Brudd med en psykopat

Brevet jeg skrev til psykopaten

Psykopat og sosiopat

Du er ikke fysisk voldelig, er ikke sint eller aggressiv av natur, så hvordan kunne jeg vite at du er en psykopat spør hun i dette brevet?

LESERHISTORIE: Det er sånt man hører om eller ser skrekkhistorier om på TV, voldelige menn som slår kvinnene sine eller gjør andre syke ting, det er de som er psykopater.

Også tenker man i sitt stille sinn “Hvorfor gikk du ikke bare fra han?” Jeg vet ikke hva som er verst. Jeg trodde vi to var en kjærlighetshistorie. Det er jo ikke det.

Det er en historie om en manipulerende kjekkas og en altfor snill kvinne. Jeg hadde jo alt på stell! Herlig drømmejobb, herlige gode og nære venner, fantastisk og nær familie, kjærlighet til livet og ideen om at “det er noe godt i alle”, bein i nesa og en aktiv hverdag.

Det tok du. Du ville ha det selv.

Masken din

Jeg sliter enda med den delen hvor jeg må innse at du ikke har empati eller følelser, for jeg har sett spillet ditt når masken kom på.

Det fascinerer meg hvordan du får frem tårer og falsk empati på kommando. Nå så spiller jeg av gang på gang, de gangene masken din var av, og følelser og empati var fremmed for deg, for å minne meg selv på at det var det som var deg.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ingen normal person hadde sett dumt på meg når jeg gråt etter dødsfall i familien.

Ingen andre ville bedt meg ta meg sammen og vokse opp når venninnen min hadde status som savnet. Ingen vill stengt meg ute av selskaper med sin familie og venner ved å si hun kunne ikke og ikke informere meg om innbydelsen en gang.

Eller fått meg til å føle skam og gi meg dårlig samvittighet når jeg forsiktig sa ifra at jeg er ikke helt bekvem med at du flørter med andre jenter. Eller spør hvem hun jenta er som du tagget bilde i fra i går på Facebook, når du sa du var i familiemiddag?

Løgn på løgn og fri fantasi

Ingen normale mennesker ville finne på nære venner du visst nok hadde, de eksisterte ikke en gang. De historiene du kunne finne på, på rappen, hver gang jeg tok deg i en løgn. Jeg gikk rett på, hver eneste gang. For ingen er vel så syke at de kan finne på sånt?

Det virket ikke som du prøvde å skjule løgnene dine en gang. Hva slags sykt spill drev du på med?

Jeg vil vekk fra dette, var tanker som kom. Den følelsen av at noe skurrer og ikke henger på greip når løgnene dine kom. Du fikk meg til å tro at jeg stresset uten grunn.

Du fikk meg til å tro jeg hadde for mange ting jeg slet med fra mitt gamle forhold og at det var meg det var noe galt med. Du forsto ikke hvorfor jeg reagerte på alle disse løgnene og tingene du gjorde.

Men du utnyttet det du, gjorde du ikke, psykopaten min?

Masken din

Du tok på en maske og var der for meg. Snek deg inn. Jeg kalte deg prinsen min.

Jeg var så forelsket og blind. Jeg ble avhengig av denne ekle følelsen og klumpen i magen. Du dumpet meg og forlot meg mange ganger på årene vi var sammen.

Hver gang var det fordi jeg satt ned foten fordi jeg ikke ble behandlet riktig. Men du nøt det som skjedde etter du forlot meg; jeg kom krypende tilbake og beklaget meg. For alt var min feil og jeg kunne ikke leve uten deg. Og tilbake kom du!

Du straffet meg på denne måten, til slutt var jeg bare et tomt skall.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Siste bruddet er for snart ett år siden

Denne gangen kom jeg ikke tilbake og beklaget meg. Det var nok. Du skjønte nok at jeg nå forstod alt. Game over.

Utenforstående skulle tro at jeg nå hadde lært og ikke gikk på mer manipulasjon fra din side. Men du visste hva du skulle gjøre, så du dro den enda lenger.

Du måtte hekte meg en siste gang.  Jeg beklager til hun første “nye” jenta di, jeg visste ikke om henne før det var for sent. Du skjulte henne godt.

