Brudd med en psykopat

Jeg ble blankt frifunnet

Anmeldt av psykopaten men blankt frifunnet

Jeg ble politianmeldt av min eks-kone midt under vår barnefordelingssak. Hun laget så mye dramatikk som det er mulig å lage. Jeg fikk besøksforbud, samværsnekt og mange iscenesettelser resulterte etterhvert i en rettssak.

Jeg ble blankt frifunnet av retten. Dommen var så klar at den ikke under noen omstendighet kunne ankes.

Jeg fikk også en solid erstatning for urettmessig behandling. Livet mitt ble nesten ødelagt. Jeg var så langt nede et menneske kan komme. Jeg gikk gjennom store depresjoner, hadde panikkangst, utviklet selvmordstanker og isolerte meg fra omverdenen.

Jeg turde ikke gå ut. I tillegg til å politianmelde meg spredte hun historien til alle som ville høre på.

Overgrepet jeg skulle ha utført var en seksuell handling, berøring av min 5 år gamle datters kjønnsorgan. Min datter var så liten at hun ikke var istand til å forklare noe hendelsesforløp.

Derfor var det min eks-kones påstander som ble hørt. Ingen sjekket hennes psykososiale tilstand. Vi lå i en bitter skilsmisse når anmeldelsen kom og hadde en stor uenighet både om det økonomiske skiftet, min nye kjæreste var lyst i bann og hun saboterte alle mine samvær med barna.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Prosssskrivene fra henne og hennes advokat var fulle av hat og beskyldninger. Ingen tok hensyn til at det var jeg som brøt med henne og at hun ikke ville skilles. Det ble skreket ut hatmeldinger og trusler når jeg leverte barna hjemme hos henne etter samvær. Ikke noe av dette ble tillagt vekt når hun leverte inn sin infame politianmeldelse.

I stedet ble jeg og min datter dratt inn i en langtekkelig offentlig kvern med avhør, etterforskning, bevisopptak, henleggelser, anker fra min eks-kone,  barnevern, BUP, skolen ble involvert og så den endelige rettssaken. Jeg gruet for rettssaken, men det var først i denne salen at jeg begynte å føle tillit til det offentlige apparatet.

Dommen ble også deretter. Full frifinnelse.

I mer enn to år hadde jeg kjempet hver eneste dag for å bli hørt. Dessverre er slike saker ikke særlig høyt prioritert. Det tok lang tid og har involvert veldig mange mennesker. Jeg vet ikke hvor mange millioner denne saken har kostet det offentlige, men det har helt sikkert beløpt seg til 5-8 millioner eller mer. Datteren min fikk oppnevnt bistandsadvokat, men bistandsadvokaten opptrådte ikke på vegne av min datter. Bistandsadvokaten tok det for gitt at mors anklager var sanne. Det er ikke å handle til min datters beste. Min datter burde ikke ha vært dratt gjennom denne prosessen. Mor så ikke barnet i ren sjalusi og bitterhet. Hun gjorde datteren vår til et redskap for å ramme meg på verst tenkelig vis. Det klarte hun også.

Nå er det flere år siden dette skjedde. Jeg har kommet meg gjennom prosessen. Jeg ble frifunnet og ble tilkjent erstatning. Jeg føler ingen glede over noe. Hele historien og hele skilsmisse-prosessen ble en trist affære fra a til å. Jeg hadde levd med hennes narsissistiske personlighet gjennom flere år.

Hun var ufeilbarlig, hun lette etter feil hos meg, jeg ble kontrollert og mistenkeliggjort gjennom hele samlivet, men jeg så ikke anmeldelsen komme. Skilsmissen var så tøff at jeg allerede hadde knyttet til meg en psykolog. Psykologen advarte meg og ba meg ta forhåndsregler. I ettertid tror jeg anmeldelsen var uungåelig.

Hun ville ta barna fra meg

Alle andre forsøk hadde ikke ført frem. Politianmeldelsen skulle bli selve kronen på verket. Du krenker ikke en narsissistisk personlighet. Om så, må du også være rede til å ta din straff.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun har selvsagt ingen tanker for hvordan dette har virket på meg og hele min storfamilie. Først var jeg redd for at andre skulle få kjennskap til saken. Etterhvert som jeg ble sterkere og kom tilbake til livet ser jeg at det er hun som har problemer med troverdigheten. Alle vet hvilken skilsmisse vi hadde. Alle fikk høre hennes versjon av politianmeldelsen. De samme menneskene vet også at jeg er en fri mann.

Jeg leser mange av leserhistoriene på dette nettstedet. Det er en slags trøst å lese at dette rammer flere enn meg. Jeg er ute av forholdet, men jeg lever med en livstidsdom. Jeg skjønner at jeg har en eks-kone med farlige personlighetstrekk. Hun kunne ha lyktes med å ta fra meg det kjæreste jeg har. Det klarte hun ikke. Hun sitter igjen som taperen.

Jeg sitter igjen med sår som gror – litt etter litt – men jeg blir kanskje aldri den jeg var. Det er skamfullt. Hun har skjendet meg selv om jeg er frifunnet. Det er lett å stigmatisere menn som meg.

