På arbeidsplassen

Min kollega fra helvete

Skilsmisse fra en psykopat

Hun fikk ny jobb via et rekrutteringsfirma. Tilbudet passet fint hennes utdannelse og virket spennendne. Hun var klar for å gå i gang og var innstilt på jobbe hardt, tjene penger og fokusere fremover. Sjansen som bød seg var enestående, siden hun hadde hatt mange tunge år uten jobb og nedslående privatliv. Les i denne leserhistorien hvordan det gikk.

LESERHISTORIE: Jeg kom i kontakt med en kollega, vi begynte å prate og han var hjelpsom. I begynnelsen skulle jeg hjelpe en ung gutt med hans gjøremål, deretter kom også  min kollega ned for en prat og tullesnakk. Men jeg likte det, han virket som han var en arbeidssom person med tanker om så mangt.

Denne dagen sto jeg med et arbeid som måtte ha hele min oppmerksomhet, Min kollega kom og jeg tittet jo opp så han fulgte min bevegelse med øynene og virkelig stirret. Det var som øynene hans var limt fast i det jeg jobbet med.

Så skulle vi møte en ansatt ved dette stedet jeg jobbet på da gikk han ved min side og plutselig hadde han lagt armen rundt livet mitt og jeg reagerte med å bli stiv men la en arm tilbake. Så var det at han stod bak meg å tok tak i meg så jeg skulle falle bakover inn i hans armer. Men den klarte jeg å unngå ved å trå et trinn til siden. Det hendte også at han skulle tøffe seg og tuppet meg i rompa.

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Så fulgte en tid med mye snakk i mobil og vi møttes til en kaffekopp og igjen prat, men det var jo jeg som snakket mest. Han  åpnet seg ikke noe særlig til meg, men fikk nå litt etter litt vite mere om han. Han var gift og holdt på med husbygging.Han virket som en skikkelig kjernekar og så flink i alt?

Jeg skulle vitne for hans underskrift

Ting begynte å gå veldig fort i alle retninger. Han sa at jeg ringer deg litt etterpå. Kan vi møtes? Så fikk han meg også til å skrive under på noen papirer. Det  var kun for å vitne på at dette var hans underskrift, forklarte han. Jeg gikk deretter med en grusom følelse hva har jeg gjort. Kjente jeg egentlig til hvem han var?

Etter en dårlig natt snakket jeg med han neste dag og han kunne si at han ikke var ute etter å lure noen men forklarte hva slags papir dette var. Der hadde han nok fått vite litt mere om meg. Så gikk det til litt kyssing med husk at jeg er gift mellom kyssene. Jeg prøvde å vite hva han mente med dette, men han kunne ikke forklare seg. Hver gang vi møttes, så stirret han så intens og vinket som en kongelig at det ble litt ufyselig. Men jeg hadde falt for ham. Jeg forsto ikke hvorfor, for han var ikke min type. Han var jo taus om seg og sitt mens jeg åpnet meg som en bok til han.

Jeg gikk i fella. Jeg hadde levd inni en boble i mitt samboerskap uten lidenskap og noe manglet, som jeg trodde min kollega hadde.

Han kom til meg og fortalte meg at han skulle begynne en ny jobb hvor han skulle bli leder innenfor dette andre firmaet. Han startet neste dag. Den dagen og neste ble svart for meg,  jeg hadde nok blitt avhengig av ham. Jeg ville ha han i nærheten, fordi jeg følte at vi jobbet veldig bra sammen.

Men det var vel i denne perioden jeg også merket at alt ikke var riktig. Jeg hadde oppdaget hans mange masker. Jeg begynte vel å innse at han var en selvsentrert type og egoist, uten empati for andre. Han skulle også vise at han hadde empati, men hva viste han egentlig? Han sa også at han skulle prøve å få meg inn i den nye bedriften, men kom like etter å sa det ikke nyttet. Jeg prøvde å få noen svar, men han klarte ikke å forklare seg. Denne sesongen var slutt for min del, jeg hadde jo fortalt jeg hadde søkt på en ny jobb og han ringte meg par måneder etter for å spørre meg om hvordan det gikk med jobben. Jeg hadde hatt det så tøft med berg og dalbane  hele sesongen, så mot slutten hadde jeg tatt kontakt med DPS.

