NarsissistenSosiopat

Når narsissisten forteller sannheten

Psykopat er ikke rasjonell

Har man vært borti en narsissist, så vil man forstå at det går ikke an å forklare det bedre enn det blir gjort i denne videoen. Tilnærmet perfekt. 6 min 29 sek spilletid. Må sees, sier Ole-John Saga, som har oversatt dialogen.

Den forteller hva en narsissist ville sagt hvis han/hun fortalte sannheten om sin livssyklus. Rollene kunne like så godt ha vært byttet om, det kunne ha vært en mannlig narsissist som sa de samme ordene. I denne videoen er det en kvinnelig narsissist som forteller den nakne sannheten.

 

If a Narcissist told you the truth

 

Kvinne:

Det kan være svært smertefullt for en mann å miste meg, men fordi jeg ikke bryr meg om meg selv, så bryr jeg meg heller ikke om deg. Og selv om du bryr deg om meg så bryr ikke jeg meg om meg. Så hvorfor bryr du deg om meg ? Du må ha en dobbelt agenda for virkelig å kunne like meg, men jeg vil nå kutte all kontakt med deg, svartmale og spre sladder om deg, uten å høre hva det er du har å si. Det er min måte å straffe deg på.

Mann:

Giften narsissistene spyr ut når de slår opp med deg kan virkelig skade din selvtillit da de bevisst går inn for å såre deg så mye som mulig. For i narsissistens hode så er det du som er skyld i bruddet fordi du hun mener at du har stoppet hennes narsissistiske forsyning som hun fikk av deg.

Kvinne:

Jeg er sint for at du forsto at jeg ikke var den kvinnen du hadde håpet på at jeg skulle være. Jeg er sint for at du klarte å se gjennom masken jeg tok på meg for å trigge din  oppmerksomhet, slik at du skulle bry deg om meg og skjemme meg bort.

Mann:

Smerten du kjenner når kvinnen du hadde dype følelser for erstatter deg med en annen uten å bry seg om deg og dine følelser overhodet, kan mildt sagt bli overveldende, Og det er sannsynligvis den verste smerten en kvinne med personlighetsforstyrrelse kan påføre en mann, når hun erstatter han, ignorer han og kaster ham fra seg som om skulle vært søppel.

Kvinne:

Du har sett gjennom planen min, og nå skal jeg straffe deg fordi du har sett at jeg er en svindler. Jeg vil nå svartmale deg på alle mulige måter, ignorere deg, jeg vil forsøke så godt jeg kan å få alle dine venner til å mislike deg. Hvordan våger du å kutte ut energiforsyningen du ga meg ? Jeg skal jammen i meg vise deg. Hallo, er det politiet ? Jeg vil gjerne anmelde en voldtekt.

Mann:

Forvirringen du føler når alt dette skjer er grusom. Hvorfor brente hun alle broer på den måten hun gjorde ? Hvorfor løy hun og kastet bort all din og hennes tid ?

Kvinne:

Jeg bryr meg ikke om meg selv og tenkte ikke gjennom hva det var jeg egentlig ville med dette forholdet. Jeg var alt for opptatt med å suge deg tom for alle følelser, omsorg  og oppmerksomhet. For etter at bryllupsfasen er over så liker jeg deg ikke lenger. Jeg vet ikke hvordan jeg skal elske noen, jeg har ikke en gang noen personlighet.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg er en kameleon som går gjennom livet ved å late som om jeg er noen jeg ikke er. I min jakt på oppmerksomhet, beundring og drama, vil jeg få livet ditt til å føles som en såpeopera, for jeg trenger dine følelser for å stoppe stemmene inne i hodet mitt. Jeg trenger deg slik at du kan regulere min selvtillit. Du må forsyne mine behov, jeg er en vampyr.

Mann:

Narsissistens offer sin venting og håp på at narsissisten skal gå tilbake å være slik hun var i bryllupsfasen er det sterkeste manipulasjonsverktøyet narsissisten bruker. De får det hele tiden til å virke som om de går gjennom en personlig krise, og får deg til å tro at bare de blir ferdig med denne krisen så vil de gå tilbake å bli slik de var da du først traff dem.

