Brudd med en psykopat

Var alt dette planlagt for å knekke meg?

Hadde psykopaten planlagt alt?

Var alt dette planlagt, spør hun? For noen år siden ble hun kjent med en mann som en felles venn hadde vist bilder av Facebook. Han sa han var en ordentlig fyr, forteller hun, selv om han hadde hatt rusproblemer og mente bare godt når han ville at hun skulle bli kjent med han.

LESERHISTORIE: Vi ble kjent og han kom med i vår vennekrets. Jeg falt pladask for han ganske fort. Jeg merket at han virket redd for å knytte deg til noen. Jeg ble ikke bare forelsket. Jeg fikk en veldig intens omsorgsfølelse som egentlig kan minne om en morsfølelse.

Jeg brydde meg så mye om han at det gjorde vondt.

Han sa han var nysgjerrig på meg og  la an på meg og viste tydelig interesse. Så skulle vi på camping med gjengen for å kose oss. Han skrev at han gleda seg masse til å være med meg og bli bedre kjent. Jeg ble veldig glad fordi jeg allerede var blitt forelska.

Da vi endelig kom frem der vi skulle var det akkurat som jeg plutselig var luft. Da var det ei annen der som han ga all oppmerksomhet til og ignorerte meg helt. Jeg ble veldig lei meg, sint og skuffa. Jeg var dum og sendte meldinger i fylla om hva jeg følte.

Jeg vet ikke hvorfor jeg hadde fått så sterke følelser for at jeg gråt og var helt ute av meg når vi omtrent ikke hadde rørt hverandre. De andre sa at det er nok fordi jeg brydde meg litt for mye om han. Han hang meg ut til folk, viste frem meldingene mine og latterliggjorde meg sånn at folk kom og sa jeg tvinga han til å elske meg og skulle sette meg på plass.

Aldri mer hans oppmerksomhet

Han skrev at jeg aldri mer skulle få hans oppmerksomhet fordi jeg hadde skremt han bort. Jeg var for ivrig, sa han. Jeg overreagerte og lagde for mye drama.

Det er jo ikke så rart jeg reagerte når han hadde gitt meg forhåpninger og forventninger om en romanse mellom oss to og bare sårer meg sånn rett foran ansiktet mitt?

Jeg hadde bare lyst til å dra hjem, men det var ikke lett når vi var langt innover i Sverige og jeg satt på med dem. Jeg var helt knust og han hadde ingen empati når jeg prøvde å forklare meg. Alt var min skyld. Jeg er kanskje enig i at det var ganske intenst å få så sterke følelser så lett og han har for såvidt rett i at det ble litt intenst. Men jeg ble bare så utrolig skuffa når jeg fikk så streng beskjed om at jeg ikke måtte såre han og ta på han med silkehansker mens han brydde seg ikke en dritt om meg og la ut frekke ting rettet mot meg på Facebook, som han nektet for var til meg og fikk andre med på å mobbe og le av meg.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg tok igjen med samme mynt og fikk da kjeft igjen av hans venner. Neon av mine venner mente til og med at jeg kunne anmelde han for trakassering.

Jeg skrev vel ett eller annet om at jeg vurderte det til han eller noen av de som la skyld på meg men jeg gadd jo ikke likevel for synes det er bedre å ordne opp og barnslig å drive å anmelde hverandre for patetiske krangler.

Jeg følte at han fikk alle til å tro at alt var min skyld, og at jeg måtte prøve å forklare alle at det var han som først viste interesse for meg. For på dem virka det nesten som han absolutt ikke hadde lagt opp til at jeg skulle legge meg etter han. Jeg innrømmet selv at jeg ikke mente å overreagere, at ikke det var meningen å være plagsom.

Jeg ba om unnskyldning og vi ble vel delvis venner igjen men vi hadde ikke særlig med kontakt. Jeg følte at han av en eller annen grunn hatet meg og ikke ville ha noe med meg å gjøre. Men vi hadde jo felles venner og jeg likte han jo, så jeg syntes det var trist når det ble sånn.

År uten kontakt.

