Brudd med en psykopat

Skam og fordommer

Psykopater gir seg aldri

 

Hun har i mange år lekt med tanken om å fortelle sin historie om hvordan hun ble fanget i nettet til en mann som viste seg å være en karismatisk voldelig psykopat. For den enkle grunnen og spre denne kunnskapen/ lærdommen som har kostet henne så dyrt. Her er hennes historie!

LESERHISTORIE: Før dette hadde jeg ingen erfaring med slike mennesker og skjønte ikke hvor utrolig sjarmerende og manipulerende disse menneskene er i begynnelsen av et forhold. Jeg var da ei ung snill, empatisk jente med høy moral før jeg møtte denne gutten. Og den store skammen jeg senere fikk ta og føle på når det hele raknet fem år etter, da jeg var på det mest følsomme sted i livet som nybakt mamma. Den endret hvem jeg hadde blitt.

Den sommeren jeg ble tjuetre år så møtte jeg han jeg trodde var min store kjærlighet, mellom felles venner ute på byen. Jeg skulle flytte til en annen by denne høsten for å studere, og det siste jeg tenkte på var å finne meg en kjæreste. Men vi hadde kjemi fra første stund og han så akkurat ut slik som jeg hadde tenkt at min fremtidige kjæreste skulle være. Høy, mørk og brun med pene blå øyne og hvitt bredt smil med smilehull og en utrolig sjarmerende og hyggelig gutt. Han lignet så på en ung Patrick Swayze.

Jeg var hans prinsesse

Han behandlet meg som en prinsesse fra første stund og jeg var akkurat slik han ønsket hans dame han skulle se ut. Jeg var nok det ”perfekt” offer, empatisk og snill med egen hybel så han kunne bo gratis hos meg, og var vi ikke der så tilbrakte vi helgene hjemme hos meg eller på vår familiehytte.

Mine foreldre har alltid vært inkluderende når det gjaldt nye kjærester til oss barna. Dessuten fikk han også disponere en av bilene til mine foreldre. Da slapp jeg å ta toget hjem mange helger fra studenthybelen. De synes det var trykt og godt å vite at jeg hadde han når jeg første hadde flyttet til storbyen. Lite viste vi om hva som skulle skje noen år frem i tid.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter bare 3 uker fikk jeg min første diamant ring i bursdagspresang og en stor bukett  lang stiklede røde roser. Jeg hadde også fått en sølv ring av min bror på dagen min, skjønte siden at det var viktig utad at han ga den fineste ringen. Jeg møtte hans foreldre ganske tidlig, like etter fikk jeg vite at de skulle de skilles. Hans pappa hadde vært utro og hadde hatt ei dame i over 1 år og nå var hans farmor død, så da kunne hans pappa flytte ut til huset han arvet etter sin mor. Og like etter kom det ei ny dame som flyttet inn til han. Han løy ved å si at han skulle bare lagre møbler for en venninne. Like etter var han samboer med denne damen.

Denne mannen ga meg gåsehud, han var kald, arrogant og kjølig. Noe i meg like han ikke. Han hadde brune øyne men for meg virket de sorte og sinte. Han snakket alltid dritt om alle mennesker, selv sin tilkommende kone når hun var ute på kjøkkenet for å varte oss opp. Mange år senere fikk jeg vite at han hadde slått sin første kone og ved en anledning ente hun opp på sykehuset med brukket arm. Jeg så også en gang han fiket til sin nye kone for at hun tok vekk et hår på dressen hans, nå de var på 17 mai frokost hjemme hos oss.

Reklameplakater av meg rundt om i byen

Det første jeg kan huske at jeg stusset litt over var når min nye kjæreste ringte meg og fortalte at det var satt opp store reklameplakater av meg i diverse butikker rundt i byen. Og at han ble så stresset over dette at han syklet i grøfta og måtte bli hjemme fra jobb denne dagen. Disse bildene var tatt året før å det var aldri noen avtale om at disse bildene skulle fronte butikkvinduer i fremtiden. Jeg hadde glemt hele greia og bare gledet meg til studenttiden.

Jeg skjønte det ikke da, men dette var det tidligste tegnet på at han var sykelig sjalu, for jeg var hans og ingen andres.

Vi var sammen fra torsdag til mandags vær uke, han kom til min hybel og enten var vi i byen eller dro hjem til mitt barndomshjem. I ettertid skjønte jeg at jeg hjalp han til å lage en illusjon at han var  drømmemannen.