Fikk tilbud om jobb igjen

Jeg fikk jeg en oppringing hvor de sa de ville at jeg skulle komme tilbake, fordi de hadde likt dette jeg hadde gjort. Problemet var at det var han som var sjef. Jeg hadde ikke så mye valg, da jeg trengte pengene. Jeg tenkte at nå hadde han sikkert lest brevet jeg skrev til han om væremåten hans. Snakket med han på telefon. Han snakket som en liten gutt og så uskyldig i stemmen. Jeg hadde bestemt meg at jeg ikke skulle la meg bli hekta igjen. Og tok ikke jobben.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

På første arbeidsdag skulle han likevel hjelpe meg med å kjøre en doning jeg ikke hadde kjørt før. Han rygget ut og jeg satte meg på. Plutselig kjente jeg en hånd som strøk meg over skuldrene, men latet som ingenting. Ting begynte slik de sluttet jeg fikk en berg og dalbane følelsesmessig og begynte å slite, men prøvde dytte tanker om alt ut av hodet. Jeg måtte også kontakte han ved underskrifter vedrørende min timeliste. Da ble det igjen snakk om så mangt da jeg fortalte at jeg skulle kjøpe meg noe, fikk jeg denne; du tjener nok for mye, får se på lønningen din. Dette ble stadig gjentatt, samtidig med at han skulle og ville ha klemmer. Kanskje min skyld? Jeg hadde jo sagt at fikser du dette får du en klem.

Mange kaffemøter og pratestunder ble det

Han  kom ut dit  jeg jobbet. Jeg fikk jo også vite fra kollegaer  at han var begeistret for meg, men at han måtte holde seg fordi han var gift. Dette ble gjentatt hele veien. Jeg fortalte han så mye fra mine opplevelser fra barne og ungdomsårene og tidligere i arbeidslivet med gjentatte ertinger og mobbinger. Jeg trodde jo han forsto, men ertingen og trakasseringen fortsatte. Tilslutt spurte jeg han rett ut hvorfor han ertet meg: Jeg elsker å erte deg var svaret jeg fikk.

Det var stirring på meg og samtaler på mobil. Tilslutt fikk jeg sexmelding. Kan nok si jeg ble både glad og forbannet. Slik fortsatte det, til det smalt fra han at nå skulle det kanskje bli jobb på meg han måtte bare si opp en person først. Han ventet på en klage for å si vedkommende opp. Deretter ble det jobb på meg hos han. Han skulle vise meg sine kunder og hva jeg skulle begynne med. Da ble det trangt i rommet og han kom bakfra og sto tett oppetter ryggen min. Så  kom setninger som tør du at jeg kommer etter deg opp trappen?

Det endte med klining opp og ned fra kundetur. Jeg sa til han at han kan bo hos meg (visste jo svaret). Han skulle tenke på dette i helgen. Jeg fikk også en melding om at han hadde hatt og har følelser for meg, men at alt rot gir hodebry.

Jeg fikk svar på mitt spørsmål sent en søndagskveld med at vi passet ikke sammen. Han skrev at vi ville ikke lykkes som par, han tør ikke satse på nytt og dette har ikke vært en lett avgjørelse. Han skrev han ikke mente å såre meg og at vi får bygge opp tillit over tid.

Sjelelig voldtekt

Jeg har jo lest om sjelelig voldtekt på siden deres og skjønner dette nå at jeg har blitt utsatt for dette, samt en feiging og en sviker. Han stakk uten informasjon om hvordan avd lå an. Jeg ble stående igjen alene med de få kundene jeg hadde.

Fikk unslyldning og beklagelse for at han hadde såret meg. Men jeg tok en liten hevn med å fortelle kona hans om hvordan han hadde oppført seg mot meg. Jeg gikk også til psykolog. Men kan si det slik at jeg har sett meg selv innen ifra og ut og jeg har vært så langt ned at selvmord ikke heller var løsningen. Så nå håper dette kan hjelpe andre i samme situasjon.

Jeg har jo reflektert omkring alt dette og det har kostet meg nesten tre år av livet mitt. Siste året har jeg også vært gjennom  to drøftningsmøter og en oppsigelse Jeg har kommet meg ut fra et firma fra helvete og fått meg fast jobb i et annet fylke – langt vekk fra han.

LES OGSÅ:

Noen yrker tiltrekker flere psykopater enn andre

Hvis du jobber i et advokatfirma, mediaselskap eller på en politistasjon, er det meget mulig at du jobber sammen med en psykopat. Det er i hvert fall tilfelle om man skal tro boken «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success», som også avslører hvilke yrker som har flest og færrest psykopater.

Når sjefen er destruktiv

Arbeidet med å rekruttere ledere må handle mer om å luke ut potensielt farlige kandidater, enn om å finne lederen med de sterkeste egenskapene, ifølge professor. Destruktive og farlige ledere koster bedriftene millioner. Det finnes flere norske toppledere med psykopatiske trekk, kan du lese om i Karrierestart.

