Praktiske råd

Råd til mannen som ble sykeliggjort av sin eks-kone

I EN AV VÅRE LESERHISTORIER fortalte vi om en mann som opplevde at hans eks-kone sykeliggjorde ham i ekteskapet. Ingenting var bra nok. Etter skilsmissen sykeliggjør hun barna. Hun holder barna hjemme fra skolen for å boikotte hans samvær. Han spurte om råd, og mange lesere har kommentert innlegget på bloggen.

Et svar fra en leser synest vi fortjener spesiell oppmerksomhet. Vi takker for alle kommentarer og kan fortelle at vi får mange mail fra lesere som finner trøst i å lese andres historier og som takker oss og alle som bidrar for at bloggen finnes. Her er de konkrete rådene:

Anbefaler deg å ta kontakt med Oslo krisesenter da de har egen avdeling for menn. De kan hjelpe deg på rett vei og fortelle deg hvem du bør kontakte. Din psykolog vil jo kunne støtte deg og veilede deg med tanke på hvem du kan kontakte for å få full foreldrerett over barna, når du har hjelpen din på plass i ryggen tar du kontakt med barnevernet og melder din bekymring. Dere har begge foreldreansvar og det betyr at du har rett til innsyn i deres barns journaler. Ta kontakt med fastlegen deres og fortell hvor stort “sykefravær” de har fra skolen. Snakk med skolen og fortell når og hvorfor de har fravær og at de ikke har vært i kontakt med lege. Regner med at skolen da lukter lunta og kontakter barnevern. Det å holde barna urettmessig hjemme fra skolen er straffbart. Det å sabbotere samvær kan straffes med dagsbøter. Men start i den enden jeg anbefalte deg og sørg for at du har den back up du trenger som kan støtte deg med faglig kompetanse som støtter ditt syn på at barna sykeliggjøres for dette er noe barnevern ser alvorlig på. Få “skussmål” på deg selv og den jobben du gjør, event. frivillig arbeid eller hobbyer som du bedriver sammen med andre som motbeviser hennes beskyldninger mot deg. Det kan være viktig å ha om dette går til en tingrettsak om hvem barnet skal bo hos. Finn en god advokat, men ikke en som er i nærkommunen da disse ofte ikke er gode nok, eller jobber for kommunen. Da vil de ikke kunne gi deg en god nok jobb dessverre, da de har for liten tid til å sette seg skikkelig inn i saken og kan være farvet av din xkones løgner. Finn en skikkelig ringrev som kan dette med å sette narrsisister på plass og plukke fra hverandre løgnene hennes.

Familievern kontoret er neste punkt på lista og selv om det er uvanlig så kan man velge å ha advokaten sin med seg dit og den andre parten kan ikke nekte. Du kan også velge å ha din nåværende kone med deg sånn at du har full støtte og ikke blir manipulert ned på defensiven igjen, noe som de dessverre klarer veldig lett når man har levd sammen med sånne mennesker.
Lykke til.

LES ARTIKKELEN: Barna blir sykeliggjort – før skilsmissen var det meg

 

LES OGSÅ:

Hvordan du kommer deg vekk fra psykopaten

Nybakt mamma – skal jeg forlate psykopaten?

Husk – det er ditt eget liv!

Hvorfor tar ikke terapeuten parti?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

  1. Been there done that!

    Desverre er det slik at det ofte er den som anklager den andre for å være forstyrret først som har forstyrrelsen. Dette er kjenet dynamikk og den intereserte kan søke på begrepet – projective identification – på goggle eller youtube for ytterligere forståelse. Desverre mangler helsepersonell, sakkyndige, barnevern og domstoler kunskap om denne typen dynamikk.

  2. Kommentar: Har skolen kalt inn til møte med deg eller begge?
    Hadde eg vært deg så hadde eg tatt kontakt med rektor. Snakket med han/hun. Lagt fram saken din der. Eller snakket med de på NAV om hva dine rettigheter er. Og siste utvei må vell være barnevernet. Men vær sikker på at du har en sterk sak. Slik at eventuelt du får foreldreansvar et.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.