Innlegg

250.000 psykopater i Danmark

250.000 psykopater i Danmark hvor mange i Norge?

I Danmark findes ca. 250.000 mennesker, som lider af personlighedsforstyrrelsen psykopati og det er ganske mange. Fagfolkene kalder det noget andet, men det bliver nu ikke anderledes af den grund.

Mange af os støder på et eller andet tidspunkt ind i en psykopat, eller en person med svære psykopatiske tilbøjeligheder, og så kan nedennævnte være godt at vide. Nogle af disse psykopater er ledere i dansk erhvervsliv, andre er mødre, fædre, ægtefæller, kærester, politikere, og en hel del er kolleger. Hvis du er vokset op med en forælder, som er psykopat, så har du her en meget stor del af forklaringen på nogle af de ting, som du går og tumler med – bl.a. vil du sandsynligvis have mindre selvtillid og selvværd end normalt.

At have en chef eller en kollega der er psykopat (eller har svære psykopatiske tilbøjeligheder) er den største trussel mod et godt psykisk arbejdsmiljø. At have en psykopat tæt inde på livet er direkte sygdomsfremkaldende – dette gælder også på arbejdspladsen.

Ekstrem belastning

Dagligt at omgås en psykopat eller en person med svære psykopatiske tilbøjeligheder er en ekstrem stor belastning, bl.a. fordi:

 1. De svinger mellem at være yderst charmerende, muntre, snaksomme, sprudlende og livlige og så tyranniske, hvilket får de fleste normale mennesker til at overveje deres del af skylden, når psykopaten enten er charmerende eller tyrannisk. De fleste af os ved jo, at der i reglen er “skyld” på begge sider, men dette gælder ikke, når man har med en psykopat at gøre, og det kan være meget, meget frustrerende og også det, som er endnu værre. Psykopaten kan være, og er, både charmør og tyran på beregning.
  Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

