Psykopaten

Slik avslører du en psykopat

Er du nyforelsket men noe skurrer? Da kan du ha møtt en psykopat

Får du roser på jobben og hyggelige tekstmeldinger etter din første date? Strålende! Slike menn og kvinner vil vi gjerne bli kjent med. Da er du heldig. Vi vil gjerne la oss sjarmere, og vi elsker kvinner og menn som er lyttende, morsomme og forteller gode historier.  

Men stopp en halv: Er det noe midt oppe i den første forelskelsen som skurrer? Noe med magefølelsen som sier at det er noe som ikke stemmer helt?

Flere av våre lesere har fortalt hvordan de tilsynelatende traff sin drømmemann eller drømmekvinne. Noen oppdaget raskt at noe ikke stemte, og fikk brutt relasjonen. Noen ble fanget i nettet og endte opp som samboer eller gift med barn før de innså at de hadde havnet i det farlige grepet. De hadde blitt sammen med en psykopat. Fanget.

Du må ikke bli skremt

De aller, aller fleste sjarmerende, intelligente og morsomme kvinner og menn er nettopp det.

Etter forelskelsen kommer riktignok hverdagen med de utfordringene de fleste par møter. Men mellom to voksne normale personer kan konflikter og utfordringer løses. Mange vokser på det, eller skilles.

Noen skilles også som venner. Man samarbeider om barna og klarer å bli enige i fornuftige løsninger. Slik er det aldri med en psykopat.

I Tabu forteller Tor Halstved om overgrep fra begge sin foreldre.

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvorfor er det så mange som ikke klarer å avsløre psykopaten før man sitter i grepet? Les artiklene på bloggen, så forstår du kanskje mer. Du skal imidlertid her få noen kokrete råd før dine første stevnemøter. Vi lager her en liten beskrivelse som bør gi deg uro og få varsellampene til å lyse rødt:

Den umiddelbare sjekklisten

 • Psykopaten har et dårlig forhold til sin mor.
 • Psykopatens tidligere kjærester har alle en eller annen diagnose. De har enten vært alkoholiker, rusmisbrukere eller slitt med psykiske problemer.
 • Hans eks-kone var et helvete å leve sammen med. (Nå kan han jo være «normal» og ha vært som noen her – gift med en psykopat).
 • Statistikken tilsier at ingen «normal» person etterlater seg et dusinvis av eks-kjærester som «alle» er spik-spenna gærne. Men sånn er det med psykopaten. I hans eller hennes verden er det ingenting i veien med seg selv, men med alle andre.
 • Psykopaten lyver om jobben sin. Sannsynligvis har han eller hun fått sparken mange ganger. Psykopaten lyver om alle sine tidligere relasjoner.

Har hun eller han flere eks-kjærester,  er det mange som ligger skadet tilbake på psykopatens vei.Er du fortsatt forelsket og i tvil?

Ta en telefon

Tør du ringe en av hans tidligere kjærester? Det kan være den viktigste telefonsamtalen du noensinne tok!

Skulle disse historiene dukke opp på de første bli-kjent-møtene, si «takk for praten» og løp. Kryss fingrene for at du ikke blir kontaktet igjen. Svar kort og brutalt at du ikke er interessert i noen videre kontakt. Du kan risikere å bli bombardert med smiger og «synd på meg» tekstmeldinger.

Overse de. Røm!

Psykopaten er opptatt av kun to ting. Makt og kontroll.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hverken glede, sorg eller kjærlighet eksisterer som ekte følelser i en psykopat:

 • De kan vær smarte, intelligente.
 • De kan kler seg ut som om de er velutdannede
 • De har ingen følelser. De føler ikke skam
 • De er aldri glad i noen. De er gode til å late som
 • De kan late som om de har følelser. Men vær ikke i tvil. De har ingen ekte følelser.
 • De er gjerne impuslive. Spontane og tar gjerne risiko
 • De er ofte “vinnere”.
 • De lyver konstant og hele tiden. De vil ikke tape.
 • De klarer å få deg til å føle deg dum og liten.
 • De tar aldri feil. Om de blir bedt om å si unnskyld, later de som. I stedet for å innrømme at de tar feil, snur de seg bort og velger et nytt offer.
 • Føler du at noe er veldig feil. Så er det gjerne feil. Følg magefølelsen og kom deg vekk. Det er ikke verdt å ta sjansen.

LES OGSÅ:

Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne kommentaren? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Åge Jonny Jørgensen

  Jeg hadde et dårlig forhold til min mor. Hun var svært kontrollerende og jeg bli dårlig humør på grunn av mange ting som hun fant på. Også min far merket, men lot henne styre våt tilværelse slik at det på sikt gikk utover meg som det med ikke fikk noe naturlig forhold til kamerater. Hun nektet meg å ha kamerater på besøk, og noen barn ble også nektet av sine foreldre å leke med meg. I voksen alder blandet hun seg i mine private fremtidsplaner, og kalte det “å ordne opp”. Jeg følte at min trassalder varte fra 4 til 33. Da hun døde følte jeg bare en stor lettelse, men var lei meg for at jeg ikke følte sorg.

  • Stigma

   Føler den. Min mor er en kontrollfrik, arvingen min kaller henne en narsissist.. Min mor MÅ ha siste ordet i alt, må kontrollere hva jeg gjør samt irettesette meg konstant. I mine psykologtimer inviterte hun seg selv (!) fram til psykologen selv spurte om jeg syntes det var greit. Da var det ikke måte på “opplæring” fra hennes side om hva jeg ikke kunne si til psykologen..
   Min bror derimot, er den som aldri kan gjøre noe galt.
   Det sies at man tiltrekkes av potensielle partnere som kan minne om sin egen mor; jeg har fått høre at jeg er en magnet på pewrsonlighetsforstyrrede kvinnfolk..

   Tviler sterkt på at jeg kommer til å fortrekke en mine når hennes tid er omme, desverre

 2. Eg kjenne meg ingjen i denne historien eg har søster som har hatt mange parntner og vil sjerme folk,og laga rykte lyver og øye legge for andre.Ho er psykopat men det ingen andre i familien min så ser det,de ser det gjere nå det er for seint ein gong.

 3. Stigma

  Rimelig spot on. Men vil også tilføye at det finnes unntak.
  Jeg har et rimelig dårlig forhold til min narsissistiske mor, og jeg har fått høre at jeg fungerer som en magnet på psykopater..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.