Å leve med en psykopat

Et glimt fra min hverdag med psykopaten

Psykopater er mennesker uten software

Ikke sleng ting inn i oppvaskmaskinen er du snill, ting kan jo knuse å sånn! Det var nok, jeg kunne bitt tunga av meg.. Jeg driter vel i om noe knuser, se her – jeg skal vise deg hvordan ting knuser, så tok han å knytta nevene og slo løs  på boller og glass så glassbitene spruta. Det var jeg som fikk jobben med å rydde opp, mens tårene renner gyver jeg løs..

LESERHISTORIE: Det er både sinnatårer og lei-seg-tårer på en gang. Som om det skulle hjelpe. Han har i diskusjoner blitt så sinna at han har tatt kvelertak og lagt meg i bakken, men nekter etterpå plent for at han gjort dette. Jeg tør ikke lenger nevne det for da blir det eksplosjon på nytt, «falske» anklager får han til å se rødt, sier han – enda så sant det var!

Når han har tatt kvelertak ser han helt annerledes ut i ansiktet sitt, svarte øyner og fordreid ansikt. Når alt kommer til alt må man ikke kritisere han, han er jo feilfri! Det er samme hvor mye jeg prøver å “pleace han”, så er det aldri bra nok.

Hadde du stått opp før kunne du rukket mye mer, om du ikke prata så mye, sier han. Eller med mora di i en halv time så kunne du rukket enda mer, fortsetter han.

Barna kritiseres hver dag

Etter at jeg fylt 50 minner han meg på hvor gammal jeg er blitt hele tiden, kanskje på tide å bytte deg ut med no sprekere.

Kritikk av barna mine hører jeg nesten hver dag. Om jeg gjør noe for dem så er det galt, uansett hva jeg gjør så er det kritikk som vanker.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Eller hvorfor gjør du sånn når han mener jeg burde gjort ting på hans vis.

Lyver konstant

Jeg vet aldri når han snakker sant, han er superrask til å lyve, det avslører jeg hele tiden at han gjør til andre. At noen klarer å lyve så kjapt og umerkelig er jo nesten nær sagt imponerende!

Om han har glemt å gjøre som avtalt så innrømmer han aldri at hadde glemt det, nei da finner han bare på en historie isteden.

Det har gått nedover med meg. Jeg har innsett at jeg har mista meg sjøl, troen på at jeg skal klare å komme meg unna er nå helt fjernt. Jeg gråter inni meg støtt, kan ikke vise at jeg er lei meg overhode.

Siden jeg følte meg så sliten, mer og mer for ingen ting så gikk jeg til legen. Lang historie kort, jeg skal nå legges inn – det viser seg at jeg har hjerteproblemer. Om det har blitt dårlig av livet med han vet jeg ikke.

Folk tror på hans maske

Men det føles sånn. Alle undersøkelser jeg har vært igjennom har han ikke vært med å stille opp på. Alene må jeg gjøre sånt. Da jeg fortalte han om at jeg blir lagt inn sa han; “ja vel, tenkte jeg det ikke, du har bare lurt meg”. Trodde du var frisk som en fisk jeg.

Siden har han ikke nevnt noe med et ord. Medfølelse/empati er ikke eksisterende for han. Bortsett fra i gitte situasjoner hvor han spiller empatisk.

Folk kjøper maskene hans lett.

Huff, det høres ut som jeg bare klager, sorry for det! Dette er jo bare en bitte liten flik av hvordan jeg har det.

Ti år med mannen setter sine spor. Jeg har ingen penger så jeg kan flytte, alt er hans og jeg har ingen rettigheter siden vi bare er samboere. Jeg forventer ikke noe heller, men kunne jeg klart å finne et sted å bo som jeg klarer å betale for ville jeg stukket av tvert. Det dumme jeg har gjort er å stå for husholdningen mens han har betalt andre regninger.

Med andre ord; – “Du bidrar ikke med noe og det har jeg bevis for!” – “Hvem har betalt regningene?” sier han –

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I gangen her er det en inngangsdør med glassrute i. Alle dørene er det slått/sparket hull i og ruta er knust i inngangsdøren. Det er ikke jeg som har gjort det, men det er min skyld som fikk han til å gjøre det! Det meste er dessverre min egen skyld.

Ingen kommer og løfter meg vekk

Jeg er så ensom inni meg som en taushet som legger alle veier døde, en evig rundkjøring uten vei ut.

Skyldfølelsen er altoppslukende. Takk til deg som tok deg tid til å lese dette. Til deg som aner ugler i mosen om sin kjæreste; om ting ser ut til å være for godt til å væra sant; da er det det!

Får du en uggen magefølelse; lytt til den å stikk av så fort som bare beina kan bære deg!

LES OGSÅ:

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Anonym

  Hei flotte menneske.

  Du må komme deg bort med en gang. Dette er ikke bra, og de forandrer seg ALDRI.
  Stå på nå.
  Klem

 2. bestemor

  Kontakt krisesenter. Noen må hjelpe deg sånn at du kan etablere deg på nytt. Ikke mist troa på degselv.

 3. Hei kjære deg jeg vet nøyaktig hvor vanskelig du har det,for jeg har hatt det slik selv jeg kontaktet familievern kontoret de ba meg å snakke med krisesenteret , å det var begynnelsen på ett nytt å bedre liv for meg selv om det har vært mye kødding fra x sin side så har han ikke gjort det enkelt for meg no bor jeg over 20 mil unna x så han har mistet kontrollen på meg så no er jeg i ferd med å prøve å finne meg selv igjen. Ikke la han få ødelegge deg husk krisesenteret har taushetsplikt så om du kontakter de for en samtale bare så er det en begynnelse.

 4. Anonym

  Denne historien din er som om jeg skulle skrevet den selv. Den er skremmende lik min. Kjenner meg igjen i alt. Måten han snakker til deg på og det han sier og oppførselen. Jeg grøsser. Ble så lei meg av å lese at du har det slik. Det unner jeg ingen. Jeg vet akkurat hvordan du har det. Har levd i det samme i mange år. Jeg vet hvor vanskelig det er å komme seg ut av det. Man blir handlingslammet og hjelpeløs. I tillegg merker man at helsen skranter og blir bare svakere. Man blir knust på alle måter og tror det er noe galt med en selv. Slik har det I hvert fall vært med meg. Du klager ikke, få det ut. Krisesenter og en dyktig psykolog er mitt råd til deg. Ønsker deg masse lykke til. Stor klem

 5. Selv om dere “bare” har vært samboere i 10 år så har du økonomiske rettigheter i boet, fordi du har bidratt med din jobb i hjemmet.
  Ta kontakt med nettjus eller advokat, de kan nok hjelpe deg. Om inke annet slik at du vet dine rettigheter.
  Du har bare 1 liv og det er aldri forseint å leve. Hvorfor skal ikke du være like mye verd som hvem som helst andre?
  Masse lykke til.

 6. Virkelig flott artikkel. Godt jobba.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.