Brudd med en psykopat

Nå forstår jeg at han er en psykopat

Lang tid mishandling psykopat narsissist

Hennes historie handler ikke om fysisk vold eller trusler, men om sterk manipulering, utroskap og mange løgner.

Hun var på vei ut av et veldig dårlig forhold, og fikk kontakt av en gammel venn som ble en støtte der og da. Han visste akkurat hva han skulle si og hvordan han skulle stille opp for at hun skulle føle seg bedre.

LESERHISTORIE: Jeg flyttet fra min daværende samboer og inn til min søster til jeg fant et eget sted. Denne perioden husker jeg at han var veldig på. Superintressert og intens.

Han kunne ringe flere ganger om dagen og jeg merket fort at hvis jeg ikke tok telefonen når han ringte ble han sur og lurte på hva jeg gjorde.

Jeg hadde aldri vært borti noe sånt før og forsto ikke hvorfor han skulle reagere så sterkt bare for at jeg ikke kunne være tilgjengelig hele tiden.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg hadde også to barn, den minste krevde selvfølgelig mye. Men vi hadde mange fine stunder og begynte å se på serier og filmer sammen. Han var mye ute å festet og når jeg hadde barnefri ble jeg også med.

Han dro på byen

Det var dette familien min reagerte på først, det at han dro ut på byen mens jeg ble sittende alene hjemme, ofte fordi jeg hadde barn. Hvorfor måtte han på byen hver helg?

Etterhvert ble vi offisielt sammen og jeg fikk min egen leilighet, jeg var fast bestemt på å bo alene for jeg hadde behov for å føle meg selvstendig igjen etter siste forhold.

Han var naturlig nok mye hos meg, men dro mye hjem også. Han fortsatte å være kontrollerende og sjalu, veldig sjalu men også veldig interessert og intens.

Fikk ikke gå på do alene

Jeg kunne ikke engang svare noen hyggelig når vi var ute før han, klikka og beskyldte meg for alt mulig. Jeg fikk ikke gå på do når vi var ute på byen alene, han måtte følge meg. Jeg endte med å syntes synd på han fordi han var så usikker på at jeg kunne elske han. Jeg gjorde alt jeg kunne for å gjøre han trygg på meg, men ingenting hjalp.

Så nærmet det seg jul og vi var invitert til juleselskap hos en venninne av han (som han alltid har hatt mange av) Der var det ei jente som jeg ble kjent med den kvelden, men som han kjente fra før, for å gjøre dette litt kort endte han med å være utro den helgen med denne jenta.

Jeg tok de faktisk nesten på fersken da jeg dro hjem til han et par dager etter. Etter dette ble det slutt og han bestemte seg for å date denne jenta.

Dette varte i en måned før hun gikk og det ble sagt at hun fant ut at han jugde så mye, så hun gadd ikke mer. Da var jeg allerede kjørt så langt ned av sorg, så jeg ble et lett bytte å få tilbake.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det neste halve året var et mareritt, ikke klarte jeg å la han gå men fikk heller ikke bearbeidet noe av det som hadde skjedd. Ting var bra når vi var alene, men når vi var med andre ble det ofte mye drama. Han respekterte meg helt tydelig ikke, ikke ville han bli sammen igjen heller men ha meg der som en veninne.

Forførte min nærmeste venninne

Så skjedde det neste jævlige han gjorde. Han klarte å forføre en av mine nærmeste venninner på den tiden. Jeg var sønderknust og alt han ikke ville med meg, ville han plutselig med henne. De hadde et forhold som varte også i en måned før alt røyk og de ble bitre uvenner.

Hun oppdaget at han var kontrollerende og manipulerte mye. Herfra gikk det rett over i et nytt forhold, med ei han hadde truffet i samme periode. Jeg har alltid hatt et godt forhold til familien hans så avstand ble vanskelig når vi plutselig kunne møtes, og det gjorde vi når de hadde datet en måneds tid.

Dro meg tilbake

Da prøvde han seg på meg igjen og så ødelagt jeg var, fikk han dratt meg tilbake. Jeg fikk jo aldri den tiden jeg trengte for å komme meg videre før han alltid var tilbake, og det var alltid han som dumpet meg. For han lever etter en regel om alltid være den som dumper først for da har man overtaket. Han holdt nå på med meg og hun nye, sa hele tiden at han skulle avslutte med hun, men det kom alltid noe i veien.