  BESTILL BOKEI DAG

  Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 2. De ydmyger og nedgør systematisk for at nedbryde andres selvtillid og det lykkes dem temmelig ofte, både fordi de netop også kan være yderst charmerende på rette tidspunkt og i rette sammenhæng – f.eks. udadtil og fordi de ofte er meget fagligt dygtige. De er ofte gode værter, de er ofte midtpunkt og holder morsomme taler. De tager aktivt del i diskussioner om politik, kunst og andre emner. De har en entusiastisk og selvsikker måde at fremsætte deres synspunkter på og de fleste normale lader sig fascinere og narre – blot ikke ham/hende som også kender psykopatens tyranniske side, og denne viden kan til tider være en meget ensom viden. Bestyrelsen kender kun psykopaten fra den charmerende side (ellers var han blevet fyret) mens f. eks. medarbejderne også kender den tyranniske side.
 3. Den psykopatiske medarbejder udviser i reglen kun den charmerende side over for f.eks. chefen og de kolleger, som “har noget at skulle have sagt”. Da psykopaten samtidig i reglen er fagligt dygtig, så vil de medarbejdere, som jævnligt rammes af psykopatens negative sider, ofte fremstå som nogle brokrøve eller de får stemplet: “misundelige”, “jantelovstilhænger”, “kværulantiske” eller “sladrehanke”.
 4. De skaber altid konflikter og de er eksperter i at mobbe og skabe intriger – især elsker de at dele folk op i dem de kan lide og dem de ikke kan lide – og til disse folks store fortvivlelse, så hører de om mandagen til i den ene bås og om tirsdagen – måske allerede mandag eftermiddag i den anden.
 5. De vil bestemme, de vil have deres vilje og de lyver og manipulerer for at få den, og deres humør, reaktioner og temperament er eksplosivt og ofte uforudsigeligt og uberegneligt. De råber, kommer med trusler og slår måske. De reagerer ganske urimeligt og med barnlig trodsighed. De pludselige raserianfald, som ofte ingen årsag har, går pludselig over, hvorefter de fortsætter, som om intet var hændt.
 6. De er ekstremt følsomme over for kritik og de indrømmer aldrig egne fejl af den simple grund, at de aldrig mener, at de har fejl – de er simpelthen eksperter i, at give andre skylden – især indadtil – også selvom det er totalt ulogisk og får alle andre til at ryste på hovedet. De kræver – og mener selv at dette krav er ganske rimeligt – at andre accepterer dem som de er og at det er de andre, som må “lave sig om”. Disse er markante træk og det er disse træk der umuliggør en helbredelse, for du kan ikke – ligegyldigt hvor mange eksempler og logiske argumenter du har – få psykopaten til at indse, at han er ansvarlig for sine egne handlinger – psykopaten lærer ikke af sine fejl, for han mener ikke, at han har nogen, og han overvejer yderst sjældent om hans handlinger er rigtige eller forkerte. Det er også disse træk, som især ødelægger det psykiske arbejdsmiljø.
 7. De er meget kontrollerende (men kan ikke selv fordrage regler, faste aftaler og retningslinier) og sjældent tilfreds med andres indsats, og deres kritik er ikke logisk da de vender rundt på tallerknen utallige gange. De har en dyb og ekstrem mistillid til andre og det er meget, meget få mennesker, som de kan lide, hvis nogen overhovedet. Internt i familien forbyder de al omtale af problemer – både indadtil og udadtil, hvilket fører til at tilliden til hinanden forsvinder. I arbejdslivet betragter de drøftelsen af problemer som illoyalitet.
 8. De kører deres løb uden tanker for andres ønsker og behov af den ene grund, at de ikke evner at føle hverken skam, skyld, anger eller sympati – de mangler i ekstrem grad både den intra- og interpersonelle intelligens (evnen til at forstå sig selv og andre). De er ligeglade med, at andre har det skidt. Forpligtigelser og ansvar betyder intet for dem.
 9. De KAN godt være venlige og betænksomme, men kun når de vil opnå noget. Der er i reglen slående forskel på det psykopaten siger, og det han gør i virkeligheden. De mangler følelsesdybde, men kan ofte udtrykke dybe følelser med ord. De reflekterer sjældent og de evner ikke at mærke deres egne følelser.
 10. De er ofte rastløse, impulsive, irritable, vrede, ganske urimelige i deres krav og handlinger og de er ikke sjældent voldelige – nogen lærer med tiden at styre de voldelige tilbøjeligheder, men kommer de i affekt, hvilket de ofte gør, så kan de igen reagere voldeligt.
 11. De opfatter ofte følelser som en svaghed. De kan kun møde andre ud fra handlinger og ikke følelser. De er både nedladende og arrogante i samværet med andre – især i samværet med folk, som de føler sig overlegne over for. Psykopater er ofte meget sårbare, misundelige og autoritetstro, hvorfor de skruer op for charmen, når de står over for en person, som de føler sig underlegen over for.
 12. De lyver og bedrager og uanset hvor mange beviser du står med, så enten bagatelliserer de, benægter de eller også giver de andre skylden. Men det er først, når du lærer psykopaten at kende, at du opdager løgnene. I starten vil du sikkert stole på ham, blive fascineret af ham og finde ham meget sympatisk.
 13. Af andre typiske ting kan nævnes, at psykopaten ofte lider af depressioner. De har 30 gange så stor risiko for stofmisbrug/alkoholisme end normale. Deres problemløsningsevne er elendig og de har ofte mange skilsmisser. De er ekstremt mistroiske og jaloux. De tænker meget i konkurrence og absolutte modsætninger.

Her er mine tre råd til hva du kan gjøre

Har du med en psykopat at gøre, så er der tre ting, som du kan gøre:

 1. Lær at leve med ham/hende, som han/hun er, for du kan ikke lave ham/hende om, du kan ikke belære ham/hende og du kan heller ikke “redde” ham/hende – selv ikke professionelle psykologer, psykiatere eller samtaleterapeuter kan helbrede psykopaten. Den eneste trøst er, at jo ældre psykopaten bliver, desto mindre tydelige bliver hans uheldige egenskaber. Han kan dog LÆRE visse ting, men altid kun på et overfladisk niveau.

