konkurranse som må vinnes.

Les hele artikkelen her

Narsissisten elsker å være i en posisjon der de kan så splid mellom to parter ved å mishandle den ene og vise at de foretrekker den andre.Dette er også når narsissisten anklager deg bak ryggen din for samme destruktive adferd narsissisten selv bedriver. Dette er psykisk mishandling(“gaslighting”) narsissisten bruker for at du skal betvile din egen hukommelse og oppfatningsevne.

Mennesker med karakterbrister er vanligvis manipulerende og overtalende. De hinter her og der i den tro at du skal  bite på.  Ofte gjøres dette for å felle deg.

 Taktikk som brukes av narsissister

 • Favorisering
 • Projisering
 • Gaslighting
 • Hinting

Narsissister og hinting

Mennesker med personlighetsforstyrrelser vil i det skjulte lede andre til å gjøre visse oppgaver med en atferdsmessig mekanisme som kalles «hinting». De spør ikke direkte om at du skal gjøre noe for dem. I stedet gir de hint du sannsynligvis vil bite på. Denne taktikken bruker de fra verktøykassen sin når de vil at offeret skal rammes. For eksempel kan de klage til sjefen din om at du er mye borte fra skrivepulten, med den konsekvensen at du neppe får gjort noe særlig arbeid. For å understreke dette inntrykket, slipper de noen «hint» som oppfordrer deg til å ta en runde på kontoret oftere enn du normalt ville.For å gjøre dette, utnytter de din naturlige vilje til å hjelpe. «Kontoret mitt trenger en overhaling, fordi flere kunder har begynt å komme innom,» sier de. «Kan du komme inn og gi meg noen forslag?» Fordi du tror du hjelper bedriften, sier du deg enig i å komme innom etter lunsj. Narsissisten haler ut samtalen om å oppgradere kontoret hennes. Deretter forteller hun sjefen at du forstyrret hennes arbeidstid med unyttig skravling.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Manipulerte samtaler

Regisserte samtaler er en taktikk som ofte brukes av flygende aper, som er bøller sammen med narsissisten. De blir matet ting de skal si innenfor hørevidde, designet for å forvirre eller forstyrre deg. Her er et eksempel: Noen som blir forsøkt dyttet ut jobben, blir ikke lenger invitert til sentrale, viktige møter som tidligere krevde deres tilstedeværelse. Men fordi de fortsatt er investert i jobben sin, kan de være svært interessert i hva som blir diskutert. Narsissisten vil sørge for at en eller flere av hennes flygende aper går forbi skrivebordet ditt, og lar deg høre biter av samtalen, om hvordan noen andre nå blir tildelt oppgaver som før ble delegert til deg. Dette gjøres kun for å såre deg.

Ødeleggelsen slutter ikke med deg

Den umiddelbare målet til mishandleren er å gjøre livet så surt for deg at du ikke lenger kan gjøre jobben din, og til slutt går. Mesteparten av tiden fungerer denne taktikken. En estimert 75 prosent av ofrene er enten sparket fra sin stilling, eller slutter frivillig, ifølge «Workplace Bullying Institute«, en bistandsgruppe etablert for å hjelpe ofre for overgrep og mobbing  på arbeidsplassen.Dette betyr ikke at overgriperen plutselig blir grei og kontoret vil fungere godt. Narsissisten vil snart velge et nytt offer og syklusen vil fortsette.

Alle som har jobbet med en narsissist vet hvor mye splid én person kan forårsake. En tåke av forvirring legger seg, og miljøet blir mer giftig for hvert minutt. Det er fordi folk med denne type personlighetsforstyrrelse trives med drama og splid, som de skaper ved å spre falske rykter med en liten dose sannhet i, for å gjøre historien mer troverdig.

 

LES OGSÅ:

The Difference Between Male and Female Narcissists

Narsissistens 7 vanligste løgner

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nyhetsbrev!

Få ukens artikler sendt til din epost. Det er gratis og du kan når som helst melde deg av