Barn med en psykopat

Når mor stjeler fra vårt barn

Den kvinnelige psykopaten

Han har i mange år jobbet som politimann og erfart mye og mangt om hvem og hva man kan stole på, forteller han i denne historien. Han har levd i den tro at man kan stole på Overformynderiet, nettopp på bakgrunn av sine erfaringer. Dette har vist seg å ikke holde stikk.

LESERHISTORIE: Jeg har et barn som i for noen år siden fikk en arv etter sin morfar. Dette fikk han etter at mor hadde frasagt seg sin arv til fordel for sine barn. Det er en stor gest av mor. Dokumenter fra skifteretten bekrefter denne fordelingen.

Siden vårt felles barn er mindreårig blir Overformynderiet koblet inn for å ta seg av arven til myndighetsdagen er der. Det synes jeg er strålende og en flott løsning. Det er en grunn til at Overformynderiet tar seg av dette for umyndige barn, at beløpet skal bli stående på en konto til myndighetsdagen kommer og man er voksen nok til å ta egne avgjørelser om bruken av disse. På denne bakgrunn stoler man på Overformynderiet, særlig når det forvaltes av Fylkesmannen.

Jeg ble aldri informert om at mitt barn hadde arvet penger som står på en konto hos Overformynderiet. Arven ble fordelt.  Jeg hadde en anelse om at det kunne finnes en arv vårt barn hadde fått, og tok derfor kontakt med Overformynderiet pr e-post, hvor jeg etterspør om ikke jeg som far og verge hadde rett til innsyn i mitt barns sakspapirer dersom det var snakk om en arv. Overformynderiet ble da oppmerksom på min eksistens. Jeg fikk aldri noe svar på min henvendelse. Jeg purret den også opp uten resultat.

Jeg er ikke oppgitt som barnets far

Jeg tok så fysisk kontakt med Overformynderiet og fikk snakke med en saksbehandler. Denne ga meg en utskrift av en søknad om uttak av fra en konto mitt barn hadde hos de. Uttaket hadde mor stått for. Utakssøknaden bærer preg av at vårt barn kun har en forelder.

Jeg sendte nå en skriftlig henvendelse til Overformynderiet hvor jeg krevde å få de opplysninger jeg tidligere hadde bedt om.

Endelig fikk jeg saksdokumentene fra Overformynderiet som angår mitt barn. Her bekrefter de også å ha mottatt mine e-poster.

I dette svarbrevet får jeg beskjed om at de «ikke har fått opplysninger om at vårt barn har en far» . Det er litt underlig at en offentlig etat ikke gjør undersøkelser rundt et barns familieforhold. Det burde være svært enkelt for de å gjøre et oppslag i folkeregisteret.

Overformynderiet fraskriver seg ansvaret for å undersøke om et barn har fler enn en forelder. De overdrar dette opplysningsansvaret til den forelderen som har gitt sitt arvelodd til sitt barn. Det er da  mor som har dette ansvaret i mitt tilfelle. At det ikke er opplyst Overformynderiet om min eksistens er kritikkverdig og vitner om en svært dårlig måte å fremheve foreldresamarbeid på, det er dog ikke uventet , jeg har ikke samvær med vårt barn.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

At Overformynderiet fraskriver seg sitt ansvar for å sjekke om et barn har fler enn en forelder vitner om elendige sikkerhets rutiner og svært dårlig saksbehandling. Mitt barn har et annet etternavn enn sin mor. Det burde da ringe noen bjeller hos en saksbehandler?

Hun har ved en  anledning vært anmeldt av NAV for trygdebedrageri. Hun stjal vårt barns dåpspenger. Hun sørget for at jeg fikk en uteblivelsesdom i forliksrådet. Hun er anmeldt for bedrageri mot sin egen sønn i forbindelse med et arveoppgjør hvor hun selv har frasagt seg sin arv og latt vårt felles barn få halvparten av arven ettersom hun også har en voksen sønn.
Dette har hun klart å få til ved å ikke opplyse verken skifterett eller overformynderi om at jeg eksisterer. Uttaksmeldinger hos overformynderiet bærer preg av at min sønn ikke har en far.

