Når andre i familien er psykopat

Psykopaten tok livet av min mamma

Psykopater er livsfarlige

I fjor døde vår hennes mor brått og uventet. Etter ti pinefulle år med en tyrannisk ektemann, sovnet hun for alltid. På døren stod hennes kjære far, storesøster og storebror, som var kommet for å bringe den triste nyheten. 

LESERHISTORIE: En knapp time etter mors død, sendte vår psykopatiske stefar en SMS fra mammas nummer. Trodde først at mamma hadde sendt ei melding før hennes død, men det var en uhyggelig melding. Budskapet var Nå har du lyktes å få mor død! Fyfaen!

Jeg ble livredd og viste de andre meldingen. Da måtte jeg legge både psykopatens og mammas nummer i avvisningsliste og i søppelpostfilter, for å unngå mer psykisk belastning som følge av telefonterror. På grunn av sjokket som følge av mammas død, så ble jeg kjørt opp til pappa. Der var jeg i to dager for at jeg ikke skulle bli sittende helt alene, og meldingen sendt til meg rett etter dødsfallet gjorde ikke akkurat saken bedre!

En klok person sa til meg om vår psykopat: Først prøver han å kjøpe deres kjærlighet og lojalitet, og hvis ikke dét funker, så truer han dere og prøver å ødelegge dere.

Dette stemmer ganske bra – for han har gitt bort en hel masse, men etter en stund så kan han bruke dette mot oss, hvis vi havner i krangel med ham. Jeg havna ofte i krangel med psykopaten!

Psykopaten elsket oss aldri 

Mitt inntrykk var at han aldri oppriktig elsket mamma eller oss. Han har flere ganger hakket på både henne og oss, en gang bad han henne velge enten han eller oss barn. Det kan jo spekuleres i om han var ute etter hennes knappe og fattigslige minstepensjon. Mamma måtte betale husleie for å bo sammen med sin egen ektemann.

Hun måtte betale over halvparten av sin minstepensjon, selv om hun gjorde all matlaging og husarbeid selv.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten bruker alle sine svakheter ved å vri alt til det negative, selv om det er egenskaper, som i utgangspunktet er positivt. Han har prøvd seg å klå på alle kvinnene i familien, gir stygge kallenavn til barna i familien, kommenterer folks utseende negativt eller på en seksualisert /pervers måte. Han klaget på mamma at hun var «døv» og mobbet henne på grunn av hennes hørsel, klaga på at «hun er så lat med å gå tur», etc..

Masse dumme ting sa han og gjorde for å hevde sitt grandiose ego.

Dikt og usannheter

Han dikter ofte opp noe som er helt usant, eller så projiserer han sine negative egenskaper over på andre. Et sant helvete blir det når han ikke får det som han vil, da blir det bråk å få for alle andre. Ingen andre enn hans «flyvende aper» / medhjelpere blir spart, så fremt ikke medhjelperne sier noe som går ham imot.

Etter mammas død, så sitter han og medhjelper på benk ved mammas grav.

Ofte i flere timer, sitter de å synes synd på seg selv og hverandre. Andre folk har blitt skremt bort fra gravplassen, på grunn av deres rare oppførsel. Ett eksempel; en eldre enke var redd for å besøke sin ektemanns grav, da hun observerte denne «mumien kledd i svart», som satt der å sturet.

Han vil alltid tro at alle andre er hans eiendeler eller «leketøy». Mot andre folk tror han at han kan gjøre som han vil – selv om han lager trøbbel for seg selv på lengre sikt. Selv om mamma er død nå, så tror han at han eier grava hennes. Resten av oss barn av mamma, får aldri pynte med lys og blomster, uten at han går å flytter på alt. Hvis ikke han flytter på disse tingene, så hiver han det i søpla eller knuser ting.

Psykopaten hadde halshugd engelen

På morsdagen så fikk pappa og jeg se et uhyggelig syn, engelen jeg kjøpte var halshogd og slått i tusen knas. Så respektløst og ondskapsfullt at folk knapt ville trodd mine ord. På toppen av dette, så kjører psykopaten inn med bil på gravplassen, selv om han er helt frisk  og oppegående fysisk. Latskap og trollskap som dette har blitt anmeldt ved fler anledninger, men politiet kan visstnok ikke gjøre noe med det..