Hun vet neppe om meg heller. Hun vet nok heller ikke hvordan du snakket om henne til meg, stakkars.

Denne delen er jeg ikke klar for å dele med omverden enda, for jeg føler meg så dum og skammer meg sånn over at jeg har latt meg behandle sånn. Det verste har skjedd etter vårt brudd. Utroskap og løgner mot både meg og nye kjærester.

Hun siste jenta di tok jeg kontakt med

Jeg vil så gjerne hjelpe henne! Men jeg har jo ett hjerte og empati, så det er jo ikke rart. Du serverte henne samme historie som til meg, utro ekser, vanskelig familie og siste eks er gal. Jeg får så vondt av henne fordi du har lurt henne også.

Hun var så snill og søt mot meg, men hun måtte nok stå ved din side. Herlighet, hun vet jo ikke bedre. Enda bevisene er der.

Fint for deg at hun blir i forholdet med deg, for nå kan du prøve å gjøre meg sjalu. Eller? Er det ikke derfor du er så glad i Facebook og Instagram? Men du kommer til å vise henne, gjør du ikke? At psykopater uten fysisk vold finnes?

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du kommer til å holde rundt henne om natten, hviske at du elsker henne, planlegge eventyr og binde henne fast.

Du kommer til å grave deg ned i psyken hennes, til hun bare er en liten flue som så vidt beveger på vingen sin, i edderkoppnettet ditt. Hun må finne ut av det selv.

Hun må finne ut at når det første halvåret er over, så begynner du sakte men sikkert å ta av masken din. For til og med jeg har nå forstått at det er ikke meg det er noe galt med. Det er deg. 

Det er ikke ofrene dine, det er deg.

Det har ingen ting å si hvor vi er ifra, hva vi har av yrker, eller egentlig hvordan vi ser ut. Så lenge vi er gode mennesker som du vet gir mange sjanser, er positive og blide og er godt likt av omverdenen. Slik at du kan ødelegge oss.

Jeg er sint på deg

Sinnet har flyttet seg fra meg selv til deg. For jeg har ikke gjort noe. Men enda er det tungt å bære at ett menneske kan gjøre noen så vondt som du har gjort meg.

Tårene renner, ikke fordi jeg savner deg lenger. Det er godt å ha kommet seg dit at savnet er borte og erstattet med visshet og klarhet.

Hold deg unna meg! Du vet jeg vet hva du er. Vet du hva du selv er? Hilsen offeret ditt.

LES OGSÅ:

Hvorfor tiltrekkes noen kvinner av farlige menn? | forskning.no

… rekke forskjellige former for vold, kriminalitet og antisosial atferd, oppga at hun tror «at det er kvinner som fascineres av psykopaten, som ikke har grei moral.

Forskningen i fengsel | forskning.no

Hun regner også med at mellom 15 og 25 prosent er psykopater. … Det store spørsmålet blir: Kan psykopati og farlige personlighetsforstyrrelser behandles med …

Blir ikke ego av å studere økonomi | forskning.no

Det hadde vært spennende å sett på personligheten til studentmassen ved NHH. Min hypotese er at narsissisme og psykopatier kraftig overrepresentert.

Utrygge personer blir uføretrygdet | forskning.no

Det som tidligere ble betegnet som psykopati, kalles nå antisosial personlighetsforstyrrelse. Noen personlighetsforstyrrelser kan ligne andre psykiske lidelser.

Heroinister har andre personlighetstrekk | forskning.no

Heroin tiltalter nevrotikeren. Amfetamin er for psykopaten/narcissisten. Easy peasy. Speed brukerne er traumeskaperne og heroinmisbrukerne de traumatiserte.

Hva får en pedofil til å begå overgrep? | forskning.no

Utrolig naivt spørsmål – pedofile som også er psykopater, dessverre en god del av dem, begår overgrep! Dermed er det psykopatien som er hovedtemaet.

