Brudd med en psykopat

Hennes mål er å ta livet av meg

Den kvinnelige psykopaten ville ta livet mitt

Da de møttes var han livsglad, humørfylt, sosial og med stort engasjement for det han holdt på med, og for sine nærmeste. Han var en initiativrik person med høy kapasitet, en pådriver som igangsatte mange ulike prosjekter i sin jobb med ungdom og idrett. Alt av fritid brukte han på idretten og fotballen. Så kom hun.

LESERHISTORIE: Hun hadde et lite barn og forholdet med barnefaren var nylig slutt. Vi ble kjærester. Det var hun som tok initiativet om å bli sammen, og i ettertid har jeg skjønt at hun hadde stalket meg en tid før hun la an på meg.

Da vi møttes hadde hun spiseforstyrrelse, og hun var i veldig dårlig forfatning på grunn av det.

Gjorde det ofte slutt

Vårt forhold gjorde hun slutt flere ganger, etter å ha funnet noe ved meg som hun ikke var fornøyd med.

Det var alltid meg det var noe galt med.

Når jeg så lovte å ta tak i det som var ”galt” med meg, ble vi sammen igjen.

De første gangene hun gjorde det slutt prøvde jeg å antyde noe om at det kunne være at det lå noe hos henne. Kanskje hadde hun behov for å korrigere tanker og atferd?

De få gangene jeg forsøkte å gjøre det, fikk jeg hennes ukontrollerbare sinne. Det var et sinne og en reaksjon som jeg ble ordentlig redd. Hun gikk aldri løs på meg fysisk, men hun kastet ting hun hadde for hånden, idet hun hylte, ropte og skrek.

Vi fikk også et barn i løpet av disse årene. Pausene i forholdet ble lengre og lengre og mishandlingen økte gradvis. I etterkant har jeg skjønt at jeg anstrengte meg mer og mer for blidgjøre henne, og dermed utsette meg for økende mishandling.

Mishandling, kollaps og forholdets slutt og frieri

Ti år senere lå jeg på badegolvet, jeg vet ikke hvor lenge, uten å klare å røre en eneste kroppsdel. Jeg var helt lammet.

Etter lang tid  klarte jeg å karre meg opp, for så å gå inn på soverommet hvor jeg datt om. Det bar i ambulanse til legevakten. Videre til ordentlig undersøkelse hos hjertespesialist, uten at det ble gjort noe funn.

Jeg var helt tom og energiløs, og i flere måneder klarte jeg absolutt ingenting annet enn å spise og sove.

I det jeg begynte å komme til hektene så fridde hun.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi giftet oss, men kort tid etter så tok forholdet slutt da hun ble sammen med ei dame.

Dette forholdet varte ikke lang tid, og et halvt år etterpå så fikk hun flytte inn igjen til meg. Vi bodde i lag uten å være kjærester, og knappe to år senere flyttet hun ut igjen.

Da ble hun på nytt igjen kjæreste med ei dame. Og siden har hun vært i mange forhold. Etter sine kvinnekjærester har det bare vært mannlige kjærester.

Og hun har også flyttet mange ganger, men heldigvis kun i samme nærmiljø. Vårt barn har måtte forholde seg til hennes mange og ustabile kjæresteforhold.

Det var alltid hun som avsluttet forholdene, inntil for noen få år siden da hun for første gang opplevde å bli vraket.

Dette taklet hun svært dårlig, ble veldig ustabil og hadde mer enn nok med seg selv. Vårt felles barn ønsket derfor i en periode å bo mer hos meg. Da jeg sa dette til henne klikket hun i vinkel, og fra da av startet det jeg vil kalle et helvete. Ikke lenge etter bidro en hendelse til å lykkes med hennes mål. Ikke bare fikk hun vår sønnt til å bryte med meg, men også til å tro at det var hans valg.

I ettertid har jeg forstått at hun gjorde alt hun kunne for å få til brudd.

Ødela kontakten med vår sønn

I nesten fem år har jeg vært uten kontakt, annet enn fysisk å kunne observere på de arenaer han har vært.

Underveis har jeg og moren vært i møte på familievernkontoret, og i dette møtet ble hun ble fortalt av en psykolog at det kan være skadelig om ikke vår sønn får ha kontakt med meg.

Men det har ikke affisert henne. 