Ikke nok med det, han har truet hele min familie og meg, med medhjelpers assistanse. Psykopaten truet til og med graveren på kirkegården og de som bygde huset hans! Han sa til to av mine søsken, at hvis han så meg ute alene, så skulle han drepe meg. Stygge brev og trussel-meldinger har psykopaten sendt til folk, gang på gang.

Alle bilder mamma hadde fra sine yngre dager, de får vi ikke tilbake. Gaver, som «mamma til 5»-smykket har han lagt i kista hennes, sammen med de andre tingene. Bildene havner vel i søpla, eller hos hans «favoritt»-stebarn. Han har erklære vedkommende som «sin egen» unge!

Politiet advarer

Drapstruslene rettet mot meg, fikk politiet til å reagere med en advarsel. Politiet har bedt både ham og hans «yndling» om å holde seg unna resten av familien. Allikevel føler jeg at psykopaten har fått sin vilje når det gjelder mammas bråe dødsfall. Han ble lyn forbanna da folk nevnte obduksjon.

I hans øyne har vi andre ingenting vi skulle sagt!

Politiet mener at det blir for «mye» spekulasjoner hvis de hadde gravd henne opp for å obdusere henne, men spekulasjoner blir det ikke mindre av, når ingen får svar på hva som egentlig forårsaket hennes død.

Dette gjør at sorgen etter mammas død er verre for oss å takle, vi får ikke den avslutninga vi trenger for å gå videre i livet.

Mamma var mer utadgående før hun traff sin psykopat, og innflytting til ham skjedde nokså fort, for å ikke snakke om giftermålet. Etter giftermålet ble hans sanne jeg mer synlig, det var da jeg begynte å se mer og mer til hans sanne jeg.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mamma ringte meg en gang og sa at hun var så «dum» som vurderte å rømme fra sin nye ektemann. Hun begynte å få kalde føtter, men det føltes som om psykopaten har lagt i henne noe av dette, at hun var «dum» og at min søster var «sjalu» og hadde prøvd å «presse» henne til å rømme til vårt hjemsted.

Jeg ville si minst mulig negativt om ekteskapet, av frykt for å skyve henne lengre unna meg. Hvis jeg hadde kritisert hennes mann, så kunne han prøvd å vridd det til at jeg også var «sjalu» eller «misunnelig» på det de hadde sammen.

Klaget sjelden

Hun var så stille og sa ikke så mye. Selv klaget hun lite på hvordan han behandlet henne. Mamma virket litt fjern og kanskje mer engstelig enn før. Ellers så alt normalt ut, bortsett fra da stefar hadde sine perioder med vrang og kranglete oppførsel, og disse episoder skulle vise seg å komme oftere og bli verre.

Ingen hadde sett han slå henne, så vidt jeg vet, men han var rask med å rakke ned på henne og alle andre i familien. Unntaket er ett av mine fire søsken, en som ennå hevder at stefar er så «snill». Mest sannsynlig vet ikke dette søskenet alt om hvordan mamma ble hetset av sin psykopat. Eller så vil ikke h*n forstå. Vedkommende har også fornærmet og dypt såret andre søsken.

Han krevde penger for alt

Psykopaten kunne få mor til å kreve meg for penger, enten han hadde kjørt oss et sted eller som kostpenger for å tilbringe ferien hos min mor!

Denne gangen skulle han ha henne som løpegutt for å kreve meg 1000 kroner. Jeg ble paff, men tenkte ikke så mye over dette. Så gav jeg henne 1000 kroner, men på betingelse at det KUN var henne som skulle ha dem og ikke hennes mann. Dette gjorde jeg for å dekke halvparten av hennes tannlegeregning, og dermed ble psykopaten fly forbanna! Han fikk henne for seg selv og kjeftet henne opp etter note. Da kom han med en masse stygge fornærmelser og beskyldninger som ikke var sanne.

Aldri min far

Psykopaten har tidligere ringt min søster og sagt “Det er ikke rart at søstera di er så rar når pappaen deres er rar!”. Vår far er den eneste pappaen vi noensinne kommer til å ha. Psykopaten var aldri «far» i mine øyne.

