Sosiopat

Vi møtes igjen, denne gangen for godt

Trussel fra en sosiopat

Historien høres ut som den kom fra en film eller roman i seg selv, hvilket også gjør han for god til å være sann, skriver hun i denne historien.

LESERHISTORIE: Jeg møtte han på universitetet, hvor vi skulle ha en faddergruppe for internasjonale studenter som nettopp kom til Norge. Jeg hadde overtalt meg selv til å dra enda jeg egentlig ikke orket. Ved middagen satt han seg rett ned ved siden av meg. Det kunne vært fordi det var den eneste ledige plassen også. Vi snakket veldig lett sammen. Jeg ble nesten forundret over at en person fra et land så langt vekk kunne føles ut som en nær venn på bare et øyeblikk!

Det viste seg vel at vi hadde signifikante forskjeller, men disse betydde ingen rolle. Han var fra Midtøsten, jeg fra Norge.

Invitert ut på middag

Vi samarbeidet godt med gruppen da de andre trakk seg ut, men jeg tok avstand fra alle romantiske tilnærminger, og kuttet kontakt selv. Jeg møtte han en gang og da ville han plutselig møtes igjen. Jeg var lett avfeiende og sa “ja vi sees sikkert” men tenkte jo at det var hyggelig å se et kjent ansikt. På slutten av semesteret ble jeg bedt ut på middag helt plutselig, og syntes dette virket spennende men utsatte dette pga eksamen. Deretter hadde vedkommende reist hjem uten å si ett ord. Merkelig tenkte jeg.

På nyåret inviterte han meg igjen på middag og var tydelig med at han “tenkte på meg” der han satt inne på rommet sitt. Jeg svarte høflig og var på tidspunktet hjemme. Jeg delte dette med venner som heller så på dette som noe kulturelt og “han er sikkert ensom” Jeg var likevel nysgjerrig, og holdt kontakten med vedkommende som en venn. Her var han stadig på tråden og skrev konstante meldinger og spurte og snakket om alt. Svarte jeg han ikke, så maste han mer til jeg svarte. Han visste nøyaktig hvilke knapper han skulle trykke på for å holde meg interessert, og kunne finne på å beskylde meg for å utnytte han i neste sekund.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han fortalte om et liv som i utgangspunktet var helt annerledes enn mitt, hvor han gikk på bilshow, hadde “venner” som var modeller som han hadde besøkt, flyttet inn til en storby for å studere og bodd stakkarslig på et studenthostel. Han kunne få tusenvis av kroner fra sin familie bare han spurte. Han kom fra et velmøblert hjem hvor moren var rektor og faren eiendomsmegler.

Jeg trodde på alt han sa

Alle disse flotte tingene som gjorde meg forundret over at han samtidig kunne være med meg. Og jeg trodde på alt. Hvert bidige ord. Jeg antok at dette var en del av hans kultur og oppvekst, og ikke noe annet.

Om vi var sammen i enerom, likte han seg ikke hos meg. Han var stadig redd for de andre jentene, og ble forvandlet til en liten, redd gutt som jeg hadde overtaket på. Ikke hadde han venner, ikke var han sosial sa han. Han ble en helt annen karakter som følte seg liten og svak.

Men i sitt eget domene forvandlet han seg, og fasaden begynte å slå sprekker til tider. Han stolte vel såpass på meg at han fortalte meg alt – uten å ha noe selvinnsikt omkring sin egen tilstand overhode.

Han forstod ikke hvorfor jenter han hadde forsøkt å date tidligere hadde avvist han. Han forsto heller ikke hvorfor ei jente rett over gangen hans hadde forlatt han under en middag, da hun kritiserte hans rett og han hadde kastet en tallerken i veggen. Han baksnakket helt plutselig romkameratens besøkende, samt at han kunne kritisere mitt valg av film eller plutselig sammenligne meg på en nedsettende måte med ei annen jente han hadde møtt “ja, du er som henne”. Jeg følte at jeg ikke kunne forlate rommet, langt heller si noe som helst. Og jeg viste han ikke noen oppmerksomhet når hans overlegne adferd kom til syne ved at han dro hendene over hodet og lente seg tilbake i stolen sin. Han forsøkte å tilpasse seg mine åpenbare misfornøyde reaksjoner ved å “ta seg sammen” og stirre på meg i stedet med gjennomborende svarte øyne.

Han snakket om store planer om å reise hjem til hjemlandet og jobbe med fattigdommen og ta en doktorgradstilling. Hele klassen hans hadde – på hans initiativ – fått et bedre karaktersnitt! Han gikk kun til professorene på universitetet og diskuterte sin oppgave med dem, men det var visstnok aldri godt nok for han. Jeg snakket med en felles bekjent i hans klasse, hvor hun bare var en slem person som ikke ville hjelpe andre enn seg selv.

Hans familie derimot, var alle mennesker han verdsatte, men hans mor hadde visstnok en tvangslidelse.

Han var flink til å gi råd – så lenge de angikk han selv. Han kunne skifte inn og ut av “tilstanden” sin helt plutselig. Jeg opplevde det en gang som å se en robot restarte seg selv. Det så ut som han fikk et plutselig slag til ansiktet, og ble rasjonell og “vanlig” igjen, ikke selvhøytidelig og overlegen.

Han forsøkte å ikke skremme meg for å holde meg lengre til stede ved å normalisere og ikke bekymre meg, og min frykt for hele situasjonen gjorde at jeg følte meg som et lite barn til slutt. Jeg lurte på hvorfor han ikke la merke til at jeg så syk og sliten ut? At jeg var redd?

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det var ingen empati, ingen sympati i hans tilbakemeldinger lenger. Han tok seg til rette på meg ved en kontrollerende måte, og anså ikke meg som person – men kun en maskin. Ingen av hans romantiseringer stemte med den personen jeg egentlig fikk møte. Etter et par uker i denne tilstanden kom jeg meg ut og fikk telefonterror i gave som et resultat av å få en psykopat “forelsket” i deg. Han gjentok den samme regla med å si han “tenkte på meg igjen, han ville ha meg tilbake på rommet sitt…”

Jeg dro ikke tilbake – og siste meldingen jeg fikk var omtrent en trussel: Vi møtes igjen, denne gangen for godt! 

 

LES OGSÅ:

Han ber meg ringe min døde mamma 

Vår gale nabo

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.