Psykopaten

Psykopaten som ikke slår

Det er ikke slik at en psykopat slår sin kone eller denger kjæresten

Hvorfor skal det være slik at så mange tror at en psykopat kun er en galing som enten denger og slår kona eller kjæresten, spør hun i dette innlegget.

LESERHISTORIE: Jeg mener at psykopaten er så mye mye mer. Jeg mener at å bli utsatt for et menneske som systematisk plager deg fordekt som den gode hyrde er den mest krevende å få avslørt som psykopat. 

Min opplevelse av psykopaten er kanskje ikke den historien du sitter igjen og er glad du lever, men historien om hvordan det føles å få livet sitt innvandret av et menneske du ikke har noe å gi til. 

Jeg var nok i starten litt ettergivende for den «» kjærligheten»»  denne personen hadde å by på. Han var oppmerksom, hjelpsom og snill på alle måter. Bortsett fra på et område. Det var sexpress. 

Han visste godt at mitt forhold til sex og nærhet var noe skadet og at det lå mye angst i dette.

Han tok ingen hensyn til min berøringsangst

Det tok han ingen hensyn til. Han var jo så glad i meg som han sa. Jeg fortalte at jeg slet med berøringsangst.

Da ble det etterhvert veldig viktig for han å klemme ekstra mye. Han sa han ikke klarte å motstå for han var jo så glad i meg.

Etter flere år med denne forbindelsen hvor jeg brukte nesten alt av krefter på å fortelle at jeg ikke ønsket meg en slik relasjon da jeg ikke klarte føle det jeg kanskje burde og skammen vokste i meg. Jeg ønsket å bryte, da ordene som jeg elsker deg ikke fant rot i mitt hjerte. Jeg ønsket ikke dette presset.

Den ydmykelsen samværet fikk meg til å føle. Jeg fikk ingen forståelse på at jeg ikke klarte å opparbeide meg følelsene jeg burde ha i forhold til en mann som ønsket å dele livet med meg.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg prøvde å trekke meg vekk og ut av en situasjon jeg ikke trivdes i. Men han lot meg ikke gå for han var jo så glad i meg.

Psykisk hevete

Tiden som fulgte ble et psykisk helvete for meg. Jeg tok på meg mer og mer arbeid for å slippe unna. Noe som også ble et problem.

Han terroriserte meg på telefonen forkledd som den gode hyrde. Du må ikke jobbe så mye. Tenk på helsa di! – Jeg er redd for deg og bryr meg om deg, sa han.

Jeg sa jeg klarte meg bra. Hver gang jeg la planer med andre, skulle han vite hvor jeg skulle, hvem jeg skulle reise med og beskyldningene haglet om mine antatte nye erobringer.

Han oppsøkte meg på arbeidsplassen, kjørte forbi huset mitt jevnlig for å oppdatere seg på om jeg var hjemme og om det sto ukjente biler i gårdsplassen min.

Blomster

Han sendte blomster. Og selvfølgelig forventet han takk for det, ellers var jeg utakknemlig.

Jeg  fikk høre av andre hvordan han snakket om meg bak min rygg, der han sørget for at hele hans nettverk mislikte meg.

Han reiste på besøk til familien min. For de var jo så hyggelige mennesker. Jeg orket ikke mer drama i livet mitt, så jeg holdt tankene mine for meg selv og fortalte ikke familien min hvor sykt besettende denne oppførselen egentlig var.

Jeg opplevde ofte å finne hjulspor på fristedet mitt. Han ville sjekke om jeg var der med andre. Han infiltrerte seg inn hos vennene mine. Det var aldri fred å få.

Han reiste rundt å sjekket adressene mine venner bodde for å se om bilen min kunne være parkert der. Alle mine forsøk på å si at jeg ikke ønsket dette var forgjeves. Jeg ble beskyldt for å funnet meg noe annet.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg var en utnytter utrolig nok enda jeg gjorde alt som sto i min makt for å holde meg unna.

Han kunne rett og slett ikke begripe hvorfor han ikke var bra nok for meg. Jeg er en konfliktsky person, så jeg jeg fattet meg nok en gang og sa at jeg beklager at du ikke er den rette for meg. Det spilte ingen rolle, for jeg var jo den rette for han.

Jeg måtte bare lære meg å åpne meg mer å ta imot hans kjærlighet.