Som følge av disse «manglende» opplysninger har mor kunne bruke konto hos Overformynderiet som sin egen regningskonto. Dette fortsatte fram til at Overformynderiet ble gjort oppmerksom på min eksistens. Jeg gjør overformynderiet oppmerksom på at jeg lever. Likevel klarer de å overføre et betydelig pengebeløp til hennes konto i mai/juni samme år.

Spørsmål jeg stiller meg er om Overformynderiet er «medvirkende» til et tyveri som er gjort fra konto til mitt barn eller om de er bedratt av mor som ikke har gitt korrekte opplysninger om min eksistens. Og om ikke mor er erstatningspliktig til å betale tilbake det beløp hun urettmessig har tilegnet seg fra konto hos Overformynderiet.

 

LES OGSÅ:

 

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne mannen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Monica

  Jeg har en mor som også er besatt av penger. Hun begynte tidlig å stjele bl.a bursdagspenger, tiere jeg fikk fra onkler osv. Hun stjal også mine konfirmasjonspenger. Hun tok seg opp studielån i mitt navn. Grensen ble nådd når hun forfalsket mitt navn og sørget for massevis av inkassokrav. Hun blandet seg også inn i mitt liv når jeg var totalt forsvarsløs, nyoperert i hjernen. Jeg hadde fått etterbetalt på trygd. Hun prøvde å skulle ha meg til å overføre penger på hennes konto. Heldigvis, så var jeg overhode ikke istand til det.
  Når jeg var nyoperert, så var jeg synlig og fikk hjelp. Panikken hennes for å bli avslørt var høy. Jeg fikk heldigvis en dyktig saksbehandler som mottok en telefon ifra henne. Hun skjønte alvoret. Jeg klarte etterhvert å fortelle henne om alle inkassokravene. Saksbehandleren min fortalte meg at dette var Dokumentforfalskning. At det var noe av det mest straffbare en kunne gjøre. Når min mor fikk høre dette, så satt hun faktisk igang med å ordne opp.

 2. Det var da en underlig historie. Man skulle da virkelig tro at Overformynderiet forvaltet pengene trygt for barnet til det er myndig. Jeg har hørt det skal være mulig å få ut penger før myndighetsalder ved spesielle tilfeller. Om ungdommen ønsker å kjøpe scooter f.eks. Da skal det vel søkes om? Pengene skal ikke kunne tas ut og brukes i daglig omsorg til mat, klær, regninger, fordi forelderen/foreldrene har ansvar for dette.
  Det er også merkelig at de ikke har sjekket om det er en far… selv bankene er så nøye der at de krever begge foreldres underskrift for å åpne en såkalt ungdomskonto til et barn. Jeg måtte jo få eksen ned i banken hver eneste gang en av ungene skulle ha konto med debetkort, og det selv om jeg hadde daglig omsorg, etc. Har begge foreldre såkalt foreldreansvar, skal begge ha innsyn, få beskjeder, etc. Det gjelder skole, barnehage, økonomisaker….mm.
  Hva med å snakke med en advokat? Det virker jo som arven er sølt bort her.

 3. Det er mye jeg stusser på i denne historien. Hvis mor er en bedrageri, hvorfor i alle dager sier hun fra seg sin arv og overfører den til sitt barn der overformynderiet kommer inn? Det er ikke lett å få penger ut før barnet er myndig. Og hva mener far med at han er verge for sitt barn, men ikke har samværsrett?

 4. Anonym

  Dette var en merkelig historie. Hun frasa seg sin arv og fordelte de på barna sine. Hvorfor er far i dette tilfellet så oppsatt på de pengene? Teksten lukter av maktbegjær..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.