Jeg fikk vite av noen at han hadde fått seg kjæreste og jeg svarte at jeg unnet han det og håpet at han hadde det bra med henne. Slev om jeg skrev og sa mye jeg angret på når jeg var sint på han så ønsket jeg han bare egentlig alt godt. Det var bare det at jeg reagerte tilbake på måten han behandla meg.

Etter noen år eller noe dukka han plutselig opp i livet mitt igjen og sa han nylig hadde blitt singel igjen og spurte og gravde om hvordan det gikk med meg, om jeg var singel?

Jeg sa at det var jeg for etter å ha avsluttet tidligere forhold, så hadde jeg ikke hatt tid og ork til noe forhold foreløpig.

Han begynte å sverme rundt meg på fester og til og med fulgte etter meg inn på toalettet fordi vi ikke kunne låse siden låsen var litt vrang. Jeg synes jo bare det var litt søtt og morsomt at han kom inn og lata som han ikke visste jeg var der inne med ett søtt og litt flaut smil.

Jeg følte at han prøvde å flørte med meg men jeg ville likesom ikke gi etter fordi jeg husket hvor kraftig han avviste meg sist etter at jeg ble for ivrig. Han måtte kjempe mer denne gangen. Til slutt bare sugde han tak og kyssa meg. Jeg ble veldig overrasket først før vi fortsatte.

Jeg merket at jeg fikk følelser for han igjen men jeg ville ikke si noe. Han spurte også om jeg ville bli med han hjem en gang før det, men jeg takket nei fordi jeg følte noe ikke stemte. Jeg var av en eller annen grunn redd for at han plutselig skulle utagere mot meg og jage meg vekk siden han har virket ustabil før. Jeg spurte hvorfor det ble slutt mellom han og sin eks. Han svarte at han hadde feilet en gang men ikke med hva. Jeg tenkte at han ikke ville snakke om det og respekterte det.

Selfie med morderisk alvorlig blikk

Jeg begynte å tenke på han hver dag hele tiden og tenkte at jeg fikk se hva som skjer fremover hvis vi møttes snart igjen. Men så forstod jeg at han var med eksen igjen og tenkte jeg bare fikk la det gå og respektere det. Han sendte meg selfie med ett morderisk alvorlig blikk og sorte øyne på Snapchat men jeg forsto ikke helt hva han mente.

Da regnet jeg ikke med at det ble noe mer og tenkte at det går over. Jeg hadde jo ikke fått så sterke følelser at det ødela meg. Noen måneder senere når jeg var helt innstillt på at jeg bare skulle gå videre og ikke vente mer på han så dukka han plutselig opp på en fest igjen. Han fortalte at det da at han og sin eks skulle bo sammen å passe noen hunder for en som satt i varetekt for torpedovirksomhet og voldtekt. Han sa at han var singel og kunne gjøre hva han ville og kikka på meg med ett hintende glis. Jeg tok han ikke så seriøst men du visste at jeg ikke var sterk nok til å motstå han selv om jeg skjønte at han jugde. Plutselig la jeg også merke til at han hadde tatovering med et lite hyggelig budskap på armen. Jeg tok det som ett stort rødt flagg og det la han nok merke til når jeg kommenterte det.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han fortalte at hun hadde holdt på med en annen fyr som hadde banka henne ett par ganger og hun trudde det var hennes skyld. Da han satt seg ned ved siden av meg i sofaen fortalte han meg at forholdet deres røyk fordi han hadde feilet ett par ganger.

Jeg tror ikke de andre fikk det med seg fordi han snakket direkte til meg mens de andre snakka om noe annet. Og der gikk jeg i fella. Jeg tenkte at nå er jeg allerede blitt ett offer fordi han hadde fortalt meg sannheten og antakelig ville få meg enda mer forelsket. Jeg satt å lurte på om jeg skulle slutte å drikke og kjøre hjem litt senere siden jeg bare hadde tatt ett par øl. Men jeg lot fristelsen vinne og fortsatte å drikke med han og endte så klart opp med å bli fanget i nettet med de lidenskapelige og giftige kyssene hans.

Jeg visste at han dagen etter skulle forlate meg og at jeg kom til å bli ignorert igjen med silent treatment som han ga meg for noen år siden. Etter denne kvelden ble jeg svak. Jeg klarte ikke slutte å tenke på han og var helt knust.

