NarsissistenPsykopaten

Hva som har hjulpet meg og ikke – i mitt livs kamp

Min livslange kamp mot narsissisten

I dette tankevekkende innlegget forteller Bibbi Nord om sitt eget behandlingsløp etter narsissistens herjinger. Hun har skrevet om hva som hjalp, og ikke hjalp, og hva hun skulle ønsket fra norske behandlere i hjelpeapparatet. Hun vil gjerne høre andres erfaringer om dette, og setter pris på om hennes historie blir delt videre.

LESERHISTORIE: Jeg har snart levd i 60 år, og har blitt en godt voksen dame. På min livsvei har jeg møtt både medgang og motgang. Det som har preget meg sterkt, er en oppvekst med en narsissistisk mor og et søsken, og en unnvikende far.

Underveis har jeg lært meg selv godt å kjenne, og det samme med andre mennesker.

På et punkt i livet forstod jeg at jeg trengte hjelp. Hvordan hjelpe et menneske, som er redd andre mennesker, og som opplever hver og en som en autoritet?

En lang reise

Denne veien skulle bli svært lang. Jeg har møtt hjelpere med de beste intensjoner, og noen som kanskje hadde gjort seg bedre i et annet yrke.

Så hva står jeg igjen med per i dag? Dessverre, det meste hjalp ikke, og noe gjorde vondt verre.

På 80-tallet møtte jeg legen som ville medisinere. Så kom legen som sa at et par samtaler med ham ville hjelpe. Til slutt ble det ett år hos en psykolog, som hørte deler av min livshistorie, og konkluderte med, at mødre hadde sine sider, men de mente det ikke vondt.

Ble jeg bedre på 80-tallet? Nei.

90-tallet kom, og jeg forstod at jeg fortsatt trengte hjelp. Jeg var langt på vei ut av arbeidslivet, og det var tøffe tak på flere plan. Underveis kom jeg til ny psykolog. Noe av det første vedkommende spurte om var, om jeg drakk?

Senere fant jeg ut, etter å ha lest i journal, at han var opptatt av om jeg var schizoid. Nei, det var jeg ikke, og det ble bytte av psykolog.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det ble noen år i terapi hos den nye psykologen. Jeg snudde på hver en stein og opplevelse. Narsissisme ble aldri nevnt, verken av behandler eller meg. Jeg visste knapt hva det var før et stykke inn i 2000-tallet. Jeg fikk med meg et råd fra behandler: Å være bevisst hvem jeg omgikk.

Om disse årene hjalp? Ikke mye.

Etter den tid ble det noen få timer hos behandler på 2000-tallet. Der behandlers fokus var, alt jeg ikke fikk til, og at jeg måtte lære meg å se over problemene med min familie. Hjalp det? Nei, ingenting.

Deretter valgte jeg gradvis å finne min egen vei.

Brøt med min egen familie

Første store steget ble å bryte med min egen familie. Videre begynte jeg å lese om psykopati og narsissisme. Der begynte mange biter å falle på plass.

Så fant jeg denne bloggen om psykopati, og jeg forstod at vi var mange med likelydende opplevelser.

Via Youtube fikk jeg stor nytte av foredrag om temaet, av ulike mennesker og behandlere. Jeg kan nevne noen navn: Meredith Miller, Lisa Romano, Shahida Arabi, Ross Rosenberg, Craig Malkin, den norske Frilanserkanalen med flere. Disse vil jeg anbefale for deg som ønsker mer kunnskap og hjelp til et bedre liv etter mishandling.

Der fant jeg noen av ordene jeg manglet, og livsveiledning som passet meg.

Hva jeg ønsker meg av behandlere i hjelpeapparatet

Så hva skulle jeg ønsket mer av hos norske behandlere? Et mindre fokus på hva som feiler deg. For oss som har opplevd denne formen for mishandling, slår hjernen krøll på seg, og man hører bare at man er feil.

Ordet kobles opp mot skam og skyld påført oss av mishandler.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Man må våge å snakke om narsissistiske trekk, og hva dette vil medføre for offeret. Man trenger livsveiledning på et grunnleggende plan. For eksempel:  Det er en menneskerett å få sette sine egne grenser. 

