Praktiske råd

Kjennetegnene på at du omgås en psykopat

Løgn og bedrageri hos psykopaten

Vi har publisert mange historier fra fortvilte mennesker som lever sammen med en psykopat eller har forlatt én for så å oppdaget at det har blitt enda verre etter bruddet. Hvorfor oppdaget du ikke at du hadde å gjøre med en psykopat da du traff vedkommende første gang?

Er det ingen varsler eller faresignaler som kan oppdages underveis? Jo, det er det. Og her skal du få de veldig konkret.

Etter de første spennende stevnemøtene hvor psykopaten som vanlig er sjarmerende, oppmerksom, lyttende til deg – forteller deg hvor mye han eller hun beundrer deg – kanskje sendt deg hyggelige tekstmeldinger og blomster så kan hende det er noe i magefølelsen din som sier noe er galt.

Varseltegn

Varsellampene bør gå på gult og over til rødt om du kjenner deg igjen i bare noen av disse beskrivelsene: (Vi refererer ofte til «han» selv om mye av dette også kan gjelde kvinner.)

Første tegn du skal være oppmerksom på er når psykopaten tidlig legger all skyld på sine omgivelser for det som har gått feil i livet. Det er aldri hans eller hennes feil. Psykopaten vil aldri innrømme skyld, feilvurderinger, manglende kunnskaper eller annet som forklarer hvorfor det var noe som gikk galt. Det var alltid andres feil.

Forteller han om sin mor?

Snakker han/hun om sin mor? Han eller hun har sannsynligvis ikke noe godt forhold til sin mor. Sine tidligere kjærester? De var det sannsynligvis alle noe feil med. Borderliner? Alkoholiker? Psykiske problemer? Dårlig mor? Psykopaten er veldig god til å stille diagnoser på de han/hun har hatt en “relasjon” til tidligere.

Er vedkommende unormalt ivrig? Insisterende? Vil han gifte seg med deg etter bare noen få stevnemøter? Blir du tidlig erklært som hans livs store kjærlighet? Vil han ha barn med deg med én gang? Er du bare hans med en gang? Er han uvanlig tidlig sjalu – om du så bare kaster et blikk på en annen mann? Sender han unormalt mange tekstmeldinger? Insisterer på å vite hvor du er og hva du holder på med?

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Respekterer han deg? Tar han selv alle valg? Fra så enkelt som å velge hva dere skal spise på en restaurant – uten å spørre deg? Går dere på kino – så velger han suverent film uten å spørre hva du har lyst til å se?

Dukker han opp hjemme hos deg uventet? Går han gjennom tingene dine når han er hos deg og du gjør deg klar for å gå ut?

Nærtagende, lett å starte en krangel

Er vedkommende veldig nærtagende? Tar lett en krangel? Føler seg forulempet over de minste ting? Liker vedkommende ikke dyr? Sågar grusom mot dyr? Er vedkommende utolmodig med mindre barn? Utrykker vedkommende seg negativt om enkelte “underordnede” yrkesgrupper? Tiggere eller andre svake i samfunnet? Snakker han uvanlig mye nedsettende om de fleste? Fra dagens drosjesjåfør til regjeringen?

Har han (og da er det ofte en mann) en historie hvor han forteller om slåsskamper han har vært i? Er han «voldsom» i språkbruken? Snakker han ofte om folk som burde hatt juling?

Insisterer han på å kjøre bilen? Passer han på bilnøklene? Din veske? Protesterer han om du er for lenge borte? Blir du avhørt når du er tilbake? Hvor har du vært? Hvem har du vært sammen med? Traff du noen du synest var interessante? Begynner han å bestemme hva du skal ha på deg? Begynner han å hinte om at du skal ha hans tillatelse til å gjøre ting? Vil han bestemme hvem du skal være sammen med og ikke? Begynner han å snakke om at du skal slutte å studere? Slutte i jobben for å være sammen med han?

Kritiserer han deg det ene øyeblikket for de minste ting for så i neste øyeblikk å skryte deg opp i skyene og overidealiserer deg? At du har fantastiske talenter og evner?

Forteller han deg hvor fantastisk du er og hvor fint han har det sammen med deg? For i neste øyeblikk å se hvor elendig han har det sammen med deg og at du provoserer han. Typisk utsagn kan være «Se hva du får meg til å gjøre!»