I stedet har det ført til at hennes grep på han har tiltatt. Hun er blitt mer manipulerende, blant annet gjennom å dyrke offerrollen til fulle. Den har hun brukt (og bruker fortsatt), svært overbevisende. Hun bruker det som strategi overfor han og omgivelsene, for å synliggjøre at det er jeg som er overgriperen og hun som er offeret.

På et tidspunkt underveis, hvor jeg innså at det var hennes mål å få han til å bryte med meg, så innså jeg også at det var nytteløst å kommunisere med henne.

Siden da har jeg gått null kontakt.

Jeg har på ulike måter forsøkt å få kontakt med han, og de gangene jeg nesten har lyktes, så har hun i siste liten klart å avskjære han.

Hat, sinne og sjalusi

Alt jeg har kommunisert skriftlig til han, det har hun lest, tolket og vridd på. Hennes sinne, hat og sjalusi har jeg fått i retur via han.

Hun har i sin offerrolle fått han til å tro at jeg er ufin med henne, og dermed lykkes med å få han til å bli sint på meg.

Jeg har latt vær å respondere på dette, for at ikke det skal få noe næring. I all min kommunikasjon til han har jeg heller vært opptatt av å formidle noe positivt.

Det som til slutt gjorde at vi fikk kontakt igjen var at han flyttet langt unna for å gå på skole, og hadde behov for penger.

Moren ønsket ikke å bidra med penger, så derfor slapp hun grepet litt, og akkurat nok til at vi fikk litt kontakt.

På kort tid fikk vi såpass god kontakt at hun økte grepet på han, og fikk han til å avbryte skolegangen slik at hun fikk mer kontroll på han. Nå tør han ikke å ha annen kontakt med meg enn det hun ”tillater”.

Store skader

Det har vært, og fortsatt er, en vanvittig tålmodighetsprøvelse.

Men vi har så mye til felles at jeg tror vi en eller annen gang i fremtiden vil få ordentlig god kontakt igjen.

Jeg er oppmerksom på flere av de skadene hun har påført han, og jeg både håper og tror at de er reparerbare.

Det betinger at han forstår at moren er forstyrret, og at det er skadelig å ha kontakt med henne.

Videre at han er bevisst på de skader hun har påført hans tanke og handlingsmønster, og ikke minst hans ønske og vilje til å ta tak i sine uheldige mønster.

Om dette skal ende noenlunde godt, at vår sønn en gang i fremtiden skal få et godt liv så er det helt avgjørende at han forstår. Han må klare å bryte med moren, eller noe som gjør at moren må slippe grepet helt.

Tro på at det kan gå – men hvor bra?

At han klarer seg såpass bra som han gjør i dag tror jeg skyldes flere faktorer.

Hennes mishandling av meg førte til at jeg mistet arbeidskapasiteten ca. to år etter at han ble født, og jeg var helt eller delvis ute av arbeidslivet i flere år.

Jeg fikk av den grunn masse tid sammen med han frem til han fylte 10 år.

Hun hadde i store deler av denne tiden bruk for meg, pga. et tidkrevende utdanningsløp.

Selv om hun hadde hovedomsorgen så fikk vi mange timer daglig samvær. I mange av disse var vi i aktivitet i lag.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vår tid og min påvirkning har også gitt oss mange felles interesser som moren med sin destruktive atferd aldri har klart eller vil klare å ødelegge.

Min nye kjæreste fikk meg til å forstå

En annen viktig faktor var mitt møte med min nåværende kjæreste. I møte med henne så begynte rullegardin min gradvis å gå opp og forstå hva jeg var utsatt for.

Hun har vært en helt avgjørende støtte og hjelp, og satte også i gang min prosess med å forstå hva slags type menneske min eks og mor til min sønn er.

Uten hennes hjelp, støtte og forståelse så hadde jeg aldri overlevd. Jeg vil hevde at det er livgivende om man skal klare å berge seg gjennom noe sånt å møte på mennesker som hun jeg har møtt på.

Min psykolog, som heldigvis forstår hva jeg har vært utsatt for, og som jeg har gått til i flere år, har også vært til god hjelp.

En tredje vesentlig faktor har vært min måte å håndtere dette på.

Jeg hadde ikke klart det uten den forståelse jeg nå har fått. Hele prosessen med å forstå at jeg har å gjøre med et alvorlig forstyrret menneske, og å forstå hennes egenskaper, mønster, tankesett og handlinger. Jeg har forstått hvordan man håndterer slike mennesker, og ikke minst hvordan jeg kan håndtere en slik situasjon som det jeg har vært og fortsatt er i.