Alle mine nye venninner synes jeg var verdens heldigste som hadde en så hjelpsom, kjekk mann som ofte fulgte meg til skolen og hentet meg når jeg var ferdig og hjalp til å bære tunge ting jeg måtte ha med fra skolen. Til og med eieren av skolen bemerket hvor kjekk kjæreste jeg hadde. Vi var det perfekt paret, som var stormende forelsket. Han ønsket tidlig at vi skulle forlove oss men jeg hadde det ikke så travelt fordi vi var unge og han også litt yngre enn meg, og jeg hadde tre års skolegang foran meg.  Synes det var litt rart at han hadde så sterk trang til å formalisere vårt forhold. Unge menn på 20 år tenker sjeldent på det!

Jeg merket meg også at han hadde ingen kamerater han tilbrakte tid sammen med, han var alltid hos meg. Så det ble til at vi tilbrakte tid og gikk på feste sammen med mine venner. Hvis han ikke fikk det som han ville og trengte kunne han holde meg våken hele natta selv om jeg skulle på skolen dagen etter. Jeg måtte sette grenser for hva jeg fant meg i for jeg orket ikke mange skoledager med lite søvn. Etter disse episodene hadde han skrevet kjærlighetsbrev og om at han følte han var mye mer glad i meg enn jeg i han. Og han tenkte fremtid med meg! Sannheten var at jeg trengte mere tid på meg, mange stadier man skal i gjennom før man kommer til den beste delen der man deler alle følelser osv.

Han var ofte irritert på folk rundt om kring seg, men smilte alltid varmt og bredt til meg. Disse små konfliktene undret jeg meg litt over, og gjorde meg litt usikker. Og tanken streifet meg om han kom til å behandle meg også slik i fremtiden.

Beskyldte meg for å være utro

Første gang han løftet hånden mot meg i sinne, fordi han kom overraskende på meg midt i uken og jeg så veldig overrasket ut og lurte på hvorfor han ikke var på jobb. Da beskyldte han meg for å være utro og ikke med hvem som helst men hans eldre bror. Da kastet jeg han ut, og etter noen timer begynte det og ringe på. Jeg var såret og lei meg og åpnet ikke men noen andre buzzet han inn i hybelhuset til slutt og så satt han utenfor og gråt og fortalte en trist historie at en tidligere kjæreste hadde valgt hans bror isteden. Og dessverre så har jeg egenskaper som empatisk, snill, samvittighetsfull og godhjertet, og jeg trodde på han.

Siden mine venninner skulle på interrail og øyhoppe i hellas, og min kjærest fikk meg til å føle at jeg sviktet han hvis jeg reiste med dem. Så bestemte vi oss for at vår første sommerferie skulle gå til de greske øyer. Og her skulle jeg få se en helt ny side av min kjæreste.

Første dagen i ferien satt vi på en restaurant og skulle nyte frokosten vår. Men han hadde glemt min bestilling og bestilte egg & bacon til meg også. Jeg spiste toast og drakk opp juicen min. Da spurte han om jeg var ferdig og jeg nikket samtykkendes og skulle til å reise meg opp men før jeg rakk det så smalt han neven i bordet og skjelte meg ut for full restaurant. De blå øynene ble helt sorte, mens han hylte ut at jeg ikke var verdt å bli spandert noen på for jeg var så J…. utakknemlig.

Jeg skulle ønske jeg kunne synke igjennom gulvet der og da, for alle så på oss. Selv satt jeg helt rolig og var helt satt ut, siden han var i militæret hadde jeg jobbet hele sommeren for at vi skulle reise til hellas i sommerferien.

Han stormet videre ut og reiste av gårde med felles lommebok og mopeden vi nettopp hadde leid. Jeg ble sittende å tenke på hva jeg skulle gjøre nå. Det hele var helt uvirkelig og som lyn fra klar himmel. Etter en tid kom han tilbake og gjorde en ny scene, da gikk han på knærne og ba om tilgivelse og at hadde vært så dum og slem mens han gråt. Jeg ville bare bort derifra. Det ble mye drama som slet meg ut til tider.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Neste sommerferie var vi i Danmark på en campingplass, så kom han bort til meg og sa vi hadde blitt kastet ut helt ute av det blå. Skjønte jo i ettertid at han har gjort og sakt noe for at vi ikke fikk oppholde oss der lenger. Den natta tilbrakte vi langs landeveien.

Han viste tidlig at når jeg reiste på mine studieturer med skolen så var han så følsom for at jeg skulle være vekk en uke. Han stilte opp og gråt til og med foran mine klassekamerater, før vi gikk om bord på flyet. Og selvfølgelig hadde jeg dårlig samvittighet at jeg var å koste med i utlandet. Noe som begrenset meg veldig sosialt.

