Når andre i familien er psykopat

Den nye kjærestens eks har flyttet inn med sin familie

Psykopater og narsissister

Hva kan hun gjøre som søster når hun ser at hennes bror har havnet i et forferdelig destruktivt forhold, spør hun – og ber leserne om råd. Han blir lurt trill rundt. Det er så galt at den nye kjærestens eksmann og deres voksne barn har flyttet inn og nærmest overtatt familiegården. Hva skal jeg gjøre? spør hun fortvilet.

LESERHISTORIE: Min godt voksne lillebror har inntil for tre år siden levd som ungkar. Han overtok familiegården i begynnelsen av tyveårene da vår far omkom i en ulykke. Min mor  bodde sammen med han fram til hun døde for ikke så lenge siden.

Vår mor var en dominerende og rett fra levra dame, men uten at hun fikk dominere og bestemme over han. Han sa tydelig ifra til henne når han var uenig. Som jeg har kjent han så har han vært veldig bestemt og sær og egen på sine meninger.

Det er noen år i mellom min bror og meg i alder og vi har vel aldri hatt noe spesielt nært og fortrolig forhold til hverandre. Men jeg har alltid vært lojal overfor familien og aldri sagt noe ille om hverken han eller min familie. Vi snakker ikke så høyt om følelser i min familie. Min bror har bestandig vist lite følelser. Jeg tror ikke bestandig han hadde det så greit i oppveksten, da han slet mye med dysleksi, og attpåtil hadde hadde en lærer i barneskolen som terpet og og skulle lære han lesing og skriving.

Evig ungkar – til nå

Jeg husker godt torturen det var å høre på når moderen satt med han og skulle få han til å gjøre lekser. Det ser jeg i ettertid at det gikk altfor langt  med en overambisiøs lærer og en iherdig mor. Han hadde i perioder nervøse rykninger, og han fortalte mamma at han hadde drømt at han drepte læreren. Jeg har tenkt at han da fikk en knekk i sjøltilliten og at han derfor holdt seg unna damer som voksen.

Fysisk sett er heller ikke min bror særlig imponerende. Har vel sikkert fått slengt etter seg i oppveksten som jeg fikk, blitt kalt for lite pene ting. Og sånt fremmer ikke sjøltilliten hos en mann overfor det annet kjønn.

Min bror har vært raus og grei onkel til mine nå voksne barn og han har hatt et veldig godt forhold til den ene av mine sønner. Han et muntlig løfte om at min eldste sønn skal få kjøpe av han gården når den tid kommer når han ikke orker å holde på med den selv lenger.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er ingen aktiv gårdsdrift lenger og all dyrket ord er forpaktet bort. Men det er likevel en verdifull eiendom. Av den grunn kjøpte sønnen vår og samboer husene på nabogården. Nå er dette et helt spesielt nabolag på bygda for gårdene ligger helt tett etter hverandre som langs en gate i et byggefelt. Men det har vært et nabolag uten vesentlig nabokrangel. Alle har kjent sin plass og visst at her må man vise fornuft og holde fred.

Traff henne på nett?

Tilbake til min brors kjæresteforhold. Jeg antar det var igjennom nettdating at han ble kjent med damen. Hun hadde nylig separert seg fra sin ektemann som hun hadde barn med. Han var endel år eldre enn henne. Hun hadde skilt seg fra han fordi han var alkoholiker, fortalte hun. Hun hadde ikke mye pent å si om han. Vi aner ingenting før min sønn treffer på henne hos bror min og jeg nektet først å tro det.

Når jeg ser henne første gang, tenker jeg at bror min iallfall ikke har tatt henne på grunn av hennes skjønnhet, for hun var neimen ikke pen å se på. Jeg tenker det må være på grunn av min brors dårlige sjøltillit at han kan velge noen som er så lite attraktiv. Hun er like kortvokst som min bror og meg, og sånn sett kan man jo si hun passet sammen med min bror. Mye kan sies om hennes utseende, men hun er iallfall usedvanlig lite pen for å si det sånn.

Jeg gir henne en sjanse – eksen flytter inn

Ja, jeg syntes synd på bror min som hadde valgt seg en så lite pen dame. Det var like før jeg skjemtes på hans vegne. Men hun kunne jo likevel være en grei dame som kunne tilføre min enslige bror noe godt. Så jeg var i utgangspunktet villig til å se positivt på alliansen.

Det første året etter de ble sammen gikk med til at han dro til henne og så og si hver helg og pusset opp leiligheten hennes slik at den ble salgbar. Så flyttet hun inn hos han høsten for tre år siden. Alle barna hennes ble igjen i byen. Alt ser greit ut. De pusser opp kjøkken og står i.

Til jul kommer barna. Og eksen…

Jeg får helt sjokk over at han skal feire jul der. For meg så det ut som det var hun og familien hennes som hadde julefeiring og at det var bror min som var gjest der. I sitt eget hus. Tenkte jeg kanskje var gammeldags som reagerte slik, spurte mine unge svigerdøtre som begge er fra skilsmissefamilier, og de syntes det var like unaturlig. Når det var voksne barn.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Senere påtreffe jeg eksen rett som det er der og liker det mindre og mindre. Jeg er ikke så ofte på besøk, synes ikke jeg har så mye til felles med henne og jeg er ikke spesielt sosialt anlagt og har nok med mitt. Men har samtidig litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke tar meg av henne, stakkar hun er jo ny i bygda og ikke så mye for seg virker det som.

