Å leve med en psykopat

Hva om morgendagen aldri kommer?

Lenge etter skilsmissen opplever hun en tsunami av følelser

Nå, noen år etter skilsmissen, kommer alle opplevelser og følelse veltende over henne som en tsunami. Hvorfor nå, når hun egentlig har det godt og trygt? Hva har utløst denne tsunamien av tanker og følelser, spør hun i dette innlegget. 

LESERHISTORIE: Jeg har levd 20 år i et ekteskap preget av hat og kjærlighet, vold og trusler. Hvordan kunne jeg som er ressurssterk kvinne og tillate meg selv og barna og vokse opp i et hjem basert på frykt? 

Han tok fra meg alt

Hvordan kunne jeg tillate ham å ta ifra meg mine verdier? Hvordan kunne jeg i så mange år tillate at han tok ifra meg selvtillit og glede i livet? 

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvordan kunne jeg tillate at han fikk frem det verste i meg? Hvordan kunne jeg tillate at han utsatte mine skjønne jenter for vold og trusler?

Sinne og skam

Når jeg sitter nå og reflekterer kjenner jeg på sinne og skam over meg selv som ikke skjermet mine jenter og meg selv.

Hva kunne jeg gjort annerledes? 

Hadde jeg tatt valg om å gå ut av ekteskapet på et tidligere tidspunkt er det ikke sikkert morgendagen hadde vært der for meg. Slik var det trusselen hang tykt i husveggene. 

Du skal vite at du aldri kommer ut levende

Det sa han til meg. Han sa også at om jeg velger å gå, og jeg prøver å finne beskyttelse, så vil han alltid finne meg.

“Du kommer ikke levende ut herfra, jeg vet hva det koster å bestille et drap”. Jeg finner deg alltid! Han kom med drapstrusler mot min slekt og min tidligere partner. Han fremsatte trusler om å ta sitt eget liv og truet med å ta hele familien, meg og vårt felles barn.

Jeg gjemte skytevåpen fra heimevernet. Sluttstykke og kuler for seg selv. Jeg gikk i stadig beredskap. Hva skjer i dag, i morgen eller til helgen?

Hvilke valg hadde jeg? Skulle jeg prøve å få ting til å fungere så godt jeg kunne? Unngå å utsette meg for episoder eller konfrontasjoner som bidrog til vold og trusler? Skjerme barna på best mulig måte og holde de borte fra han?

Fanget i edderkoppnettet

Uansett hva jeg foretok meg var jeg fanget i et edderkoppnett som tok sakte kvelertak på meg. 

Hva gjør det med ett menneske å oppleve at den du lever med og tenker du elsker fullstendig mangler empati og omsorg? Du får stadig høre hvor flott og perfekt han opplever seg selv, og hvordan han blir likt av andre. 

Selvtilliten ble borte

I årenes løp ble jeg mer og mer usikker og selvtilliten fikk en alvorlig knekk. 

Når vi var sammen med andre, spesielt i jobbsammenheng, brukte jeg lang tid på å finne klær. Jeg sminket meg slik at han kunne være fornøyd og tilfreds og stolt av meg. Jeg nådde aldri opp til hans ideal.

De siste 10 årene var jeg ikke en del av hans liv når det gjaldt selskapeligheter i jobbsammenheng. Han viste mindre og mindre interesse av å være en del av familien. Vi eksisterte bare. 

Var det en flukt?

Jeg jobbet mye. Jeg hadde flere jobber for å få endene til å møtes. Eller var det flukt fra virkeligheten? Var det for å være skjermet fra vold og trusler? 

Det var når jeg var borte jentene ble utsatt for vold og trusler. Hva har jeg utsatt barna for? Klarte jeg ikke å se barnas behov og sette de foran mine? Dette er forferdelig smertefullt å tenke tilbake på. 

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Til tider opplevde jeg at han var sjalu på mine barn. Han sa flere ganger: Det er vi to som kommer først. Dette viste han også gjentatte ganger ved sin nedlatende atferd mot barna. 

Gikk på nåler

Atmosfæren var til å føle på. Alle gikk på nåler og isolerte seg på rommet. Vi slappet bare av og hadde det hyggelig sammen når han var bortreist på jobbreise eller andre turer med sine kompiser. 

