Brudd med en psykopat

Er det slik at jeg nå bare må gi opp?

Ingen forstår henne psykopaten lurer alle

Hun har barn med en mann som er rett og slett veldig vanskelig. De har vært i rettssaker flere ganger, men ingen stiller spørsmål med fars adferd, forteller hun fortvilet i denne historien.

LESERHISTORIE: Jeg har fått en diagnose som er helt feil av sakkyndige og rettssystemet. Min fastlege og psykolog mener helt noen annet At jeg har levd med en veldig kontrollerende mann.

Jeg må se barn mitt på samvær under tilsyn fordi far ønsker det. Han har kastet meg ut av felles bolig, etter det gikk han til barnevern med bekymringer. Han fikk barnehage med seg og til helsesøster sa at mor ikke ønsker hjelp. Sånn holder han på.

Til sakkyndig sa han at han var redd for at mor skal ta livet sitt. Mor vil ikke ha hjelp, sier han. Mor er bare veldig vanskelig å samarbeide med. Det samme gjør han med skolen og helsesøster. Hvor mye mer skal man tåle?

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hver gang vi er i retten, kommer det frem nye påstander, nye løgner. Er det slik at vi som blir utsatt for psykisk vold i nære relasjoner, skal bli straffet for at vi sier ifra? Vi har holdt på sånn siden barna var helt små. Rettssystemet sier til meg at jeg må godta fars kontrollbehov og adferd. Men jeg klarer ikke det!

Hvor mye mer skal jeg tåle?

Han har gjort meg så mye vondt.

Jeg har ingen personlighetsforstyrrelse. Leger og psykolog finner ingen tegn på at jeg er psykisk syk. Er det slik at fastlege og psykolog må sett en diagnose silk at rettssystemet skal bli fornøyd? Fordi en sakkyndig har sett mine sårbar situasjonen?

Jeg trenger bare litt råd, jeg er på vei til å gi opp. Jeg har ikke lenger tiltro til norsk rettssystem. De som er kriminelle har en bedre rettsbeskyttelse rundt seg, virker det som.

Vi som blir utsatt for overgrep – hva slags hjelp og forståelse skal vi forvente? Ingenting. Vi må bare godta og gjør som retten sier. Gjør jeg det ikke, er jeg psykisk ustabil.

Barna og jeg hadde ikke sett hverandre på flere måneder. Da kom det frem fra far at barn var veldig utagerende. I følge han legger de skylden på meg. Men sannheten er at det er han som har konflikt med barna, helt siden de var helt små.

Jeg vet ikke om jeg orker mer, jeg vet bare at jeg ikke kommer noen vei i retten.  Er det noen der ute som kan hjelpe meg å se en vei ut av dette?

 

LES OGSÅ:

Han ber meg ringe min døde mamma 

Vår gale nabo

Har du en narsissist nær deg?


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne fortvilte kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (17)

 1. Mina kotina

  Jeg skjønner hvordan du har det, jeg har legen og psykologen på min side men politiet og barnevernet verner om faren. Datteren vår er bare 3 år og er kjempe sårbar. Jeg har aldri gått rettens vei men anmeldte han i fjor for vold gjennom de 3 årene vi har vært sammen. Men under avhøret ble han trodd for han gråt jo og kunne ikke forstå hvorfor jeg sa alle disse tingene om han, og den gjøken av en politi som liksom har 30 års erfaring trodde 100% på han på den lille timen avhørte varte den ene dagen. Og mannen min sa hvis han virkelig er så ille hvorfor vil min kone da fortsatt være gift med meg, hun kunne bare ha skilt seg. Hadde politiet virkelig hørt og sett gjennom det opptaket de har på meg ville de så visst ha forstått akkurat grunnen til at jeg er livredd for å forlate han for datteren min som enten blir drept eller kommer til å bli sittende fanget i hans klør og kontroll.

  • Du trenger proffersjonell hjelp. Det finnes advokater som er flinke til å avsløre psykopater. Kanskje har du rett til fri rettshjelp?
   Alene kommer du ingen veg, det er nytteløst. Fortsetter du å kjempe, vil du stadig bli svakere mens han blir sterkere. Psykopater er som vampyrer, de suger en tom om en ikke kommer seg bort fra dem, fort! Ikke nevn advokaten for ham.
   Spør advokaten hva følgene blir om du tar datteren med deg til et trygt sted. Siden politiet ikke tror deg, bør du også snakke med din fastlege om saken. Alt hjelper, bortsett fra å snakke med psykopaten.

