Brudd med en psykopat

Finner psykopaten sitt offer på Tinder?

farene ved nettdating Tinder psykopat

Hennes historie er om et kort forhold. Sammenlignet med mange andre historier du har lest har hun kanskje vært heldig. Likevel er det et tankekors her, som hun håper andre single nettdatere får med seg og er oppmerksom på.

Kan psykopaten lett finne sitt neste offer på tinder, spør hun i dette innlegget.

LESERHISTORIE: Det hele startet omtrent et år etter at ekteskapet mitt tok slutt. Det var et rolig, fredelig og omtrent konfliktfritt brudd. En klassisk “vi vokste fra hverandre” setting der man hadde prøvd alt men skiltes som venner, til det beste for vår felles sønn.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg hadde single venninner som hadde fortalt meg om Tinder og hvor morsomt og enkelt det var å finne seg en date der. Etter noen måneder som singel tok nysgjerrigheten overhånd og jeg bare måtte teste dette ut.

I starten var det gøy på Tinder.

Jeg fikk mange matcher, gikk på noen dater og ble kjent med nye mennesker uten at det ble til stort mer. Det var først etter ca et år som singel at han dukket opp. Det var noe med blikket hans, – klart og isblått som fanget meg.

Vi matchet og vi begynte å chatte. Han klarte raskt å vinne min tillit, og jeg hadde ingen betenkeligheter med å fortelle ham hvor jeg jobbet, bodde og hva jeg drev med ellers. Etter kun kort tid spurte han om å treffes.

Jeg følte det gikk litt fort og forsøkte å holde litt igjen, men plutselig sendte han meg en tekstmelding og sa han stod utenfor jobben min, om jeg ikke ville komme og si hei?

Der burde de første varsellampene mine blinke. Men jeg var fascinert av denne mannen som brukte så mye tid på meg og valgte å gå ut for å hilse på ham. I ettertid har jeg forstått hvorfor han måtte treffe meg så fort. Skriving er nemlig ikke hans sterkeste side, men han er (som psykopater flest) enormt god på å sjarmere når man møter ham ansikt til ansikt.

All skepsis forsvant som dugg for solen, jeg falt pladask.

Vi ble raskt et par

Tidlig i forholdet fant jeg ut at han hadde flere korte forhold bak seg, relativt nylig. I tillegg til barn med to forskjellige kvinner.

Særlig forholdet moren til det ene barnet stusset jeg på. Han fortalte at hun hadde lurt graviditeten på ham, vært sjalu og gal, samt nektet å flytte ut av huset hans. Alt dette på et halvt år. Han snakket også negativt om flere av sine andre ekser. Han var heller ikke sen om å snakke nedlatende om familien sin.

Magefølelsen sa stopp mens hjertet sa gå

Her husker jeg en svak indre konflikt helt i starten. Magefølelsen sa stopp mens hjertet sa gå. Han enset det nok og skrudde opp sjarmen. Slukte all tid jeg hadde uten sønnen min, omtalte meg som drømmekvinnen og fablet om giftemål, hus, hytte, reiser og alt mulig annet av fremtidsdrømmer.

De første to månedene var fantastiske, han bar meg på gullstol. Jeg trodde virkelig jeg hadde funnet drømmemannen.

Men så var det som om masken hans gradvis falt, slik jeg ser det nå i ettertid. Eller illusjonen sprakk.

Jeg begynte å merke at han var sjalu. Han kunne bli sjalu hvis jeg omtalte mannlige kelnere når vi var ute og spiste. Han ble sjalu om jeg prioriterte en kveld på venninner eller fritidsaktiviteter uten ham. I tillegg begynte han å ta på vei for hver minste ting.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Plutselig kunne alt jeg sa og gjorde være feil.

Han kunne begynne å kalle meg egoistisk og at jeg aldri stilte opp for noen hvis jeg ikke tilbød meg å gjøre alt mulig for ham. Han pirket i alt og snudde alt jeg sa mot ham, nærmest misforstod meg med vilje.

