Å leve med en psykopat

Hvor ble det av mannen jeg elsket?

Hvor ble det av mannen jeg elsket?

For en del år tilbake ble hun sammen med verdens mest fantastiske mann, og pappa! Denne mannen var rett og slett drømmemannen, tenkte hun. Det viste seg dessverre å være for godt til å være sant, skriver hun i denne historien.

LESERHISTORIE: Dette var den type mann som kom til meg på jobben med matpakke fordi jeg i hu og hast på morgenen ikke hadde hatt tid til og ta med mat på jobb. Han som måkte bilen min ren for snø hver morgen, han som disket opp med deilig frokost i helgene, og kom med blomster og fine kort titt og ofte.

Jeg ble gravid

Så ble jeg gravid, og hormonene mine tok overhånd. Dette likte han svært dårlig. De første 3 månedene i svangerskapet gikk fint, men ettersom månedene gikk og magen vokste forandret nok vi begge oss en del.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvis vi var uenige i noe, eller jeg gjorde noe han ikke likte, straffet han mine handlinger som han ikke likte med og distansere seg fra meg fysisk.

Klemmene uteble

Jeg fikk ikke  hverken klem, kyss eller kos kanskje i 2 uker etter en krangel. Hvis jeg i formodning prøvde og gi han en klem, stod han med armene ned, så oppgitt ut i lufta som om jeg var hans værste fiende.

Alt av seksuelle tilnærming avviste han, og vi hadde kun sex på hans premisser, som var på natten. Da vekket han meg gjerne midt på natten, selv om jeg skulle opp på jobb tidlig dagen etter.

Senere fikk jeg ikke lov og dele soverom med han, og han begynte og verbalt kalle meg stygge ting, og neglisjerte meg foran barna, slik at barna gikk i mot meg også. Jeg fikk stadig høre hvor dum jeg var, og at jeg ikke klarte og møte han intellektuelt.

Ville jeg skulle bryte med familien

Han likte heller ikke familien min, og prøvde og få meg til og bryte kontakten med min familie.

Hvis jeg kom hjem etter tøffe dager på jobb og hadde behov for og snakke med han om dagen min, så så han på meg med et strengt nedlatende blikk og sa han dreit fullstendig i jobben min.

Gå til psykolog

Hvis jeg hadde behov for å snakke om ting som plaget meg burde jeg gå til psykolog.

Ja, det fikk jeg egentlig høre hele tiden, – jeg var syk og trengte profesjonell hjelp fra psykolog.

Etter som årene gikk og familien vokste distansert han seg mer og mer fra både meg og ungene.

Ettermiddagene var preget av at jeg hentet ungene i barnehagen, jeg laget middag som aldri smakte bra nok. Jeg tok meg av ungene og husarbeidet, mens han satt på telefonen og spilte. Kanskje lekte han med ungene 20 minutter før han forsvant inn i den digitale verdenen igjen.

Jeg ble sakte brutt ned

Årene gikk og jeg ble mer tverr, nedstemt, følsom, fortere irritert og følelsesmessig i ubalanse. Jeg innså at han hadde rett! Jeg var mentalt ustabil, og jeg måtte til psykolog før jeg faktisk ødela familien og mannen min helt.

Ikke min feil – men det var veil feil?

Jeg dro til fastlegen mange ganger, forklarte situasjonen, og tryglet om og henvises videre til psykiater, for å få en diagnose. Hver gang ble søknaden avvist.

Jeg betalte flere tusen kroner i coaching. Til slutt fikk jeg beskjed om at det ikke var jeg som var problemet. Jeg ble da sur på terapeuten, fordi hun tok mitt parti, og ikke sa jeg var syk. Så jeg sluttet.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg dro senere til psykolog i håp om å få en diagnose på min mentalt ustabilitet. Hvor det også ble konstatert at det ikke var noe galt med meg, men at det var mannen min som var problemet.

Pakket og dro

Etter og blitt fysisk mishandlet flere ganger, endte det med at jeg pakket sakene mine og flyttet.

Etter bruddet startet virkelig kampen

Han nektet å samarbeide på noen som helst plan, og gjorde alt for og gjøre det vanskelig.

Jeg jobbet turnus og endte med alle barna på fulltid. Barnebidrag fikk jeg ikke og vi hadde kun fra hånd til munn.

Hvis jeg spurte om avlastning med ungene fikk jeg lange taler om at jeg flyttet, og at han ikke kom til å hjelpe meg igjen.

Fortsatt glad i han

Jeg ser meg tilbake hver dag og lengter etter den gode snille mannen jeg en gang kjente. Og håper han kan komme frem igjen og bli der.

Jeg håper da jeg har styrke nok til ikke å dra tilbake, selv om jeg fortsatt er glad i denne mannen, selv flere år etter at jeg flyttet.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er dette “kun” et forhold som gikk galt, eller noe mer? Har du noe råd til denne kvinnen? 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.