Det var så viktig for meg å finne ut av det, til å forstå, først og fremst til hjelp for meg selv, men også for å kunne være til hjelp for min sønn, at jeg valgte å slutte i jobben.

Det har også vært helt nødvendig for å holde meg i live at jeg sa opp for å kunne bruke all tid på å ta vare på helsen.

Nesten helseløs – høy tillit og tro

Det gikk ca 10 år fra det var slutt med min eks. til prosessen med å forstå startet.

Jeg hadde selv vært fullstendig hjernevasket og mitt syn på henne som mor, som partner og som menneske endret seg helt.

Jeg innså at hun var en bedrager, og at jeg hadde blitt utsatt for mye psykisk vold over mange år.

I mitt lange forhold endret jeg meg fra å være den personen jeg beskriver innledningsvis, til å bli innesluttet, alvorlig og initiativløs.

Min nærmeste familie så hvor kuet jeg var og de sa at det var som å miste meg gradvis.

Systematisk brøt hun meg ned, og jeg gikk på tå hele tiden for å blidgjøre og tilfredsstille henne.

Utnyttet meg og snakket meg ned som pappa

Etter at det var slutt mellom oss, så fortsatte det med å kontrollere og nedsnakke meg som pappa, samtidig som hun utnyttet meg økonomisk, emosjonelt og praktisk.

Før hun flyttet ut for aller siste gang slet jeg med å puste.

Jeg var i en helt elendig forfatning og fikk diagnosen kols. Jeg ble bedre etter at hun flyttet ut.

Senere har helsen gradvis fortsatt å forverre seg, i takt med hennes overgrep mot meg og min sønn. Helsen ble betydelig verre etter at kontakten mellom meg og min sønn ble brutt.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Flere av sansene ble svekket, spesielt hørselen. En stund klarte jeg ikke å gå.

Store ledd og muskelsmerter, med høye behandlingsutgifter hos muskelterapeuter for i det hele tatt å kunne fungere i det daglige.

Hukommelse og konsentrasjonsproblemer. Kroppen har gått i en ”frystilstand”, hvor jeg fryser lett, noe som legger begrensninger på å være ute.

Forsvinner plagene når hun mister grepet?

Den dagen hun ikke lenger har noe grep på han, da tror jeg at jeg vil få helsa tilbake, og at mange av plagene vil være borte.

Jeg har nå skjønt at målet hennes er å ta livet mitt (men det skal hun ikke få gleden av å lykkes med).

Siden han er enearving så vet hun at med det grepet hun har at hun vil få full kontroll over arven hans.

Å evne å håndtere de ekstreme påkjenninger det er å se sitt barn lide under morens jerngrep og mishandling, det har påkalt det ytterste i min tåleevne som menneske. Det har krevd alt det jeg har av krefter, og alt det jeg evner å ha av tålmodighet og utholdenhet. Det har også brakt frem i meg å ha tillit og tro på at det vil gå bra til slutt.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen?  Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Endelig Fri

  Opplevd nesten helt likt. Bare at jeg mange ganger følte meg så desperat at jeg slo opp. Hun enten kom og ville ha meg tilbake eller så følte jeg en uendelig desperat ensomhet og ville ha henne tilbake. Uansett fikk hun et nytt pressmiddel. Ingen av vennene hennes likte meg for alt det slemme jeg gjorde mot henne og jeg var heldig som hadde henne fordi ingen andre ville ha meg. Var totalt nede, egentlig, kjente ikke igjen meg selv. Tok mange år å endelig bryte og komme meg igjen.

  • Marlene

   Helt utrolig vondt å lese og så meningsløst å måtte gå igjennom dette i så mange år.
   Du må være en veldig sterk person som har kommet igjennom .
   Har sekv erfart psykopati på kroppen og holdt på å gå helt til grunne med alvorlig sykdom til følge
   Man leker ikke med disse menneskene men kommer seg unna mens man klarer

 2. Øyvind Hagen

  Hvorfor kiler min kropp inni meg?
  Jeg er rasende på grunn av det og sinnet i kok av forskjellige hendelser.