Når jeg påpekte misforståelsene stod han innstendig på sitt, det var kun hans virkelighet som betød noe. Han kunne kjøre meg på slike ting i timesvis, til sinnet og frustrasjonene over de stadige forsøkene på manipulasjon tok overhånd. Først da kunne han plutselig snu og bli den snille, gode gentlemannen igjen.

Som om all nedrakking og kritikk aldri hadde funnet sted. Likevel kunne han si at alle konfliktene var min skyld. Alltid.

Kontrollbehov

Etter som månedene gikk ble det verre og verre. Kontrollbehovet hans økte og han lagde egne regler for meg og noen andre for seg i forholdet. Rettferdighetssansen min er stor og det var det som fikk begeret til å renne over for meg da jeg midt i en krangel, i affekt, dumpet ham og sendte ham på dør. Forholdet var kun 6 måneder gammelt.

Uheldigvis kjente jeg på anger dagen etterpå.

Tvilen rådet og jeg fortalte ham det, og det var da det virkelige helvete startet. Han så nok, i etterpåklokskapens navn, sitt snitt til å hevne seg på meg. Mens jeg gikk rett på løgnen om at han trengte å bygge opp igjen tilliten oss i mellom. Mens jeg jobbet hardt for dette, koste han seg med mange andre damer.

Samtidig som han stalket meg på sosiale medier og kunne finne på å konfrontere meg med ting jeg hadde skrevet eller delt midt på natten eller mens jeg var på jobb.

Ser kun seg selv

Det er så mange episoder jeg gjerne kunne fortalt om, alle sammen vitner om en mann som kun ser seg selv. Som hadde fått skadet selvbildet sitt og var ute etter å hevne seg. Jeg så det ikke da.

Jeg så det ikke før han oppførte seg direkte truende og respektløst i en situasjon hvor jeg hadde mye annet vanskelig som foregikk i livet mitt. Først da fikk jeg øynene opp for at denne mannen aldri hadde elsket meg. Ikke et eneste sekund.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg tok til å tenke på tingene jeg hadde stusset på i starten. Og sendte en melding til en av hans ekskjærester. Kort tid etterpå kom et utfyllende svar som startet med “du er ikke den eneste eksen hans som har tatt kontakt for å spørre meg om dette”.

Det ga meg en slags lettelse. Jeg var ikke alene.

Til sammen tok denne mannen kun nesten et år av livet mitt. Det er nå i underkant av to måneder siden jeg innså hva slags mann han egentlig var. Nå har han funnet seg et nytt offer. Han la ut et bilde på sosiale medier sammen med henne.

Et bilde som er helt likt et bilde han tok med meg. Tatt på samme sted. Det gikk ett grøss gjennom hele meg da jeg så det, og først da klarte jeg å innføre null kontakt.

Jeg syns så fryktelig synd på henne, for også hennes illusjon kommer til å slå sprekker. Det er bare et spørsmål om tid.

 

LES OGSÅ:

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Psykopatene finner ikkje berre partner som offer dei kan ta eit familie medlem som offer, eldste søster mi valgte meg som som offeret sitt, eller dei kan velga andre.Dei helle seg tett til offeret til det ikkje er meir å henta så trekke dei seg vekk fra offeret og går å laga rykte om offeret.

 2. Anonym

  Hadde kommentert med det samme bildet av dere og skrevet: ser ut som dere koser dere like mye som vi gjorde. Lykke til. Også tatt nullkontakt!

 3. Anonym

  Høres ut som min tinderdate dette. Etter ca ett år, der han er på vei til å flytte inn til meg, finner jeg ut at han har hatt samboer de siste 10 årene. Akkurat samme dame (som han omtalte som sin eks) han fortalte om på første date. At jeg og samboeren hans har vært de eneste det siste året fikk jeg også avkreftet. Helt sykt hva de får seg til og gjøre mot andre, men jeg tenker de til syvende og sist at det er narssisistene som har ett utrolig trist liv. Tenk og måtte fylle ett ‘tomrom’ hele tiden og ikke få det til.

 4. Anonym

  Som om jeg skulle skrevet selv. Nesten så jeg lurer på om det er min eks. Men anyways vær glad du kom deg ut 🙂

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.