En helg fikk alle menige i troppen hans, permen inndratt og vi hadde noe planlagt den helgen, han som var blitt korporal gikk inn til sjefen og smalt knyttneven i bordet for denne avgjørelse likte han ikke. Ellers var han en skøyer som likte å lure de andre i troppen, med vannbøtter med mer. Men de fleste følte at de kunne komme til han med de problemene de måtte ha. Han ble beskrevet som rettferdig og en å stole på med siden innerste problemer som likte en høneblund titt og ofte. Han virket oppriktig og seriøs for sine nye kamerater, og ble rask valgt til leder.

Magefølelsen sa noe ikke stemte

Når han skulle dimme fra militæret året etter så var det plutselig en helg jeg ikke hørte noen ting. Jeg visste at noe var galt. Og jeg fikk høre av et familiemedlem av han at han var på dimmetur med båt. Han kom først på besøk til meg midt i uka etter og da hadde han med parfymere fra den største butikkjede i byen. Dette var jo veldig mistenkelig siden han nettopp hadde vært på båttur og ikke kjøpt det på taxfree til meg. Han var veldig rar og gikk i forsvar  og sa at jeg kunne bare sjekke med de andre guttene at han bare hadde vært på tur og ikke gjort noe galt. Magefølelsen sa meg at det var noe som ikke stemte her.

De gikk noen uker og så når vi var på påskeferie, så innrømmet han sidespranget. Vi delte tingene våres, eller han fikk det han ønsket. Grunne til han innrømmet det var fordi han ønsket frihet og feste i byen der jeg studerte med dimme kameratene sine. Jeg gikk rett i kjelleren og var helt følelsesmessig ødelagt.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det gikk bare enn snau uke føre han ville tilbake, og lovet meg all verden med sin sjarm og manipulasjoner og spilte på mine følelser. For meg var det ikke fort gjort, men han ga seg ikke og presset meg følelsesmessig. Nå var han bare sjarmerende og hjelpsom og live gitt på skinner igjen. Jeg dropper den siste studieturen til Paris det siste året pga press fra han, og han ønsket at vi skulle reise til Paris sammen.

Så frir han og denne ganger forlover vi oss,  og jeg velger å satse på oss hundre prosent.

Men han har nok en overraskelse i ermet. Han har nå vervet seg for ½ år som FN soldat. Han som hadde gått til miletærpresten for å slippe militær tjenesten der oppe i nord og fikk isteden manipulert seg til å være i samme by som meg, fordi han klarte ikke å reise fra kjæresten sin! Dette fortalt han meg i ettertid, og jeg ble sjokkert at han ”filmet” så godt!

Det neste halve året er han hjemme et par ganger på sommerferie ellers så er det stort sett kommunikasjon via brev og sporadiske telefoner fra han. Hvis jeg ikke skrev ofte nok brev fikk jeg høre at han var langt borte og tenkte bare på meg og hvis jeg falt for første og beste kjekkas etter han reise så ble han så psykisk ødelagt osv. Han skulle aldri skuffe eller bedra meg igjen, nå var det bare oss to. Når jeg sa til hans mamma at han lengtet så utrolig hjem i telefonsamtalene og brevene sine. Så merket jeg at hun så litt rart på meg. Skjønte siden at han viste enn helt annen side til meg enn andre i familien.

Det tok bare uker fra vi forlovet oss til han ble sort i øyne og slo meg hardt i magen første gang, når vi gikk hjem på kvelden til min hybel etter en kinotur. Der midt på gaten ga han meg et slag i magen og jeg datt om. Når jeg skjønte hva som hadde skjedd så sa han at jeg så sur ut, og hva måtte andre mennesker tenke om han!

Jeg hadde natten i forveien sittet opp og gjort ferdig en skoleoppgave som måtte leveres neste dag og var naturligvis sliten. Dette likte han dårlig siden da hadde jeg ikke tid til han. Etter dette ble jeg innesluttet og betenksom og min mamma lurte på om alt var som det skulle.

Året etter går vi på klassefesten sammen med et annet par for å feire at studiene våre var over. Jeg trodde dette ble et fint minne med siste kvelden med gjengen men flere år senere får jeg vite hva som han egentlig hadde gjorde der. Han var alltid bli og i fest humør på slike fester.

Vi reiste til Paris før vi flyttet sammen og hadde en herlig ferie med masse bare positive fine kulturelle opplevelse.

Vi flytter sammen og gifter oss året etter jeg avsluttet skolen. Han holdt en fin tale til sine skilte foreldre som han hadde brukt mye tid på , om hvor fantastiske støttende foreldre de var mens jeg var knapt nevnt med et ord, noe jeg stusset over.

