Å leve med en psykopat

Min indre motstand reddet meg

Min indre motstand reddet meg i kampen mot psykopaten

Selv psykopater kan strekke strikken for langt. I sin naivitet tror de gjerne at offeret kan tåle alt og at strikken kan strekkes i det uendelige. Slik er det sjelden. Før eller siden ryker strikken og offeret kommer seg vekk.

I denne leserhistorien forteller kvinnen at hun er overrasket over hvor mye unormal oppførsel, trusler, samvittighetskvaler og skam hun måtte tåle før hun innså galskapen.

LESERHISTORIE: Slår han deg? Eller mishandler hun deg psykisk? Psykopater kan være både menn og kvinner og skadene de påfører deg kan være vanskelig å sette ord på i begynnelsen.

Etter hvert kommer personligheten bedre frem i lyset, men fortsatt er det mange ofre som reagerer med sinne og forvirring fremfor en bevissthet om hva de faktisk utsettes for. Når psykopatens mønster etableres vil mange ofre føle at de er med på et maktspill der de skamfullt tier om overgrepene. Du vet at noe er galt, men ofte er galskapen manipulert inn i en større sammenheng.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ulogiske slutninger veves inn i gjenkjennelige og mer aksepterte tanker. Dermed blir det vanskelig å skjønne hvilken kraft manipulasjonen har. Raseri og trusler setter deg på plass i tilfeller der du markerer motstand. Slik er livet med en psykopat. Han eller hun får viljen sin, og du reduseres som menneske for hver eneste kamp du taper. Tilslutt vil selvtilliten og selvrespekten være minimal.

Hva skal til for at du slipper unna? 

Vi skulle tro at mennesker som holdes i sjakk med manipulasjon, trusler og emosjonelle utspill ikke klarer å se en eneste utgang? Kanskje er det slik? I noen relasjoner har psykopaten et kontrollerende strålgrep på deg? Enn så lenge?

Jeg mener det er viktig å dele erfaringer om liv levd sammen med en psykopat. Jeg trodde lenge at min livssituasjon var unik. Jeg skammet meg over å si til venner og familie at jeg ikke kunne delta i ulike sosiale sammenhenger. At det ikke var akseptert å være sosial uten hans tilstedeværelse. At jeg ikke lenger kledde meg slik jeg selv ønsket, men for å tilfredsstille ham. At han kunne bli stygg og vulgær om jeg ikke føyet meg etter hans ønsker og behov?

Det var ikke greit

Jeg bet det i meg og gjorde tilpasninger hele veien i håp om at han skulle være stolt av meg. Likevel, det var en motstand i meg. Jeg syntes ikke det var greit. Jeg kunne ta igjen, men det sørgelige var at jeg endte opp med å gjøre ham fornøyd. Nesten hver eneste gang.

Nå er det mange år siden, men jeg har investert mye tankekraft i å forstå de årene jeg tilbrakte sammen med en psykopat. Jeg har forstått at den lille vage følelsen av at dette ikke var greit – det var den som reddet meg. Jeg aksepterte aldri at det skulle være slik. Jeg opponerte. Mange ganger bare innvendig. Et slags stille sinne. Når han fikk det som han ville trodde han at situasjonen var under kontroll. Det var den ikke. Mitt hemmelige våpen var at det fantes en motstand inne i meg. Følelsen av at det ikke var greit. Jeg takker til og med skamfølelsen for at jeg kom meg fri. Det skal aldri være greit å føle på skam over den man lever med eller egen livssituasjon. Slik skal det ikke være.

I dag leser jeg mange av historiene her og tenker at jeg så absolutt ikke er alene.

Jeg tror at det er mange av oss som lever med vanskelige og kontrollerende mennesker. De er ikke drittsekker fra tid til annen. De tvinger deg inn i et gjennomført kontrollerende grep der de setter sine regler for hva som sømmer seg og hva som er akseptabelt.

I dag har jeg forstått at de fleste psykopater taper spillet og mister ofrene sine. Mange kommer seg unna. Mange redder seg selv ved at det finnes en indre motstand, det finnes en indre grense for hvor langt strikken kan strekkes. Når den ryker, ryker også din relasjon til psykopaten.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Når friheten ligger foran deg er det én ting du skal sørge for. Skaff deg nok kunnskap om psykopatens metoder og mønster. Ingen fortjener å gå rett i armene på en ny psykopat. Les deg opp. Snakk med en psykolog som forstår problematikken. Psykologen vil hjelpe deg å sette ord på dine opplevelser.

Vend ryggen til. Gå videre i livet!

Det kan ta noen år før arrene er borte. Kanskje blekner de bare, og blir stående som et symbol på den tøffeste livserfaringen du har?

