Å leve med en psykopat

Jeg klarer ikke å bryte med psykopaten

Hvordan kommer jeg vekk fra psykopaten

Hun traff  han en sommer for mange år siden gjennom ei venninne som hun besøkte. Hun trosset advarslene mot å bli sammen med ham.

LESERHISTORIE: Jeg tenkte at det er jo en liten bygd med så mye misunnelse, så jeg måtte prøve. Etter noen måneder flyttet jeg sammen med ham. Det varte ikke lenge før han viste sitt sanne jeg.

Alt jeg gjorde var feil.

Plutselig en dag gikk han helt i svart og slengte meg og hunden sin inn i ett rom og med beskjed om at jeg bare måtte stikke av. Jeg var sjokkert og dum første gangen fordi jeg gikk til kameraten hans og fortalte dette. Jeg kjente ingen andre jeg kunne snakke med. Venninna mi fikk jeg ikke lov å kontakte, hun ville ikke snakke med meg om han.

Så gikk det noe måneder og det samme skjedde igjen. Han svartna og jeg ble redd når han nesten slo meg.

Jeg ble så lei meg og deprimert, så ingen kjente meg igjen. Jeg gikk i pysj og sminka meg og det likte han ikke. Jeg hadde etterhvert lite kontakt med med mine egne barn som jeg elsker.

Fastlegen

Jg greide etterhvert å kontakte fastlegen min og sa det som det var. Jeg fikk også litt hjelp fra psykisk helse. Det hjalp meg til å bli litt mere våken.

Du må gjøre det slutt og sperre telefonen, ble jeg oppfordret til. Ja, hvorfor gjør jeg ikke det? Jeg greide å flytte fra ham til min egen leilighet.

Men han har fortsatt kontroll.

Jeg må ringe og sende SMS når jeg er ute av leiligheten.

Jeg bestemte meg for å bo for meg selv, me han gir seg ikke. Jeg innser at jeg blir manipulert. Jeg må gå ut med søpla når jeg er hos han. Jeg må gå i butikken for han. Kjøre han til lege. Gjøre rent.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg er sliten selv om jeg nå har min egen leilighet og jeg reiser ofte til barna. Men han følger til og med på speedometeret for å se hvor langt jeg har reist.

Jeg har sagt til han at han selv må skaffe seg hjelp, men det vil han ikke. Det er fint å ha meg til å gjøre rent!

Har han sexlyst så må jeg ligge med ham. Det er lenge mellom hver gang heldigvis. Han er ekspert å gi meg dårlig samvittighet. Barna hans hjelper meg med bilen. Og han overfører penger for jobben. Han er ekspert til å snakke for seg og slenge dritt om andre.

Ingen venner

Han har ingen venner og barna hans kommer sjelden innom. De vet jo aldri hvilken form han er i, for han er litt for glad i alkohol.

Barna hans vil meg alt godt og mener jeg fortjener noe bedre.

Jeg har besøkt fastlegen igjen og spurt etter hjelp hos psykolog. Fikk forslag, men ikke henvisning. Uansett så mye jeg skulle ønsket hjelp har jeg ikke råd til å betale tusenvis for en psykolog.

Jeg snakker med noen andre, som alle sier jeg må komme meg vekk. Kom deg vekk før han ødelegger deg helt, sier de. Han er en manipulator og psykopat, mener de.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han går aldri utenfor huset. Det har han ikke gjort på mange år. Han har diverse sykdommer, hevder han. Det er jo typisk manipulator, det er alltid bare han som er syk.

Han bruker opp meg i stedet.

Om jeg må sitte ved siden ham i sofaen får jeg ikke puste. Han har gitt meg så dårlig selvtillit. Spør meg selv hvorfor har han så mye makt. Leser ofte om manipulator og forstår hva jeg står i, men klarer ikke å ta steget og bryte for alvor. Hva kan jeg gjøre?

Jeg ønsker et bedre liv og vil så gjerne forlate ham for godt. Men hvordan?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Anonym

    Kom deg unna. Finnes masse god litteratur om emnet. Dette er giftige mennesker, som ødelegger deg.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.