Etter skilsmissen fikk jeg opplyst at det var mine foreldre som betalte hele bryllupet. Han hadde fått beholde pengene fra sine foreldre. Det vanket ikke noen morgen gave heller. Han fikk en italiensk dress som han ønsket seg. Merkeklær var  en nødvendig status symbol for han. Men jeg fikk en diamant ring noen måneder etter til bursdag min, men han syntes jeg var utakknemlig! Og han ble sint for jeg ikke takket han nok.

I tiden som fulgte fikk jeg virkelig kjenne på kroppen hva redsel, sinne fysisk og psykisk misshandel er. Han kunne gi meg bank helt ut av det blå, og blåmerker fikk jeg ofte sammen med roser etterpå. Han kunne slenge maten fra komfyren utover kjøkkenveggen, uten det hadde vært noe krangel. Jeg slet med å sove og lurte på om jeg var helt gæren. Var jeg så syk i hode som han påstod? Jeg var alltid redd for å få tenner knust når han misshandlet meg. Ble sparket og slått mens jeg lå nede og kaldt alt fra hore, ludder, stygg ting mens han spyttet på meg i ansiktet. Noen ganger ente han det hele med kvæletak rundt halsen. Jeg slo aldri tilbake, bare beskyttet ansiktet mitt. For mer motstand jeg gjorde jo verre ble slagene og sparkene. Jeg fortalte ingen om hvordan jeg hadde det. Men jeg rømte flere ganger etter slike episoder. En gang fant han meg, og jeg kjente på at jeg var redd og følte på hate av den dårlige behandlingen han ga meg. For bildet utad var fremdeles perfekt og ingen kunne tenke seg hva som egentlig skjedde. Han formanet meg om at jeg ikke måtte si det til noen, dessuten var det ingen som ville tro meg uansett sa han.

Men det aller verste som han gjorde mot meg var å slå meg hardt i magen når jeg var høygravid, fordi han tidligere på dagen fikk vite av en som hadde blitt hjerneskade i en trafikkulykke at jeg hadde hatt en kjærest og var på en fest med han når jeg var 16. Fordi han hadde blitt skadet så hadde ikke han noen ”antenner” og min mann ble sykelig sjalu.

Sjalu på blomstergaven

Da han skulle hente oss hjem fra sykehuset ble han først sjalu fordi jeg/vi fikk en nydelig oppsats av skole venninnene mine! Dagen etter kom han med en stor bukett røde rose som ble alt for stor til de vasene de hadde på sykehuset. Senere ble han sint og irritert for at jeg satt og ammet sønnen vår og ikke var klar når han kom for å hente oss. Når vi kom hjem reiste han rett bort og kjøpte den største rosebuketten han kunne finne og vi hadde da besøk av vår tilkommende svigerinne.

Han kunne fort bli irritert og kastet tåteflasken gjennom stuen og traff meg så det smalt i kinnbeinet. Men påstod at dette var en ulykke! Jeg forlangte at han måtte ta å oppsøke psykolog for det temperamentet sitt. Han slo ofte i stykker ting hjemme hos oss, eller kastet maten på veggen. Det bare smalt uten noe krangel. Og jeg måtte alltid være hjemme når han kom hjem fra jobb ellers ble han sint. Han skulle aldri vente på meg!

En gang vi var på familiehytta og hadde vært på tur, spurte han om vi skulle ta ei pølse, jeg takket nei siden vi skulle spise når vi kom opp. Det skulle jeg aldri gjort, det kunne koste oss alle live siden han kjørte i en brutal fart på dårlig vei opp til hytta. Jeg torde ikke si et ord siden, sønnen vår på tre måneder lå bak i bilen og et ord fra meg kunne få han til å klikke helt over kanten av stupet.

Når det nærmet seg våren og vår sønn var snaret ett år, sa jeg at nok var nok. Hjemme så lå han bare og sov og var uinteressert i oss. Det var bare silent treatment fra hans siden, han ville aldri bli med på noen ting lenger. Lite viste jeg hva han hadde planlagt for oss fremover selv om jeg hadde hatt mareritt om alt det fæle som kom til å skje. Han behandlet meg enten som dritt eller som luft. Så nå hadde jeg fått nok. Han gråt, ba, og manipulerte, sjarmert og alt det der når jeg sa at jeg ikke ville mer. Jeg var så ensom i vårt forhold, men jeg skjønte at hvis ikke hans gråt hadde virket på meg så kom truslene haglenes. Jeg var redd han når øynene ble helt svarte og kalde!

