Brudd med en psykopat

Kan ingen hjelpe meg etter at jeg brøt med psykopaten?

HVor går jeg for å få hjelp etter brudd med en psykopat?

Hvor kan jeg få hjelp etter brudd med psykopat, spør denne kvinnen. Hun ser at det er et stort problem å få hjelp for det man er blitt utsatt for i forhold med en person med personlighetsforstyrrelse. – Det virker som ingen har noe godt sted å få hjelp. 

LESERHISTORIE: Jeg opplevde det som om det var ingen steder å få hjelp da jeg var i et forhold med en med narssisistisk personlighetsforstyrrelse. Han var allerede dømt for vold og forfølgelse av flere, hadde fengselsdommer for vold mot kvinner, og noen hadde måtte flytte og endret navn for å slippe unna denne personen.

Dette fant jeg ut sent i forholdet og Ikke noe ble mottatt som fare for meg som person uansett hvor jeg henvendte meg. Kanskje man er uklar når man står midt opp i det når man prøver forklare seg og søker hjelp? Ikke noe er så fryktelig vondt og forvirrende som å være med en slik person med slike personlighetsforstyrrelser.

Ingen utdannede personer i helsevesenet

Men jeg håper og ønsker inderlig at det norske helsevesen vil utdanne seg innen dette feltet. Når du vet tegnene, symptomene, så er det ikke vanskelig og plukke ut de menneskene som står i et slikt helvete og strever og lider og ikke kommer seg ut.

For det å komme seg ut er noe av det mest skremmende du kan gjøre i slike forhold.

Alt eskalerer og livet ditt henger i en tynn tråd. Om du kom deg ut, da begynner en ny kamp.

Det er en kamp inne i deg med psyken din og helsen din. Man trenger virkelig profesjonell hjelp. Men hvor går man?

Jeg leste et innlegg her på siden hvor noen etterlyste psykolog på feltet å snakke med. Det påminnet meg om min egen situasjon en tid tilbake da jeg var så uheldig å havne i et forhold med en narssisist. Det er det absolutt verste jeg har gjennomgått i livet mitt.

Jeg mistet nesten livet

Det er nå fire år siden jeg klarte komme meg ut av det, og det kostet meg nesten livet. Jeg var involvert over åtte år med denne personen. De fire siste årene kjempet jeg hardnakket for å komme meg ut i live.

Når jeg ser tilbake så må jeg har fremstått utrolig forvirret og uklar i andres øyne. Jeg har forståelse for at det er uforståelig for andre som ikke har opplevd dette på kropp og sjel, hva det er som foregår i et sånt forhold og hvordan det påvirker de som er nærmest narssisisten.

Det som er så ufattelig trist er at man har ingen plass å hente hjelp. Jeg var så desperat å komme meg ut av det, men klarte det ikke på egen hånd.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg søkte hjelp hos fastlegen, psykolog, krisesenter, politi og psykiatrisk sykepleier og familievern. Det var klare og tydelige tegn på at jeg var en mishandlet kvinne. Alle disse burde se at jeg var et vrak og en skygge av meg selv.

Når jeg søker opp og leser om dette på nett på norsk er der lite informasjon. Det norske hjelpevesen er ikke utdannet nok på tegn, symptomer og andre varsler fra personer som er utsatt for denne terroren. Søker man derimot på engelsk på nettet kan man lese om klassiske tegn som alle som jobber nært med mennesker burde kjenne til.

Klassiske tegn som går igjen

Det er klassiske tegn hos alle og jeg bar alle disse tegnene. Jeg bare visste det ikke selv. Ikke klarte jeg å uttrykke det selv heller i rette ord.

Etter å ha lest meg opp på dette temaet, så burde det ikke vært vanskelig for min fastlege og se trekkene og symptomene hos meg, og ta sak deretter.

Jeg gikk inn og ut hos fastlegen min, jeg skrek bokstavelig etter hjelp og støtte.

Jeg trengte noen å støtte meg til, beskytte meg så jeg kom meg ut. Noen å prate med så jeg selv forstå alt jeg sto i.

