PsykopatenSkilsmisse

Den store skammen

Psykopaten gir deg skylden for alt

Psykopat-ofrene går stille i dørene, og det er heller ikke lov å kalle dysfunksjonelle mennesker for psykopater. Gjør du det, er det du som blir latterliggjort og ikke tatt på alvor av rettsvesenet og helsevesenet.

LESERKOMMENTAR: Slik beskytter vi psykopatene. Vi freder dem, og lar de herje fritt. Har du prøvd å skille deg fra et menneske med psykopatiske trekk? Da blir vrangsiden og ondskapen altoverskyggende, og hensikten er ikke bare å få deg til å angre – du skal tas til gangs. Uansett om det er psykopaten eller deg som avslutter forholdet. De kommer etter deg, de fremstår som bitre, stakkarslige og forulempet. De snur hele situasjonen på hodet, og omgivelsene tror til slutt at det er du som har skylden. Går du til en psykolog får du mest sannsynlig beskjed om å snu ryggen til. Dermed raserer psykopaten hele din omgangskrets.

Kvinnelige psykopater fremstår som forulempet, og søker sterk sympati hos felles venner. Hun vil påstå at hun har levd i et helvete i mange år. At hun hadde fortjent så mye bedre.

Enkeltepisoder over flere år trekkes frem og settes i sammenheng. Er det rart at omgivelsene går fem på?

Det skal mye innsikt til for å avsløre en psykopat.

Selv om de mangler empati og følelser for andre mennesker har de lært seg å emulere følelser. De henvender seg hyggelig med tillærte fraser. For ofrene blir det en teatralsk forestilling. På grensen til latterlig.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De driver en form for splitt og hersk. Omgivelsene blir forvirret.

De virkelige ofrene mister all selvtillit og trekker seg unna. Slik vinner psykopaten kampen om venner. De forsøker seg sågar på din egen familie. De er et attraktivt mål. Klarer de å få din egen familie til å vende deg ryggen, mor og far, søsken – så er mye av seieren inne.

Når det er gjort vender de dine egne barn mot deg. De lager skremmehistorier om at du er sint før barna skal på samvær, forteller skrøner om årsaken til skilsmissen slik at barna vender seg mot din nye kjæreste. De sprer historier om sine bekymringer. Barna vil jo ikke være hos deg, og du bruker mesteparten av tiden til å roe ned situasjonen, snakke med skole, psykologer, BUP og advokater.

Det blir aldri ro rundt en psykopat. Aldri. Nye intriger og manipulasjoner oppstår.

Når løgnhistorier blir avsløres blir de feid bort med at det må ha vært en endringsforskyvning. Og de slipper unna. Gang på gang. Du sitter igjen med den store skammen.

—–

 LES OGSÅ

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen?  Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (17)

 1. Camilla

  Når jeg leser dette går det laldt nedover ryggen min….. Det er nå drøye 4 år sidrn jeg valgte å skille meg! Og det har vært et helvete i forhold til økonomien, ny kjøreste som nå er slutt da, og nå manipulerer gan vår felles 10 r gamle datter mer enn noen gang!!!!

  Han har uttrykkt til sin kompis (han har bare en eller to!!) at han skal ødelegge meg og gjøre alt for at jeg ikke skal ha det bra!!
  Og det greier han!

  Hva gjør man med sånne? Hvor kan man få hjelp?

  • Anonym

   Det du står i ligner mye på det helvete jeg også har vært i de siste fire årene. Da jeg gjorde det slutt, etter først å ha forsøkt å bruke det som var av støtteapparatet for å få forholdet til å fungere, så brøt helvetet løs. Falske anklager, hevn, trusler og bruk av krisesenter. Nå har hun stevnet meg for tredje gang på litt over et år. Men hun brydde seg aldri om verken meg eller barna den tiden vi bodde sammen. Hun fikk aldri noen god relasjon til ungene, og det var jeg som brukte tid med dem og knyttet bånd. Hun prioriterte sitt nettverk og jobbing. Men nå KREVER hun ungene, selv om de er redd henne og velger meg som den trygge og forutsigbare omsorgspersonen.

   Jeg er som deg svært sliten! Den utmattende kampen, den giftige personligheten og hvordan de bare holder på og holder på! Ja, hva gjør man med slike? Hvor kan man få hjelp? Jeg har vel erkjent dette, at det er nettopp det som er psykopatene sterkeste kort… «Ingen» tror at det kan være så ille! Man kan ikke få hjelp verken fra det offentlige eller mer uformelle deler av hjelpeapparatet, siden det forutsetter erkjennelsen om at man har med en psykopat å gjøre. Man må derfor utkjempe kampen i ensomhet, og uten å regne med å få hjelp.