Jeg hadde også mistanke om at han var utro siden magefølelsen min tilsa dette og jeg lette ette tegn/spor i leiligheten. Jeg fant ut at han røkte bak min rygg, det var lett å skjule som håndverker. Han var hjemme for første gang når vi hadde påskeferie og jeg måtte gå i familiebursdag på hans side også alene. Og jeg ble også nektet og gå noen spesielle steder rundt området der vi bodde i byen.

Ville skilles

Rett etter at vår sønn hadde fylt ett år, kom han hjem fra jobb og forlangte at jeg skulle slutte og amme sønnen vår. Han fortalte at han ikke elsket meg lenger og ville skilles men han ønsket noen dagers betenkningstid. Jeg pakket en bag med klær og reiste hjem til mine foreldre.

Og nå starter det  virkelige psykiske helvete. Og fremdeles på dette tidspunktet vet jeg ikke at jeg skal skilles fra en hardbarka psykopat, som er faktisk en 24 timers jobb.

Og den mannen jeg elsket hadde egentlig aldri eksistert. Men jeg er ikke dessverre ikke følelsesmessig helt ferdig med han, bruddet kom hardt og brutalt og jeg følte meg som et jaget dyr i tiden som fulgte. En stund etter så jeg alle de lykkelige bildene i hode, og jeg hadde så vanskelig å innse og akseptere at jeg hadde valgt en så følelsesløs kald mann. Skammen jeg følte for å ha elsket en slik mann var tung å bære. At han hadde ingen følelser for sin sønn falt meg tung til hjerte. Han bare brukte han for å komme til meg!

Tre dager etter bruddet, fikk jeg senere vite at han hadde reiste til syden med ny dame. Husker godt at han kom hjem til meg etter et par uker, brun. Og virket helt gal, han kastet kofferter ut vindu ned på gårdsplassen. Og forlangte at jeg måtte gjøre som han ønsker med deling av eiendeler og lignende ellers tok han livet sitt osv. Han ville avvikle alt rask! Han hadde forhørt seg med en advokat om han kunne ta med seg det han ønsket fra boet vårt. Svaret var negativt og han presset meg opp i et hjørne. Når han gikk ut døra så var han helt ferdig med meg og sønnen sin. Mest opptatt av å få tømt fryseboksen og ta med seg rødvin flaskene. Siden fikk jeg høre at han satt å fortalte sin familie at han hadde hatt det så ille i vårt ekteskap mens tårene trillet.

Han var kald og følelsesløs, og han som alltid spilte på hvor følsom han var. Vi fikk krisemøte på familievernkontoret, det ville han. Jeg var ofte på telefon med dem etter han hadde vært gjennom terror fra han.

Jeg sa ikke så mye der, var redd for hva han kom til og gjøre med meg. Han gav meg hele skylden for samlivsbruddet og fortalte at han var helt knust over hva han måtte gjøre.

Mitt første møte med trygdekontoret der jeg bodde ble en stor nedtur. Hun jeg hadde fått utdelt som saksbehandler behandlet meg nedlatende og det skinte i mellom at hun trodde jeg kom til å snylte på systemet. Heldigvis var min pappa med som ble sint og satte hun til veggs. Jeg var nok for traumatisert og hadde også med meg min lille gutt i armene. Da innrømmer hun at min x-mann hadde vært der for noen dager siden og hadde tydeligvis sjarmert henne. Hans motiv var å få så lavt barnebidrag som overhode mulig og skade mine økonomiske mulighet fremover.

Alt var min feil

Jeg var redd for å snakke åpent med dem med han til stede. Han sa at alt var min feil og når vi gikk ut døra der så sa han at det var deilig å bli helt ferdig med meg og gledet seg til å bare tenke på seg selv! Han dro av gårde med våre sparepenger, som ble brukt til ny bil og et par sydenturer med forskjellige damer. I denne perioden var jeg bare i sjokk. Det var bare mine nærmeste jeg fortalte litt til. De ukene gikk jeg ned over 20 kilo, og det ble veldig synelig at jeg hadde det psykisk tøft. Et familiemedlem overhørte med min tillatelse en telefonsamtale med han når han ringte meg. Og da først skjønte de at dette tok livet av meg og at denne mannen var veldig syk! Jeg flyttet til mine foreldre med sønnen min for og slippe unna den dagelige terroren. Dessverre var jeg pliktoppfyllende og stilte opp til samværet som han skulle ha med sin sønn. Han kom og gikk som han ville også her. Han var rasende for at jeg ikke bodde i den leiligheten vi hadde delt og forlangte at det var der han skulle hente sønnen sin for samvær og ingen andre steder. Avtalen vi hadde gjort kontrollerte han 100%. Denne gangen sendte han nok et kort fra sydenturen 2, med nok ei ny dame.

