Psykopaten

Venninnen fra helvete

Psykiske problemer eller en vaskeekte psykpat

De fikk kontakt igjen etter ti år fra hverandre som venner. Hennes minne om henne var at hun var hyggelig. De pratet og lo lett sammen og fant på mye gøy sammen med felles venner. Så snudde det brått og det gikk sakte opp for henne hvem hva hun hadde med å gjøre.

Min historie: En gang husker jeg hun fikk en episode i fylla på stedet der hun den gang bodde hvor hun plutselig hylte og skrek og hoppet opp og ned på vasken så den falt ned i bakhodet. Jeg tenkte at det jo hadde gått så mange år, og hun kan jo ha fått hjelp og forandret seg. Vi møttes igjen, og alt føltes som før. Vi fant på ting sammen, og praten gikk like lett som den gjorde tidligere.

Etter en tre måneders tid etter at hun erklærte seg selv som min bestevenninne begynte hun å komme med stygge kommentarer til meg i forhold til alt fra hvordan jeg kledde meg, hvilke venner jeg hadde og at  jeg slet med angst. I tillegg begynte hun å kommentere daglig at ingen i familien min var glad i meg, og at de vennene jeg hadde var ikke ekte venner, men kun godværsvenner som egentlig ikke brydde seg. Det var det bare hun som gjorde måtte jeg vite.

Hun påstod også at en venn jeg hadde som hun hadde møtt kun en gang var bedre venn med hun enn med meg. I tillegg til at det ble telefoner alt fra 5-10 ganger daglig, og meldinger som: hater du meg? om jeg ikke svarte henne med en gang. Det ble verre og verre.

Truet med selvmord

Hun manipulerte meg til å vaske ut hennes leilighet, og stå for all pakking av hennes klær og personlige eiendeler. Egentlig kunne jeg ikke ta meg tid til dette da jeg hadde et barn å ta vare på og nok med mitt. Likevel klarte hun å grine seg til det, og true med å ta livet sitt så mange ganger at jeg ikke følte jeg hadde noe annet valg enn å gjøre som hun sa. Å vaske ned leiligheten, og også pakke ned alle klær og eiendeler i sorte plastsekker. Alt dette mens hun bare satt og så på. En dag da jeg hadde holdt på med dette i 4 uker dro jeg hjem og la meg og gråt i senga i tre timer. Da begynte det å gå opp for meg at det hun kalte at hun var så snill og god, og at hun var min nærmeste bare var ren manipulasjon.

Sugde alle kreftene mine

At hun påstod at hun støttet meg og hjalp meg så mye også var en så god venn bare var en illusjon. Hun hadde sugd alle kreftene ut av meg. Hun var blitt en energityv. På dette tidspunktet begynte også venner å lure på hvor jeg ble av. Hvorfor jeg aldri svarte på telefon lenger? Hvorfor jeg aldri ringte dem lenger? Hvorfor vi aldri møttes lenger? Og det samme gjorde familien min

En dag vi var i byen så spurte noen venner om jeg kunne stikke innom stedet der de satt. Dette ville egentlig ikke venninnen min, men jeg fikk overtalt henne. Først var praten vanlig om smått og stort, men så snudde min aller beste venn seg mot min venninne og sa at han så manipuleringen og isolasjonen min venninne drev med mot meg og at det kunne hun se til å slutte med med en eneste gang. Da stormet hun bare ut derfra i sinne og skrek til meg at jeg hadde venner fra helvete som rottet seg sammen mot henne, og at dette møtet med dem var planlagt på forhånd.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det må sies at det viste seg at min venninne var alvorlig psykisk syk med både manisk depressiv og borderline som diagnose. Dette var noe jeg ikke visste før etter kanskje seks måneder etter at vi fikk kontakt på nytt. Jeg var også og besøkte henne på DPS da hun var innlagt der. Jeg husker jeg stusset over hva kontakten hennes sa til meg da jeg var der, og ser nå i ettertid at mesteparten eller alt hun sa om meg til sine venner, familie og terapeuter var mye løgn. På tross av alt hun tydelig hadde sagt av ufine ord om meg så ble jeg fortsatt likt av hennes sosiale nettverk. Dette likte hun svært dårlig, og begynte da å skulle bare være med meg alene.

Hun gjentok daglig på melding eller i telefon at jeg måtte huske på at den eneste jeg hadde i livet mitt det var henne.

