Artikler i pressen

Det er misforstått snillhet å alltid si ja

Per Fuggeli

I dagens kronikk i Aftenposten skriver Per Fuggeli om snillhet. Han mener snillheten er omringet av to faresoner: Medgjørligheten og godtroenheten. Vi må være snille, men med grenser mot disse tvilsomme naboene.

Merk Fuggelis kommentar at det er misforstått snillhet alltid å si ja. Å være snill betyr ikke å utslette sine egne behov og verdier. Du kan være snill med ryggrad.

Dette er ord som er gode på veien til deg med mye empati. Psykopaten har egen radar for empater og vet å utnytte mennesker som ikke evner å sette egne grenser. I et uheldig møte med en fullblods psykopat blir dine grenser bygget ned, skritt for skritt, til du ikke lenger har noen grenser.

På spørsmål om hva det vil si å være snill, svarer Fuggeli at snillhet er å hjelpe andre uten å få noe for det. Videre, skriver han i den lange kronikken, som også har linker til en rekke videoer, at snillhet er å gjøre andre glade. For å være snill, må du ha følehorn for hvordan andre har det og hva de ønsker seg. For å være snill, må du godta den andre.

Dette er egenskaper en psykopat ikke evner. Derfor er det desto viktigere å ha et bevisst forhold til seg selv og sine grenser. Vær snill, men pass på at du ikke misforstå hva snillhet er – særlig om du er så uheldig å støte på en psykopat.

 

Per Fuggeli
Faksimile Aftenposten. Foto Tom A. Kolstad

Les hele kronikken her:

Skal vi overleve må vi være snille med hverandre

 

Les også:  

Er du en magnet på psykopater?

Den indre mostanden reddet meg fra psykopatens grep.

Skal vi overleve må vi være snille med hverandre

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.