Leser du dette og føler på mye av det samme som jeg gjorde? Vit at du har denne viktige motstanden i deg. Den blir din redningsmann. På et eller annet tidspunkt vil du tenke at nok er nok!

LES OGSÅ:

Han ber meg ringe min døde mamma 

Vår gale nabo

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (15)

 1. Dette var et veldig godt og avklarende stykke. Det eneste som dessverre ikke alltid er riktig er at psykologen kan hjelpe deg. Det er mange psykologer/terapeuter som ikke kan mye om dette.

 2. Heisann. Det du skriver er veldig interessant og minner mye om mine tanker og følelser i det forholdet jeg har vært i. Jeg er en veldig sterk og reflektert dame som ikke finner meg i å bli dupert og irettesatt for å føyes den andre. Jeg har vært i et 4 år langt forhold med en mann som tok meg med storm. Det var hele tiden en ekstrem lidenskap mellom oss og jeg er vel den personen som i hans liv aldri har vært redd for å sette grenser og fortelle han når nok er nok! Klart har det kostet mye tårer, frustrasjon, skuffelse og følelse av oppgitthet. Det som tror har reddet meg på mange måter er at jeg valgte å aldri flytte sammen med han. Jeg hadde denne indre følelsen av at det burde jeg ikke gjøre. Det er utrolig vanskelig å være i et forhold med en person som ikke har de klassiske trekkene på psykopati, men er allikevel en hverdags psykopat. Ønsker deg masse lykke til i livet ditt 🙂

  • Anonym

   Hei.
   Interessant lesning.Har ei erfaring bak meg som er så smertefull,og når jeg kom over denne teksten skjønner jeg jo at jeg muligens bare burde være glad til at det ikke er ham og meg lenger.Om han er en sånn,(jeg har ingen faglig bakgrunn til å kunne påstå det)synes jeg både og, og ikke synd på hans neste “offer”.Med meg fikk han ikke det som han ville.Lar meg ikke pille på nesen.Det har han fått med hun har bygger et liv sammen med i dag.Jeg synes synd på henne,vil advare henne.Men er så “skadeskutt” av min egen krise at jeg makter ikke.Sendte bare han ei melding og ønsket ham lykke til.Hos meg kunne han fått prinsessa og halve kongeriket slik han ønsket seg.Men i mangel på å la meg og få lov å bestemme noe som helst må han bare ta til takke med nest best.Han vet nok hva han har gitt avkall på.Men på grunn av ei grusom handling han ikke vil være MANN nok til å stå til rette for og be om unnskyldning for under fire øyne,må han bare være der han er.Det er steintøft å måtte akseptere.Det verste jeg noen sinne har opplevd.Men innser at jeg må videre med mitt liv.Har ikke så mye til overs for dagens mannfolk i samfunnet.Mye mangel på oppdragelse og respekt fra heimen .Men en ting er sikkert og visst.Jeg tror på karma etter denne erfaringa.Ingen går gjennom livet og gjør handlinger mot andre mennesker som får fatale konsekvenser uten at de må stå til rette for det på et gitt tidspunkt i livet.Vær mot andre om du vil andre skal være mot deg.

   • Stigma

    Nå har ikke psykopati noen ting med oppdragelse å gjøre. Det er en hjerneskade

 3. Anonym

  Veldig interresant og lærerikt å lese og sette seg inn i psykopati. Skjønner og mere og mere av spillet til min nabo som flyttet inn for litt over ett år siden. Der jeg og min familie ble uskyldig ofre, nabo nekter for hva hun har gjort, og dette vender til oss at hun blir beskyldt for sitt ondskap. Nå er hun i den perioden hvor hun prøver å få oss på gli igjen. Men godt at vi vet hvilke hensikter hun har og at vi er sterke. Men det er det sletts ikke alle som er. Hun har også fått tak i ett nytt offer som jeg vet om. Ganske vondt å se at det nye offeret er hos henne hver dag, som en magnet, som ikke vet hvilke farer som kan komme og vi ikke får stoppet det.

 4. Minner bare om at en “hverdagspsykopat ” har ofte alle de trekkene som kjennetegner psykopati ( jmf. Rob Hare ) Det eneste som ofte mangler er direkte lovbrudd/fysisk vold.
  Her er ingen forskjell.
  Psykopati ( hva enn vi kaller det) er noe helt annerledes enn en mann med mange vanskelige og dominerende sider.

 5. Monica

  En stor stahet kan dukke opp. At en vil vise psykopaten at han ikke klarte det.
  Ingenting plager dem mer enn f.eks en ny kjæreste. En flott leilighet/hus, bra jobb osv. Ting som kan beskrive utad at en er normal.
  Men, en må selvfølgelig ikke gape for høyt. Men lage seg mål. Da ser en lettere hva som stopper/hindrer en å nå de målene.
  Hvem/hva en må kutte ut. Hva en Bør fikse og reparere osv.