Voldsom sex?

Du har kommet så langt at dere har sex sammen. Stusser du på at han er spesielt voldsom? Uttrykker han fantasier om perversiteter f.eks voldtekt? Bruker han et voldsomt språk under akten? Slår han deg? Er han fysisk voldsom med deg? Skjeller han deg ut, for så helt plutselig snu om og unnskylde seg? Kjøper han så presanger til deg og ber om pent vær?

Kroppsspråket avslører også psykopaten.

Han/hun fremstår som overlegen. Holder avstand til folk rundt seg. Liker ikke å «mingle» med andre, men holder avstand, observerende. Skal de snakke med noen i sosialt lag henvender de seg til de med opplevd høy status og unngår andre «underordnede».

I restauranten krever psykopaten gjerne oppmerksomhet fra hovmester og snakker nedsettende om servitører. Psykopaten fortjener i sitt eget hode kun det beste og er alle andre overlegen. Og ja, dette stemmer for mange som er sosialt tilbaketrukket uten at de er psykopat av den grunn. Men har vedkommende trekkene foran, stemmer sannsynligvis også dette.

Fremstiller seg som kunnskapsrik

I sosialt lag med andre er forløpet gjerne forutsigbart. De fremstår høflige og imøtekommende. Uttrykker smiger, beundring og begeistring for vedkommende – ofte for andre litt ubehagelig overdrevent. Psykopaten vil gjerne «tilhøre» eliten og bruker uttrykk og vendinger som tilsynelatende fremstiller vedkommende som kunnskapsrik og intelligent.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten er ekspert på å fremstille seg og sin bakgrunn som storartet og betydningsfull. Psykopaten vil aldri innrømme svakheter eller feil. Han/hun er i sine øyne suverent overlegen, suksessfull og gjerne beint frem genial sammenlignet med alle rundt seg. Psykopaten skryter så han tror det selv – «jeg er empatisk, intelligent, rik, lykkes med alt jeg foretar meg – og har jeg støtt på problemer, så er det andres feil.» – Dette til tross for at de som kjenner vedkommende vet at han/hun ikke har lykkes i jobb/forretninger, skole eller på noen som helst arena psykopaten har forlatt. (for å finne andre ofre.)

Psykopaten lyver hele tiden

Psykopaten er også veldig god på «namedropping» og tar gjerne seg selv med i historien om andre kjente menneskers suksess. Og ja, igjen – dette stemmer også for mange i sosialt liv uten at de kvalifiserer som psykopat. De fleste av oss lyver av og til om oss selv, og skryter i godt lag. Psykopaten lyver hele tiden om “store” og “små” ting – uten blygsel. Selv etter å ha blitt avslørt vrir psykopaten på løgnen og fortsetter som om ingenting var merket. Du vil også stusse over at psykopaten lyver om små ting, selv om løgnen tilsynelatende ikke har noen funksjon.

Psykopaten vil gjerne ha «scenen» for seg selv. Blir han avbrutt av noen han anser som underordnet vil psykopaten gjerne være utålmodig og avvisende.

Det er liten interesse hos psykopaten å lytte til andre. Uansett hvilket yrke de har er de i sin grandiositet overbevist om at akkurat det de holder med på er av stor, gjerne avgjørende betydning. Og psykopaten er seriøs. Han tar seg selv veldig alvorlig. Selv den minste lille kommentar som kan oppfattes som kritikk, blir gjerne tatt opp som veldig fornærmende og sårende. Psykopatens tid er mer verdifull og betydningsfull enn andres.

Han kan ikke kaste bort tiden på uviktige ting som familieforpliktelser eller forventninger til å stille opp sosialt med andre. Hans jobb eller «prosjekt» går foran alt. Psykopaten blir i sine egne øyne misforstått og undervurdert. Eventuelle forslag til hjelp eller råd blir mottatt som fornærmelse og en bevisst nedvurdering av hans grandiose selvbilde.

Still mange spørsmål!