Man trenger å lære hvordan grenser kan settes.

Jeg skulle ønske et større fokus på offerets styrker. Hva man faktisk er god til. Alle har noe!

Hva med å starte terapien med følgende spørsmål: Hva er din historie?

Det vil også være viktig å få høre fra terapeuten: Jeg tror deg og din historie og det er ikke din skyld! Det vil jeg kalle empati.

Selv har jeg funnet større fred i kunnskapen jeg har funnet på nett. Det er en verden der ute med mye kunnskap, og jeg setter pris på, at den deles! Vennlig hilsen Bibbi Nord

 

LES OGSÅ:

Hvordan forlate psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (9)

 1. Hei. Føler med deg. Å ikke bli trodd er en ille. Hva disse personene utsetter andre for. Å være gift med en som jeg harvært er ille men å måtte bryte med sin egen fam må være vondt. Hva skal til for å få ut kunnskap om disse djevlene som kun er ute etter å drive andre fra sans og samling. Stå på. Løft hodet. Det er ikke deg det er noe galt med. I et bryd med en narsissist er det ikke to sider. Det er overgriperen og offeret. Sadister kaller jeg dem.

 2. Like bra å bryte ut fortest mulig. Før man gjør det blir man kun tappet for energi og manupulert med. Jeg kuttet selv kontakten med min mor, og i ettertid tenker jeg på at jeg hadde blitt spart for mye om jeg hadde gjort det i yngre dager.

  • Anonym

   Ja, takk det samme. Kom meg bort i ung alder. Hun taklet jo overhode ikke at jeg begynte å bli voksen. Men, hun måtte hoppe inn i livet når jeg ble alvorlig syk. HEHEHEH! Da hadde hun endelig muligheten til å hevde seg igjen. Være øverst, igjen. Det ble jo vanskeligere og vanskeligere jo eldre jeg ble. Jo, mer jeg klarte å se og reagere på. Hun husket nok sin fars standard setning; At jeg så det. At jeg sa det jeg mente.

 3. Anonymious1

  Jeg er endelig skilt fra en fullblods heltidstulling etter 30 år.. Når han skjønte at jeg ikke kom til å endre mening og fokus ang skillsmisse begynte han å drive utspekulert mental voldtekt av de fleste i min nærmeste familie og greide det med glans, og fikk flere av dem inn i apeflokken sin, noe jeg ikke bare legger bort for det var det verste som kunne skje, og var et voldsomt stort svik fra mine egne. De bånd som engang var, er nå rasert og ødelagt for godt!
  Men min eldste bror og familien hans lot han være å prøve seg på.
  Barna ble heller ikke skånet, og yngstebarnet var påvirket av manipulatorens faenskap, men ikke de to eldste, og sånn klarte jeg og de to eldste å få den yngste til å se og forstå hva dette var.. Jeg hverken glemmer eller tilgir og jeg snakker ikke mye om det nå lenger så jeg antar de tror at det var det.. men jeg er ikke ferdig med det før ALT og ALLE er avslørt og avdekket. Hvordan det da skal føles å gå i demmes sko er meg svingende likegyldig!
  .

  • anonym

   Finn styrke, og stå på. Jeg og en yngre søster har innsett vår families galskap, og jeg er i ferd med å bryte ut. Det er vanskelig, tungt, deprimerende, og ille å måtte innse det vi har blitt utsatt for. År av våre liv er ødelagt. To sterke manipulatorer i vår mor og yngste bror, har forårsaket så må trist. Nå står vi tilbake som en splittet familie. Vår mor er den engleaktige nabokjerringa, og skjult narsissist, vår bror offernarsissist. Har lært mye av Sweeney´s artikler, bøker og videoer. Det er godt at det der ute er mennesker som forstår, fordi de dessverre har opplevd det samme som oss.La oss stå på for oss selv, sannheten, og la oss stå sammen og eksponer disse trollene.

 4. Eg har opplevd det samme som deg eg har ei søster som er psykopat ho har manipulert meg lagt rykte om meg på bygda der ho bor og øyelagt familien vores eg føler at eg ikkje vert trudd.Eg og har lese om psykopati og narisisster eg har og sendt mailer til familivernkontortmen eg har ikkje fått noen hjelp derfra.Eg har fått høyrt at er det ikkje du så tar feil.Eg har sendt mailer til familivernkotoret men det er ikkje mye hjelp å få derfra.