 2. Tipper denne adferden beskriver det meste du opplever..

  https://www.youtube.com/watch?v=Nloftn8XJH0&t=216s

 3. Monica

  Hei. Dette er et velkjent problem i barnefordelingssaker, kjent som foreldrefientliggjøring eller PAS. Dessverre er det få aktører i rettsvesenet som kjenner til dette, og som klarer å gjennomskue manipulatoren.

  Så av og til må man erkjenne at man må gi opp, og heller fokusere og ta vare på seg selv, slik at man er i “best mulig stand” når barna tar kontakt. For på et eller annet tidspunkt skjønner barna hva som skjer, og da tar de kontakt.

  Og ta godt vare på og nyt det samværet du tross alt har.

 4. Jeg er et ‘barn’ fra lignende forhold

  Min mor er den som var syk, men hun overbeviste nok mennesker til at ingenting feilet henne. Alt var våre fedres feil. Selv var hun psykisk og fysisk voldelig, og hun holdte stålkontroll om oss barna med manipulasjon og til tider terror.

  Etter hvert så var det noen av oss som våknet opp. Og nå har jeg og noen av mine søsken kontakt med våre fedre.

  Det de gjorde for å overbevise oss var enkelt — de gjorde sitt beste på å ha normale liv. De hadde vært i langvarige ekteskap, uten å vise unormale problemer.

  Et tips er å sanke og ivareta så mye av bevis som mulig. For i fremtiden kan det være nødvendig å søke om erstatning siden det offentlige har sviktet.

  • Monicha

   Jeg fikk helt gåsehud når jeg leste dette,var som det var tatt ut av min egen historie med barnevernet og hele Norges rettssystemet!Som du sier og roper etter…Hva kan gjøres,hvorfor får dette bare fortsette og barna blir totalt hjernevasket/PAS Stockholm syndromet…Hvorfor blir ikke dette oppdaget??? i systemet,hvorfor ikke mer kunnskap rundt dette tema! Virker som om de mennesker som lyver,manipulerer,dolker andre i ryggene får gå fri;O(Det er bare en side som blir belyst! jeg syns det utfordringen å stå i dette,og kan jo ikke bare vende sitt eget barn ryggen…bare dra sin vei! Jeg føler med deg og har så mange ganger tenkt at jeg klarer ikke mer,dette er et maktovergrep som ingen annen en vi som sitter i vet hvordan er….Jeg gråter og mitt hjerte blør over våre barna som blir stående i midten av dette! Dette er rein skjær tortur…..Jeg skulle så gjerne ha gitt deg et svar,men dengang ei….Viktig at vi våger å stå opp å si hva vi opplever og ikke lar oss kue… Håper en dag vi får fred og sannheten vil seire.Føler med deg og alle som står i denne kampen mot retts systemet og menneskers ubeskrivelig ondskap!

 5. Siri-Beate Hanssen

  Det at du lider gir psykopaten energi. Du skal ikke godta atferden hans, men du må dessverre Håndtere det på noen måte, til det må du ha hjelp. Kontakt Eliten, få hjelp av fastlegen din. Hold deg til de som er gode for deg. Det er rart at ingen i systemet har reagert på han, spesielt når dette har gått over flere år. At sakkyndige i rettssystemet gi DEG en diagnose? Helt vilt… Dette må du ikke være alene i. Hold så mye avstand du kan til han før å ta litt være på deg selv. Se om du får til at noen kan være nær deg på noen måte når han er med deg. OG… Det er ikke ulovlig å ta opp samtaler på telefonen din, kanskje umoralsk, men ikke ulovlig. Vet ikke om dette hjelper på noen måte, føler bare veldig med deg..

 6. Inger Vibeke Lukassen Haugen

  Vi skulle kanskje ha hatt flere slike sørgelige (dessverre) innlegg i Psykopaten.no, som ber om hjelp fordi vi skal ikke finne oss i alt hva dette uvesenet gjør mot oss og ikke minst hva han gjør oss til offer på. Det betyr at vi må søke etter ekstremt flinke psykologer som Psykopaten.info kan hjelpe til med fordi en utrolig flink og spesialist på psykopater har skrevet innlegg her. Ellers er det ikke mange advokater som takler slike oppgaver, men en har skrevet innlegg i Psykopaten.info. Det skrives her at det finnes mange advokater som kan behandle våre saker. Dessverre er det ikke tilfelle, bortsett fra å innkassere honorar. Be advokaten om dokumentasjon på hvilke saker han har løst og hvordann. I mitt tilfelle forplundret advokaten hele min sak slik at tidsfrist for å gå videre gikk ut. Tross det anbefalte min psykolog å anmelde min ekssamboer, men det turte ikke advokaten, derfor ble det min avgjørelse å bytte advokat. Penger som bare forsvant til ingen nytte pga advokat uten kompetanse. Håper du har kommet videre i ditt forhold med eksen. Men uten profesjonell hjelpe blir du stående på stedet hvil med skammen han klarer å påføre deg, i den ene hånden og hjelpeløsheten i den andre. Det hadde nok vært lettere for oss hvis vi hadde en “MeeTo” kampanje med oss.