Plutselig flyttet de sammen og han valgte til min store overraskelse henne. For han sa alltid at han ikke var så interessert i henne til meg. Jeg prøvde igjen å gå videre, men etter enda en måned dro han meg tilbake og et nytt helvete startet, med mye manipulering. Han kunne ikke gå fra henne på grunn av at hun slet med psyken, spiseforstyrrelser og  truet med å ta livet sitt hvis han gikk.

Jeg trodde på han og syntes synd på han som hadde et så vondt forhold. Det gikk et par år før jeg virkelig begynte å gå lei, da møtte jeg dem ute på byen og konfrontasjon ble unngåelig. Da klarte jeg å rive meg vekk, da begynte jeg å våkne.

Ny kjæreste

Jeg fikk meg ny kjæreste som var snill og god, først da forsto jeg hvor galt det andre hadde vært. Han derimot var fast bestemt for å ta opp kontakten og prøvde å kontakte meg gjentatte ganger gjennom en venninne, men hun nektet å la han ringe meg, til slutt etter tre måned gikk jeg med på å snakke.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg klarte da å holde han som venn i et år. Jeg så jo hvordan han var mot kjæresten han fortsatt var sammen med, når jeg ikke var der, kom en ny dame inn i bilde en periode. Så en sommer ble det slutt mellom meg og han jeg var med på grunn av avstanden mellom oss ble for stor.

Tilbake – igjen

Da ble han også singel og fortalte alle at han endelig hadde gått fra henne. Jeg og han begynte etterhvert å henge mer sammen og plutselig var det gått to år.

I de to årene bodde vi hos hverandre og var sammen hele tiden, nå hadde jeg lært meg hans spilleregler og ting fungerte greit. Han fikk jo festet i helgene med venner og hadde meg han bodde med i ukedagen. Etterhvert fikk jeg vite at vennene hans ikke visste at vi var så nære engang og han gikk og sa han var singel. Jeg ble lei meg og skuffet for vi var jo helt klart i et forhold hvor det var faktisk hans ide om å bare være oss to og det var han som brukte ordet utro hvis jeg rota med noen andre. Han hadde meg godt rundt lillefingeren. Og han begynte til slutt etter at jeg begynte å stille krav, å spørre om vi skulle kjøpe hus sammen, tullet om bryllup og sa han så en fremtid med meg.

Jeg eier leilighet, han ingenting, Jeg sa derfor at jeg ville vente et pr år for måtte stole ordentlig på at han kunne være seriøs nå. Men så kom sjokket igjen. Han slo opp helt plutselig, begynte å kritisere meg som mor, si at jeg ikke ville noe seriøst som han var klar for nå. Jeg forsto ingenting. Etter en uke fikk jeg det endelig ut av han at han hadde møtt ei ny dame, hun bodde i en annen by og har da ingen felles kjente med han. De ble offisielt sammen bare tre uker etter dette bruddet, og hun har en datter bare et år eldre enn min yngste.

Aldri hans skyld

Et halvt år etter flytter han til henne og nå bor de sammen. Til henne hadde han visst sagt at jeg bare var en venninne han bare hadde datet litt og som var forelsket i han. Han var redd jeg skulle lage drama, for det er et ord han liker å bruke mye. Alle andre lager drama, det er aldri hans skyld, og det som skremte meg mest er at han finner opp nye virkeligheter, neket for at vi noen gang var sammen, og nekter for utroskap.

Jeg har kjent han siden vi var tenåringer, vi vokste opp på samme plass. Det har alltid vært mye damer ut og inn i livet hans, han har vært utro mot alle han har vært sammen med.

Han har også en datter som han ser noen ganger i året. Moren bor i en annen by langt unna, der var det også mye utroskap og nye damer. Jeg ble advart mye opp igjennom fra hans egne venner, men han klarte å manipulere meg til å tro at han hadde forandret seg.

Eksen fortalte sin versjon

Jeg kan selv nå etter mange år ikke skjønne hvorfor jeg lot meg selv gå igjennom alt dette. Jeg tenkte ikke på at han kunne være narsissist eller psykopat før jeg faktisk fikk kontakt med eksen hans som fortalte meg sin versjon, og hvor sjalu og kontrollerende han var, der var det krangling og slåssing også.