 5. anonym

  Etter mange år med mistanker om en narsissistisk mor og yngre bror, har vi nå for ca 1 mnd siden endelig skjønt. Jeg kom over en artikkel. som så veldig skremmende, beskrev vår familie, vår mor, bror, gullungen, flyvende aper
  og hvordan en hel familie har blitt splittet. Løgn, baksnakking, oppdiktede historier, og så veldig mye har jeg og en søster måttet tåle, fordi vi to er de som har sagt fra, og vært kritisk. Jeg bor som nærmeste nabo, og det har ikke vært enkelt. Min andre noe yngre bror og kone bodde også her, men flyttet i sommer. Tror de skjønner at noe er galt, men antar jeg er den gale, som har sagt fra. Våre to andre søsken, bor som jeg nevner her, og en søster til, har fått beskjed. Så nå blir det opp til dem å finne ut hva som er riktig. Disse rene i en dysfunksjonell familie har vært grusomme. Stakkars pappa, hvor grusomt har ikke han hatt det. Gråter når jeg tenker på ham. Han døde helt utslitt i juli 2016. Jag har kuttet stort sett all kontakt, og er gråstein. Så nå er de veldig usikre på meg. Det er bare så forferdelig trist at noen av oss skal måtte gjennomgå slik galskap. Jeg måtte bli nesten 60 år før jeg skjønte. Både jeg og yngste søster har fått fibromyalgi. Jeg er hellig overbevist om at vi som har blitt syke av fibromyalgi, utmattelsessyndrom og annet, er utsatt for fysisk og psykisk mishandling. Dette holder jeg ikke kjeft om til leger og behandlere lenger. Som sykepleier ser jeg et klart mønster her, og jeg har sagt fra til noen. Vi alle som opplever dette, må tenke, at det er ikke oss det er noe galt med. Vi har gjennomskuet dem, og satt ord på ting som mange ikke skjønner. For at jeg skal komme meg videre, går jeg i nesten null kontakt.

 6. Anonym

  Sweetney er en utrolig dyktig dame. Veldig god å få bekreftet at jeg ER ikke den som har tenkt feile tanker. Få bekreftet mine mistanker med slående like tolkninger. Kjenne at ingen har makt over meg lenger. Jeg er den som klarer og se det. Ikke minst, våger å prate høyt om det som en veldig feig og pinglete slekt skal ha som tabu. De som er opptatt av å benekte mine alvorlige helseproblemer og skal vri det om til den klassiske; Åh! Du synes bare synd på deg selv. Hvorfor er de så besatte av dette? Projeksjon. De beskriver seg selv. Vil ikke innse sannheten med meg, for da kommer det frem at jeg er den sterke og oppegående. Åh! Nei, min bror har det laaaangt verre en meg. På mange måter ja. Min mor klarte ikke å få meg misunnelig og sjalu på han. Hun har klart å hjernevaske han. Kreve at han skal være hennes flotte bilde utad. Noe som også slektningene hennes også krever. Men så ser de at jeg kommer meg igjennom langt verre ting enn han. Jeg klarer meg og kommer meg langt lenger. Fy skam deg! Du må jammen ikke tro at du er noe. Trykke ned, og trykke ned. Jeg beskriver min mor for dem. Prøver og gi dem ett hint om at jeg avslører dem. Leser dem. Ser deres baktanker. Men de tar det aldri.
  Nekter å innse.
  Ferdig!

 7. Anonym

  Alt er så Likt – det er det som er så Faantastisk 🙂 Alle som har vært utsatt for dette ser det med en gang – og det gir en Voldsom Styrke :). Denne nettsiden er Toppen – og Sweeney….. – Kampen vinnes til slutt. Det jeg ønsket å si er at vi ikke skal være økonomiske melkekuer for de leger/psykiatere/psykologer som ikke er til hjelp. Det er Mange av dem – og for Dem er vi kun Inntekt. Føles det feil Er det Feil – TRO PÅ DERE SELV (Hjerte)

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.