 6. Cecilie

  Helt enig i at kunnskap er den beste våpenet. Selv kaster jeg meg over alt som har med dette tema å gjøre og har hatt god hjelp av både bøker, artikler og filmer. Brikkene faller på plass etterhvert og man ser at det ikke er noe galt med en selv. Jeg har lært meg å lytte mer til den lille magefølelsen som prøver å fortelle meg at jeg er på ville veier. Feks i starten av et vennskap kan det være vanskelig å skille mellom de forskjellige følelsene. Spesielt når man er så hjernevasket som enkelte av oss er. Vi vil jo gjerne ikke være vanskelige eller fulle av mistenksomhet mot mennesker vi møter på vår vei. Vi har jo som regel fått høre hvor hårsåre og nærtagende vi er oppigjennom årene. Noe som viser seg å ikke stemme i forhold til normal oppførsel. Dersom en person veldig raskt vil bli venn med meg, så stusser jeg. Spesielt hvis de er overhyggelige og innyndende. Hvis de attpåtil sender uvanlig mange smser og ringer deg veldig ofte, så lyser alarmen hos meg nå. Dessverre feiltolket jeg dette i mange år. Jeg trodde folk likte meg. Og jeg kunne jo ikke klage på at folk kontaktet meg på en positiv måte? I flere tilfeller har det vist seg at dette er bare en måte å innynde seg på. Etterhvert kom raskt flere tegn, blant annet kritikk av utseendet, min levemåte, klesstil, låning av penger osv.- så hvis noe virker for godt til å være sant, så er det det.

 7. Det er godt vi er flere som har opplevd dette. Det er livsviktig for oss å bli trodd. Ikke bare av hjelpeapparatet men av venner og familie for det er en alvorlig psykisk belastning vi utsettes for som kan knekke selv det sterkeste menneske.

 8. Åh gud jeg lever en psykopat. Jeg har barn med han, han er umulig å leve med. Jeg lurer på om jeg kan bare stikke innom ett krisesenter med barna. Han vender alle mot meg og er så sjarmererende og hyggelig. Han er en helt annen når han er alene med meg.

 9. william koren

  Mange som arbeider i sykehusene i dag opplever en ledelseskultur som er preget av ledere med psykopatiske trekk. Helseforetaksmodellen,lojalitetsplikt overfor nærmeste overordnede, kadaverdisiplin og fryktkultur der ingen tør rapportere avvik eller brudd på pasientsikkerheten, på grunn av at dette kan få konsekvenser for vedkommendes ansettelsesforhold. Varslere opplever ikke sjelden represalier i form av utfrysning, irettesettelser i andres påhør, trakkasering under morgenmøter, karrièrebremsing eller endog at vikariater ikke forlenges så vedkommende får pr. definisjon sparken. Dette skjer altså ved flere sykehus i dag. Helseministeren er kjent med forholdene, men unnlater å gripe inn.

  • Anonym

   Du har rett. Men det samme gjelder o kommuner. Det vil smelle snart, slik ledelse får alvorlige konsekvenser på sikt. På tide med et varslerombud.

 10. Stig Riesto

  Psykologen/terapeuten sier som regel “I en konflikt(!) har en sak alltid to sider”..
  Nei! I en psykopatisk relasjon fins det bare èn side: overgriper og offer. Kan ikke psykologen se dette, er det faktisk ikke noe hjelp å hente..

 11. Anonym

  Hei,kjente meg så igjen i dette som står her.
  Nå er det vel og merke 7,5 år siden jeg kom meg bort ifra en sånn person,men jeg har ikke kommet meg helt vekk da jeg fikk barn med han.Og må stadig ha kontakt med han pga datteren vår på 7 år.Selv om jeg kom meg bort ifra han holder han enda på og true og si stygge ting til meg.Spesielt om han ikke får ting på sin måte.Skulle bare ønske jeg slapp og ha noe med han og gjøre.Jeg merker jeg er veldig på bristepunktet men jeg holder meg stadig sterk og det er pga datteren min.Men orker snart ikke dette mer.Går det an og få noen råd og tips.Har heller ikke klart og åpne meg om dette for noen da jeg virkelig føler det er så skamfullt.

 12. Anonym

  Hei. Har dessverre vært i to forhold med psykisk vold. Etter å ha komt meg ut fra disse grusomme menneskene er eg selvfølgelig lettet, men savner noen å kunne dele erfaringene med som har vært utsett for det samme og som skjønner kva dette går i. Å kunne dele tanker om det som har vært samt veien videre i livet. Å føle at en ikke står alene er viktig.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.