Ti timer med psykolog

Jeg fikk innvilget ti timer med psykolog. Spørsmålet var om jeg kunne få en erfaren psykolog, helst en med erfaring om dette. Det jeg derimot fikk, var en ung nyutdannet mann.

Han brukte alle timene på at jeg skulle fylle ut skjemaer for å utelukke div psykiske lidelser, og kom aldri til et punkt hvor jeg kunne prate om det jeg var utsatt for og det jeg trengte snakke om og få hjelp til.

Da de ti timene var over, fikk jeg ikke innvilget flere timer.

I svar på søknaden om flere timer hos psykolog var begrunnelsen at jeg kunne prate med venninner.  Samlivsproblemer var en vanlig ting som man kunne løse ved hjelp av venner.

Det var bare det at jeg ikke hadde venninner!

Jeg var blitt isolert og omgikk ikke noen. Ikke for noe i verden kunne jeg fortelle noen som sto meg nær om hva jeg opplevde og var utsatt for.

Folk villle dømme meg, sa min venninne

Jeg hadde tidlig i fasen prøvd å si noe til en tidligere venninne. Hun responderte med at det måtte jeg aldri si til noen. Det ville skade meg!

Folk ville dømme meg og snakke om meg. Jeg forstår at hun ikke forsto. Hvordan kan noen som ikke har opplevd dette forstå, når jeg ikke forsto det selv?

Enda så lenge etter, klarer jeg ikke forholde meg til opplevelsen med følelser. Det er som jeg er avkoblet fra det, som om jeg ikke har opplevd det selv, som om jeg forteller om en film jeg har sett.

Jeg forsøkte alt for å få hjelp etter brudd med psykopat

På et tidspunkt ba jeg om innleggelse på psykiatrisk. Jeg forsøkte alt for å få hjelp, jeg var nå så redd for meg selv.

Jeg var så nedkjørt av den psykiske og fysiske mishandlingen og av min egen forvirringen.

Hva var hva i dette forholdet? Hvem gjorde hva? Jeg ville ut av det, men kom meg ikke ut.

Hver gang jeg prøvde eskalerte ting og volden var så skremmende jeg havnet inn i det igjen og satt bare mer fast. På et tidspunkt var jeg så overbevist at jeg var skyld i alt dette vonde som foregikk.

Var det jeg som var en ondskapsfull psykopat?

Jeg trodde jeg var ondskapsfull, psykopat, en ikke verdig person. Jeg isolerte meg og mistet allle i mitt nettverk. Barna mine var satt opp mot meg.

Jeg kom meg ofte ikke på jobb, for idet jeg skulle gå på arbeid så fant han på ting slik jeg ikke kom meg ut døra.  Dette resulterte i at arbeidsgiver mistet tilliten til meg så jeg gikk fra 100 prosent stilling til 60 prosent.

Livet mitt raknet litt og litt

Jeg kunne fortalt så mange historier fra dette forholdet som ville sjokkere selv den sterkeste. Hele tiden forsto jeg egentlig ikke hva som foregikk.

Alt kom snikende og endte nesten i drap da jeg ville forlate han.

Jeg var så redd for alle hans utbrudd, vold og trusler. Det verste er at jeg skjulte alt for andre. Jeg forsvarte meg ikke. Jeg tillot all mishandling og skammet meg lang inn i dypeste sjelen.

Forstå det bare den som kan.

Hvem kan egentlig forstå det? Ikke legene, ikke psykologen.

Slag i magen fra min egen lege

For litt siden måtte jeg bytte fastlege. Den nye legen måtte ha min journal fra den tidligere fastlegen. Da jeg ba om å få den overlevert til den nye legen spurte sekretæren om jeg ville ha en kopi og det fikk jeg.

Jeg har ikke vært mye hos legen i mitt lange liv, men i perioden da jeg var i forholdet med denne personen sto det mye om mine besøk. Da jeg leste hva legen hadde skrevet gråt og gråt jeg og det føltes nesten som et nytt overgrep.

I legejournalen sto det beskrevet om mine besøk så klart og tydelig; Jeg var i fare, jeg fryktet for livet til barna mine og mitt eget liv. Jeg kunne leser at jeg var mishandlet på det groveste både fysisk og psykisk, om drapsførsøk idet jeg ville forlate denne personen.