 7. Øyvind Hagen

  Ja, vi trenger MeToo-kampanje mot psykopater! Det er spesielt denne gruppen som gjør at blant annet meg fikk diagnose paranoid schizofreni. Jeg vil ikke si så mye om en spesielt kvinne som kunne ha gjort stor skade mot meg og jeg vil ikke gå i detaljer hva som skjedde for å beskytte min skjebne. Det er nøyaktig på tide med kampanje fra nå av.

  • Monicha Anethe Nymann

   Ja så enig med deg,vi må få frem sannheten👍😁

 8. Ja så enig med deg,vi må få frem sannheten👍😁

 9. Anonym

  Jeg er midt i prosessen i at min x mann er anmeldt for trakassering og ærekrenkelse av meg og vår eldste sønn. Saken har eskalert i tiden etter anmeldelsen, faren avslører seg selv mer og mer…så nå har politiet valgt å etterforske det som en straffesak og muligens etterforske bvern for å ha sviktet på sin jobb med å forebygge

 10. Anniken Berg

  Din historie er dessverre ikke unik, det er alt for mange som kjenner seg igjen inklusive meg. Prøv å hold deg selv oppe , ikke mist stilen og ikke synk ned på motpartens nivå uansett hvor fristende og hvor sliten du blir. Hold hodet kaldt og tenk på barnet ditt og vit at dersom du gir opp/tar eget liv, så dømmer du ditt eget barn til å stå mer alene i samme situasjon som du selv står i nå. Tiden er på din side; det vil komme dager hvor du ikke står i dette lenger og hvor du opplever gode ting igjen. Få deg advokat og terapeut som virkelig kan tematikken! Det er mønster her og etterhvert kommer du til å se mønsteret. Vi er mange som vil støtte deg, ta gjerne kontakt. Varme tanker

 11. Randi Sandbakk

  Ta kontakt med bistandsadvokat som er spesialisert på slike saker samt Krisesenteret, de kan gi råd ,støtte og hjelp.
  Tenker på deg <3

 12. Kjære deg.

  I 15 år har jeg stått i dette.
  Lege, psykolog osv vitner for meg men far bruker kortene sine. Kjenner seg ikke igjen i ting han gjør og anklager meg for de uendligste tingene. Jeg har selv jobbet i barnevernet siden 2005 og føler selv at jeg er ganske så kompetent. Det et ganske spesielt hvordan han klarer å manipulere systemet.
  Jeg har ikke lenger noen tro på det norske retts systemet og jeg skulle flere ganger ønsket at jeg var voldelig eller rusmisbruker. Da hadde jeg hatt et problem som kunne løses. Nå blir min datter 16 år i februar og nå går jeg på ny til retten. Jeg har et rettsforlik på 40%. De siste 3 årene har han kjørt sammværs sabotasje. Nå har hun begynt å ruse seg og jeg håper retten nå kan se hvordan det gikk.

  Jeg er helt enig i at vi skulle hatt en egen gruppe for dette. Vi er nok mange dessverre.
  Samt at det et mye skam i snakke om dette. Skam fordi de klarer å overbevise andre til å få et bilde på oss som overhodet ikke stemmer med virkeligheten.

 13. Øydis Sortland

  Ikke gi opp! Ikke la han ta deg! Ikke tro det er DEG det er noe feil med! Om du vil, kan du snakke med med meg, for jeg har dessverre mer erfaring men de enn de fleste – fra barnsben av. Jeg har vært der du er nå og unner ikke min verste fiende det du gjennomgår. Kontakt meg gjerne og ikke la ondskapen vinne, gode deg!

 14. Solveig Rønningen

  Blir helt oppgitthet av å lese dette. Ikke gi opp. Kontakt Epitell. De er profesjonelle . Jeg føler med deg . De menneskene må stoppes . Vi lever i 2022. Hva har vi lovverket til og politiet . Det må en lovendring til . De ødelegger sine egene unger og skyr ingen midler . 💐

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.