  VENDEPUNKT 

  INGUNN NORHEIM

  Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


  Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 2. Måden du lærer at leve med psykopaten på, er ved ikke at lade ham/hende påvirke dig følelsesmæssigt og aldrig må du lade ham/hende pille ved din selvtillid eller dit selvværd – lettere sagt end gjort! Og så skal du lade være med at håbe, at han/hun ændrer sig, for det gør han/hun ikke. Måske kan du også have gavn af at vide, at psykopater kun har respekt for folk, som giver igen og er lige så hårde, som dem selv. At forklare sig og forsvare sig overfor en psykopat er meget lidt heldigt både fordi, han/hun ikke vil/kan forstå dig og fordi han/hun betragter sådanne forklaringer som ævl, bævl og piveri. Psykopaten har kun foragt for folk, som prøver at appellere til deres manglende forståelse, medfølelse, ansvarlighed, retfærdighedssans og indlevelsesevne.
 3. Flygt!

Læs denne artikel igen og igen og giv den eventuelt til dem, som også har med psykopaten at gøre – især dem, som ikke ved, at han/hun er psykopat. Det nytter ikke noget, at du giver det til psykopaten, for han/hun vil ikke kunne genkende sig selv.

Innlegget er skrevet av Flemming Kibsgaard

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Hvor mange psykopater tror du finnes i Norge? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. Anonym

  Hvis det er så mange psykopater i Danmark og hvis det stemmer at de vellykkede sjelden blir registrert, da må problemet være stort. De vellykkede kan jo også “herje” nesten fritt, utad så jobber de jo alltid for noe positivt i samfunnet. Det er få mennesker som ser alle ofrene i dette ofte meget store “gode samfunnsprosjektet”

 2. Der er omkring 250.000 psykopater i Danmark-det er mange. Problemet er stigende.
  Jeg har igennem mange år læst meget om psykopater og typerne af psykopati. Da jeg for nogle år tilbage har været i et langvarigt forhold med en mand der tilsvarende havde psykopatiske træk……. ret alvorlige psykopatiske træk. Jeg kan huske at i starten af forholdet syntes jeg han var charmerende og jeg blev meget forelsket og draget af hans fantastiske væsen men efter to års forhold begyndte tingene at ændre sig markant- han nedværdigede mig nedladende, gjorde ting på mig der gjorde ondt, to en knytnæve hånd ned på mine knoer på mine fødder og blev ved indtil det gjorde ondt, jeg sagde han skulle lade være men han blev ved og sagde at det bare var for sjovt…. han slog mig med en knytnæve på min brystkasse og det gjorde ondt i flere dage og han sagde det var for sjovt….. han bliv ved og ville gøre det tiltrods for at jeg sagde at det gjorde ondt og jeg ikke ville have det, psykisk vold var begyndt at blive fysisk vold….. han sagde at det var mig der fik ham til at blive sådan… ( men det var ikke mig)
  Han blev sur og vred hvis ikke jeg gjorde som han ville have…….. han var kontrollerende og tjekkede min telefon, hvis jeg skulle udenfor huset ud og handle måtte jeg ikke tage min telefon med……jeg elskede ham det gjorde jeg- men kunne ikke mere til sidst det var for hårdt………. han talte om politik med andre og elskede at være midt punkt…….. men havde det ikke nemt med at fastholde relationer…. hans far havde psykopatiske træk fik jeg at vide af hans mor…….
  og min daværende kæreste med sandsynlige psykopatiske træk var engang blevet så vred på mig at han kørte min kontor stol hen af gulvet imens jeg sad i den i vrede🙁😧igen fik jeg at vide at det var min skyld det hele, intet var hans skyld…….

