Å leve med en psykopat

Bruker psykopaten sine helsefaglige kunskaper?

Bruker psykopaten sin helsefaglige kompetanse

Hun har nettopp kommet ut av et forhold med en psykopat. Gjennom de 5 årene de var sammen gikk hun med en konstant følelse av uro i magen. Hva er galt, hva skjer, spurte hun?

LESERHISTORIE: Jeg har hatt noen vanskelige opplevelser i livet, og la nok mye på meg i starten. Vi begge jobber innen psykisk helse og har god kunnskap om emosjonelle og personlighetsmessige utfordringer- men tydeligvis ikke nok.

Eller har psykopaten brukt sin fagkunnskap som en del av spillet? I ettertid tenker jeg at hans fagkunnskap og erfaring gjorde det enda vanskeligere for meg å gjennomskue.

Jeg kjenner igjen alle fasene

Alle fasene som er beskrevet her på siden kjenner jeg igjen: Idealiseringsfasen, hvor han møtte med i en fase av livet hvor jeg sto i flere utfordringer.

Han kom inn som et «friskt pust» og var sjarmerende, hjelpsom og snill. Det gikk ikke lange tiden før han begynte å sette krav, til meg og mine valg. Hver gang han ikke var fornøyd, truet han med å gjøre det slutt.

Jeg forstår ikke hvorfor det satte igang så kraftig angstreaksjon hos meg- normalt sett, slik jeg kjenner meg selv, ville jeg bare sagt at ok, dump meg da- dette finner jeg meg ikke i! Men med han gjorde det at jeg føyde meg, og gjorde som han sa.

Det som jeg syns var merkelig var at de samme reglene gjaldt ikke for han, bare for meg. Når jeg tok opp dette, avfeide han det og snakket det bort.

Han endret personlighet

Det jeg har lyst å belyse i dag, er hvordan han etterhvert endret personlighet. Han kunne endre toneleie, måten han snakket på og hvordan han snakket.

Jeg husker en episode hvor vi hadde en fin prat, og han strøk meg over ryggen. Dette hadde han aldri gjort tidligere i løpet av 5 år, og jeg husker jeg fikk en klump i magen: Det er ikke meg han stryker nå, tenkte jeg.

I ettertid kom det frem at på det tidspunktet hadde han allerede funnet sitt nye offer- og jeg tenker at det var denne masken han bar i den episoden.

Det er en spesiell opplevelse å være så nær et menneske, og kjenne det så godt- og så oppleve denne endringen i personligheten.

Det gir man en ekkel følelse, men så «forsvinner» denne personligheten raskt, og alt blir som før. Og man glemmer- helt til neste gang.

Hans tomme blikk

Etter at relasjonen endte, gjennom en SMS, har ting gått opp for meg. Måten han aldri oppriktig viste glede over noe, det tomme blikket og endring i adferd.

Jeg ser på min psykopat som et tomt skall. Han følger med i livet og hverdagen, men uten konsistens.

Han lever ikke livet sitt, han jobber bare med å fylle det med skryt og hengivenhet fra andre.

Når jeg begynte å gjennomskue og stille spørsmål, gikk væremåten hans over til å bestå av kun kritikk og misnøye.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alt med meg var feil, alt jeg sto for og alt jeg hadde oppnådd. Det at hans nye offer er min totale motsetning, som har vaner som han tidligere nektet meg- bekrefter min mistanke om det tomme skallet uten konsistens.

Da er det godt å lese her på Psykopaten, om hans nye offer og hvordan han fortsetter å mishandle.

De siste månedene hadde jeg gjennomskuet, jeg var ikke klar for å gå fra han men jeg visste at det snart kom.

Jeg valgte en strategi hvor jeg gjorde alt han sa, og føyde meg i alt han ønsket. Dette for å bevise, overfor meg selv- hvor forstyrret denne personen var.

For jo mer jeg føyde meg, jo større ble kravene og misnøyen. Så da SMS`en om brudd kom, var jeg klar til å gå videre.

Jeg innførte Null Kontakt fra den dagen. Han oversvever meg, men er opptatt med sitt nye offer.

Jeg trenger tid på å bli «hel» igjen og tørre å stole på andre. Men jeg har fått bevisene jeg trengte: jeg var aldri gal eller psykisk syk, jeg så og jeg hadde rett!! Jeg er fri- og skal lage meg et godt og trygt liv hvor jeg er stolt av meg selv og alt jeg får til! 

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. ANONYM

    Jeg kjenner meg så igjen! Det å tenke at normalt sett ville jeg gjort, sagt, tenkt – men gjorde det ikke. For dette var ikke normalt. Min var utro nesten fra begynnelsen i tillegg, Jeg mistenkte det, men neheiihan gjorde da ikke sånt! Det var meg, min manglende tillit, mine problemer..meg..meg..meg. Vi valgte å gifte oss; jeg trodde på oss, at det var sant – jeg sliter med mitt.Helt til jeg ikke trodde mer. For da klarte han ikke lengre skjule at det var andre, men benektet det like fullt med min galskap som unnskyldning. Jeg innså at den jeg manglet tillit til var meg selv!!Da gikk jeg og har ikke sett tilbake!!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.