De helsefarlige sjefene

En sjef med paranoide eller psykopatiske trekk kan utrolig nok være positivt for bedriften. Her er fire helsefarlige lederstiler. Hvordan er din sjef ? spør Dagens Næringsliv.

Avslør om kollegaen er psykopat

Irritert på kollegaen? Skremt av merkelig oppførsel? Kan det være en ekte psykopat du treffer på hver morgen ved kaffemaskinen? FBI-ekspert Lillian Glass har mange gode tips for hvordan du avslører om kollegaen din har en psykisk lidelse. Glass har jobbet med FBI for å avsløre store bedragerier. I sin nye bok ”The Body Language of Liars”, gir hun håndfaste råd til folk flest om hvordan de kan avsløre hvorvidt de står overfor en psykopat, kan du lese mer om på Hegnar.

Hvem burde ikke være sjef? | forskning.no

Psykopati: antisosial oppførsel, impulsivitet, manglende anger og usympatisk overfor andres smerte. Machiavellisme: manipulativ, utnytter andre, uten moralsk  …

Et snev av psykopati bra for toppsjefer | forskning.no

Biografier og annet historisk materiale avslører at de som har det psykopatiske personlighetstrekket “fryktløs dominans”, også var suksessfulle presidenter.

På grunn behov for anerkjennelse, makt og innflytelse er en lederposisjon det mest sosialt aksepterte stedet for en narsissist, sa Gimsø til avisen. Det finnes …
Når organisasjoner skal rekruttere nye ledere, vil de typisk jakte på søkere som er handlekraftige, som er i stand til å ta tøffe beslutninger, har selvtillit og som vil …

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien. Er det bare en ulykkelig kjærlighetshistorie som gikk galt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Hunden

  Skjønte ikke helt hvordan dette hadde sammenheng med psykopati. Men du trenger å få fortalt din historie, bearbeide det som føltes galt og vondt er viktig. Og jeg er med deg i mye av din historie. Forstår at han nok var en slesk luring som gjorde en periode i livet ditt både følelsesmessig og praktisk vanskelig og vond for deg. Men om du så prøvde å motstå ham, du var med på det, tok imot jobben du ikke ville ha, og så ga du ham tilbudet etter ditt ønske at han kunne flytte inn hos deg. Da synes han kanskje flørten og forholdet han hadde på si med deg ble for seriøst. Og da ga han deg faktisk en grunn og forklaring at han ikke ville fortsette forholdet. Du ble manipulert, ja. Men var du helt passiv i intimiteten og følelsene mellom dere? Jeg beklager, for jeg forstår og at å gi offeret medansvar forsterker traumene.
  Jeg har opplevd selv positiv manipulasjon som egentlig var meget giftig og hadde meget uheldige konsekvenser for livet mitt i ettertid. Og det som var jævlig med akkurat det var at akkurat når Groomingen og den “positive”manipulasjonen fåregikk, så greide jeg ikke se hva som var galt med det eller hva som faktisk skedde, jeg hadde bare en sterk magefølelsen i meg som skrek at noe var veldig galt. Problemet var at jeg overhode ikke kunne værbalisere eller konkretisere ovenfor meg selv eller andre hva som var galt. Det gjorde det hele enda csnskeligere, og jeg følte meg liksom forpliktet mot min vilje å være med på det og vise takknemlighet og villighet tilbake.
  Dette forteller jeg for det at jeg egentlig vil forstå deg og din vonde opplevelse. Men samtidig kan jeg lett bli frustrert når mennesker forteller om ubehagelige og vanskelige relasjoner hvor det nødvendigvis ikke altid er snakk om psykopati eller narsissisme. Et stort samfunnsproblem er jo at svært mange mennesker virkelig ikke skjønner hvor ille et forhold til en psykopat eller narsesist egentlig kan være og hvor utrolig skadelig det er for den som blir offer for det. Min kommentar blir derfor dobbel og er galt av meg.
  For det som kan gi din historie større støtte og forståelse som du klart ttenger er også viten om forståelsen hvor vanskelig det kan være å fortelle om det vonde på en måte som gjør at andre forstår. Det kan være utrolig vanskelig å gjøre ens opplevelser med en psykopat forståelig for andre, og det i seg selv kan være traumatiserende.
  Jeg ber om tilgivelse om denne kommentar sårer deg, men håper selv du forstår.
  Jeg synes ikke det du beskriver i din historie høres lett ut eller ok og greit ut i det hele tatt. Men hvor var din samboer som ikke ga deg det du trengte i denne historien? Var det slutt og hadde dere flyttet fra hverandre når dette skjedde?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.