På arbeidsplassen

Når psykopaten tvinger deg fra jobben

Sparken fra jobben grunnet en psykopat

For noen år siden ble hun ansatt på en større arbeidsplass i Midt-Norge i en fri og selvstendig stilling. Hun trodde hun var kommet til et godt og trygt sted, da styret og de ansatte langt på vei besto av mennesker med en idealistisk innstilling. 

Og det var da også greit de første årene. Slik ble det ikke, kan du lese i denne leserhistorien.

LESERHISTORIE: Men så ble det ansatt ny leder. Styret synes de hadde gjort en god ansettelse, da den nye lederen på intervjuet hadde gjort et meget godt inntrykk, sjarmerende som han var.

Men den de hadde fått ansatt, viste seg å være en rendyrket psykopat.

Dette kom fort frem, da han etter kort tids ansettelse både hadde klart å skremme mange av de ansatte til å slutte, mens han selv ordnet seg med en mye finere stillingsbetegnelse og langt høyere lønn.

På få år sluttet halvparten av de ansatte, flere etter bare få måneder.

Er du ikke fornøyd kan du bare slutte

Det ble tatt flere initiativ fra de ansattes side på at noe burde gjøres, da flere ble syke av å gå på jobb, Men styrets holdning var bare at de som ikke var fornøyde med forholdene, kunne slutte.
Det ble avholdt en arbeidsmiljøundersøkelse, der det fremgikk at det var lederen som var hovedproblemet. I tillegg var fagorganisasjonen til de ansatte hele tiden inne i bildet – uten at det hjalp.
Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Til slutt ble Arbeidstilsynet trukket inn og de ga arbeidsstedet mange påbud om utbedring.
Før, og mens dette pågikk, drev lederen med på å kvitte seg med alle han ikke likte.
Dette gjaldt både ansatte og samarbeidspartnere.
Først ble de “uønskede” tilbudt penger for å slutte, og hvis de sa nei, kom oppsigelsen. Selv ble jeg utsatt for isolering, utfrysning, ryktespredning og løgnaktige beskyldninger.
Forbundslederen turte ikke gripe inn av redsel for selv å få problemer. Til slutt ba jeg om å få et møte for å få ryddet opp i forholdene, men i stedet for møte, fikk jeg tilbud om sluttpakke. Da jeg takket nei til denne, ble jeg oppsagt på grunn av «samarbeidsproblemer».

Drøftelsesmøte

Jeg ble innkalt til et drøftelsesmøte, der jeg klarte å imøtegå alle beskyldningene.
Til tross for at jeg ikke hadde gjort noe galt, jeg hadde tvert imot gjort en god jobb og samarbeidet bra med alle, ble jeg oppsagt.
Da bestemte jeg meg for å gå til sak. Men før jeg kom så langt, fikk jeg et tilbud om en ganske solid sluttpakke som jeg til slutt takket ja til. Dette var jo absolutt ikke et sted jeg ønsket å være – uansett.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det som i dag forundrer meg, er at styret overhodet ikke var interessert i å la meg komme til orde, og at de i stedet valgte å tro på denne lederen som alle hadde problemer med.

Jeg føler sterk bitterhet mot styret som valgte å tro på min overgriper uten å snakke med meg.
Etter lang tids ansettelse sluttet jeg med sorg i mitt hjerte, meget desillusjonert og skuffet.
Jeg kunne være veldig interessert i å få på lesernes synspunkter på dette fenomenet.
—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Dette var som å lese min egen historie. ALT som du skildrer her, har skjedd med meg også, bortsett fra tilbud om sluttpakke og en advarsel istedenfor to: Trakassering, utfrysing, fryktkultur, forskjellsbehandling og glorifisering av sin egen person fra lederens side, manipulering, et hav av løgn, rykter og beskyldninger, kolleger som slutter, møter med øverste ledere som velger å beskytte psykopaten, ekstra arbeidsoppgaver, bli beskyldt for å være vanskelig å samarbeide selv om jeg gjorde en god jobb og stilte opp utallige ganger når arbeidsgiveren trengte det, osv. Jeg ble kalt inn på møte etter møte der ingen hørte på meg. Altså alt. Dessuten er jeg ikke norsk, så du kan tro at de ikke sparte på arsenalet. Psykologisk krigføring, sa tillitsvalgte … og gjorde ingenting. Jeg ble sviktet på alle trinn og ble behandlet så nedverdigende at jeg etter all sannsynlighet har endt opp med posttraumatisk stresslidelse. Jeg ble ydmyket og ledd av på møter.
  Og ja, jeg sitter igjen med en blanding av sjokk, sorg, fornektelse, skuffelse og skam. Har lest mye om tema nå og skulle ønske at det jeg vet om psykopaten nå, visste jeg før jeg gikk rett inn i fella.
  Etter hvert kom selvmordstanker. Da en ny møteinnkalling kom i posten, kjente jeg på kroppen at grensen var nådd. Jeg var redd jeg ikke ville overleve det. Da sa jeg bare opp.