Kriminalitet | forskning.no

Psykopater kan slå på empatien. Psykopater kan føle empati, men den blir ikke automatisk slått på i situasjoner der andre ville kjent medfølelse. Fra Universitetet  …

Psykiske lidelser | forskning.no

Det er kjent som trypofobi. Forskere tror nå de har en forklaring på hvorfor noen blir frastøtt av ting som frøkapsler fra lotusblomst, en hullete vegg – og små …

Nett-troll er fæle folk | forskning.no

machiavellianisme (manipulerende og villig til å lure andre); narcissisme ( egoistisme og selvopptatthet); psykopati(mangel på anger og empati); sadisme …

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Øyvind Hagen

  Ja, det finnes psykopater som har fysiologisk defekt som er medfødt. Det verste psykopater vet er at folk mener noe men sier noe helt annet vitende og vilje i noen områder, ikke alle. Den eneste person som klarte å gjøre meg helt frisk var Jesus Kristus som skulle ha hendt i skapelse begynnelse, da hadde alt vært himmelsk. Da skjønte jeg at det var noe meg det var defekt innerste av min vesen men altfor sent. Dessverre umulig å fikse. Det hjelper heller ikke å gjøre onde og dårlige gjerninger bevisst fortsettlig mot meg. Hva gagner det? Tvert imot.

 2. Helle Beate

  Såkalte snille psykopater er kanskje de det er verst å avsløre.
  Fysisk vold vet de fleste av oss at man ikke skal finne seg i.
  Psykisk vold finner vi så mange steder i livene våre.
  Men de vet akkurat hva de skal si og gjøre for at vi skal tro det er oss det er noe galt med. Hvordan de skal bruke våre svakheter og vår menneskelighet til å bryte oss ned og fange oss enda tettere til seg.

  Jeg synes du har vært flink som har avslørt han for din egen del.
  Det er en grunn til at vi går i fella gang på gang, og det handler ikke om annet enn at vi føler på en normal måte, mens de ikke gjør det.
  De feiltrinnene du har gjort kan du føle på en tid, men så kan du tilgi deg selv og gå videre. Se på det slik det egentlig er. Du har blitt utnyttet av en som lever for å manipulere andre slik at han får sine syke behov tilfredsstilt. Og med syke behov, mener jeg ikke spesielle preferanser mht sex. Jeg mener behovet for å ha makt over andre mennesker som gjør at de går utover sine egne grenser og handler i strid med sine egne verdier og naturlige grenser for oppførsel.

  Du har blitt lurt! Legg ansvaret der det hører hjemme og gå videre med hevet hode, stolt over hva du har lært og at du har kommet deg unna!
  Det er ikke alle som klarer å bryte med psykopaten, det har du gjort!

  Og jeg vet at det går an å reise seg igjen! Det er jeg bevis på! Alt du trenger er å sortere tankene dine og følelsene dine for deg selv nå, så kommer du til å se at livet har mye mer å by på!

  Klem

 3. Offeret

  Jeg har opplevd to psykopater men ingen har vært voldelig. Psykopater kan også få andre til å klikke og få frem ett sinne man vanligvis ikke har med å juge og manipulere. De elsker å fremprovosere andre til å bli den “gærne” for å sette dem inn i ett dårlig lys etterpå jeg har ei i livet mit nå som bor i samme hus. Helt siden jeg kom hit har hun gjort alt for å terge meg og synes tydligvis det er veldig morsomt og får mange folk som likte meg før imot meg. Hun sier også at xn hennes er psykopat og jeg hadde empati for henne. Men mot meg har hun oppført seg som en psykopat selv. Hilsen ett offer

 4. Jeg kunne skrevet akkuart denne historien!!! Jeg skulle ønske jeg kunne rope ut til hele verden hva han er. Men da vil jeg være den gale. De vil alltid tape til slutt uansett, og fasen vil en dag bli ødelagt.

 5. Anonym

  Minner meg om en jeg selv har vært borti. Lurer på om det er samme peron

 6. Identisk med min historie; løgner, regelmessig scilent treatments, brutte avtaler, ingen samsvar mellom ord og handling og den berømte siste runden jeg ble dratt inn i med løfter om at alt var annerledes denne gangen…bare for å finne ut at han allerede var i et annet forhold. Når jeg konfronterte han med den oppdagelsen, ble han sint for at «jeg hadde pratet med andre om han bak hans rygg» og jeg ble truet med politianmeldelse om jeg noen gang tok kontakt igjen!
  Sliter fortsatt med å forstå at noen man har vært så glad i er så avvikende innerst inne…

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.