Å leve med en psykopat

Fra himmel til helvete

Fra himmel til helvete med psykopaten

Hun er egentlig for sliten til å fortelle denne historien. Når hun sitter på jobb klarer hun i små glimt å komme ut av tåka og forstå at det hun lever i ikke er normalt.

LESERHISTORIE: Vil du vite hvordan det er? For det vil jeg. Forsøke å forstå, hva skjedde egentlig. Når gikk det fra himmel til helvete.

For ti år siden møtte jeg en mann, en gud. Vakker, kjekk, et blendasmil som kunne sjarmere opp til månen. Han valgte ingen fast kjæreste, men etter en stund valgte han meg. Vennene hans bemerket hvor heldig jeg var som ble valgt, hvor utrolig snill han var og hvor spesiell jeg måtte være. At jeg aldri kom til å ville gi slipp på han.

Etterhvert flyttet vi sammen. Han hadde strøjobber, ville ikke knytte seg til noe fast. Ville ikke bli en slave av samfunnet som resten av oss andre. Han var bedre enn det, skulle i hvert fall ikke bli en robot for staten. At ikke vi andre hadde hjerne til å se hvordan vi ble lurt?

Jeg som alltid har vært evig optimist likte ikke synet hans, men holdt det for meg selv. 

Jeg ble gravid. Han ble rasende

Etter en stund ble jeg gravid, det var ikke planlagt og han ble rasende. Han visste at jeg ikke gikk på prevensjon, vi hadde vært sammen i noen år. Jeg ødela livet hans, og han hatet meg. Likevel ble han, hvorfor jeg ikke gikk da har jeg aldri forstått.

Etter dette begynte galskapen,  og med årene som gikk ble det bare verre og verre. Jeg sluttet å be om hjelp eller kreve noe som hadde med barnet å gjøre. Jeg ville jo så gjerne bevare familien. Det ble to liv, et med han og et med meg og barnet, og mine venner.

Han tok avstand fra alle mine venner

Det var noe rart eller galt med alle. Han ville være hjemme å gjøre som han trengte, eller trene, for han var sykelig opptatt av utsende.Han ville ikke ha det noe bra, dersom han skulle gjøre som jeg ønsket, da ville han jo bli deprimert.

Så slik ble det, barnet og jeg ble et team, oss to alene på alle turer, bursdager og treff.

De gangene jeg ytret et ønske om han kunne bli med ut for å ake eller leke litt, fordi vi ville syns det var hyggelig om han ble med, ble det straff. At jeg aldri ble fornøyd, det var jo aldri nok, så da snakket han ikke til meg på noen dager eller opp til en uke. Iskald.

For hvordan kunne jeg snakke sånn til han? Hvis man virkelig elsker en person så sier man ikke sånne ting. Hvordan jeg ødela alt, fra at nå som vi hadde det så fint så måtte du ødelegge alt ved å si noe sånt. Nei, jeg kunne neppe elske han.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg som hadde vært på mitt mest lykkelige og sprudlende i livet før jeg møtte han begynte å bli inneslutta, usikker og virrete. For hva kunne man egentlig forvente i et forhold, hva er egentlig normalt? For han var jo snill, var han ikke det da?

Jeg forsøkte å få han med i parterapi

Jeg inviterte han med på cos-kurs og foredrag for å bli bedre foreldre, men han hadde ingenting å lære. Jeg bestilte og avbestilte parterapi timer om hverandre. Dersom noen skulle lære han hvordan han måtte være i et forhold var det noe galt.

Så jeg ga opp, innfant meg. Sluttet å sprudle.

Årene gikk, det dukket stadig opp nye problemer som jeg svelget unna. Tok jeg det opp var det jeg som hadde misforstått eller overanalysert.

Kontrollerte alt

Han gikk gjennom tingene mine, og spurte meg hvorfor leste jeg om psykopater og narsisisster? Hvorfor bar jeg rundt på mobilen min? Han ba meg ringe han og sende meldinger fra byturer/shopping. Han ville vite hva jeg snakket med psykologen om, og hva sa jeg egentlig til venninnene mine ?

Han ville helst at jeg skulle snakke med en som kjente han også, så jeg snakket med en som viste hvor bra og snill han er. Han ville ringe venninnene mine så de kunne høre stemmen hans og forstå hvor grei han egentlig er.

Hadde barnet vårt utagert en dag ved henting i barnehagen kunne han stå og fortelle hen at han ikke ville gi hen kos og komme å si natta når hen hadde oppført seg sånn og sånn tidligere på dagen. Barnet har ved flere anledninger ropt på pappaen sin fra rommet og tryglet han om å komme inn til hen for å si natta.

Vet du hvor hjerteskjærende det er å høre barnet sitt trygle om nattakos? 

