BokIntervju

Torunn mislikte sin egen kropp og var redd andre mennesker

Hun mislikte sin egen kropp og var redd andre mennesker

Torunn Hansen har skrevet boken Når familiemedlemmer er fienden som handler om hennes egen oppvekst med overgrep og mishandling. Hun ble misbrukt av sin egen onkel i oppveksten. Hun fortalte det til de voksne rundt seg som skulle være hennes omsorgspersoner men de bare ignorerte det.

Dette har ført til store konsekvenser for henne der hun i mange år slet med traumer, redsel for andre mennesker og mislikte sin egen kropp sterkt.

Hvorfor skrev du boken?

Jeg skrev boken fordi jeg vet at mange andre har opplevd det samme som meg og at barn lider under sånne forhold også i dag. Det må vi gjøre noe med, sier Torunn og håper at flere og flere vil tørre å stå fram etterhvert. Overgrep er jo aldri vi som har vært utsatt for det sin feil, det er kun overgripers feil. Det som blir gjort er en stor urett, så hvorfor skal vi ikke snakke om hva som har skjedd? Det er så viktig å få fram at det er ikke bare rosenrødt i alle familier, og vi må lære oss og se tegnene til barn som lider under slike forhold bedre sier Torunn.

Alt for mange barn lider under overgrep, mishandling og manipulasjon av foreldre eller andre nære familiemedlemmer. Barn prøver faktisk å fortelle, og det er opp til oss voksne rundt dem å lytte mener Torunn.

Boken hun har skrevet er helt ærlig og ufiltrert nettopp fordi hun mener det er så viktig å få fram hva som egentlig skjer under slike forhold. Hun har fått flere tilbakemeldinger om boken etter at folk har lest den om at den er svært gripende og mange forteller at de  har grått seg gjennom hele boken.

Vi har også blitt fortalt at boken er så sterk å lese at det er umulig å legge den ifra seg før du har lest den ferdig.

Det er sterkt og få slike tilbakemeldinger siden det er mitt liv dette dreier seg om, sier Torunn.

Jeg hadde aldri trodd boken skulle få så god respons, og sier hun er helt overveldet over alle gode tilbakemeldinger og støtte hun har fått.

Jeg var veldig spent i starten på hvilke tilbakemeldinger jeg fikk. Jeg er jo vokst opp med å tro at overgrepene jeg ble utsatt for ikke betydde noe. Det blir jo så man tror på det selv også når man får høre det gjennom hele oppveksten.

Hva er det viktigste du selv har lært av å stå frem?

Det å gi ut denne boken har lært meg at det finnes enormt mange fantastiske mennesker der ute som tar fullstendig avstand til overgrep. Tiden etter bokutgivelsen har vært både god og hektisk. Det har vært mange meldinger og telefoner også av slektninger som ikke visste noe, siden det ble holdt skjult av mine nærmeste. Det har vært veldig godt og få snakket ut med flere av dem.

Nå har Torunn og mannen planer om å danne stiftelse i hjembyen der hun bor.

Ja det blir spennende sier Torunn. Vi vet ikke helt hva vi skal legge vekt på angående stiftelsen enda, men mulig det blir et støttesenter for voldsutsatte.

I mellomtiden gir Torunn 10% av alle inntekter av solgte bøker til Stine Sofie Stiftelse. Torunn reiser også rundt og holder foredrag og lærer bort hvordan man kan se tegn hos barn som lider under overgrep og hva man kan gjøre med det.

Hun snakker også mye om skam i forhold til temaet.

Torunn er i dag uføretrygdet på grunn av sin tøffe oppvekst, men hjelper andre med selvhelbreding på fritiden. Hun driver også en spirituell gruppe på facebook med snart 4000 medlemmer sammen med 3 andre damer

Det er en alternativ gruppe hvor vi løfter hverandre opp og der man kan spørre hverandre om gode råd sier Torunn. Alle som ønsker er hjertelig velkommen. Gruppen heter: Torelle spirituelle gruppe.

Hun er også veldig glad i naturen og synes selv hun er heldig som bor rett ved skogen.

Ja, er jeg ikke bra heldig smiler Torunn. Jeg bor i skogen og hører fuglekvitter med en gang jeg åpner ytterdøren. Det er så mye jeg setter pris på i livet, og jeg har det godt nå. Jeg er også heldig å ha en fantastisk mann, familie og venner rundt meg og det betyr utrolig mye.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

 

SE OGSÅ:

Når familiemedlemmer er fienden

Torunns Facebook-gruppe finner du her

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette intervjuet? Har du spørsmål til modige Torunn? Legg gjerne igjen din kommentar eller spørsmål anonymt.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.