Etter ett par uker bestemte jeg meg for å fortelle at jeg likte han. Da svarte han bare at det var fint jeg sa ifra og la ut ett bilde på Facebook med en liten hyggelig melding. Jeg kjente jeg ble lei meg. Akkurat som han prøvde å fortelle meg at han var forelsket i meg også men at det ikke kom til funke fordi han ikke ville forandre seg for noen.

Jeg spurte han hvorfor han ikke hadde sagt noe til meg hvis han hadde følelser for meg og hvorfor han forfatte å være sammen med henne da. Jeg begynte å lete etter svar og kikket gjennom alt han hadde av bilder og innlegg på veggen sin. Jeg fant bilder som han hadde lagt ut hvor han så lei seg ut og innlegg som omhandlet at “noen folk vil bare bruke deg” Han hadde også bilder av seg med henne og hadde delt kjærlighetserklæringer og bilder med tekst hvor det virket som at han var lei seg fordi hun ikke hadde noe følelser for han. Det virket som han var offer og hun ikke ga han noe tilbake. Fordi hun ikke hadde kommentert kjærlig på noe av det.

Jeg tenkte kanskje hun hadde projisert sine mangler over på han og at han da la det ut fordi det egentlig var hun som kontrollerte han. At det var derfor han ga meg silent treatment fordi hun kontrollerte han og at han var fanget i forhold med henne og ikke kom seg vekk.

Jeg har selv vært offer for en kvinnelig sosiopat og vet hvordan de virkelig kan få folk til å klikke i vinkel. Så jeg tenkte kanskje hun ikke var snill og provoserte han til det maksimale. Jeg skrev til han at han måtte komme seg vekk og at jeg var bekymret for han. Han la ut bilder av at han drakk og rusa seg og det så ut som han hadde det vondt. Jeg ble enda mer bekymret og sendte han melding og spurte om det gikk bra med han. Han svarte meg ikke.

Jeg sendte en melding til noen timer senere om at jeg virkelig brydde meg om han og var glad i han. Jeg så han hadde lest de og skrev en melding til om at det var en lettelse å se at han hadde lest det jeg skrev fordi da visste jeg at han levde.

Jeg følte meg så utrolig dum der jeg satt å innerst inne begynte å skjønne at han faktisk med vilje gjorde dette for å pine meg og at det kanskje var hun som var ett offer.

Han la ut flere kjærlighetserklæringer til meg som jeg tok som ett signal på at han hadde gitt opp henne og var forelska i meg og at han ble glad for at jeg hadde gitt signal at jeg ville ha han.

Jeg skrev til han hvor sterke følelser jeg hadde for han og hvor desperat jeg lengtet etter han men han svarte meg aldri. Jeg sendte flere meldinger å spurte om jeg hadde gjort noe galt. Jeg fikk ingen svar og ble enda mer fortvila og spurte om han kunne tilgi meg for at jeg hadde hatt noe på gang med en annen som han virket sjalu på og om det var det som var problemet.

Til slutt svarte han at hvis jeg fortsatte å jage etter svar satte jeg ett vennskap i fare.

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Til slutt innrømmet jeg til han hvor vanskelig jeg hadde hatt det i flere måneder på grunn av han og at jeg hadde grått flere ganger hver dag. Jeg fortalte også at jeg hadde måtte tatt ett par glass vin eller ett par øl for å døyve mine psykiske smerter for å få slappet av om kvelden. Jeg hadde ikke hatt lyst til å fortelle han det tidligere, fordi jeg liker ikke å spille på samvittigheten til folk.

Men at jeg ville fortelle det for å forklare han at dette ikke hadde vært lett for meg heller siden han fikk meg til å tro og føle at jeg hadde såret han og at han kanskje trodde jeg ikke brydde meg. Og etter det delte han flere innlegg som bare forvirret meg.

Han mente nok at han skulle klare å knekke meg likevel, men at han bare måtte finne en annen strategi siden jeg sa til han at han ikke skulle klare å kontrollere og manipulere meg.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.