En måte å avkle psykopaten er å stille mange spørsmål – grave i historiene tidlig. Hvilken skole ble du utdannet ved? Ble du uteksaminert? Hvilken stilling hadde du? Hvor lenge jobbet du der? Hva jobbet du med? Hva synest du om..? Psykopaten lyver og vrir seg unna, men desto mer detaljerte spørsmål du stiller – desto større sjanse har du for å avsløre vedkommende. Setter du psykopaten fast kan det tilsynelatende sjarmerende ytre forvandles brått til den sinte, forulempede, uforskammede – farlige – person du egentlig har foran deg.

Blir de utfordret på sine følelser; motiver, håp eller fremtidig blir psykopaten ofte provosert (for han har ingen «ekte slike følelser».) Svaret kan ofte bli pompøst, overdrevent og ikke sjeldent vil historien som kommer bli omskrevet til en tredjeperson. For blir psykopaten presset på dette, må det diktes en historie.

Sannheten er ofte at psykopaten er mislykket i sin jobb og ikke på noen måte kan skilte med egne suksesshistorier selv om han fremstiller andres som «sine».

Det som er fryktelig for kjærester, ektefeller, barn og andre som står psykopaten «nær» er at de etterhvert ser alle disse sidene.

For andre som ikke umiddelbart avslører psykopaten, naboer, kollegaer (så lenge han har jobb) og mer flyktige bekjente – oppleves psykopaten som rasjonell, fornuftig, kunnskapsrik og sjarmerende. De lykkes med bedrageriet og lurer alle – hele verden, mens ofrene, de som står psykopaten nær blir ødelagt.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Eksemplene er hentet fra egne erfaringer og Sam Vankin, forfatter av boken «Malignant Self-love: Narcissism Revisited» Listen er på ingen måte uttømmende. Psykopater er like forskjellige som folk flest. De som scorer på alle trekkene er beint frem farlige, ofte voldelige og mange av de havner da også i fengsel. Alle de andre med psykopatiske trekk, eller “hverdagspsykopatene” som vi kaller dem, er de som holder kjærester, ektefeller og kollegaer i jerngrep og er helseskadelige.

Se du tegnene? Om noe eller mye av dette stemmer har du svært sannsynlig å gjøre med en psykopat.

Røm! Kom deg unna før du er fanget i psykopatens nett. Du blir garantert skadet for livet. Har du eksempler du vil fylle ut advarselslisten med? Egne erfaringer? Del med leserne av bloggen! Er du sammen med en psykopat? Har du barn med vedkommende? Har du brutt ut, for så å oppdage at det var da helvete virkelig startet? Du finner flere artikler om dette på bloggen, også historier fra leserne.

LES OGSÅ:

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (26)

 1. reidun

  Hei , har noen råd for hva en mor og familie og venner kan gjøre når en du står nær er gift med en psykopat ???

 2. Redaksjonen

  Hei! Erfaringen er at det er veldig vanskelig om vedkommende ikke selv forstår hvordan det ligger an..Du kan aldri kalle ektefellen “psykopat”, da går man gjerne i vranglås. Men i fortrolig samtale snakke om hva som faktisk skjer og få vedkommende til å forstå at det ikke er normalt eller akseptabel oppførsel det vedkommende blir utsatt for. Jeg anbeflaler deg å lese bloggen og også alle historiene og kildene som er lagt til t.v. på bloggen! Lykke til!

  • Føler psykopaten seg avslørt vil han isolere partneren fra de venner eller familie som retter et kritisk blikk. Psykopaten vil gå inn for å lage intriger i forholdene og forsøke kynisk å lage avstand. Det er viktig å trå forsiktig. Det er fælt å si det men ofte må en sitte å se på til den andre er moden for det. Alternativet kan være med å gå for fort frem kan gi motsatt effekt. Når offeret ikke lenger er med på grandiose fremstillinger av partneren og virker nervøs ulykkelig er tiden moden for å hjelpe offeret med å få tilbake seg selv. Når en kommer så langt at en erkjenner situasjonen men ikke våger å bryte ut er det viktig å gradvis la psykopaten miste kontrollen og styringen. Feks: Offer tror ofte de må rapportere om alt og gi informasjon om de latterlige detaljer. Når en psykopat føler han mister denne oversikten og kontrollen blir han usikker og våger seg på mindre faenskap. Trinn to er å styrke offeret så det er motstandsdyktig mot tilbakefall. (Det vil mest sannsynlig hende og er en tålmodighetsprøve for de rundt) snakk mye med offeret. Øksnes bevisstheten. Hva er normal atferd og hva er det ikke. Øksnes selvfølelsen og trygg dem på at de kan gjøre gode valg. En psykopat vil få dem til å følge at de ikke kan gjøre egne valg. Kunne skrevet mye mer. Men det er en oppskrift jeg vet har virket. Lykke til, til alle dere som fortvilet observerer og de som opplever det selv!