Oppe i alt dette skal min bror gifte seg på andre siden av landet, og nå skal jeg reise fra sønnen min, som min x-mann skal ha denne helge. Det var det vondeste og verste bryllupet jeg har vært i pga situasjonen. Og mye mer drama fulgte.

På grunn av sykelig sjalusi som min nye svigerinne bringer frem i min bror, så blir situasjonen mye verre en verst, men jeg klarer ikke å føle mer smerte. Dessverre så går denne sjalusien også utover min sønn på 1 år. Og det er vondt og vanskelig at jeg må beskytte han fra min egen familie også. Mye skjer parallelt med min skillsmisse og når jeg prøver å forklare min svigerinne at den vonde skillsmissen er som en slags død. Dette siterer hun feil med hensikt og kommer tilbake til mine foreldre at jeg ønsker og ta livet av meg. Og hun følger opp med å baksnakke meg til min mamma om alt og ingenting.

Ikke lenger etter så kommer det også frem at hun hadde kontaktet min x og tilbudt han hennes vennskap. Da hadde hun fått taket på meg. Dessverre for henne så var ikke min x-mann interessert i hennes vennskap. Han lot ikke henne skade meg uten hans tillatelse. Jeg hadde allerede misstanke om at noe slik hadde skjedd siden jeg hadde vært veldig selektiv med hvem jeg fortalte ting til, og nette rundt henne snørte seg sammen. Under press av familien så stod hun frem og tilstod hva hun hadde gjort. Hun likte dårlig at jeg hadde gått så mye ned i vekt at min bror tok meg tilside og sa strengt at jeg aldri måtte nevne mitt vekttap. Men at hun kunne gjøre narr av meg at jeg ikke lenger hadde noen rompe, var helt innenfor. Selv så ventet de deres første fødte.

Dessverre klarte hun også å ødelegge et spesielt forhold jeg hadde til et familiemedlem. Og selv om dette familiemedlemmet angret i ettertid så er all tillit borte fra min side. I ettertid ser jeg at dette var til det beste å vite hva hun var i stand til å lyge om.

Jeg fortalte det til mine student venninner at vi skulle skille oss og ei av dem som ble litt kald og rar etter vi giftet oss, fortalte at det var godt å høre fordi min daværende forlovede hadde ligget med hennes vennende på den avsluttningsfesten vi hadde. Jeg ble helt satt ut. Hadde ikke trodd han kunne gjøre det, også med henne! Tanken hadde ikke slått meg engang, men jeg hadde tatt et bilde av bla henne, der hun var full og rasende på kjæresten min. Jeg følte bare avsky og skulle ønske jeg fikk vite dette for mange år siden.

Et år senere var jeg i bryllupet til denne venninnen og hun hadde klart og sette meg rett over henne som hadde ligget med mannen min. Hun spurte meg mange ganger om hvor hun hadde sett meg før, jeg hadde så kjent ansikt osv. Men jeg trakk bare på skuldrene og tenkte at det ikke var verdt å fortelle. Hun hadde jo hoppet til sengs med en mann som hadde ring på fingeren og på en fest der jeg også var til stede, så jeg hadde ikke mange høye tanker om henne heller.

Min første artikkel om psykopaten

Så en vakker dag så lå det et blad i vår postkasse, det var ikke til meg men mamma sa at jeg tror dette er til deg. Der var mitt første møte med min nye hverdag beskrevet mellom to permer. Jeg hadde bedt om dette tegnet om hva som feilte min x-mann i lang tid nå. For bladet Basis var Psykopati tema denne mnd. Og her fikk jeg masse informasjon som kom meg til godt de neste ående. Lesningen var på ingen måte oppløftenes, for psykopater blir aldri normale mennesker, og blir dermed aldri friske.

Men her kunne jeg lese om hva jeg skulle møte av hindringer og utfordringer i årene fremover. Og her anbefalte de den mest nyttige boken jeg har hatt bruk for noensinne. Boken ”Sjarmør og tyrann”, tok opp alt!! Her leste jeg om alle instansene/kontorene som med stor sannsynlighet kom til å dukke opp på min vei. Og ja, jeg har dessverre vært innom de aller fleste steder.

Jeg måtte til tider la andre ta seg av avleveringen av vår sønn. Siden jeg ble kvalm og dårlig av han og all den dritten han dro meg igjennom. Sønnen vår likte dårlig disse samværene og prøvde å rømme fra han som veldig liten. Han kom hjem med blåmerker, skrubbsår, mareritt om natten som varte til langt oppe i ungdomskolen.

