Brudd med en psykopat

Når du forstår at alt er galt

Hun kom seg vekk fra psykopaten i tide

Hun traff ham på datingtjenesten Match. Han skrev at han ikke ville kaste bort tiden med å chatte på nett, heller treffe henne på ordentlig.

Magefølelsen sa at noe var galt og det ble raskt klart at denne mannen skulle hun holde seg unna. Samtidig var det litt spenning i luften.

Les hva som fikk henne til å bryte og hvordan hun kom seg vekk!

LESERHISTORIE: Du ville vite navnet mitt og hvor jeg jobbet. Da du fant ut hva jeg jobbet med ville du gjerne legge meg til på Facebook, så du også kunne ha en smart dame på vennelista. Jeg ble sjarmert. Du ville treffe meg allerede dagen etter, jeg ble glad og spent.

Du traff meg utenfor leiligheten min, men lurte på hvorfor jeg var så stiv og formell. Du var mye mer naturlig sa du, og klemte meg som om du ikke var på et arbeidsintervju.

Jeg ble flau over meg selv. På restauranten fikk jeg høre at jeg slett ikke var den peneste jenta på Match. Det var utelukkende mitt pene smil og det at jeg virket så snill, som hadde gjort at du ville treffe meg. Du hadde mange tilbud på Match om å bli med på ferie eller komme på besøk.

Han skyldte på eksene

Denne gangen ville du satse på en dame som hadde noe mellom ørene, sa du. Du hadde fire ekser, alle bruddene var deres feil. Innimellom kommenterte du mitt flakkende blikk og nervøse kroppsspråk, jeg ble skamfull over meg selv. Hvordan kunne jeg være så keitete når en så kjekk mann hadde valgt nettopp meg?

Du insisterte på å følge meg hjem etter daten, for som du sa, å gi meg en sjanse. Du spurte meg ut om fortiden min, om ekser og arbeidsforhold. Du prøvde å kartlegge hva jeg hadde følt for mennesker og hendelser før deg. Du sa at jeg var formell og trivdes bedre med å snakke om jobben enn om personlige saker. Det føltes som et forhør, og jeg var utmattet da du dro. Men du virket så selvsikker, burde jeg ikke finne ut mer om deg? Var ikke du verdt å satse på?

Fantastisk i sengen

Vi traff hverandre for en kaffe eller en øl flere ganger. Du sa at siden damer likte deg og utseendet ditt så godt, brukte du å flørte vilt med damer, for så å stikke av. Du sa at du ikke var av den utro typen og at du nesten aldri rørte alkohol, spesielt ikke før sex. Du var dessuten fantastisk i sengen. Du sa du følte skam over andre mannfolks puslete forsøk på elskov. Jeg sa at jeg ble kvalm av alle dine detaljer.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du fortsatte med å fortelle om nylige besøk hos en dame på Vestlandet hvor du hadde gitt henne de beste seksuelle erfaringene hun hadde hatt.

Du lurte på om jeg ville se bilde av henne

Jeg sa nei takk, men du viste det likevel. Du sa at denne dama hadde hatt det så godt at du måtte sette grenser for hvor mye sex du ga henne. På vei hjem ville du holde hender, jeg følte meg keitete, men også fantastisk heldig.

Du mente at jeg virkelig trengte å trene, spesielt armmusklene. Du trente ofte og var tydelig stolt over kroppen din. Jeg burde også lukte godt, som deg.

Alle bildene mine på sosiale medier var stygge sa du. Jeg burde endre frisyre og sminke meg. Du tok meg med på tur ut i marka for å teste formen min og mente at jeg måtte trene meg opp fra bunn.

Da jeg dro på ferie med barna mine, fikk jeg etter flere dagers taushet en SMS om at du hadde vært på treningssenteret i nabolaget mitt for å teste det ut, og sette opp et treningsprogram for meg med mine spesielle helseproblem.

Jeg ble glad, men også redd. Jeg takket, men du svarte aldri. Du skrev at du hadde slettet en del greier på Match nå, men lurte på om du skulle slette hele profilen. Jeg svarte at dette var ditt valg. Jeg hadde for lengst slettet hele min profil.

Den udugelige ekskona

Du ville at jeg skulle komme på middag på lørdag. Du hadde foreldrehelg og de to yngste barna var hos deg. Jeg sa ja og bestemte meg for å ta siste bussen hjem. Da jeg kom inn døra di, lette jeg i klesskapet etter en plass til jakken min, men du ville ikke at jeg skulle henge den i den delen av klesskapet der klærne til den udugelige ekskona di hang.

Jeg traff barna dine, begge nydelige, høflige og snille barn. Under middagen snakket du ustanselig om deres mor og hennes dårlige oppdragermetoder og brukte kallenavn på henne som barna dine ikke likte. Du lurte også på om jeg hadde et kallenavn. Nei det hadde jeg ikke, sa jeg.

Du satte deg ned og sa at du hadde et avklart forhold til eksene dine, og at du hadde fortalt vennene til ekskona di «sannheten». Da ekskona di ringte om den yngste datteren din som hadde dratt hjem til moren på din foreldrehelg, slo du på høyttaleren, latterliggjorde ekskona di og smilte og gestikulerte mot meg bak telefonen. Jeg følte stort ubehag. Hun ga opp å prate med deg. Datteren din ble straffet med at hun ikke ville få bli med ut og spise søndagsmiddag.

Prate med min eks

Du lurte på om jeg egentlig var klar for et forhold, da jeg ikke hadde et avklart forhold til min eks. Om det var nødvendig kunne du ta en prat med ham, sa du, du ville uansett vinne i en kamp mot ham. Jeg måtte tenke gjennom mitt forhold til mine barns far og ordne opp før jeg var aktuell som din kjæreste. Du lurte på om jeg hadde forstått hva du mente. Fullt og helt, sa jeg. Kvelden fortsatte med analyse av mitt forhold til min familie. Jeg sjekket busstidene og sa at jeg måtte rekke siste buss.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du klemte meg farvel, og jeg følte en enorm lettelse da jeg gikk ut døren. På bussholdeplassen sank jeg sammen på benken. Jeg var fysisk og psykisk utmattet. Jeg måtte bare komme meg på den bussen, jeg måtte bare komme meg hjem.

Jeg sendte deg en SMS neste dag. Jeg skrev at jeg hadde tenkt etter praten vår og kommet frem til at jeg dessverre ikke var klar for et nytt forhold.

Etter en time svarte du at du hadde tenkt det samme, men at vi kunne trene sammen og holde kontakten på Facebook. Jeg lot det gå noen dager, så blokkerte jeg deg på Facebook og på telefonen.

Jeg ville ikke gi deg muligheten til å trenge deg inn i mitt liv igjen.

LES OGSÅ:

 

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Så flink du var som klarte å stenge han ute. Stolt av deg 🙂

 2. Krølltopp

  Gratulerer!
  En sunn dame.

  What you allow is what will continue..

 3. Der sparte du deg selv for mye smerte. Selv var jeg ikke så smart. Fy fader… all kudos til deg søster!

 4. Du viste deg selv at du hadde styrke til å motstå “fellene” han la ut for deg. Takk for deling, jeg leser….for å en dag (NÅR jeg endelig tør å tenke på å date igjen) bli så sterk at jeg “ser” og forstår før jeg sitter i fella.

 5. Charlotte

  Deler av dette er som å lese om min eks. Jeg har så lyst til å å si “løp” til hans nye dame, men tør dessverre ikke…

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.