Kvinne:

Ja jeg bruker håpet ditt mot deg. Du forstår ikke taktikken jeg bruker mot deg, det vil ta ca ni måneder til ett år før du forstår hvor ond jeg er, før du begynne å forstå at noe er virkelig galt med meg. Min mentale tilstand kjenner ingen grenser, for jeg har ingen grenser. Du forstår, jeg går gjennom livet mitt hvor jeg har konstruert et falskt selv av hvem jeg har lyst til å være for å beskytte den virkelige meg som er låst ned og gjemt bort dypt inne i meg. Men den falske meg har ingen sjel, og dette falske selvet klarer ikke å skille mellom rett og galt, det bryr seg rett og slett ikke. Jobben dens er å beskytte meg fra å komme i kontakt med den virkelige meg.

Mann:

Smerten du går gjennom etter å ha forstått at du ikke lenger kan beskytte denne kvinnen, og at du må la henne gå er forferdelig. Hvorfor dette er så hardt for en som er offer for en med med personlighetsforstyrrelse er fordi en narsissist innleder forholdet med å idealisere deg, hun får deg til å føle deg som en ridder i blank rustning som redder henne. Du er alt for henne, hun kan ikke eksistere uten deg, så du blir overbevist om at dette er et forhold som kommer til å vare. Du føler en sterk samhørighet med henne og du bygger opp et sterkt tillitsforhold til henne og er alltid der når hun trenger deg. Men snart legger du merke til at narsissisten er uberegnelig, at du ikke kan stole på henne og at hun er en ganske så ussel person.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Kvinne:

Jeg vil kaste meg over deg, jeg vil ha sex med deg dagen lang , jeg vil holde deg våken og få deg hekta på meg. Hvis jeg kan slite deg ut, så kan jeg også kontrollere sinnet ditt, eie deg og gjøre deg til min marionette. Det eneste jeg vil, er å eie deg bitch, jeg vil at du skal være min eiendom og slave, du skal være min min min min min min min min. Jeg vil aldri la deg gå. Kom hit! Jeg trenger din energi! Hvor er sugerøret mitt?

Mann:

Men hvordan skal dette få meg til å heale ? Vel, la meg fortelle hva noe om narsissisten gjennom henne.

Kvinne:

Du gjorde meg mer lykkelig enn jeg kan fortelle, for jeg kan ikke tillate meg å vise svakhet. Jeg er gal og trenger hjelp, men jeg kan ikke innrømme det, for det er å vise svakhet. Jeg brydde meg om deg på mine egen syke måte, er ikke det bra nok ? Jeg har ingen kjærlighet, hverken for meg selv eller noen  andre. Alt i livet mitt forfalsker jeg. Håper ikke du er sint på meg, selv om jeg nå må bruke resten av livet mitt til å late som om jeg er sint på deg og hate deg, selv om det er jeg som er problemet. Det eneste gale du gjorde var å ikke gi slipp på meg i tide og at du trodde på mine løgner og stolte på meg for lenge.

Og selv om jeg ikke kan si unnskyld, da det er et svakhetstegn, så har jeg i mitt hjerte grått elver av tårer. Dypt inne i meg så vet jeg at jeg mistet det beste som har skjedd i mitt liv og ødelagt alt for meg selv, enda du gav meg tonnevis av sjanser som jeg bare slang tilbake i ansiktet ditt. Jeg forsto ikke hvordan du kunne elske meg, for jeg klarer jo ikke å elske meg selv. Og hvis du vil ta meg tilbake så vil jeg gjenta alt det onde på nytt, pine deg mens du gråter innvendig, for jeg er virkelig en uhelbredelig sinnssyk person, og jeg legger skylden på deg for det.

Oversatt av Ole-Johnn Saga som har sin egen blogg som du finner her.

Har du levd med en narsissist i et parforhold, vil det også være en god idé å finne ut av hva som gjorde at narsissisten fant deg tiltrekkende. For det handler også om deg. Av en eller annen grunn kunne narsissisten se at du var et godt parti, en som kunne brukes.