Legen hadde konkludert med at min oppførsel og oppfatning var relatert til personlig trekk hos meg!

Jeg ble helt knust. Jeg skammet meg over meg selv om enda mer enn noen gang.

Tvilen om det jeg hadde opplevd var ekte blei sådd og forvirret meg veldig. Det var et slag i magen fra legen min. Han jeg skulle ha tiltro til. En jeg trodde jeg kunne gå til for hjelp.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ting hopet seg opp i hodet av tanker og selvbebreidelse. Det ble som å ha to personer på skulderen: En som sa at dette var narssisistens verk alt jeg hadde opplevd, og en på andre skulderen som sa jeg var selv skyld i dette fordi jeg hadde en personlighet som fortjente det.

Dette var så ødeleggende for meg at jeg aldri har turt å nevne denne erfaringen i livet mitt til noen i ettertid.

Jeg hadde, før jeg leste denne legeerklæring, vært til den nye fastlegen min og søkt om hjelp på grunn av søvnmangel som følge av PTSD (Posttraumatisk syndrom) som følge av mishandlingen.

Hos den nye legen ble jeg møtt med at jeg måtte ikke tro jeg var unik fordi jeg var blitt mishandlet.

Ikke forstår jeg hva han mente med det og ikke forstår jeg det i dag heller. Jeg forsøker å trekke noe positivt ut av det, siden det ble sagt av en lege. Det er vanskelig og fjeg øler det var veldig nedlatende av en lege å si noe slikt.

Jeg føler meg slett ikke unik utfra min erfaring med en narssisist. Jeg føler meg skamfull.

Min tiltro til min egen styrke og dømmekraft

Jeg har et så stort behov, selv nå så lang tid etter, å snakke med en profesjonell.  Hvor kan jeg få hjelp til å bearbeide alt og få hjelp til sortere alt som skjedde?

Det er et stort sår i forhold til min relasjon med mennesker og jeg bærer det med meg, selv om det ikke synes utenpå. – Jeg gjemmer det inne i meg.

Ingen vil noen gang kunne si jeg er skadet eller såret på noen måte. Men inne i meg er hjertet mitt knust, og jeg bærer store dype sår.

Det er slitsom å bære på alt dette, ikke få slippet det ut og fortalt historien og late som om ikke noe har skjedd.

Jeg leser mye litteratur om dette temaet. Særlig på engelsk og det som skrives her på denne siden.

Det hjelper meg mye med å forstå hva jeg var gjennom, forstår sårene jeg bærer på og det har helet meg mye.

Det er som om jeg trenger noen i fysisk form til å fortelle meg ansikt til ansikt at jeg er ikke den skyldige i dette.

For jeg tror ikke det egentlig, men så mye tvil er sådd i meg så det kommer alltid et: er jeg den skyldige? Kjenner jeg meg selv så dårlig at jeg ikke vet jeg er et ondt menneske?

Jeg trenger en som kan hjelpe meg sette ord på dette kaoset inne i meg av alt som skjedde, som kan si jeg har verdi. Jeg trenger en som kan hjelpe meg gjennom historien så jeg kan stole på mennesker igjen. Stole på meg selv aller helst.

Så spør jeg – hvor går man for å få profesjonell hjelp etter være utsatt for fysisk og /eller psykisk mishandling, narsissister, sosiopater eller psykopater?

—–

Mange lesere spør også; hvor kan vi få hjelp til å takle en psykopat?

Svaret på det  avhenger hvor langt du selv har kommet og hva slags relasjon du befinner deg i. For mange starter det med en gnagende tvil og en erkjennelse at noe er riv ruskende galt i relasjonen. Det kan være en kjæreste, samboer eller ektefelle. Eller i forhold til en sjef eller kollega på jobben eller frivillig arbeid. Særlig utfordrende er det for deg som er samboer eller gift og har barn. Vi har også lesere som bekymrer seg for venner som de mener lever med en psykopat. De er rådville, men vil gjerne hjelpe. Les mer på siden Hvor kan du få hjelp   Har du akkutt behov for å komme deg vekk, kan denne oversikten over krisesentre være nyttig. Ring i dag!

Besøk også våre Facebooksider.