Uføretrygdet er hun også. En annen årsak er at hun har med seg en hund de ikke helt har styringa på, hverken hun eller sønnen som etterhvert selger leiligheten sin i byen og flytter inn hos dem. Hunden er aggressiv mot fremmede og jeg blir bitt av hunden engang  jeg kommer på besøk. Og det mens sønnen har hunden i bånd og holder han slik at han skal få snuse på meg. Jeg sier dessverre ikke i fra, noe jeg angrer på i ettertid. Hadde ikke nok mot til å si fra, følte skam over å ha blitt bitt, som om det var min feil at hunden bet. Absurd følelse.

Hunden biter

Min sønn kommer på besøk hos dem rett etter de flyttet inn på nabogården bærende på sin lille sønn på 2 år og hunden biter også sønnen min på samme måte. Sønnen min anmelder det heller ikke, for han vil ikke gjøre noe som kan ødelegge for et godt naboforhold. Men han gjør dem oppmerksom på at hunden bet.

Min sønns kjæreste skaffer seg en ny hund, en søt liten hund som heller ikke får noen oppdragelse. Den slippes ut uten bånd hver gang den må ut et nødvendig ærend og fyker bortover i nabogården og bjeffer og holder spetakkel i sin jakt på katter. Det skjer opptil flere ganger daglig og det sprekker for min unge svigerdatter og hun sender en melding om at hun ikke vil ha gneldrebikkja på plena utafor soveromsvinduet om morgenen og på kveldstid.  Og at det er båndtvang på hunder. Hennes reaksjon var å svare at da måtte de holde katta si vekke fra fjøset deres så hun ikke pissa og dreit der.

Ikke mange dagene etter begynner min bror å sette opp gjerde i skillet mellom de to eiendommene. Og planter hekk. Det ser helt latterlig ut, og noe sånt ville ha vært utenkelig å gjøre før i tiden i den grenda. Jeg skjemmes over bror min. Det er sånn at naboene og bygdefolket reagerer og lurer på hva som foregår. Hekken/ gjerdet er som et monument om at her er det ufred og fiendskap.

Og min sønn begynner nå å lure på hvordan forholdet til onkelen hans nå er..Om avtalen om kjøp av gården står ved lag, om det er greit at han bruker traktoren osv.. ting som har vært helt selvfølgelig før.

Sønn og eks flytter inn

Når min brors kjærestes sønn flyttet til gården flyttet også eksen dit, angivelig fordi han ikke hadde noe sted å bo når han ikke kunne bo hos sønnen i byen.

Eksens sønn fikk en liten jobb som avisbud og min bror måtte nesten alltid være med han på disse avisrundene. Før var han i skogen og hogg ved vinterstid, det fikk han ikke tid til lenger. Ikke ble det tid å besøke gamle venner heller, noe han hadde vært flink til før.

Eksen blir mer og mer husvarm. Flytter sakene sine inn på gården, hovedsakelig verktøyet sitt. Hobbymekaniker. Innreder seg med sitt i bror mins verksted på gården. Det har både min mann og mine sønner fått disponere fritt og har satt igjen endel av sitt utstyr i.

Sist uke drar hun og broderen på ferietur til våre slektninger mens eksen og jr. passer hus og dyr. Min sønn trenger å gå innom verkstedet, men blir møtt av eksen som sier han har overtatt verkstedet og at hans sønn må si ifra til han om han skal dit, for det har han sagt.  Min sønn er helt sjokkert og det samme er vi.

Har min bror ingenting han skulle ha sagt i sin egen gård lenger?

Tiltross for at både far og sønn har sin egen bil, kjører de rundt i min brors store bil. Det er musa som danser på bordet når katten er borte.

Jeg kjenner ikke min bror igjen. Han har alltid før visst hva som er rett og galt. Og det er jo helt uholdbart at tidligere ektemann skal bo under samme tak som dem sammen med deres sønn. Han får kommunal hybelleilighet, men er mer på gården hos sin mor. Har hørt at yngste sønn også har fått seg husrom her i kommunen. Så hvorfor kan ikke han bo hos noen av sønnene da? Eller skaffe seg noe eget?

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har gått bak ryggen på min bror og spurt slekta mi i der bror min og dama har vært på besøk, hva slags inntrykk de fikk av dem. Hun hadde ikke sagt stort, så de fikk lite kontakt. Men de hadde sagt at siden de var samboere hadde de skrevet testamente.

Jeg har en eldre søster som er bosatt i utlandet. Egentlig har hun tettere bånd til min bror enn jeg. Når min søster er på norgesbesøk bor hun bestandig på gården, selv om hun på dagtid er mest hos meg. Min bror har ikke nevnt noe om konflikt og gjerde når de har snakket sammen.

Jeg varslet henne og tok opp temaet da gjerdet kom opp.

Hvordan kan jeg/ søsteren min hjelpe broren vår ut av dette usunne forholdet? Og er det riktig å anta at han er kommet under kontroll av en som er psykopat. Og hvem er psykopaten? Den stille nye kjæresten? Eller parasitten av en eksmann?

 

LES OGSÅ:

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.