 3. Anonym

  Jeg har med spesielt to av artiklene lest dem med spesiell interesse. Den ene”Hun var etter å ta livet av meg” og “Bruker psykopaten sine helsefaglige kunnskaper”. Jeg har tidligere kalt meg selv for en psykopatmagnet. Min yngste søster som er helsefagarbeider, brukte helt klart sine kunnskaper om helse mot meg. Jeg har kronisk utmattelsessykdom og Prinz Methal angina. Hjertesykdommen er fra faglig hold definert som en sykdom som utvikles etter langvarig psykisk press og store psykiske belastninger. Den er dessuten farlig, symtomene er som ustabil angina pectoris. Min søster har ødelagt hele vår familie, hun var min mors øyensten og fikk ture frem som hun ville. Ikke før på slutten av sitt liv så min mor hva hun var. Da hun lå døende av kreft sørget vi alle over min søsters barn. Gutten på 22 år tok livet sitt med eksos, jenta på 25 år hengte seg fem uker etterpå. I løpet av seks måneder mistet vi altså to kjære samt min mamma i uhelbredelig kreft. Begge mine søsken er psykopater (jeg har en bror også). Jeg var den som pleiet mamma, arrangerte begravelser, bar kister og planla alti minste detalj, samtidig som jeg tok meg av søsteren min (stakkar tenkte jeg, kan man oppleve noe verre), så jeg satte min egen enorme sorg til side. Hun sørget i samarbeid med min bror med at jeg nesten aldri fikk sove. Jeg kuttet ut begge mine søsken en periode, men tok dem inn i livet mitt igjen. De manipulerte meg mens jeg var på det svakeste. Søsteren min kom på hyppige besøk, og overnattet os meg. Så sørget hun for at jeg ikke fikk sove, bare en liten blund. På det tidspunktet var det klart at jeg hadde fått ME. Tiden som det lille jeg fikk av søvn brukte hun til å sende fryktelige sms til hele nettverket mitt, også min datter. Jeg var forelsket i en mann på den tiden, han fikk også helt sinnsyke sms. Vi giftet oss, skuffelsen over at hun ikke hadde greid å ødelegge mellom oss var stor. På bryllupsdagen min fikk jeg følgende sms fra henne; HUSK AT DU SKAL DØ! Hun ble også ved en anledning så skuffet over at en undersøkelse av meg viste seg å ikke være kreft. Skuffelsen var så stor at hun kuttet meg ut i to år. Etter dette ville hun inn i livet mitt igjen. Jeg kommer ikke til å ha kontalt med hverken min søster eller bror så lenge jeg lever, jeg har etter mye slit og jobbing med meg selv greid å innse at e er livsfarlige begge to og virkelig holde god avstand. De vil nok prøve seg igjen, men til ingen nytte. En man jeg var sammen med brukte helsen min mot meg, jo mer sliten jeg var, jo mere forlangte han at jeg skulle prestere. Og jo sjukere jeg ble jo mer fornøyd ble han. Da jeg lå på hjerteavdelingen spurtee han ikke om hvordan det gikk med meg om hadde blitt innlagt med blålys og sirener dagen før. Han fortalte om hvor god frokost han hadde spist, og hvor godt han hadde sovet. Dessverre varte dette forholdet for lenge, jeg var for syk til å greie å ta meg ut på egen hånd. Jeg var avhengig av at han handlet for meg feks. Jeg greide til slutt å skaffe meg hjelp og er ute av klørne på mitt livs psykopater. Med ødelagt helse, 100 % ufør og en sorg som ikke er til å bære over de jeg mistet. Min datter som i ung alder fikk mer enn hun tålte ble narkoman, hun fikk stoff og vanedannende tabletter av min søster da hennes fetter og kusine tok livet sitt. Hun skulle ta ungen min også. Melde jenta mi til barnevernet så mange ganger og var så overbevisende at de begynte å tro på henne. Min datter har heldigvis fått profesjonell hjelp nå, det min søster har gjort kostet oss begge nærpå livet. Det samme gjelder mannen jeg var sammen med, en anerkjent arkitekt, hvem skulle vel tro det. En gang hørte jeg min søster si etter sine barns selvmord, at hun syntes det var så herlig å ha alle pengene sine for seg selv nå! Hun går rundt og pleier mennesker som er i siste fase i livet pga kreft og hun nyter det. Min konklusjon er at dårlig helse er det beste kortet en psykopat kan få. Og at de ønsker livet av oss? Det finnes ikke en eneste grunn til å tvile på det!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.