InnleggRedaksjonen kommenterer

Slik håndterer du psykopatens bebreidelser

Leserne sender oss mange historier, her på psykopaten.info. Noen forteller om grove overgrep, andre om subtil psykisk terror. Alle historiene er unike, men mange av dem har et viktig fellestrekk, nemlig at psykopaten trigger offerets dårlige samvittighet ved hjelp av konstante bebreidelser.

Ikke bare bebreidelser av deg, men familien din, vennene dine og alle du har en relasjon til. Av en eller annen grunn, trigges du av disse bebreidelsene. Selv når du vet at du ikke har gjort noe galt, så knyter det seg i magen når du får høre hvordan du utnytter ham eller henne, hvor slem du er, hvor lite du gir (selv om du gir ham eller henne alt du har).

All hakkingen og alle bebreidelsene blir etter hvert ren terror. Du går konstant rundt med en klump i magen. Selv når du begynner å innse at det ikke er noe du kan gjøre for å gjøre psykopaten til lags, uansett hvor mye du prøver. Grunnen er enkel, psykopaten er ute etter en slave, og bruker bebreidelsene for å kue deg.

Bebreidelsene er slavedriverens pisk.

Bebreidelser

Hvordan havnet du i denne situasjonen? Sannsynligvis startet det gradvis.

En liten forseelse fra din side resulterte i raseriutbrudd fra psykopaten. Kanskje har du glemt et innkjøp eller kommet for sent hjem og blitt møtt med et voldsomt raseriutbrudd. De første gangene svarer du tilbake, blir indignert, opprørt, men etter hvert orker du ikke kranglene som følger.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du begynner å tilpasse deg, og gjør ditt ytterste for redusere risiko for nye utbrudd. I stedet for å gå ut av forholdet, har du i praksis gitt fra deg kontrollen over ditt eget liv. Hva dette kan føre til, vet bare dem som har vært utsatt for tilsvarende.

Snu ryggen til psykopaten er vårt motto, her på psykopaten.info, men mange av dem som blir psykopatens slave, er for langt nede til å ta de nødvendige steg. I stedet leter man etter logikken i psykopatens oppførsel. Du spør deg selv: ”hvordan kunne hun?”, ”hva mener han egentlig?”. I stedet for å bli sint, forbannet, skrike tilbake så vokser klumpen i magen. Andre forteller deg at du må ta igjen, men du vil ikke.

Nytter ikke å argumentere

For det første nytter det ikke og for det andre vil du ikke ned på psykopatens nivå. Dermed blir du i stedet gående å kompensere for psykopatens oppførsel og innordne deg psykopatens krav.

At det ikke nytter å argumentere har du helt rett i. At du konsekvent avviser å gå ned på psykopatens nivå, når du samtidig ikke kommer deg unna, er noe du bør revurdere. Dette behøver ikke bety at du trenger å være like skitten og ondskapsfull, men du kan absolutt tillate deg å være like usaklig.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Husk, bebreidelsene er tvers igjennom usaklige. De er ikke argumenter, de er psykopatens pisk. For å komme deg unna pisken må du sørge for at den ikke treffer. Her kommer et lite tips, inspirert av den tunghørte ferjemannen i ”God dag mann økseskaft”.

God dag mann Økseskaft

I historien om God dag, mann økseskaft, får den tunghørte hovedpersonen besøk av lensmannen. Siden han ikke hører, prøver han å gjette hva lensmannen sier. Samtalen ender med å bli så absurd, at lensmannen gir opp sitt ærend.

Psykopaten minner lite om ferjemannen fra eventyret, men han eller hun er like usaklige. Kanskje du skal tenke igjennom hvorvidt du selv skal være like usaklg. Når psykopaten forteller hvor ondskapsfull du er, svar: ”ja, jeg er jo veldig glad i frukt”. Når du får høre at vennene dine har vært slemme mot psykopaten svar at: ”ja de bor jo i byen.” Når din far sammenlignes med satan, svar  at: ”ja han er jo glad i å gå på tur”. Når din mor beskrives som en ond heks, svar at: ”ja, hun er jo en pen dame” etc…

Om du ikke klarer å unngå psykopatens pisk neste gang heller, så husk i alle fall på en ting: psykopaten er like usaklig som ferjemannen i god dag mann økseskaft!