Har du fått hjelp til å bearbeide brudd med en psykopat? Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Det er en ensom tilværelse. Mang vet ikke hva de driver med i helsevesenet, barnevern og nav.
  Jeg måtte klare meg selv.
  Man må være sterk.

 2. May-Britt Gården

  Har delvis vert i samme situasjon. Ikke fysisk men mye psykisk. 13 år siden til meg. Det er så godt som ingen hjelp å få. Jeg var heldig etter 4/5år fikk jeg en lege som har hvert til stor hjelp. Og jeg hadde heldig vis en familie bak meg. Men nå først de 2/3 siste årene. Har jeg begynt så smått å føle meg hel. Kan bare si en ting snakk fortell. Ikke de verste historiene. Noen skjønner det ikke. Mens andre forstår. En av mine beste venninner forteler meg hva jeg skulle ha gjort osv. Så henne forteller jeg lite og ingenting til av dette. Jeg ønsket de første årene at jeg skulle møte noen som hadde opplevd noe av det samme, som jeg kunne snakke med. Men de fleste som har opplevd noe slikt bærer det under sit bryst. Vi vet det ikke vår skyld. Men hode forteller oss det motsatte. Jeg vil avslutte med at jeg er kunn et menneske med mine feiler og mangler. Men alle fortjener å ha det bra.

 3. Leonora

  Oh. Ja, ingen quick fix. Man må gjøre jobben selv. Du må ta stilling til: er livet noe som SKJER MED deg eller er livet noe DU SKAPER?. Når du har nådd bunnen er det bare en vei, og det er oppover!! Etter langvarig missbruk må en endre underbevisstheten. Det er denne som skaper tankene dine som igjen skaper følelsene dine, Melanie Tonia Evans har en super videoblogg. Transformasjonen kan ta flere år, og bloggen kan være en fin start. Den er på engelsk. Jeg kjenner ingen god erstatning. Alt godt.

 4. Anonym

  Nei, ensomheten blir din neste fiende. Helsevesenet går løs på deg fordi det er lettere for de, som står uten kompetanse. En kan jo spørre om menn under MeeTo kampanjen var psykopater? de har makt men ikke empati for noen. De eier deg og psyker deg ned. Jeg var heldig og fikk en psykolog dette forumet har navnet på. Han er ekspert og høyt utdannet på psykopater. Advokater finnes det få av, men det er noen. Og søke råd hos disse, så må man spørre om de har hatt den type saker før,hvilke og hvordan/resultat. Media har hatt innlegg om psykopater. Skulle ønske de fulgte opp i like stor grad som i MeeTo kampanjen, men selv om man snakker om voldtekt så er det kanskje din feil. Du hadde på deg utfordrende klær, var lettsindig osv osv. Psykopaten har jo en familie som må beskyttes fordi det er du som er gal, kanskje. Han får holde på som den maktsyke personen han er fordi det er for mange som tror ham. Og er han heldig får han sin egen familie med seg.
  Man har dessverre bare en viktig ting å gjøre og det er pakk kofferten og kom deg bort. Det i seg selv kan muligens fortelle omverden at noe er galt med ham også. Ellers må du bare søke råd overalt, men still spørsmål, mange til de som eventuelt kan hjelpe deg. Lykke til !!!

 5. Øyvind Hagen

  Aha… Aldri mer kirke og overvåkning.

 6. Kristi Flatin

  Hei kjære deg og dere!

  Jeg klarer ikke å la være å ikke svare dere her inne etter og ha lest dette innlegget med kommentarer.

  I disse dager starter jeg opp Arcas – en samtaleterapi telefon for mennesker som er eller har vært i giftige relasjoner – så jeg vil gjerne hjelpe! Jeg vil så gjerne være en støtte, en samtalepartner som forstår og som vil gjøre deg til den sterke utgaven av deg selv igjen!
  Jeg er utdannet sykepleier med videreutdanning innenfor kognitiv terapi og med flere mental trening kurs. Og jeg har selv kjent på kroppen hvordan det er å leve med et psykopatisk menneske.

  Hvis du ønsker å ta kontakt meg så er telefonnummeret til Arcas: 97155019

  Hilsen Kristi Flatin

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.