  Jeg endte med at udvikle en svær depression pga ham da jeg var i forholdet og havde ikke overskud til noget udover at sove…. han tog væk på ferie og jeg slog op med ham og da han kom hjem der var jeg flygtet væk derfra, jeg turde ikke være der længere….. han havde sågar en gang bedt mig om at lægge min hånd på en koge plade for at teste mig😳🙄

 3. Fortsættelse…..

  Der skulle ingenting til at tænde hans vrede, og jeg kunne tydeligt se hans iskolde følelses løse blik tomt og koldt når han var vred og kiggede på mig- han var meget dominerende og kunne lide at påføre mig smerte osse selvom jeg ikke ville have det…..
  Jeg prøvede at tale med hans mor om hans svære sind og sagde at det var svært at leve sammen med ham og om hun vidste hvordan det var og hun sagde at hun vidste godt at han havde et svært sind, men han ville ikke kunne forstå det hvis hun fortalte ham det…jeg sagde til hende at jeg syntes hun burde tale med ham om at få noget hjælp… men det ville hun ikke….

  Jeg flygtede osse til krisecenter og nævnte omkring de fysiske og psykiske vold og de sagde at han var psykopat og det var et af de værste tilfælde de nogensinde havde hørt om…….og at jeg skulle se at komme ud af det forhold hurtigst muligt.

  Jeg flygtede jo imens han var på ferie og fik et værelse på et hostel som lejede akut. Senere fik jeg nogle venner til at hjælpe mig med at flytte mine ting sammen med mig fra hans hus. Men han har beskyldt mig for at være sindsyg og paranoid personligheds forstyrrelse mv og skizofren og han forsøgte alt på at få mig tilbage men jeg ville ikke…

  Den dag i dag er jeg stadig berørt over de ting der skete den gang- dog lever jeg et godt liv sammen med en ny partner. Men jeg vil aldrig glemme de ting han gjorde ved mig da jeg var i det forhold. Det var frygteligt!!!!!!!!!!!

 4. Der er mange flere. Eller hvad kalder man det når 95 procent af befolkningen er blottet for egentlig empati, men kun kan blive gejlet op over sulte børn i Afrika på den anden side af jorden, hvor de så donerer 100 kr, mens de hælder klorin i afløbet og sprøjter med roundop, mobber naboen til døde og snyder i skat, er glad for der er en masse “sociale tabere” på bunden af samfundet man kan blive ved med at holde nede, og sindsyge mennesker som man offentligt i fællesskab kan erklære sig bange for. Pop-empati og politisk korrekthed af den mest fordummende art, er det eneste som eksisterer i Dk, ikke egentlig menneskelighed.

  • Jeg må hellere lukke munden jeg er pinlig ikke ( ovenfor) problemet er bare at jeg bliver så gejlet op. Det er sådan et hedt emne som der bliver skrevet så mange store flotte sandheder om i “ Danmark”.

 5. H. JENSEN

  Efterforskning viser, en stærk hovedvægt af kvinder.
  Samt antallet, er for lavt.

 6. Jeg kan kun være enig med H. Jensen. Langt de fleste afærdstræk, der beskrives i denne sobre artikel minder mig om kvindelige kollegaer eller næsfælde. Tendensen til at være to-ansigtet, charmerende og autoritetstro over for dem, som man anskuer gavnelig for én selv, er et meget feminint træk.

  Mandlige psykopater er langt mere kalkulerende og rolige, hvorfor de reelt ikke opdages. De ved, at hysterisk adfærd ikke gavner dem selv på den lange bane hvorfor de forhindrer dem selv i at udøve den.

  Denne artikel virker mere til at berøre Borderline eller Bipolar. Psykopater er kalkulerende og tilpassende – de gør sjælendt ting, der får dem til at stå ud af mængden, hvilket alle de træk, som forfatteren berører unødvendigt ville accentuerer for enhver med en fungerende hjerne.

  • Eller en narcissisme, som bestemt ikke er en selvfølgelig ko-morbiditet i ASPD.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.