Jeg har problemer med mennesker som mistror meg eller som tar min eks-kones versjon for gitt. Slik sett blir jeg aldri den samme mannen jeg var.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. Anonym

  Jeg kjenner meg godt igjen i mye av det det du skriver. Det hele dreier seg om at voldsutøver ønsker kontroll over offeret og beholde det så lenge voldsutøver har nytte av det.
  Jeg har lyst til å referere noen setninger fra boken “Hverdagens skjulte ondskap”
  “Å gjøre motstand mot maktovertakelsen er å utsette seg for hat. På dette stadiet er den andre, som til nå bare var en nyttig gjenstand, blitt en farlig motstander som må bort koste hva det koste vil.
  Hatfasen blir synlig når offeret reagerer.
  Enten er det noe utenforliggende som har ført til at han eller hun er blitt klar over sitt slaveforhold – ofte er det når offeret har sett sin angriper kaste seg over noen andre – eller når voldsutøver har funnet en annen mulig partner og forsøker å drive vekk den forrige ved å forsterke volden. Når offeret gir uttrykk for det vedkommende føler, må han eller hun bringes til taushet.
  Det er en fase med hat i sin reneste form, uhyre voldsomt, som innebærer slag under beltestedet, beskyldninger, nedsettende ord, ydmykelser, og ødelegger alt som er eget ved den andre. Fra det øyeblikket vedkommende reagerer, får han eller hun en merkelapp som lite omgjengelig, som alkoholiker eller som suicidal.
  Den depressive tilstanden er forbundet med utmattelse, et for stort stress. Ofrene føler seg tomme, trette, energiløse. Ingenting er interessant lenger. De klarer ikke lenger å tenke eller å konsentrere seg, ikke engang om banale aktiviteter. Det er da ideen om selvmord kan dukke opp.
  Risikoen er størst når det går opp for dem at de er blitt lurt,
  og at ingen vil anerkjenne deres rettigheter.”

  Anbefaler absolutt denne boken som har gitt meg svar på svært mye.

 2. Helt forferdelig historie. Jeg skjønner ikke at mennesker kan gjøre slikt mot andre. Men! Skjønner at dette kvinnemenneske må Være en syk person som trenger hjelp! Håper at denne mannen leger sine sår og får et bedre liv! Ønsker han lykke og alt godt!

 3. Den andre

  Jeg kjenner igjen hatet og energien som legges for dagen for å ramme far til barna. Det har skjedd hos oss også, og jeg ble dratt med i dragsuget. Ikke før etterpå forstod jeg at jeg var et lagelig redskap, da hadde jeg forsvart meg, vært forvirret inntil det skadelige for meg selv og bar på en slags skam fordi jeg ikke klarte å få sannheten på bordet ovenfor andre. Jeg begynte å vike med blikket ovenfor andre som hun hadde i sin makt og jeg tilla andre mennesker at de automatisk mistrodde meg dersom de hadde snakket med henne først. I dag, etter mange år, vet vi at taushet er vårt beste våpen. Taushet og tid. Skadene er skjedd og de leges nok aldri, langt mindre for de barna som ble involvert i dette og fikk det inn med morsmelken. Jeg er glad på dine vegne at du ble hørt og trodd til slutt, det viser at det noen ganger kan være nyttig å stå i prosessen. Jeg ønsker deg og din datter masse lykke til videre i livet, du har i alle fall fått bragt vektskålen i balanse.

 4. Solveig rønningen

  Sterk historie. Ønsker deg og dine lykke og glede videre i livet. Løft hodet. Ta tilbake livet dit og nyt vær eneste dag. Disse monsterene driver deg fra vett og forstand. Det må en lovendring til så de får svi for f skapen sin. Har følt det på kroppen. Du står maktesløs. Politiet gir blaffen. Dem gjør som dem vil . Trår over lik for å få det som de vil.

 5. Boris Maksimovic

  Jeg kunne kopiere og signere denne historien, kun med en liten endring… Overgrepet jeg ble beskyld for var ikke rettet til en seksuell handling mot barna, men fysisk og psykisk vold. Jeg er frifunnet i en straffesak etter to år etterforskning som involverte hele pakken som i historien over (politi, barnevern, skolen, sakkyndig, fastlege mm) men føler fortsatt konsekvenser av dette sirkuset. Jeg er helt utmattet både psykisk, fysisk og økonomisk, og min nye kjæreste kunne ikke stå opp i dette og forholdet vårt var ferdig under rettssaken. Men jeg er også veldig bestemt å ta igjen psykopaten som ødela mitt liv, fordi jeg skal anmelde henne for falsk anmeldelse av oppdiktet straffbar forhold og falsk forklaring i retten. Jeg fikk tak gjennom rettssaken i mange nyttige dokumenter som avslører psykopaten og skal ikke la dette være… Nei, jeg tror ikke at det lønner seg med taushet med slike mennesker, de må få en lærepenge eller stopper de aldri!

 6. Anonym

  Kjenner meg såååå godt igjen i denne situasjonen, hvor jeg har blitt politianmeldt av min n/p eksmann, utelåst av felles hus og deretter rundstjålet alt av felles innbo. Våre fire barn har blitt dratt inn i en hinsides maktkamp fra fra uten sidestykke, barnevernet har vel mottatt en 8-10 bekymringsmeldinger fra han hvor han anklager meg som mor for både psykisk og fysisk vold, omsorgssvikt og underslag fra min barn og det er ikke måte på. Holdt på sånn i to år nå, og brukt 400 000,- på den sjuke mannen, som for 2 år siden låste ut ene pistolen sin og truet meg med selvmord om jeg forlot han. Synd å si det, men sett i ettertid, føler jeg det hadde vært den beste løsningen. Det har gått så langt at vår 15 år gamle datter nå er på Bup og slitt med angst, depresjoner og selvmordsforsøk.

 7. Harald

  Mange grusomme historier. Rart at ikke hjelpeapparatet inkludert retten ser dette. Og krisekontoret har liten peiling. Din advokat skjønner det ikke.
  En dag må alle våkne. Menneskeliv blir ødelagt/går tapt. Barna blir de største taperne når psykopaten/narsissisten herjer.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.