Å leve med en psykopat

Psykopaten dater også andre enn deg

Psykopater treffer mange samtidig ikke bare deg på date

Jeg har alltid hørt at psykopater kan være de med kriminell bakgrunn, men det hadde ikke min psykopat. Han var den fødte leder. En mann med lederstilling i bedriften og slikt er jo veldig tiltrekkende i seg selv.

Vi møttes på en datingside. Vi chattet ikke lenge, før vi avtalte og møtes for en kaffe. Varsellampene burde har blinket allerede første date, han snakket om eks som hadde såret han og vært utro.

Den stakkars meg mentaliteten. Men han hadde verdens vakreste øyne og jeg så kun det vakre, ikke hva som lå bak de. Det er slikt man tenker etterhvert.

Kan vi ikke dra sammen?

Tiden gikk, og det skulle være en fest som jeg hadde sett han meldte interesse for på sosiale medier, som jeg konfronterte han med. Jeg spurte om ikke vi kunne dra sammen, men han sa det var ikke sikkert han skulle dit.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Magefølelsen min sa noe annet, så jeg dro dit med min søster. Vi kom tidlig og han dukket opp litt senere, med to jenter og en annen kar. Sjalusien i meg vokste, men jeg verken sa eller gjorde noe.

Jeg ville se hva han gjorde. Han gikk forbi meg, hilste, og det var det. I ettertid har det kommet frem at han også kalte meg, for kusina. Hun ene av jentene som kom med han på festen, var også ei han datet. Og hun fikk jeg snakket med for kun måneder tilbake. Han serverte oss begge, den samme historien. Etter denne festen, datet vi ikke mer. Han ville ikke. Ble kjempesint, fordi jeg konfronterte han. Jeg ble kjempe trist, og endte med skyldfølelse.

Det endte med at vi møttes som nære venner. Ikke venner, men ei jente som skulle komme ved behov. For nærhet, kos og massasje. Og alle gangene var det kun for det. Jeg overnattet jo, men uten særlig varme. De gangene han slang armene rundt meg mens vi sov, har jeg konkludert med, at det var ubevisst. Selv om jeg i nesten to år, hadde håpet. Det var også alltid min skyld, og hvis jeg sa han imot, skulle han blokkere meg. Og det gjorde han innimellom. Var uten kontakt noen måneder i løpet av to år. Og når jeg begynte å bli sterk, kom han tilbake.

Jeg trodde psykopater var de som stalket og passet på offeret sitt, men i mitt tilfelle, var det ikke slik. Han kjeder seg lett og har ulike partnere. På forskjellige måter. Han vet akkurat hvilke strenger han skal spille på, så får han det som han vil. Men etter to år, er det nok. Man kan ikke forandre ett menneske, i alle fall ikke en psykopat.

Mine tips

Grav dypt, du er ofte ikke den eneste han møter. Bedre å finne ut tidlig hvem og hva han er, enn å kaste bort massevis av tid.

Facebook venn: skjuler han profilen sin og du ikke kan ha han som venn der, kan dette være ett tegn på at han vil skjule sine ting for deg. Og er dere sammen, bør jo ikke det være noe problem.

Er magefølelsen feil, stemmer ofte denne.

LES OGSÅ:

Et kjærlighetsløst liv med en psykopa

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.