Det var blitt  sommer og jeg dro på ferie med et vennepar av meg. Hele tiden tikket det inn meldinger fra venninnen min som jeg valgte å ikke svare på.Tilslutt skrev jeg en melding om at etter mye tenking hadde jeg funnet ut at vi ikke kunne være venner mer og at jeg ikke ønsket noe mer kontakt.

Telefonterror

Da jeg kom hjem begynte det å ringe på døra mi samme tidspunkt neste hver dag. Dette pågikk i flere måneder. Det begynte også å ringe på telefonen min fra skjulte numre.Noe jeg jo husket fra samtaler med henne at hun hadde fortalt fra tid til annen at var noe hun blant annet utsatte sin tidligere fostermor for, men også ekskjærester og venner hun ikke hadde kontakt med mer. Hun sa også at hun hadde stalket på tidligere ekser ved å oppsøke stedene de bodde, og så stå utenfor å se på dem uten at de så henne.

Fikk tak i personnummeret mitt

Hun fikk også lurt seg til å vite personnummeret mitt og maste også om et familiemedlems personnummer og adresse. Da jeg spurte hva hun trengte dette til, bare lo hun og sa at det ikke var viktig. Hver dag over to uker maste hun om mitt familiemedlemmers personnummer. Hun gjentok da vi fant på ting sammen, bare pratet eller i telefonsamtaler at et personnummer uansett ikke kunne brukes til noe, mens hun satt og hånlo og kalte meg dum. Hun ba meg slutte å tenke på det. Ikke engang postpakker kan hentes på posten med et personnummer sa hun.

Svindlet på finn

Ved et tilfelle solgte hun også dyre glass på finn.no, og sa med et smil at hun ikke kom til å sende glassene til personen som hadde overført pengene til min venninne og forventet å få glassene i posten. Da jeg sa at dette ikke var ok overhodet, bare lo hun og sa at det skulle ikke jeg bry meg med. På et tidspunkt sendte hennes søster meg en melding om at jeg måtte holde meg unna venninnen min, da hun slet ut folk. Alle truslene og historiene om hennes selvmordsforsøk var bare rent oppspinn for oppmerksomhet, fortalte hun. Da søsteren selv hadde ringt politiet en gang og de hadde brutt opp døra til min venninne og alt hadde stått helt bra til med henne. Hun hadde ikke forsøkt å ta livet sitt.

Når jeg smilte pleide hun å si: Hva er det du gliser sånn for? Slutt å glis, det kler deg ikke!

At jeg var glad tålte hun ikke. Jeg ser jo i ettertid at hele dette vennskapet var total galskap, og at min venninne kanskje  burde vært sperret inne på psyktiatrisk over en lengre periode enn bare tre måneder. Men er så klart vanskelig for leger og psykologer å vite at hun er en psykopat og en stalker, når hun pratet særdeles lite når hun var innlagt. Dette var også noe hun selv fortalte meg fra tid til annen.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vennskapet med min venninne er for lengst over nå, men jeg mottar fortsatt av og til oppringninger på døra mi på samme tidspunkt på forskjellige dager i perioder over flere måneder. Jeg bryr meg ikke lenger om det.

Vår siste samtale hadde hun visst tatt opp sa hun og truet med å sende hele samtalen til et familiemedlem og en venn. Jeg skrev bare tilbake:Vær så god! Min familie og venner kjenner meg og støtter meg.Da ble det stille.

Mange vil nok kanskje  mene at mye av oppførselen hennes har med diagnosene og psyken hennes å gjøre. Jeg mener noe annet. Hun er og blir en psykopat. En psykopat jeg kom meg unna. Endelig kunne jeg puste fritt og være sjef i eget liv igjen. Deilig!

 

LES OGSÅ:

Nå forstår jeg at han er en psykopat

Hans bror ville være far til barnet

Et kjærlighetsløst liv med en psykopat

Flukten – hvordan redde barna?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Var hun en venninne med psykiske problemer eller en vaskeekte psykopat? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. AnoNym

    Hun har sikkert disse diagnosene som er nevnt også, men i tillegg er det noe mer galt med henne. Det kan godt være psykopati eller narsissisme. Jeg kjenner flere som er bipolare og som er ok folk. Et par av dem er noen digre surrehuer , men utrolig snille mennesker. Og jeg kjenner til en bipolar som er full av faen. Men bipolare har vel noe lettere for å utvikle personlighetsforstyrrelser slik som folk med adhd har.
    Man bør kutte ut slike med onde sider , eller i det minste ha dem på god avstand. Det er ikke alltid lett å kutte ut om det dreier seg om nær slekt.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.