Enkelte ganger gikk han også fra hen i barnehagen fordi han ikke fikk hen med seg. Da ringte han til meg med befaling om å være kald og avvisende ved henting fordi hen ikke fortjente varme og nærhet ved sånn oppførsel. Så fikk jeg straff og kjeft fordi jeg kalte barnet et kjærlig navn etter hendelsen . Jeg stod mellom de, med et barn som hadde løpt opp og gjemt seg og en mann der nede som mente jeg ikke respekterte han og var på hans lag.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han kunne være rasende på meg til å så bli rolig og si at han ikke visste om han kunne være sammen med en sånn som meg. Om jeg var til å stole på. Selvom det var han som hadde mottatt bilder av en annen jente på innboksen sin, en kollega han hadde skrevet masse med, mens jeg satt å jobbet med julekalenderen hans som han hadde presset meg til å lage.

For han måtte fortsatt få, hvis barnet vårt skulle få.

Han ville helst ha sex-kalender med lapper han kunne innfri i nedverdigende sex som han visste jeg ikke likte. Og jeg lagde. Jeg gikk med strek-munn, men jeg ordnet, for man må jo holde sammen for barna, ikke sant? Og mange rundt meg sa jo hele tiden hvor snill han var og sjarmerende ikke minst.

Psykologen og venninnene mine begynte å bekymre seg.

De fortalte meg at dette ikke er normalt, å trippe rundt på glasskår for å tilfredsstille. At jeg måtte bryte, komme meg ut av dette. Krisesenter ble koblet inn og det det ble høy score på psykisk-mishandling. Kanskje jeg hadde krysset noe feil på testen? Det var da ikke så ille?

Etter så mange år, har hodet mitt blitt til grøt.

Det er som jeg slippes ut av tåka innimellom, for å dras inn igjen når jeg ser han eller kommer hjem.

Superpappa

Jeg gjorde det slutt. Ikke fordi jeg ikke elsker han, men fordi alle rundt meg sa at du må komme deg vekk.

Vet du hvor vanskelig det er å bryte med en du elsker?

Han ble over natten super-pappa, engasjert og leken, den jeg alltid hadde savnet.

Han ble han snill som et lam for å vinne meg tilbake i noen uker før han ble så sint og anklagende som jeg aldri har sett han før. Han ringte jobben for å sjekke at jeg var der. Akkurat den dagen var jeg ute å leverte bilen, han ble gal og skrek at han visste mer enn jeg trodde, at jeg skulle legge alle kortene på bordet.

Jeg ba han ringe bilverkstedet, skrek at han drev meg til vanvidd. Hvorfor ringte jeg fra mobilen da, og ikke jobbtelefonen? Trodde jeg at han var dum?

 Venninner jeg møtte ble ringt for å høre om de var med meg.

Jeg fikk høy puls når jeg skulle møte han, hjertebank, kroppen begynte å reagere fysisk. Og jeg er så sliten.

Spionkamera

Her om dagen fant jeg i tillegg bruksanvisningen på et mini spionkamera. Han har aldri sagt noe om det til meg, og han pleier alltid å fortelle meg om sine innkjøp av duppedingser. Det kan kobles direkte til mobilen hans så han kan overvåke meg.

Jeg har ikke nevnt at jeg fant bruksanvisningen blant regninger og tegninger. Jeg har gjemt den, og han har heller ikke spurt om den. Jeg vet ikke om han har brukt den ennå, eller om den er nylig innkjøpt for å kontrollere meg siden han merker jeg sklir unna.

Han har kommet så innpå barnet nå, barnet spør etter han ved legging og de har plutselig fått en kjempe nærhet, jeg vet ikke om det vil vare, jeg bare vet at bruddet og det å skille de fra hverandre vil nå gjøre barnet så mye vondere.

Send meg styrke, finnes det lys i tunnelen til å stå dette igjennom?

Han skal selvfølgelig ha barnet 50%.

Aldri i min villeste fantasi trodde jeg at jeg skulle havne oppi noe sånt som dette.

I vanlig kjærlighet gir du hjerte ditt, i dette gir du sjelen din. 

Takk for at du leste historien min. 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne fortvilte kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Her kjenner jeg meg igjen.
  Forstår godt at du ikke har det lett, og at en føler seg rådvill.
  Min eks ble også plutselig super-pappa, da jeg gjorde det slutt.
  Allikevel visste jeg at dette bare et spill for galleri.
  Derfor gikk mitt fulle fokus til å få hovedansvaret for barnet mitt.
  Og selv om han nå har barnet kun annenhver helg. Så har han selvsagt ikke klart å holde på bildet av å være en super-pappa. Barnet mitt mistrives hos får, men har i det minste hovedsiden sin i sunne og trygge omgivelser. Redder du barnet ditt fra en destruktiv fremtid, redder du samtidig deg selv.

 2. Anonym

  Du må komme deg ut! Han skaper en relasjon med barnet Kun for egen vinning og for å skade seg og senere barnet. Det blir bare verre du blir!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.