Han har da jugd til meg om mye ang det forholdet. Men han er ikke den truende skumle fyren du møter på, han er sjarmerende og søt, er vennlig og sjelden aggressiv, heller sutrete og viser misnøye. Men bare når ting ikke passer han. Han kan bli skikkelig sint også og spesielt hvis det er egentlig han som har gjort noe galt, men skyver ansvaret over på partneren.

Eksen hans fortalte at hun hadde vært ganske ødelagt etterpå og trengte tid på å bearbeide alt. Akkurat som meg, men hun var sterkere og blokkerte all kontakt, det var nemlig ikke han som gikk, men hun.

Når han nå møtte den nye dama sendte han meldinger til meg og spurte om jeg ikke skulle gratulere han? Han fortalte at han hadde møtt sjelevennen sin, og sin store kjærlighet, henne ville han være trofast mot. Etter en måned inn i det nye forholdet tok han igjen kontakt og ville møtes for å prate ut, denne gangen ville jeg ikke.

Ingen empati

Jeg forstår ikke hvorfor han skulle såre meg sånn, jeg hadde ikke gjort han noen ting, og dette sjokkerte meg. Da tenkte jeg at han må jo være syk…Ingen empati, alle disse årene, og alt han har gjort blir han sur for hvis jeg nevner noe om det, han sier aldri unnskyld. Jeg slet med dyp depresjon, angst og sinne. Følte meg lurt. Han bare nektet for alt selv om telefonen min er full av bevis.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Her har jeg bare gått løst inn på ting for jeg har et hav av historier om han, som jeg har opplevd disse årene. Nå er dette et halvt år siden og jeg kan ennå slite med depresjon, og har blitt redd for å stole på noen, og meg selv igjen. Jeg var nok et lett bytte når jeg traff han, allerede trygt ned av forrige eks, og hadde null selvtillit.

Han er nemlig flink til å bygge den opp før han psykologisk river den ned. han sier ingenting stygt, men på en merkelig måte blir man usikker igjen, og jeg fikk mye følelsen av å være redd, for at jeg ikke skulle være bra nok. Jeg fikk noen venninner til å lese meldinger oss imellom etter det siste bruddet og fra noen måned før, hvor jeg hadde vært igjennom en spontanabort. Da ble han sur på meg fordi jeg ba om hjelp til å få tak i laderen min som lå hos han, han skulle på fest så han hadde ingen mulighet til å levere den.

Psykisk vold

Jeg lå alene hjemme og måtte klare meg uten hjelp. han var irritert og sur, men fikk en kompis til å kjøre innom meg med den til slutt. Når de så meld fra dette, reagerte de med sjokk og begge sa herregud, dette er psykisk vold. Hadde ikke engang tenkt at det var det. Det var da jeg begynte å lese om psykopater og narsissister.

Jeg fant helt sykt mye jeg kjente igjen. Problemet var at han ikke er en truende, skummel type, heller ikke voldelig sånn jeg opplevde han, bortsett fra psykisk. Men det var ingen trusler om vold. Mest at han kunne trekke seg unna og gi skylda på den andre.

Han kunne få en naturlig reaksjon på noe han hadde gjort galt, om til en forferdelig handling av den andre. Så ble jeg alltid den som sa unnskyld, selv om han var den som burde si det.

Nå sitter jeg igjen her, ting går bedre, men ettervirkningen av å føle seg som et null, har gjort noe med meg. Sliter litt ennå med å stole på andre rundt meg. Sover dårligere enn jeg gjorde før og vonde minner dukker opp innimellom. Men ting blir bedre og avstand er gull.

LES OGSÅ:

Hans bror ville være far til barnet

Et kjærlighetsløst liv med en psykopat

Flukten – hvordan redde barna?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Eg kjenne meg igjen i denne historien eg har ei søster som er psykopat som har manupulert meg og går og lag rtkte om meg på bygdå der ho bor,og sprer så langt ho kan få ryktene og ho for andre til å tro at det er meg det er noe gale med men det er ho det er noe gale med,men ho vil ikkje veta av at ho gjere noe gale eller at det er noe gale med ho.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.