Barn med en psykopat

En liten historie om å lime fly

Psykopaten stjeler all tid fra meg og barna

Hun skulle ønske hun hadde kjent til psykopaten.info for ti år siden da hun var i en fortvilt situasjon med min eksmann. Den gang fortalte hun om sin hverdag til sin fastlege i håp om å få råd, hva kan jeg gjøre annerledes? Legen svarte “Du kan jo forlate han”

LESERHISTORIE: Det tok meg fem år å innse at legen min hadde rett. Idag må jeg forholde meg til han, da vi har to barn sammen, men jeg slipper å gjøre det i 24 timer.

Min eksmann er en emosjonell psykopat, han er en ekspert til å diskutere. Han er i egne øyne et offer, han er syk, og det er synd på han. Alle må innse dette og handle etter dette i alle sammenhenger. Jeg er nå veldig bekymret for våre to yngre barn som han prøver å snu mot meg. Vi har nå 50% hver. Jeg er i samtaler med barnevern for å se om noe kan gjøres.

Det jeg egentlig skulle skrive var at jeg har mange nedskrevne hendelser. Jeg hadde tenkt å skrive en bok. Jeg skrev nemlig ned diskusjonene vi hadde ordrett, slik at jeg bedre kunne huske til neste diskusjon. Og dermed har jeg fanget essensen i måten en psykopat kan operere på. I hvertfall min.

Jeg må da kunne gjøre meg ferdig

Vi hadde før helga blitt enige om å ha bursdagen på søndag klokken 13, slik at vi kunne bruke lørdag på å rydde.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dagen begynte bra, alle var positive. Far sier han må nødt til å lime på et modellfly før han kan rydde. Jeg tenker greit, så kan det tørke mens vi rydder. Han skal på flytreff i kveld igjen.

Jeg og ungene begynner å rydde etter frokost. Vi rydder i to og en halv time. Da er vi slitne og tar en pause. Far limer fly enda.

Jeg og ungene ser ferdig en film vi hadde begynt på. Klokken er blitt fire. Far limer fly enda. Jeg sier: «Martin..-» Han avbryter meg med: «Nå må jeg bare få lov til å lime ferdig da!»

Jeg konstanterer rolig til ham: «Nå har du holdt på med dette i hele dag, nå skal vi spise middag så er det kvelden»

Martin svarer oppgitt på engelsk. «Så fint at du sier setter ord på dette foran ungene!» Jeg svarer ikke.

Martin videre på engelsk: « Er du enig i at du ikke skal si det ovenfor ungene!» Meg på engelsk: «Selvfølgelig!!!»

Ingen sier noe på en stund. Jeg er dritsur. Han har brukt hele dagen på noe egoistisk, ungene har da selv øyne i hodet til å se at han ikke prioriterer bursdagen. Jeg kunne også tenkt meg å male bilder hele dagen, men gjør det selvfølgelig ikke.

Han synes det er greit.

Jeg sier på engelsk til ham: « Synes dette ikke var så lurt av deg, hverken for meg eller for ungene» Martin fortsetter på norsk! : «Hva er det vi må rydde da, rekker vi ikke det fint i morgen kanskje? Hva er det som er igjen? Jeg svarer Nei, det er nå gangen, stua. Martin: Bare gangen og stua? «Ja det er nå mye som må gjøres. Jeg kan ikke ramse opp alt her og nå!

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Martin: Det er lett å ordne i morgen, du trenger ikke å lage problemer når det ikke er noen!

Jeg svarer han at jeg tror han bør snakke på engelsk som han selv ønsker. Jeg vil ikke ta ikke denne diskursjonen videre foran barna!

Han limte fly til klokken åtte på kvelden og dro så til flytreffet sitt.

Jeg sitter igjen med følelser som sint, oppgitt, frustrert over egoismen, over hans manipulerende forsøk;

  1. Angrep «ikke mas»
  2. Angrep «du gjør feil ovenfor ungene»
  3. Presser fram innrømmelse av feil, slik at jeg skal føle meg dårligere.  Og dermed mister fokuset fra ham.
  4. Angrep: Bagatellisere min problematikk
  5. Virker overbærende over min “idioti og hysteri”

Hva tenker du? Kjenner du deg igjen? Jeg hører gjerne hva du mener om denne lille historien?

LES OGSÅ:

Hvordan forlate psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.