Engelske bloggartiklerNarsissisten

9 råd for deg som har barn med en narsissist

Narsissisten og barn

I Psychology Today skriver Linda Esposito at du kan glemme delt foreldreansvar med en narsissist.  Hun forklarer hvorfor og gir deg ni konkrete råd for hva du bør gjøre i stedet.

Hun mener at det ikke finnes noe kompromiss mellom å føle alt som helt håpløst og tanken på at om du bare skriker høyt nok, så vil din eks respondere positivt. Uansett hva slags brudd du har bak deg og hvor dysfunksjonell din partner er, så går du gjennom en slags sorgprosess. Du vil alltid føle deg i en avhengighetstilstand til din eks, særlig med barn i bildet. Etter bruddet er spørsmålet delt foreldreskap og delt ansvar.

Hun mener du kan glemme delt ansvar med en narsissist.

Å være foreldre er verdens tøffeste jobb.

Å dele ansvar med en narsissist er ikke mulig.

Konseptet narsissisten som ansvarlig forelder lar seg ikke gjennomføre. Her er en oppsummering av hennes ni strategier for hvordan du bør gå frem:

 1. Minimer kontakten

 2. Etabler klare grenser rundet barna hjemme, på skolen og andre steder

 3. Ikke synes skyld på barnet

 4. Lov deg selv å være rolig og ikke vis følelser når du møter din eks

 5. Begrens kontakten mellom din eks og barna når barna er hos deg

 6. Vær et forbilde for barna i en normal hverdag når de er hos deg

 7. Ikke kritiser eksen når barna er hos deg

 8. Slutt helt å tenke at din narsissistiske eks kan ta ansvar sammen med deg.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Les hele artikkelen og hennes utdyping av de ni punktene her:

Forget Co-Parenting with a Narcissist. Do This Instead.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. anonym

  Når det er masse signaler og episoder samt dokumentasjon som gir god grunn til mistanke om både psykopatiske lidelser, personlighetsforstyrelser mm, hvordan i all verden skal man liksom få dette avklart og utredet ?

 2. Hva gjør jeg når min eks har alle tegn på narsissist. Han har barna mest. Jeg har dem kun få døgn i måneden på grunn av at jeg er psykisk syk (av å ha levd med han i mange, mange år). Og nå bruker han barna mot meg. Når de er hos meg sender han daglig flere sms pr dag til barna, han ringer dem. Og krever at når jeg er på ferie skal barna ringe ham daglig. Barna klager over at det skal skje noe hele tiden hos han. Hva gjør jeg? Jeg får aldri ro. Og å ha barna mer er ikke aktuelt, da jeg ikke er i stand til det pga jeg sliter så psykisk.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.