 3. Kjepphesten

  70% av alle jeg kjenner passer inn et eller annet sted i beskrivelsene, så når det står: Passer personen du dater inn i noen eller alle beskrivelsene her; Røm…… Det er nok riktig beskrevet i en spesifikk kontekst, men jeg ville vel sagt at en person bør passe inn i ganske mange før du kan begynne å kalle vedkommende psykopat. Det holder å være litt usikker og redd for å passe inn i en av oppgitte karaktertrekk. Jeg vet om personer som er veldig kontrollerende i adferd, og meget nær en betegnelse, men som feks er ekstremt sosiale, og passer ikke inn i beskrivelsen av å holde avstand til andre. Dette innlegget ble veldig “overkjørende” og advarende. Burde vært mye mer nyansert, ispedd forklaringer/ kilder. Litt for enkelt…. Jeg tror at mange mennesker er altfor store “lykkejegere” og sluker kameler over en lav sko for å finne seg “noen”. Er man ærlig mot seg selv, tror jeg de fleste blir reddet av magefølelsen når vedkommende begynner å kontrollere. Det merkes kjapt. Spør heller spørsmålet: Behøver jeg vedkommende? Har han/hun de egenskapene jeg vil se brukt overfor mine barn? En usikker person vil etter å ha lest dette innlegget forkaste enhver sjel som kommer i ens vei…….

  • Redaksjonen

   Takk for kommentaren. Du kan lese mer utfyllende i de mange andre artiklene som er lagt ut på bloggen og forøvrig andre kilder som er nevnt. De fleste beskrivelser av en psykopat er veldig generelle, f.eks “Ta testen” som ligger på bloggen. Forfatteren Sam Vaknin har skrevet boken “Malignant Self-Love: Narcissism Revisited og har konkretisert adferden til en “typisk” psykopat. Enig med deg at beskrivelsen flyktig kan passe på mange i mange situasjoner. Men sjeldent konsekvent og over tid. Faren med å være så konkret som du skriver, er selvsagt at man lett kan tolke inn trekk hos “normale” personer. Uansett så er denne oppførselen ikke akseptabel og man skal simpelten ikke finne seg i den, uansett hvor stor grad av psykopatiske trekk vedkommende utsetter en for! De som blir diagnostisert som fullbårne psykopater sitter gjerne i fengsel (som også er en av de få steder hvor de kan bli tvunget til undersøkelser.) Problemet i samfunnet, for de aller fleste av oss som blir utsatt for de – er “hvedagspyskopatene” – de du finner blant ektefeller, kjærester og kollegaer – som er personer med personlighetsforstyrrelser i større og mindre grad – og som lager et helvete for de som blir utsatt for de!

 4. Tom Aage

  Vi har fått noen anonyme kommentarer til artikkelen “Dater du en psykopat”, bl.a at det er “normalt” å fantasere om voldtekt, uten at man dermed er psykopat. Selvsagt. Man kan både være nærtagende, irritabel – ha kort lunte, kritisere andre og fantasere om voldtekt uten å være psykopat! Men om man er det hele tiden og i tillegg kjenner igjen flere av de andre karaktertrekkene som er nevnt i artikkelen anbefaler vi sterkt at varsellampene bør lyse rødt!