Til eldre barna ble ble dette mer og mer synlig. En av jentene flyttet permanent til sin far. Selv om dette var svært smertefullt for meg der og da, ser jeg at dette var jo helt riktig av hennes far. 

Der fikk hun tryggheten hun hadde krav på. En datter ble da alene tilbake. Jeg burde jo sett henne. Sett på den endrede atferden at her var noe spinn hakkende gale. Hun har hatt det så vondt og en mor som ikke så henne. Det er nå ubeskrivelig vondt. Hvordan kunne han gjøre så mye vondt mot en så flott jente. Hva var intensjonen? 

Økonomisk uavhengig

Da jeg nærmet meg midten av tredveårene tok jeg et oppgjør med meg selv. Jeg må bli økonomisk uavhengig å kunne klare meg selv. 

En dag må jeg kunne klare å ta skrittet ut. Da måtte jeg være klar for å kunne stå på egne ben.

Jeg «fikk lov» å begynne på utdannelse. Tok først fagutdannelse, høyere skole og videreutdanning. 

Jeg fikk meg gode jobber og høyere stillinger. I denne perioden ble trusselepisodene verre og mer alvorlige. Det gikk mer og mer opp for meg hvilke destruktivt liv jeg levde i. 

Skulle aldri tatt utdannelse

Når jeg lærte meg å ta igjen «ved å bruke kommunikasjon som «våpen» fikk jeg høre av han at jeg “faen meg aldri skulle fått tatt utdannelse!”

Du har jo endra heilt personlighet, mente han. –  Min økte kunnskap ble for han en trussel. 

Jeg ble gravid – volden fortsatt

Svangerskapet var ukomplisert, men volden fortsatte. På ett tidspunkt tenkte jeg: Du kan ikke føde frem et barn inn i denne destruktive familien. En episode i bilen med trusler resulterte i at jeg åpnet bildøren og gjorde meg klar til å hoppe ut på motorveien.

Er du blitt gal,skrek han: Ja tenkte jeg- –  Nå har jeg mistet forstanden. Jeg klarer ikke mer. 

Vi fikk en fantastisk flott datter sammen

Jeg tenkte: Nå tar dette slutt. Nå har vi noe felles alle.

Han var med på fødselen. Gikk så hjem for å sove. Gikk i 40 årsdag på kvelden, og jeg hørte ikke noe i fra han før jeg ringte han for å høre om han var klar til å hente oss hjem. Han hentet oss. Ingen blomster ingen god velkomst.

Da jeg sa litt hvor skuffet jeg var, fikk jeg en ny skyllebøtte om hvor jævla dum jeg var. Skuffelsen satt i lenge. 

Hva slags liv er dette?

Hva slags liv vårt barn få? Han kjørte meg til et skogholt. Tok meg ut. Jeg skrek, var fortvilet, han tviholdt meg nede mens skjellsordene haglet.

Jeg tenkte: kan du ikke bare gjøre slutt på meg her å nå. La meg få slippe all denne smerten. La mine barn få være hos sine fedre. Jeg klarte å hente meg inn.

Utstyr for overvåkning

Vår datter ventet på en pakke. Fikk SMS fra posten om levering. Hun gikk for å hente den. 

Utenpå pakken står det: Behandles konfidensielt, ring kunden for henting. Vår datters telefon stod i faren sitt navn. I pakken var det avlyttingsutstyr. Kamera og lyd. Vår datter spør meg: Tror du far skal bruke det på meg? Se på meg i dusjen? 

Faren hadde truet med å sette opp kamera i dusjen om hun ikke dusjet. Jeg fikk frysninger på ryggen og kjente redselen og angsten. Jeg gjemte pakken og tok den frem da vår datter hadde lagt seg. 

Da jeg konfronterte han med pakken ble han rasende. Det var jo helt normalt å kjøpe slikt utstyr. Hans forklaringer var mange. Jeg spurte om hva han skulle bruke det til. Han skulle avlytte sin sjef som han ikke stolte på. Hans sjef hadde kontor på en helt annen kant av landet. Hvor troverdig var dette svaret? Jeg lot det ligge. 