Min sønn fortalte at pappa og samboeren slåss og kranglet veldig mye og at pappa slo henne.

Min familie så til slutt hvem jeg hadde vært gift med når han viste sitt sinne også til dem og de skjønte at jeg hadde hatt det mye tøffere enn det jeg hadde gitt utrykk for.

Jeg hadde min x-manns advokater på nakken i nesten 3 år. Men det var ikke før han saksøkte meg om samværsretten at jeg skaffet meg en advokat som jeg viste hadde fått hans advokat til å tape i tidligere sak. Og han hadde selvfølgelig ikke noen god sak og fikk mye mindre samvær en den kontrakten han hadde fra før. Den gangen var det ikke like selvfølgelig å bli trodd når man fortalte om partners voldelige tendenser når det var barn i bildet. Det endte med han trakk saken dagen før rettssaken, på det grunnlag at jeg var mamma til hans barn!? Og han ville ikke skade gutten sin. Og han hadde nå blitt uvenner med begge advokatene han hadde hatt mot meg disse 3 årene.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter par år etter var min nye leilighet klar til å flyttest inn i, men igjen i 1 etg. bodde min x-manns mormor og samboer, som mine foreldre hadde leid ut til når vi var gift. Og hun er dessverre også en fullblods psykopat. Har ikke tall på hvor mange vaskehjelper som har kommet springenes ut av den leiligheten i gråt/sinne. Hun rapporterte så fort hun så en mann hos meg til den andre siden. Og smalt døra igjen forrand meg for og utrykke sitt sinne. Min x-mann har jo alltid fortalt at jeg saboterer hans samvær. Men det er han som ikke gidder og komme. Til meg sa han at hans mormoren hadde missforstått osv.

En gang kom min sønn hjem med alle knappene revet ut av sondre-skjorten sin. Han var ca 4 år når dette skjedde. Faren sa det var vaskemaskinen som gjorde det!

Når han var 4 ½ år så brast han plutselig i gråt en kveld fordi han fortalte om at pappa hadde tatt en snøball og presset ned i halsen hans fordi han ville ha en liten spenne i håret slik som halvsøsteren sin. Dette skjedde i en biltur over fjellet. Denne historien har blitt fortalt av et familiemedlem som har felles bekjente med psykopaten. Det var hans samboer som hadde fortalt hva hennes mann hadde gjort med barnet sitt. Deres datter biter bestandig på bil døra når foreldrene begynner og krangle fortalte min sønn. Og da ble pappa enda mer rasende. Det hører med til historien at han måtte bytte bildøra. Sønnen min kom ofte hjem og spurte hvorfor vi var skilt når pappaen og samboeren alltid krangler mye når han er på besøk. Og at pappa slår henne.

Han oppfattet at det var en hyggeligere stemning mellom oss med smil og glede når han blir hentet. Noe jeg selvfølgelig la min sjel i for at min sønn ikke skulle få det mer vondt. Men det er den vondeste følelsen i hele verden å levere fra deg barnet ditt til en du vet du ikke kan stole på og behandler barnet dårlig. Hatt mange vonde mobilsamtaler fra min sønn i årenes løp når han var hos sin far. En gang hørte pappaen han var på telefon og grått…da ble vi brutt og mobilen ble avstengt. Forferdelig vondt når barnet ditt er på andre siden av landet.

Flying Monkeys

Noe av det verste med å skille seg fra en psykopat er at selv om han ikke har noe nettverk så klarer han å få spredd budskapet til alle bekjentskaper rundt meg over hvor slem jeg er. Og han bruker tårer for og understreke hvor fælt han hadde det i sitt ekteskap. Nå vet jeg at ordtaket for disse er ” flying monkeys”, det var spesielt gutter/menn som jeg har kjent hele livet og kamerater av min bror som satte meg stadig på plass. Og et vennepar av mine foreldre som hadde møtt hans mor på ferie. Disse menneskene tok opp dette tema på fest og utrykte sin missnøye med hva jeg hadde gjort med en så flott mann. Han ene var rektor og påropte seg egenskaper som at han viste bedre enn andre pga sin stilling. De hadde også vært i vårt bryllup. Da jeg fortalte han om at min x-mann var voldelig,  det hadde han ingen tro på om den unge kjekke mannen! Han mente jeg bare var ute etter hevn. Mine foreldre har trukket seg ut av dette vennskapet for flere år siden.

Det tok mange år før jeg sa tørt til en av disse som igjen sa de likte min x-mann så godt, ”så fint….han kunne ikke fordra deg, fordi du har så drage på damene!” Etter ble alt forandret, ingen kom med ekle kommentarer mer. En av dem kom med en spak unnskyldning etter at han selv hadde blitt terrorisert av venninnene til sin egen eks dame.