 5. Tom Aage

  Fra en anonym leser: “Sikkert mye riktig. Men jeg må påpeke at voldtektsfantasier…(altså FANTASI) er HØYST normalt. Hos begge kjønn. Ikke noe å være flau over, eller å se på som avik! :)”

 6. Tom Aage

  Fra en leser som vil være anonym: “Om noe av dette stemmer, røm, du blir garantert skadet for livet? Det kan jo være greit å ta forbehold om at ikke alle klarer kunsten med å beherske kritisk tenking. Det blir ganske generaliserende dette. Leses det av noen som sliter med depresjon, som gjerne leter etter negative trekk, kan denne teksten bidra til å ødelegge i utgangspunktet forhold…Jeg mener at om man er deprimert og leser saken, kan man begynne å finne psykopatiske trekk hos partneren, til tross for at de ikke er der. Det trenger ikke være snakk om depresjon, det kan være dårlig selvbilde, eller enorm naivitet. Poenget mitt var at konklusjonen i innlegget var vel bastant, og enkelte tror på alt som er bastant.”

 7. Goggen@online.no

  Dette var i overkant generelt. Det er vel ikke en eneste kvinne jeg har vært sammen med i mitt over 40 år lange liv og en håndfull lange forhold som ikke ‘scorer’ på flere av disse kriteriene.

  Og de fleste (et par unntak er det) av dem har vært veldig hyggelige jenter som på ingen måte har ‘plaget’ meg.

  • Redaksjonen

   Takk for kommentar! – De fleste av oss “scorer” vel tidvis på enkelte av disse karaktertrekkene. Se kommentarer foran om hvorofor vi mener summen av flere av disse trekkene bør få varsellampene til å lyse!

 8. Redaksjonen

  Fra en anonym leser: “”Ifølge denne artikkelen er ca. 90% av befolkningen psykopater. Dette her var ekstremt dårlig skrevet.”

 9. Redaksjonen

  Vi er naturligvis ikke enig i dette. Hadde de trekkene som er beskrevet i “Dater du en psykopat” vært tilstede i 90 % av befolkningen, ville det stått riktig ille til. Mer skremmende er det dessverre at noen akademikere hevder at så mange som mellom 5-10 % av den mannlige befokningen har psykopatiske trekk, mens det samme gjelder 1 % av den kvinnelige. De som scorer fullt ut som psykopater er det heldigvis ikke så mange av og de havner som oftest i fengsel. De med varierende grad av personlighetsforstyrrelse – de vi kaller “hverdagspsykopater” er likevel farlige og helseskadelige for de som blir utsatt for dem. Hver og en av oss kan kjennes igjen i enkelte av beskrivelsene i artikkelen. Men ikke hele tiden og ikke i mange av karaktertrekkene. Se du slikt hos en du akkurat har møtt, mener vi du bør være på vakt. Som eksempel: Alle lyver vel litt,av og til. Psykopaten lyver om store og små ting hele tiden, selv om løgnen ikke tjener noen funksjon Se ellers kommentarer ovenfor. Mvh Selma

 10. Redaksjonen

  Sen leser som vil være anonym: “Det er ikke lett å bryte, når man har lite nettverk rundt seg.Når man i tillegg er mann og har barn under skolepliktig alder, da føles det nesten som en umulighet. Da lever man med økonomisk uansvarlighet, åpenlyst flørting med andre menn. Trusler og antydninger om utroskap osv.”

 11. Dårlig skrevet!
  I følge deg er alle x- ene mine psycho!!
  Mere du som er psycho som prøver å få 90 % av befolkningen til å forlate sin familie og få usikre folk til å tvile på seg selv..
  Mange psykologer advarer mot sånne tester !!
  Skam deg skal aldri lese denne bloggen din igjen!

  • Les deg opp på faglitteratur. Blir bare helt oppgitt over slike
   “lettvinne” kommentarer. Ja ,ikke alt stemmer. Ja , mange har noe av dette. Likevel tydelig at du har vært en av de heldige fordi du svarer slik at jeg vet at du aldri har møtt et skikkelig helseskadelig menneske. Dette er dødsens alvor.