Sjekklisten

 1. Har du problemer med å stå for dine egne meninger?

 2. Er du konfliktsky?

 3. Er du så snill og omsorgsfull at det grenser til selvoppofrelse?

 4. Har du vanskelig for å si fra?

 5. Vanskelig for å stå for dine rettigheter?

 6. Er du stille og kanskje litt introvert?

 7. Eller er du veldig oppmerksom på alt som er galt i vår verden, så narsissisten har en å beklage seg sammen med?

 8. Har du en partner i negativ tankegang?

 9. Har du problemer med autoriteter og klager over de som synes å ha for mye penger eller makt?

 10. Fant narsissisten en mulighet for å fyre opp under disse tankene og snike seg inn på deg som en likemann?

Det er ikke galt å være oppmerksom på dårlige ting som skjer her i verden, heller ikke galt å være kritisk til autoriteter når de viser dårlige lederegenskaper. Men om du viser tegn på at du føler deg undertrykt og tegn på at du føler deg svak i forhold til autoriteter og/eller andre, så er du et interessant bytte for narsissisten.

Du er en som kan kontrolleres. Det er vanskelig å avsløre en narsissist før det er for sent.

En leser skrev i Brev fra narsissisten at hun fortsatt er som en magnet for narsissister, men hun har lært å skyve dem vekk før de kommer for langt innpå henne. Hun tar aldri det de sier til henne personlig.

Det interesserer meg ikke om de synes jeg er en dust, om de mener jeg er et dårlig menneske og om de bruker det ene eller det andre mot meg. Jeg er likeglad med hva de synes og mener. Jeg tar avstand til mennesker så fort de viser tegn på at de har så dårlig selvtillit at de vil spise av min energi, eller forsøker å få meg til å føle meg mindre verdt enn jeg er. De får bare ikke være en del av livet mitt. Jeg har ingenting å gi dem, og jeg må verne om meg selv. Det må du også.

Forsøk å omgi deg med mennesker som er positive og livsglade, mennesker som lykkes i å få til det de vil. Det finnes et ordtak som sier “Dersom du er den klokeste i rommet, er du på feil sted”. Finn venner som ikke er preget av konkurransementalitet og som bærer en ekte indre selvtillit. Venner som gir deg rom og som ikke klamrer seg fast i deg. Venner som er glade for det de har og allikevel søker mer. Finn noe å bruke dine tanker og din tid på som gir deg glede og livslyst. Ta ansvar for deg selv og følelsene dine, og la andre ta ansvar for seg selv og sine følelser.

Jeg håper dette har gitt deg et innblikk i narsissistens verden, og at det kan hjelpe deg videre dersom du blir kontrollert av en. Du er ikke født til denne verden for å leve for andre, og andre er ikke født til denne verden for å leve for deg. Det er helt fantastisk å elske livet, og du fortjener alt det beste livet har å gi deg!

LES OGSÅ:

Brev fra narsissisten 

Når narsissisten bruker sex for å lokke deg i fella

Narsissisten viser aldri takknemlighet eller anger

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tror du? Er hun en reflektert narsissist eller hadde hun trekk som vi alle kan kjenne igjen og nå har utviklet seg med erfaring? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Jeg har nettopp gått fra en jeg anser som alt som står beskrevet over. Han kunne sette seg ned å styrte gråte og beklage alt og lovet å bære meg på gull fat. At han skulle bli den mannen jeg traff i begynnelsen. Aldri mer være fysisk mot meg. Han var snill i noen dager. Akkurat som om han kunne se når jeg ble glad og rolig igjen. Så var det nytt drama som kom. Og de samme lovnadene kom igjen og igjen. Da jeg endelig fant ut at dette må jeg vekk fra . Oppsøker han meg på jobben. Ringer meg ned. Sender sms. Fra mor og kusine som tlf. Pga. Jeg har blokert han
  Ble jeg redd og gikk til politiet og fikk besøksforbud og voldsalarm. Det verste med det hele er at tankene mine fremdeles er som er tornado rundt savn og hat. Hvordan er dette mulig? Hilsen fortvilet jente.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.