Jeg ble paranoid

Redselen var høy. Jeg ble paranoid. Er det kamera i veggen? Lyset, i huset og bilen? 

Jeg tar kontakt med en onkel for å fortelle og høre hva han tenker. Dette er ikke bra er svaret. Dette er ikke normalt. 

Verbal vold

Utskjelling der ordene som: du kan faen ikke være riktig klok, du må være psykisk syk, du kan ikke ha det godt med deg selv.

Den verbale volden viste han også mot alle barna både mine og sine egne. 

Han kunne komme inn på jobb å true meg foran mine kollegaer, snakke nedsettende og nedlatende til meg i påsyn av venner og bekjente. Han kunne fremstille meg som et hysterisk sykt menneske. 

Jeg opplevde meg krenket og tråkket på. Isolerte meg mer og mer. Fant trøst i fysisk aktiviteter som sykling og fjellturer. Det ble mitt fristed. 

Ingen interesse for meg

Dersom han ikke fikk sex som var lovet, kunne han rive av meg dynen og helle kaldt vann over meg. Han forventet jeg tilfredsstilte han når han ønsket. Han viste ikke interesse for meg som menneske ved å vise omsorg, kysse eller kjærtegne. Det var kun utløsning som var hans mål. Dette resulterte i at min kropp gikk i beredskap. Jeg ble tørr, og sex var smertefullt. 

Da fikk jeg høre hvor udugelig jeg var. Flere ganger fikk han tilfredsstillelser og jeg selv lå i fosterstilling og gråt i etterkant. Det var ingen empati å få. 

Ingen evne til å vise omsorg 

Jeg ble flere ganger innlagt med hjerteflimmer som viste seg å være panikkangst. 

En gang kjørte jeg selv til legevakten og ble innlagt sykehuset.

Min mann sendte da SMS: Vil du jeg skal komme på besøk? Jeg svarte: Dersom du er glad i meg og vil vise omsorg kommer du. Han svarte: Det tar seg ikke ut i vår datters øyne om jeg ikke kommer.

Han og vår felles datter kommer inn. Han setter seg ned ved siden av sengen med vår datter på fanget, Ingen sier noe. Ikke ser han på meg. Vår datter ser usikkert på sine foreldre. Da sier han: Du kan få gi mor en klem.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg bryter sammen i krampegråt. Jeg klarer ikke si noe. Klemmer min datter og ber de gå. 

En sykepleier seg hendelsen og tar kontakt. Spør om jeg ønsker å snakke. Ser det er noe som ikke stemmer. Jeg bare gråter, Klarer ikke snakke. Sier bare: Jeg har det vanskelig. Hun svarer at det ser hun og oppfordrer meg til å ta i mot hjelp. 

Når min bestemor lå syk og døende spurte jeg om han ville være med oss til sykehuset der hun lå. Han svarte “nei, hva faen skal jeg det for. Hun er ikke min bestemor.”

Så jævla feit du har blitt

Han selv ville fremstå utad som en flott mann, kjærlig far og omsorgsperson. Fasaden var svært viktig. 

En sommerdag han skal treffe sine kamerater og søster blir avgjørende for min beslutning om å skilles. 

Jeg kjører han sammen med min datter. Da vi kommer inn i hagen sier hans kamerat til meg “Fy faen så lævla feit du er blitt!” Alle som sitter der unntatt min mann bryter ut i latter. 

Han kunne like god kommet bort og dratt til meg. Jeg husker ikke hva jeg svarer, men tar min datter med meg og kjører bort. Da jeg konfronterte min mann med denne hendelsen dagen etter, smiler han fortsatt og sier: Herregud du må ikke være så hårsår! 

Jeg følte meg så liten. Hva har jeg gjort som fortjener dette?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Lurer du som redkasjonen på hva hun gjorde da hun bestemte seg for å skilles? Vi har spurt etter fortsettelsen og venter i spenning.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Solveig Rønningen

    Forferdelig historie . Men desverre ganske vanlig for oss som opplever disse fristelsene som gjør som de vil. Bryter andre ned. Fulle av ondskap. Hva må til for at de må straffes på lik linje med andre overgripere. Det må en lovendring til . Vi som utsettes må tørre å stå frem.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.