 12. Tom Aage

  Fra en anonym leser: “Kjenner igjen hvert ord. Satt som en flue i et edderkoppnett,umulig å komme unna. Uansett hva jeg sa,så ble det snudd mot meg. Ble konstant minnet på hvor forferdelig vondt det var for ham å ikke bli elsket høyt nok-sett nok eller tatt nok hensyn til. Vennene mine var ikke gode nok-de var tapere alle,alle hadde sviktet ham før meg,alle hadde vært utro og illojale. Men da jeg endelig hadde fått nok og prøvde å komme vekk(om enn med silkehansker)så endte det med at han kom en natt og tok meg. Fire sting i hodet og brukket nese,og som oppfølger-svertekampanje i vår lille by der sannheten var snudd på hodet og jeg var den utilregnelige…man kan ikke vinne mot en psykopat-de er i sannhet ufeilbarlige og tåler ikke kritikk av noe slag. Nå smile så galt det enn er-hans barn ble sendt til bupp for å komme eventuell kritikk i forkant. For det skal de ha,psykopater er som regel over gjennomsnittet intelligente,og kan være formidable motstandere. Takk gudene for at vi ikke hadde felles barn/økonomi/hus el.lign. Må være helvete på jord”

  • Ja det var et helvete å ha felles økonomi og hus. I dag etter mange mange måneder fikk jeg min del av huspengene. Min historie er en thriller i mange akter. Takk gud jeg er ute med vettet i behold. Mange kroner fattigere, opphold på psykiatrisk, sterkt nedsatt arbeidsevne og mange penger til psykolog. Men min VERDIGHET greide han ikke å ta !
   Jippy!

 13. Tom Aage

  Fra en anonym leser: “Wow! Dette er som at du har vert flue på veggen hjemme hos oss. Denne artikkelen beskriver mitt forhold til min psykopatkone i detaljer. Får noen år tilbake ble jeg i så høygrad maipulert av min kone at jeg ble suisidal og dermed lagt inn. Etter tre dager med ro uten noen medikamenter på institusjonen så jeg situvasjonen tydlig: det var ikke feil på meg! Det var hun som burde vært her. Da jeg vente hjem etter en 2-3 ukers pause fra livet fant jeg ut av min strategi. Det var rett og slett å la hun vinne. Konfliktene ble begrenset så lenge hun vant. Men etter 5 år i ekteskap var min selvtillit på ca. 3 på en skala fra lav 1 til høy 1000 (ett tusen). Jeg fikk hjelp i et halvt år av en god venn til å bygge selvtillitt stein for stein. Til slutt utalte jeg: jeg orker ikke mere og skal bruke 3-4 uker på å finne meg en lelighet og flytte ut. To dager sener ble jeg kastet ut og krigen var begynt. Ja, jeg fikk alt i fanget! Hun brukte selfølgelig våre to barn på 1,5 og 4 som våpen. Besøksforbud, politiet, NAV, Barneværnet, barnefordeligsak og straffe sak! Men bare med å forbredeseg godt ca. 250 timer med å srive ned alt som jeg opplevde og dokuments innhenting. Så få tilbakemelding fra familie og venner om at de har lenge sett det men turte ikke si fra fordi vi var gift. Og så det vanskeligste men helt klart det mest effektive: leneseg til bake i rettsakene og la hun avsløre seg selv. Jeg syntes litt synd på henne hvordan hun nå blir ydmyket av all sine egene feil.”

  • Du har virkelig noe å være stolt av. Dette er ikke noe som kommer gratis nei. Stor klem fra Arendal.

 14. Fra en anonym leser:

  “Kommentar: Hei,

  vil bare gjøre oppmerksom på en uheldig formulering, i en ellers fin artikkel.

  ‘Se du tegnene? Om noe eller mye av dette stemmer har du svært sannsynlig å gjøre med en psykopat.’

  ‘Om NOE’ bør vel strengt tatt fjernes? Det finnes vel grader av enkelte personlighetstrekk som dette hos veldig mange, uten at de av den grunn kan anses som psykopater.

  Mvh
  Solveig

 15. Fint med de som klarer å skrive sakelig når de er uenige om noe. Veldig bra!

 16. Tom Aage Grobstock

  JEg har vært gift med en slik det blir fremstilt her. JEg er lykkelig skilt, men dessverre fikk vi en sønn ( enflott sønn) menjeg er redd for hans oppvekst…faren sjarmerer de fleste fra bufetat, psykologen, legen , barnevernet om kor viktig er at barnet får tid med sin far…og at har stadig amerikansk forskning på viktigheten av fars rolle. Sykelig opptatt av “likeverdige foreldre” med detmener hanat morog far skal “ha” sønnenhelt likt….ellers er det ikke likeveridghet. Sønnen begynner å bli så stor at han kjenner at han ikke orker for mye tid med pappan sin. Sa isommer ” alle barn er gla i pappan sin, men det er ikke jeg.” – da blir jeg som mor tatt litt på senga.

