InnleggRedaksjonen kommenterer

Når psykopaten manipulerer deg

Psykopaten manipulerer deg  med å bytte om på intensjoner. Sjefen din kan forsvare høy lønn med samfunnsnytten ved  å tiltrekke seg de beste, i stedet for å si at han eller hun selv ønsker høy lønn. En ungdom begrunner sitt ønske om ny jakke med at det er viktig for å ikke ”bli utenfor”, i stedet for å si at ”jeg har lyst på den”.

Når egoistiske motiver styrer, er det lett å kommer i forsvar, og dermed fremstilles ønsker i et mer politisk korrekt lys.

Psykopaten er en mester i å snu på tingene

Alt som gjøres blir begrunnet ut fra rent idealistiske motiver. Du skal ikke være lenge i relasjonen før du innser akkurat det. Når du en kveld er på vei hjem fra fest, og din partner nok en gang har ødelagt stemningen, så orker du ikke å si noe. Du kjenner svaret og ”vet” at feilen lå hos noen i selskapet, gjerne en god venn av deg. Du burde ikke å ha så mye med denne vennen å gjøre du heller.

Her byttes intensjonen ”sjalusi mot din venn” ut med intensjonen ”noen måtte påpeke din venns dårlige sider”.

Dette er kjente takter, ikke bare for dem som har møtt på vanskelige mennesker, men for oss alle, og det er knapt noen av oss som ikke har tatt en nødløgn for å få det som vi vil. Forskjellen på deg og psykopaten, er at sistnevnte holder på slik hele tiden.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mange vil imidlertid oppleve dette som bagatellmessig i forhold til å få sine egne intensjoner forbyttet av sin partner. Ikke alle skjønner hva dette dreier seg om med mindre du har opplevd følgende:

Tenk deg at dere er sammen med andre mennesker, når din partner plutselig tar opp noe som han eller hun er noe du har sagt i ren fortrolighet. Du blir rasende, men sier ikke noe, av frykt for å forverre skandalen. Det største sjokket kommer dagen derpå. Da blir du nemlig møtt med følgende kommentar: hvorfor ble du så sint da jeg snakket med …

Først blir du forvirret, men så tenker du; tror han/hun at det var derfor?

Etter noen år sammen med psykopaten lærer du imidlertid at psykopaten ikke bare snur på sine egne intensjoner, men også på dine.

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Jeg må værr anonym

  Ønsker flere artikler om narcissten som ikke hR noen tilknytning
  Det stemmer utrolig godt.Det burde komme frem
  Det nytter jo ikke da..

 2. Kom deg omgåendre vekk fra psykopaten. Det er kun nedbrytende å ha kontakt, kutt
  ut og se deg ikke tilbake.

 3. Anonym

  Her under er en veldig gjenkjennelig beskrivelse og god artikkel om –noe–av manipuleringen en narsissist utsetter partneren for synes jeg.
  Dette er noe andre utenforstående ikke ser for «han/hun er jo så -skjønn, god, morsom og div. du ønsker h*n skal være.»
  Heldigvis avsløres de tilslutt og gang på gang. Bra folkeopplysning om dette spres nå.
  Når noen viser deg hvem de er -tro dem, og gå rett ut. Det blir aldri bedre, og du blir syk om du blir værende.

  LIVING WITH A PSYCHOPATH – WHEN THE MASK SLIPS.
  https://masksofsanity.blogspot.no/2009/02/in-arms-of-monster-sex-control.html

 4. Anonym

  Jeg har vært «fanget» i 19 år. Jeg har gått i terapi to runder siden 2013. Begge gangene styrte han hva samtalene med terapauten skulle handle om. Andre gangen jeg bad om henvisning til terapi, hadde han vært hos min fastlege og fremstilt meg som en helt annen person en det jeg er.
  Da jeg gikk til min fastlege og ville prate om det som var vanskelig hjemme, kom det «tørt» fra legen «Du kunne ikke tenke deg å gå i parterapi?» Hun hverken spurte meg eller viste meg noen form for interesse i å spørre meg om hva problemene dreide seg om. Så da jeg kom til terapauten ble jeg tatt på alvor, men jeg skjønte etterhvert at hun hadde fått info. fra legen min, slik at DET jeg virkelig kom for, å snakke om, ALT SOM HAN HADDE GJORT MOT MEG, ble utsatt til «senere» Så der satt jeg, hadde to episoder med kvelertak, første gangen var så hardt at jeg var nesten svart på halsen. Andre gangen stod jeg rett opp og ned og hadde bare én tanke i hodet «IKKE GJØR MOTSTAND» FOR DA FÅR DU SKYLDEN» Andre episoder hvor jeg faktisk var sikker på at han kommer til å skade meg alvorlig nå. Det verste var likevel det psykiske på de mest finurlige måtene han kunne få meg til å krympe inn til ingen ting.
  Det er nå nesten 8 måneder siden jeg gikk til politiet og bad om hjelp. Han fikk besøksforbud i tre måneder. Jeg begynner såvidt å slappe av. Han var utenfor leiligheten før Jul men tok ikke kontakt med meg. Jeg sjekker alltid i vinduene om jeg hører lyder, jeg åpner ikke døra om det ringer på, viss jeg ikke vet hvem det er, jeg har blokkert hans nummer.
  Terapien er avsluttet, ikke fordi jeg var klar, men fordi vikariatet til terapauten var over og jeg orket ikke enda en ny runde. Men jeg fikk nesten ikke snakke om DET jeg egentlig kom for.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.