Dessverre så ble ikke dette mitt siste møte med en psykopat, når jeg skiftet jobb 4 år senere så skjønte jeg tidlig at denne nye sjefen var rimelig spesiell på hva ha sa og hvordan han oppførte seg. Men siden han ikke jobbet sammen med oss og ikke hadde kompetanse på det området så sa jeg ja til jobben som jeg hadde vært på utkikk etter lenger. Og til sammenligning så det så mye verre å være følelsesmessig involvert med en kjæreste/mann enn et profesjonelt forhold til en sjef. Han var en mann som lurte alle rundt seg økonomisk. Men på dette tidspunktet hadde jeg masse erfaring og etter flere rettssaker mot han var jeg den eneste av alle ansatte som ikke ble lurt til syvende og sist. Men jeg var sykemeldt i nesten ett år, pga terror fra denne mannen. Han ringte daglig i 1 år fra hemmelig nr. og andres mobiler. Han sendte meg venneforespørsel på facbook mange år senere i eget navn og under dekknavn.

Min sønn har heldigvis ikke hatt noen kontakt med sin pappa på snart ti år. Og sluttstreken ble vel satt når han anket saken om økt bidrag. Han fikk nesten økt bidraget til det dobbelte, etter jeg søkte om endring av bidrag til NAV. Han anket, men denne runden tok 1 år. Men utfallet ble ikke det han hadde tenkt seg. Han fikk økt bidraget igjen fordi han hadde holdt tilleggs opplysninger om inntekt hemmelig for NAV.

Siden den gangen har sønnen min fått bare et par meldinger om at pga at jeg lager vanskeligheter så kan ikke de treffes. Siden den gang har han ikke fått bursdagspresang eller julepresanger fra den kanten.

Det å bli kvitt psykopater tar som regel årevis og det hjelper lite selv om de får ny kjæreste med en gang. Den nye ser jo bare den flotte fasaden og en sjarmerendes gavmild mann, men sannheten er rake motsetningen.

Jeg har hatt en kjæreste av min x-mann som har kommet når jeg bodde hos mine foreldre og lagt seg opp i deling av eiendeler etter skillsmissen. De hadde planlagt et bakholdsangrep der min x-mann fikk meg ut til bilen etter at han leverte vår ettårige sovende sønn. Bakgrunnen til dette var at min x-mann hadde satt henne opp til å tro at jeg beskyldte henne for å ha et forhold før vi gikk fra hverandre. Sannheten var at han hadde flere forhold før hun kom inn  i bildet den høsten.

Men jeg fortalte henne noen sannheter når vi var alene om sykelig sjalusi, vold, terror og alt som ventet henne i fremtiden. Ønsket henne lykke til, men jeg ikke unte henne alt det vonde som kom til å komme og hun var også alenemor til en gutt. Siden så fikk jeg høre av felles venner at hun hadde slått opp pga hans sykelig sjalusi, og av min tidligere svigerinne sa at hun ikke gikk i sammen med min tidligere svigerfar. Hun sa rett ifra når hun tok han i løgn.

I dag har jeg ingen kontakt med noen av disse psykopatene. Min tidligere arbeidsgiver valgte å avslutte live etter å ha mistet hus, eiendom, firmaet og til slutt barna sine. Min x-mann bor på andre siden av landet og tyranniserer fremdeles sin nåværende familie.

Man kan aldri advare ny kjærester, fordi det kommer alltid nye og han viser den bare den flotte fasaden han en gang viste deg når dere ble kjærester. En ting vi har til felles er at hun også er alt for snill. Jeg er takknemlig for at hun tok ansvar og fikk fjernet snøballen psykopaten trykte inn i halsen på min sønn. Men vanskelig å forstå at hun klarer å se på sin mann misshandle disse barna, ved å stå ved hans side.

Jeg kommer aldri til å glemme hva jeg har vært i gjennom. Og hvor utrolig sterk syke man har fått etter disse tøffe og brutale erfaringene. Når en mann har slått en gang så kommer det alltid flere slag siden. Rådet er å komme seg unna og aldri se seg tilbake. Når man får barn så sitter du mer fast i nettet.

Jeg har vært redd  i fortid for å sitte fast i et nytt destruktiv forhold og har trekt meg unna når menn har vært for pågående. Men er nå åpen for et nytt flott forhold med en ny mann når han måtte krysser min vei.  Jeg er lykkelig igjen og føler meg fri fra skam og fordommer fra uvitende mennesker, etter mange år med store utfordringer.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.