 17. Dette her må jeg takke dere for… takk for at dere la ut senne artikkelen. Jeg har sosial angst, VAR samboer med kjæreste som og hadde en utfodring med depressjon.. hun leste denne artikkelen… hun ba meg om å flytte ut fra vårt rekkehus og barn…. dette er ikke akademisk fakta, dette er en ren generalusering ac en FORFATTER. Det som ramses opp er plagsomme persolighetstrekk og en mix av psykologiske symptomer… etter anklgelsene og urettmessig blitt skjøvet bort mim familie og ba om utredning for psykose som populært kalles psykopat… visste dere at psykoser kommer av traumer eller narkomisbruk og at 99% av tilfellene er situasjonsbetinget og går bort så snart sjokket legger seg eller rusen halveres bort i blodet.. jeg lurer sterkt på hvor mange medisinerte hjem denne artikkelen deres har splittet… dette føler jeg er ondsinnet og det er åpenbart at dere hverkem følger presseetikk eller vær varsom plakaten, som gjør dere straffeansvarlige ved injurier… så vil dere betale den ekstra husleien, gi meg månedlig refusjon for overført bidrag og gi min sønn x antall tusen i mellmøegg pr mnd for tapt livskvalitet ves at familien er splittet?

  Dere andre kvinner og menn som urettmessig har blitt skjøvet ut dørene hjemme fra pga denne ondsinnede replikken, og føler det tilsvarende som meg: lag en egen facebook gruppe hvor vi ka drøfte frem et felles søksmål!

  • Vi lar de aller fleste slippe til med kommentarer på psykopaten.info, også de vi er uenige med. Du tar opp et poeng som vi skal besvare i en egen artikkel. En psykopat (eller andre med personlighetsforstyrrelser) kan ha en oppførsel som minner om trekk hos en person som er misbruker, depressiv eller psykotisk for å nevne noe. Sistnevnte er for noen periodevis og kan behandles. Det gjelder ikke en psykopat, og der er rådene entydige: Snu ryggen til å kom deg vekk! For en som er utsatt for et langvarig forhold med en rusmisbruker som tross mange forsøk ikke lar seg behandle, mener mange at det samme rådet burde gjelde. Kom deg vekk! Vår sympati ligger først og fremst hos offeret. For de som sliter med rus og andre sykdommer anbefaler vi å søke hjelp andre steder. Se også: https://psykopaten.info/blog/2015/07/31/kan-alkoholen-gjore-deg-til-en-psykopat/

 18. Meget god liste. Rammer “spot on” min eks-partner på næsten alle punkter. Dog er han ikke opfarende, men iskold. Men alt det med aldrig at have tid til familien, aldrig føle skyld, rakke ned på alle andre, stå alene observerende i selskaber, når han ikke var midtpunkt, suge information til sig og kontrollere, hvem jeg var sammen med – samtidig med at jeg intet vidste om ham. Passer perfekt og min eks fik siden diagnosen “malign narcissistisk personlighedsforstyrrelse”. Efter 11 år stoppede han med at forfølge mig. Men det er kun fordi han forfølger en kvinde, han har fået barn med.

  Som svar til Reidun, som gerne vil høre, hvordan man kan hjælpe en person, som er gift med en psykopat: køb bogen “Velkommen til mit mareridt” af Susanne Staun som øjenåbner. Det er nemt at give en anmelderrost spændingsroman i fødselsdagsgave uden at hverken psykopaten eller offeret fatter, at det er et hint. Romanen fungerer både som en god fortælling og er samtidig en grundig faglig indføring i psykisk vold.

 19. Annonym

  Anonym, kjenner meg igjen på alle pung å leve med en som er sykopat han konto lerke alt fra tlf å klær hvem jrg snakket med å hvor jeg gikk å hvor jeg var å hadde vert,stakkars meg om jeg kom sent da vanket det kjeft å ørefik .alt måtte gå gjennom han .fra mat kjøp til kles kjøp,

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.