Men etter mammas død skal han plutselig ha til at jeg, med mine multifunksjonshemninger, er «frisk» og at jeg «lyver på meg» alle mine lyter.

Nå skal han ha til at det kun er han som lider av reelle hemninger og ingen andre i hele verden! Det er bare ham det er synd i, mens vi som oppriktig er triste og sliter «bare gråter krokodilletårer» og «syter og klager unødig». Som om han aldri har gjort dette helt selv – projiserer han alt av egne mangler på andre. Han sier at «det er ingen som forstår hvordan han har det, stakkars meg»!

En psykopat forstår utmerket godt, hvor skadelig det er, å si til folk som sliter tungt at de bare «innbiller» seg syke. Dette, har jeg og flere jeg kjenner, fått kjenne på kroppen ved flere anledninger. Det er tungt nok for meg å slite fysisk og psykisk, om jeg ikke skal bli møtt med mistro om mine «usynlige» funksjonshemninger.

Han må bare fortsette å spre sine onde løgner til andre, som kanskje ikke kjenner oss eller ham like godt som vi, men sannheten kan han ikke viske ut!

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg angrer på at jeg ikke oppfordret mamma til å søke hjelp, slik at hun kunne fått et bedre liv, enn det hun fikk med sin psykopat. Det eneste jeg kan konkludere med, er at hennes enkemann aldri har hatt medmenneskelig empati og nestekjærlighet.

Alle andre tar feil og bare han er den som har rett

Andre er bare feil med, men han er helt «feilfri» – for han er jo selvfølgelig «bedre» og «mer verdt» enn alle andre!

Hvordan kan han være «feilfri» i det ene øyeblikket, og så plutselig være den «gamle, syke stakkaren» i det andre? Jo, det skal jeg akkurat si dere, fordi når han er ute etter medynk og sympati, så må alle synes synd på og holde med ham – og ellers når det passer, må han fremstå som en «empatisk» person eller en «ridder i skinnende rustning», som er flinkest på alt og bedre enn alle andre i universet.

Siste tiden mamma levde bodde de hos min eldste bror («yndlingen»/medhjelperen til psykopaten) i påvente av husbygging på ny tomt.

Vår elskede mor prøvde så godt hun kunne å dele sin tid og kjærlighet på alle barn og barnebarn. Men ofte kunne hun si eller gjøre ting, som såret oss alle veldig dypt. Jeg vet hun ikke helt kunne for dette, for hun var tross alt fengslet i eget ekteskap. Hun var livredd hans raseri og hevnaksjoner! Mor sa mye rare og dumme ting, som hun aldri ville sagt før hun traff sin nye mann.

Alt måtte skje nå

Jeg husker tydelig at hun var på besøk hos meg. Mamma var på badet, og skulle til å gå ut på stua, da mannen hennes ringte og kjeftet henne opp. Det var aldri godt nok for ham om hun kom fem-ti minutter for sent til middagslaging. Alt måtte skje NÅ! ALT MÅTTE SKJE PÅ RAPPEN! Er det så rart at jeg begynner å lure på om at det er psykopaten som har drevet vår kjære mamma til døden?

Jeg vil bare ha mamma tilbake, men han slo sine klør i henne, noe som etterhvert skulle rive henne bort i fra hennes familie.

Han kommer aldri til å treffe henne igjen, for nå har mamma fått sin etterlengtede fred fra sin tyrann. Selv om han har fått laget til et steinhjerte på gravsteinen inngravert, så får han aldri hennes hjerte.

Mamma har aldri «elsket» ham – hun var REDD ham! Er bare så synd at han skal ha et slikt jerngrep på enkelte folk, sånn at ingen lengre tør si ham imot, det er ikke sånn det burde være!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Maylill

    En grusom historie. Moren døde av psykisk terror, eller noe annet som psykopaten hadde gjort med henne. Det er typisk at politiet ikke vil røre en slik sak. Og helt vanvittig at hun ikke ble obdusert. Jeg er sikker å at medhjelperen er blitt skremt til å være lydig mot psykopaten.
    Det bor et djevelsk vesen i psykopatene. Psykopaten hatet engelen, og knuste den derfor. Alle psykopater har et herskesykt vesen slik som djevelen har. Det er på høy tid at folk forstår dette.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.