   Jeg har heldigvis noen venner som kjenner meg og min historie, så jeg opplever ikke mistro fra mine nærmeste. Bare støtte. Men i rettsapparatet og i det offentlige, så er P-ordet umulig å ta frem. Verken i samtaler med barnevern, sakkyndig psykolog, BUP eller i rettssalen kan man si ordet psykopat. Da taper man, og dette er psykopatens sterkeste kort. De kan bare holde på i visshet om at ingen kan anklage dem. For de har sitt narrativ, mens vi som er psykopatens offer sitter på sannheten. Men for tredjeparter, så ser de etter sannheten et sted i midten. Premisset blir at begge står ansvarlig for situasjonen, begge parter har bidratt på hver sin måte og begge er «skyldige».

   Ja dette er et ensomt helvete! Jeg får uansett hjelp på dette nettstedet og din og andres historier. Vi er ikke alene. Vi er mange! Og vi kan støtte hverandre!

 2. Anonym

  Dette er et direkte speilbilde av mine opplevelser, men jeg ga opp før det gikk inn i rettssystemet. Jeg visste at jeg allerede hadde tapt. Trist at det finnes slike individer og at de kommer unna med det. Jeg unner ikke min verste fiende samme opplevelse.

 3. Cathrine

  Kun et år siden jeg valgte å forlate en psykopat. At de får lov til å ødelegge liv etter liv uten konsekvenser er for meg helt ubegripelig! Ikke finnes det mye til info om hjelp til ofrene…bare en haug an info om hva som kjennetegner psykopatene:(

  • Hei Camilla, John Arve og Cathrine! Med denne bloggen håper vi at vi skal få flere til å dele sine erfaringer til hjelp for andre og seg selv. Vi vil poste mer stoff etterhvert, og forsøke å være så konkrete vi kan. Husk at vi ikke er utdannet psykiatere men at vi selv har vært utsatt for det samme helvete som mange beskriver – og vil dele med andre. Siden det ikke er mulig å stille en diagnose som “psykopat” eller behandle en som tilfredsstiller kriteriene for en prykopat, tror jeg mange psykologer og psykiatere faller av lasset; de kan jo ikke behandle en psykopat! Siden vi startet denne bloggen for snaue 3 uker siden har nesten 50.000 (!) vært innom og lest, så vi treffer tydligvis en nerve. God sommer

   • Anonym

    Kjenner meg så igjen.
    Jeg anmeldte og gikk ut av forholdet for 1år siden.var da på krisesenter,har gudselov ikke barn med denne drittsekken.
    Jeg har fått medhold i retten på alle punkter.
    Han påførte meg brudd og slag.
    Har fortsatt besøksforbud og voldsalarm.
    Fikk oppreisning .
    Vedkommende har en dom på sei fra ett annet forhol.
    Gi ikke opp kjære dere.
    Juge klarer dem ikke, han ble tatt i løgn i retten hele tiden.
    Lykke til alle sammen.

 4. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar: “Det som blir skrevet her stemmer veldig med hvordan jeg har hatt det siden jeg endelig kom meg vekk fra min eks for noen år siden. Han prøvde seg på min familie også, men det klarte han ikke. Mitt store spørsmål er jo hva jeg gjør videre? Har allerede vært i retten en gang og er på vei inn igjen. Der så de ikke disse tingene. De så volden og alkoholen, men ikke noe annet. Han sa jo selvfølgelig at nå levde han et mye sunnere og bedre liv… Noen offentlige innstanser har endelig begynt å se litt, men det hjelper ikke hvis ikke sakkyndig og dommer ser det. Hvordan skal man få de til å forstå? Han er også i retten med en annen eks og deres felles barn, og der tror de på alt han sier… føles veldig håpløst… Hvorfor skal de få lov til å gå rundt å ødelegge så mange mennesker? Skal ikke disse offentlige menneskene (i hvert fall sakkyndige) kunne klare å se sånt? Det er jo jobben deres….”

 5. Tom Aage Grobstock
 6. Anonyma

  Oh ja , dette kjente jeg igjen .

 7. Anonyma

  Oh ja , dette stemmer.

 8. Sharon Dahlskjær

  Mye stemmer ja. I mitt tilfeller har hele hans familie snudd både meg og barna ryggen. Det legges opp til konflikter i det skjulte, gjerne på en slik måte at ingen utenforstående verken ser det eller forstår det. Min datter på 13 har profil på facebook på lik linje med tre andre søskenbarn, mens de andre får likes og hjerter og rosende kommentarer på alt av inlegg er det ingen fra farsiden som så mye som gir henne en tommel opp. Og ja, det er sårt for en trettenåring. Men tenk hvor smålig jeg ville hørtes ut dersom jeg tok dette opp som et problem. Ikke får de feriegaver og hilsninger på lik linje med de andre, det er bare trist.

