Brudd med en psykopat

Flukten – hvordan redde barna?

Hvordan komme seg vekk med barna fra psykopaten

Hun skrev om broren som vill være far til barna og om et kjærlighetsløst liv med en psykopat. I denne historien forteller hun om flukten

LESERHISTORIE: Mitt livs tøffeste kamp ventet nå. I et uendelig mørke samlet jeg det siste av alle krefter i meg. Jeg var et tomt skall som måtte redde barna fra det siste jeg kunne klare. Et mørkt hull jeg så vidt så et lysglimt og håp om å bygge en fremtid fra. Han kunne ikke ta ifra meg mer nå. Jeg hadde håpet.

Nå var kampen barna mine. De måtte vekk. Jeg tok med barna til foreldrene mine. Vi hadde bare det vi gikk og stå i. Jeg var desperat etter å bli tatt i mot, sett og forstått. Og jeg måtte verne barna mot deres egen far. Samtidig som tankene kvernet i hodet mitt. Hva gjør jeg nå? Er vi i fare? Vil han bli verre?

Mannen var rasende og truslene haglet. Jeg tok avstand. Jeg fikk en indre drivkraft av sinne. Og jeg sa til meg selv: “Men barna mine får du aldri.” Og i det mente jeg den redselen, usikkerheten og psykiske volden han hadde utsatt oss for.

Det skulle ta slutt og det måtte det. Jeg klarte ikke som mor å beskytte de lenger i et hus hvor vi måtte gå på tær og med høye skuldre. Alt var for han et spill om makt. Om å straffe.

På slutten gjentok han daglig. “Du er svak!”

Du er ingenting!

Jeg elsker deg ikke!

Jeg er bare sammen med deg for barna!

Men du er ei god mor det skal du ha!

For så å ikke snakke til oss på mange timer og dager.

I ettertid ser jeg at det var det eneste jeg mestret. Å være mamma. Og som foreldre gir man hele livet sitt for barna om man må. Men han tok en bit av sjelen vår. Og gjør det enda hver gang barna er på samvær.

Jeg hadde prøvd å gå ifra han tidligere hvor jeg tok med barna flere mil av sted. Da jeg fortsatt måtte sende barna, valgte jeg å gå tilbake til han. Fordi jeg måtte holde ut litt til. Barna var enda små. Og han ville gjort enda verre skade på et barnesinn.

Jeg fikk etterhvert satt opp en plan for å utruste meg for angrep. Og se en fremtid. Jeg skrev ned alt.

Med flodbølger av skam, skyld og redsel jeg måtte la strømme mot meg. Av og til var redselen så sterk at når barna var lagt på kvelden. Så måtte jeg holde meg fast for ikke å besvime.

Posttraumatisk stressyndrom

Jeg hadde fått post traumatisk stress syndrom. Og sammen med lege, psykiatrisk sykepleier, barnevern og nettverk fikk jeg hjelp til å bearbeide det.

Jeg var en åpen bok. Jeg måtte få det ut. Ingen skulle ha det sånn. Nå var det nok. Rettferdighet og godhet skulle seire.

Det var en hard og tung jobb å få sommerfugl kvinnen ut. Er sår som aldri vil gro. Et svik fra en man anså som skulle elske meg og barna våre.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Men når jeg fikk bort den seige massen fra “vingene” følte jeg meg fri. Fri til å fly. Gjøre hva jeg ville. Få lov å være lykkelig.  Få være et menneske som er like verdifull og elsket som andre. Bare fordi jeg levde. Jeg klarte å puste. Pusten kom fra magen. Jeg måtte bruke tid på å finne tilbake til glede og frihet. Men når den opplevdes var det en seier i deg selv. Jeg var sterk, vakker og verdifull.

Rettsaker mot vold, barnefordeling og økonomi strømmet på. Det var løgner på løgner. Usaklige påstander. Jeg forsto at han, som ikke deltok i barna før. Han stod nå paratt for å ta dem.

Retten klarte tildels å samle sammen bitene med løgnen han serverte. Og jeg tror de trodde meg.

Jeg måtte gå med på vanlig samvær. Deretter fortsatte han manipulering og alt han kunne for å stikke kjepper i hjulene.

Forknytte, sinte barn

Barna mine kom hjem fra samvær som harde steiner. Så forknytt. Så sint, likegyldig. Hele spekteret. Det tar fortsatt lang tid å få barna til å lande.

Han skuffet , sårer, lyver og stjal sparepengene deres. Samtidig som han setter skylda på meg. Han har sin egen lille heia gjeng som støtter han. Det er de mot det meg. Men jeg skal aldri la han knekke meg. For dette er en evig kamp.

Folk rundt oss kunne si: “Han som er så hyggelig, morsom og hjelpsom. Kanskje han har forandret seg. ” Nei han forandrer seg aldri. Det vet jeg. Det er erfart i flere år. Og det er tøft i møte med offentlige instanser.

Han begynte å boikotte nødvendige underskrifter fra offentlige etater som går på bekostning på uteblitt oppfølging av helse til barna. Tenk at en underskrift skal være så omfattende. Det er en kamp å få systemet til å forstå denne terroren.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Barna ønsker ofte å finne på andre ting når han har samvær. De vil være med venner. Her ender de opp med at han påfører dem dårlig samvittighet med at de velger venner i stedet for han.

Han tar lite initiativ i deres liv. Alt er på hans premisser og ønsker. De kan ikke forvente noe av alt han lover dem. Han straffer dem med å ikke gi lyd fra seg om de eller jeg velger noe han er uenig i.

Fantasier om at han skal kjøpe hus, ta de med på tur og hvor han skal bo. Og hvem han er sammen med. Alt er bare en suppe med løgn og fabler. 

Fakta er at barna begynner å bli store. De ser hva som skjer. Mye mer enn hva man ofte tror.

Han er deres pappa og de elsk er han. Han er morsom, snill og sosial. Men han er også en side som håner, hater, lyver, manipulere og skaper redsel.

Hva med barna? Hvordan kan man som mor få styrke og mot å skåne dem mot arr på relasjon og trygghet? Er det null kontakt og røm?  

 

LES OGSÅ:

Hans bror ville være far til barnet

Et kjærlighetsløst liv med en psykopat

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.