En påtvungen kjærlighet jeg ikke ønsket meg en kjærlighet besettelse som gjorde meg syk.

Jeg ble beskyldt for å være en egoistisk, nedlatende person. Jeg hadde tross alt noen grenser hvor porno ikke er akseptert. Noe jeg fikk beskjed om at var en naturlig del for han!I ensomheten der jeg sviktet.

Psykisk terror og offer

Den psykiske terroren fortsatte. Jeg blokkerte han både i sosiale medier og kommunikasjon på telefonen. han finner stadig nye måter å tilnærme seg på.

Han veksler mellom å prøve å innynde seg på en syk måte og forfølge meg.

Han spiller offer  overfor sine venner.

Jeg er sliten av å aldri vite hvor han dukker opp. Respekten for mitt ønske om å få gå videre er ikke tilstede.

Han er sykelig opptatt av skyld. All skyld er min så klart.

Jeg kan nok ta mye skyld i dette, da jeg burde vært enda tydeligere for mange år siden. Jeg kan ikke ta skyld i at jeg ikke får freden som jeg ønsker meg.

La meg være i fred!

Alt jeg ønsker er å være i fred og kunne puste lett uten å ha denne personen luskende rundt hvert hjørne.

Jeg er fullstendig klar over at mange vil kanskje tenke at dette ikke er en psykopat, han slår deg jo ikke?

Men å alltid få høre hvor grusom jeg er fordi hans etterlengtede anerkjennelsesbehov uteblir.

Jeg klarer ikke å takke for noe jeg ikke har bedt om å få. Og spesielt ikke når det gir meg angst, fører til at livet mitt består av få ting som å arbeide meg spent i hjel eller ligge bak låste dører i mørket.

Den sosiale biten har nesten blitt borte.

Jeg reiser heller en mil ekstra for å handle mat for å slippe å støte på denne personen.

Jeg tar omveier for å slippe å møte han langs veiene . Jeg føler meg utrygg i det offentlige rom.

Jeg tenker at betegnelsen psykopat kan brukes på alle mennesker som på en eller annen måte prøver å holde et annet menneske fanget i livet sitt mot deres vilje.

Jeg har også tidligere levd med en voldelig person av den type som gav meg sykehusinnleggelse. Nå har jeg prøvd begge deler og jeg vet ikke hva som er verst. Jeg må jo ikke glemme at alt han gjør er fordi han er så GLAD i meg. 

Setter pris på om noen vil dele noen tanker med meg! Hilsen oppbrukt.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Verona

  Oj, dette var sykt å lese. Det er som å høre meg selv. Det er vanskelig å sette ord på det ovenfor andre. Men du gjorde det for meg. Jeg er akkurat nå i rettssak med personen som har gjort dette mot meg i 10 år. Og det er vanskelig å sette ord på hva han har gjort som er så grusomt. Men som sagt, du gjorde det for meg… tusen takk.

 2. Line Stine Dinkerton

  Du har det ikke bra! Hvis jeg var deg ville jeg fortet meg til fastlegen for å få hjelp med å finne ut av hvorfor jeg har vegring for nærhet. Du har svært god kontakt med følelsene dine og å sette ord på hva du mener om egne behov. Les gjerne litt om intimitetsanoreksi og årsakene rundt dette. Kanskje vil oppførselen til den mannen som har sett deg som den store kjærligheten kunne forklares.

  • Verona

   har du vært utsatt for en sånn person som vedkommende beskriver? Det har jeg! Og for å si det sånn, jeg ville mye heller vært utsatt for en som slår(har vært det også, og det var mye lettere å håndtere enn en som ikke slår fordi det er så synlig). En slik oppførsel kan ikke forklares uansett. Det å ikke ha respekt for andres grenser er ikke greit uansett hva årsaken er. Grensene kan være urimelige eller ei. Spiller ingen rolle da alle har rett til å sette sine grenser for sitt eget liv. Til alle som har møtt en person som står beskrevet, lykke til, ta den tiden det tar og reis dere igjen. Få det bra i livet og ikke tro dere ikke er verdt det. Jeg tok den tyngste fighten i mitt liv, det har tatt år, og har fått terapi og hjelp. Men når jeg var klar så smalt det, og jeg har for første gang på 10 år klart å være glad. Det nytter:-) samme hvor håpløst det virker.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.