 9. Petter

  Jeg tenker at det er ganske mye stoff på denne siden om hvordan vi som er blitt offer for psykopater opplever det. Har adm. Tenk tanken om å samle all info og få dette til politikerne, media,rettsvesenet og få advokat foreningen med seg? Skammen sitter der uansett og går du til rettsvesenet nå er det du som blir straffet! Dette viser bare hvor utsatt vi er. Om du ikke har blitt trakassert av en psykopat så blor du ihvertfall det hos rettsvesenet dette er maktmisbruk !

  • Har hatt det helt jævlig selv i samliv med min eks.
   Kjenner igjen det meste av det som er skrevet her. Har brukt over ett år på å få henne ut av huset siden jeg tok mitt valg. Kjemper hver dag for at mine barn skal ha det bra. Det er veldig vanskelig, men også veldig givende når jeg erfarer at de gradvis får det bedre når de er hos meg.
   Skremmende at en person som du en gang satte høyere en alle andre har brukt 20 år på og bryte meg helt ned. Men hun vant ikke!
   Keep on fighting!
   Og bruk venner og familie til å komme igjennom løsrivelse.
   Hilsen en som har kommet ut, og føler seg som gjenfødt, og nyter det hver dag?!

   • Anonym far

    JA! Keep on fighting!

    Jeg vinner også fram, sakte men sikkert. Barna mine har for stått hvor de har det trygt og godt, og hvor de føler seg utsatt for giftig manipulasjon.

    Jeg vet at man ikke er garantert et heldig utfall selv om man er ærlig og gjør alt rett. For psykopatenes strategi er kynisk og effektiv. Men man kan aldri spille spillet på deres premisser, man må kjempe kampen på sine egne og de sanne premissene.

 10. Anonym

  Jeg har er forhold til en mann hvis ekskone er ekstremt manipulerende og invaderende. Hun kommer stadig med nye manøvre. Er grei å «samarbeide med» når hun får det som hun vil, men så fort hun ikke får det akkurat som hun vil kommer disse sidene frem. Spesielt bruker hun barnet og kommer med anklager om feil prioriteringer og dårlig og ansvarsløst foreldreskap. Vi har vært sammen i 2,5 år og det siste året har hun også begynt å trekke meg inn i ting via min kjæreste, med alskens rare anklager mot meg og trusler om å avsløre disse for hans barn – som jeg har et godt forhold til. Dette til tross for at vi ikke bor sammen, og jeg «ligger unna» – utover å forsøke å støtte min kjæreste og forsøke å synliggjøre når dette skjer, og hjelpe han med å bygge opp den nødvendige muren for ikke å bli helt nedbrutt. Dessverre har dette var i så mange år at dynamikken synes umulig å gjøre noe med. Hans frykt for konsekvensene knyttet til barnet sitt og ønsket om at det meste skal være så bra som mulig gjør det vanskelig å bygge den muren. Og det forstår jeg, for frykten er ikke ubegrunnet. Men det er svært ødeleggende for oss. Utad fremstår hun som både ressurssterk og en typisk «sterk dame» som mange respekterer, inkludert mange av min kjærestes venner. Han har også vært veldig lojal, og vurderer det som best å ikke «henge henne ut» for sønnens skyld. Også på Familievernkontoret får hun stadig støtte for alle mulige påstander og rare påfunn. Jeg er i ferd med å gi opp – for det er vel strengt tatt veldig lite man kan gjøre med dette, og jeg ønsker ikke å være et med-offer i dette. Er det best å melde seg ut? Jeg synes dette bare blir verre og verre.

 11. anonym

  Jeg har vært igjennom helvete med både en eks.mann, og at min eks.mann manipulerte både min mor og søstre til å vende seg imot meg.Det viste seg at både min mor og halvsøster også hadde/har psykopatiske sterke trekk.Så da ble det vinn vinn for disse.
  Jeg har fått god hjelp og forståelse hos Epitel,og anbefaler å ha kontakt med dem.
  Man kan fort trenge en advokat med dette som spesialfelt også,men vrient å finne.
  Håper inderlig det blir offentliggjort en liste over ekte god hjelp.

  Personlig så tror jeg ikke helt på Robert Hares personlige innrømmelser.Bare å innrømme,er veldig utypisk for en ekte psykopat.

 12. Har en datter på 33 år som har dem her lidelser ,

  Kvinnelige psykopater fremstår som forulempet, og søker sterk sympati hos felles venner. Hun vil påstå at hun har levd i et helvete i mange år. At hun hadde fortjent så mye bedre.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.