 

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. Anonym

  En psykooat har ikke noe indre liv. Da klarer de ikke annet enn å misbruke omgivelsene. Når de blir “tatt på sengen” stikker de. De klarer ikke komme seg utenom annet enn å “rømme”. Jeg har to klassiske eksempel.

 2. Anonym

  Hei, Ja jeg önsker å ommenterer artiklen. Psykopat/narsissist.

  Når en blir sambo eller gift med en person som ikke fungerer normalt så påföres den andre part skader. En person som terroriserer sine offre. Egne familiemedlemmer. Det er så personlig og nedbrytende.
  Jeg sammenligner det med ekspl. metoder som brukes på personer som fengsles på grund av politiske åsikter. Sin personlige legning. Eller
  religiöse minoriteter.
  Men i ett parforhold så forventers selvsagt respekt,kärlighet og felles önske om trygg fremtid.
  Ikke noe av dette oppnås med en mann eller kvinne som beter sig som
  psykopat/narsissist. Familieterror som jag ser det. Og selv har i mitt eget liv. Steg for steg har jeg kjempet. Grått mange tårer. Sor fortvilelse og skammen som kjenns. Men tröst till alle som föler dette
  det, du vet att alt det vonde var faktiskt en persons feil psykopaten/narsissisten/familieterroristen.
  Gå i tide,stikk av eller som jeg flyttet till utlandet. Våge si sannheten til de du liter på. For mig ble det forsent. Barna var allerede voksne og flyttet hjemmefra.
  Kjäre medsöstre og brödre sammen er vi sterke 🙂

  Takk til Dag Öyvind Engen Nilsen

  Med vänlige hilsninger
  Anonym kvinne
  Tusentakk til Dag Öyvind Engen Nilsen

 3. Ragnar

  Synes det er utrolig vanskelig. Har valgt 0 kontakt, men har barn sammen, og hun kjører jo “stakkars meg” våpenet mot barn, hele verden og meg hele tiden. Det er vanskelig etterhvert som tiden går å ikke føle seg som en “drittsekk” når den andre bare utatd kjører “stakkars meg” og offer rollen fullt ut

 4. Shrink

  Nettopp, snu ryggen. Å konfrontere en narcissist eller psykopat gjør det bare verre. Rune Fardal og annen norsk litteratur bekrefter dette, Trump også. Vi kan ikke forandre psykopaten. Se bare norsk politikk. De forandrer aldri standpunkt. Det er en artikkel i psychology today idag, konservatisme er et personlighetstrekk. Forakt for svakhet for eksempel. Et rødt flag for oss. https://www.psychologytoday.com/blog/the-homework-myth/201703/is-trump-conservative-only-accident

 5. goddagmann økseskaft hjelper ikke særlig.
  det eneste som hjelper er å komme seg helt vekk , aldri ta tlf når han ringer , aldri svare i det hele tatt bare reis deg opp å gå når han begynner lat som du ikke hører smil og si farvel.

 6. Har vært i et forhold i 15 år, der han har «plukket» av meg alle mine interesser og hobbyer. Alt fra frivillig hjelp til gatebarn i Tallinn ,foreldre mot rus, og begrenset min kontakt med mine barn og etterhvert barnebarn og min interesse /lidenskap av dyr. Han har vært fysisk utro, pluss at han har søkt andre damer på nett når «det har buttet imot i forholdet» (stort sett p.g.a ting som ikke har passet han og jeg ikke har gitt etter.) Hvorfor behandler han meg sånn?

 7. Ei veninne sa det så godt her til meg forleden, fordi jeg funderte over hvorfor folk kunne gjøre noe sånt mot meg i det hele tatt!

  “Jeg får det ikke inn i hue, jeg forstår det bare ikke. Hvorfor? Hva vil de med det? Hvorfor?”

  Da sa hun: “Den dagen du skjønner det Eva så ring meg!” “Hva?”

  “Ja ring meg, så skal jeg ringe 113 for da må du bli innlagt. 😂😂😂

  Det er ikke noe logikk!”

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.