  Det som har vært vanskeligst, er å godta at flere år av livet mitt er ødelagt. De klarte å ødelegge noe grunnleggende i meg. Er så skadet at jeg har mistet troen på å bli bedre, ikke snakk om å bli helt bra igjen. Personligheten er liksom borte. Føler at den mangler noen biter.
  Det som har vært bra oppi alt dette marerittet, er vennskapet og lojaliteten. Jeg har noen få tidligere kolleger som fortsatt er der for meg. De vet hva som egentlig har skjedd, og har støttet meg hele tiden.

 2. Anonym

  Det som er så viktig i slike situasjoner, er å komme seg bort fra arbeidsstedet raskt. For jo lengre man blir værende i en slik situasjon, jo mer ødelagt blir man. Og etterhvert vil dette både gå ut over arbeidskapasiteten og helsa.
  Mange blir dessverre værende i slike mobbesituasjoner altfor lenge, fordi de hele tiden håper på at situasjonen skal bedre seg. Og fordi de tror at de ikke vil kunne få en annen jobb. Dermed hardner konflikten til, noe som reduserer muligheten for å få en brukbar attest og en god referanse. Kolleger og andre ledere er ofte redde for å blande seg inn, da de frykter at de da blir nestemann på lista. Man blir i realiteten stående ganske alene.

  Men: Hvorfor ikke bare slutte? Finne seg en hyggeligere arbeidsplass… Et sted lederne oppfører seg voksent og anstendig og der man får positive tilbakemeldinger på arbeidsinnsatsen. Husk at psykopater aldri forandrer seg!
  Mitt råd er: Slutt med en gang du skjønner at du er utpekt som offer. Da beholder du i alle fall selvrespekten og selvtilliten, noe som øker mulighetene for å gjøre det bra i et jobbintervju.

  Dessverre var jeg selv kommet i en alderder det generelt er vanskelig å få jobb, jeg var nærmere 60. Derfor måtte jeg bare gjøre det beste ut av situasjone. Men jeg tok kontakt med advokat straks jeg fikk en oppsigelse, og truet med rettsak. Det er jo, som de fleste vet, veldig vanskelig å si opp arbeidstakere her i Norge, og få ledere ønsker egentlig rettsaker. Dermed kunne jeg fremforhandle en ganske solid sluttpakke som gjorde det mulig å leve et ganske romslig liv, økonomisk sett.
  Så blir du usaklig oppsagt, ikke la deg avspise med småpenger, men krev en skikkelig sluttpakke! Eller gå til rettsak og få arbeidsgiveren satt skikkelig på plass! Dermed skremmer du også andre arbeidsgivere for å opptre å opptre arrogant.

 3. Sigrid

  Dette er veldig gjenkjennbart, bare at “min narssisist” var en kollega på samme nivå og ikke en overordnet. Jeg valgte et mye trakassering å slutte og finne en annen jobb, da det ikke var mulig å få hjelp, støtte eller forståelse fra ledelsen. Jeg vurderer at det var feighet og naivitet som styrte ledelsen. Jeg har nå en god jobb som jeg trives svært godt i. Det er likevel vanskelig å ikke kjenne på en sterk bitterhet til både min tidligere kollega som oppfører seg så sjofelt og ondskapsfullt, samt en så lite handlekraftig ledelse. Jeg håper at bitterheten skal avta med tiden og at jeg skal kunne legge det bak meg og bli ferdig med det, selv om det åpenbart tar lang tid.

 4. «Anonym»

  Det er med stor interesse jeg har lest denne historien med kommentarer til. Jeg kjenner igjen mye av den behandlingen av ansatte som beskrives , fra behandlingen jeg selv ble utsatt for på min egen arbeidsplass forrige skoleår,. Unntaket er trussel om oppsigelse og økonomisk sluttpakke. Behandlingen var imidlertid til tider så dårlig at jeg i perioder ble sykemeldt .Først i en høy stillingsprosent og så i 100%. Etterhvert fikk jeg imidlertid god hjelp og støtte av en nær og høyt profilert venn som ble med meg i møter med ledelsen. Etter det endret mye av den oppførselen jeg var blitt utsatt for til det bedre. Så mye endret seg at jeg har valgt å bli. Blant annet har noen krav jeg selv har stilt blitt I hvert fall delvis ivaretatt. Jeg har også byttet kontor og tatt imot tilbud om opplæring som effektiviserer arbeidsutførelsen min.Det nye skoleåret har også startet bra. Jeg er imidlertid fortsatt delvis sykemeldt og på vakt mot nye innspill .

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.