Brudd med en psykopat

Hvor ble det av meg?

Har du empati tiltrekker du psykopater

Hvor er det blitt av hun sterke dama, som endelig hadde begynt å komme seg på beina igjen? Skulle det ikke mer til for å sparke beina vekk under meg, skriver forfatteren av bloggen utavnettet

Jeg har et mål, jeg har alle jeg kjenner i ryggen. Jeg har ingenting å frykte. Likevel, jeg er slått i bakken.

Det startet forrige torsdag da jeg satt på barnevernets kontor. Det tok av på onsdag denne uken, da jeg våknet til en ny melding fra min eks. Det kom fullstendig ute av kontroll i går, da jeg plutselig fant meg selv sittende i et busskur å gråte. Føttene ville ikke bære meg mer.

Endelig har jeg en advokat som kan hjelpe meg i kampen mot psykopaten

Jeg ble kontaktet av en av Norges beste advokater (i mine øyne) i går, han vil muligens ta saken min. Jeg har en mor som gjør alt i sin makt for å hjelpe meg, på alle mulige måter. Hun ringer rundt til barnevern, politi, personer i min eks’ familie. Alle støtter meg.

Likevel har det skjedd noe med meg. Jeg klarer ikke å tenke klart. Det er som om kroppen sier stopp, jeg vil ikke mer.

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet interessert i psykologi. Jeg jobber med å hjelpe andre mennesker. Jeg er god til å se når andre sliter, og god til å se løsninger.

Men jeg klarer ikke å hjelpe meg selv. Ikke akkurat nå. Jeg er livredd.

Alt som står i hodet mitt, er barna mine. Hvorfor skulle far ordne pass til dem akkurat nå? Er jeg helt irrasjonell  når jeg faktisk tror han er i stand til å stikke av med de? Min sønns stemme som går igjen i hodet mitt hver dag; Jeg vil ikke bo hos pappa, men det kan ikke pappa få vite.

Hele kroppen verker, trygler om å få litt hvile. Jeg får ikke sove. Jeg får ikke til å ligge i ro. 

Det går utover min forlovede. Han sier det ikke, men jeg ser det. Jeg vil bare dra. Jeg vil ikke være mer til bry. Vi bor ikke sammen, men jeg er hos han denne uken. Samboer har jeg ikke hatt siden det ble slutt med barnas far. Jeg klarer ikke. Jeg var fanget hos en mann som truet med å ta livet av både meg og seg selv om jeg forlot ham.

Jeg vil ikke miste min nye mann

Jeg er redd for å miste han, han forstår ikke, og jeg forventer ikke at han skal forstå. Jeg forventer ikke at noen skal forstå. Kun de som har vært utsatt for en med samme type personlighet, kan sette seg inn i hvordan det er. Man blir ødelagt fra innsiden og ut.

Den indre krigeren må frem, jeg vet bare ikke helt hvor hun har gjort av seg? Jeg ser meg i speilet, det er ikke meg som ser tilbake. Bare to tomme øyne.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg snur ryggen til, ser meg over skulderen på tatoveringen som er der for å hjelpe meg å huske hvem jeg er.. Stjerner, en for hver av mine barn. Trygt plassert under ordet som beskriver hvordan jeg må være som mor og menneske. En fighter !

Jeg snur meg igjen. Blanke, tomme øyne som stirrer rett ut i luften. Tårene renner som små bekker ned kinnene, men jeg gråter ikke. Det renner bare over.  Hold ut til mandag, tre dager igjen. Klokka 13:30 åpnes døra og to glade barn kommer sprettende inn og klemmer meg, hardt.

Mandag klokken 13:30 kan jeg puste normalt igjen. Krigeren er tilbake. 

Denne artikkelen er skrevet av forfatteren bak bloggen utavnettet. Originalinnlegget finner du her.

 

LES OGSÅ:

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Før du bryter med psykopaten – forberedelser

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.