Å leve med en psykopat

En helsesøster, en psykopat og svette håndflater

I denne leserhistorien forteller hun om ei helsesøster som spredde skrekk i bygda hun vokste opp. De som var elever i barneskolen ble svett i håndflatene og pulsen økte når ryktet gikk om at hun var kommet til skolen. Kontoret hennes lå ved siden av gymsalen. Man pilte forbi ukentlig, og var alltid lettet når det ikke var aktivitet der inne. Men nå, altså: She is back!

LESERHISTORIE: Det betydde truende sprøytespisser, redsel, prikking i fingertuppene og bekymring for det aller verste: Å kunne besvime foran klassekameratene.

Det virket alltid som om hun kom uanmeldt. Jeg tipper foreldrene våre, og lærerne, selvfølgelig, visste at hun skulle komme. Men for oss elevene opplevdes det som lyn fra klar himmel, hun kom alt for brått, man kjente seg overrumplet, fikk ikke tid til å stålsette seg eller opparbeide mot. Det var tid for vaksine, tid for å kjenne seg svak.

Utenomjordisk

Det virket på meg som om helsesøster aldri oppnådde å få en naturlig relasjon til oss ungene, hun snakket med en stemme fra en annen verden, den var så særegen. Hun snakket ikke vår dialekt, selvfølgelig. Hun var ikke en av oss, hun var sørfra. I tillegg luktet hun stramt av medisiner. Alt ved henne virket fremmed og utenomjordisk.

Plutselig befant hun seg på kontoret sitt på skolen, og like plutselig var hun søkk borte. Man ante aldri når hun kom neste gang, hvis ikke man hadde eldre søsken som kunne fortelle skrekkhistorier om hva som ventet på høyere klassetrinn.

Pappa syntes også det var noe underlig med henne. Han lo av henne og kalte henne Ånden som går.  Det var et navn på Fantomet som var populær på den tida. Pappa var militær, han var ikke redd for noe. Han lo så snart han hørte om henne, eller så henne gå langs veien på vei for å gi neste injeksjon.

I livet sammen med psykopaten var det flere assosiasjoner til opplevelsene med helsesøster. Det var sjelden mulig å forutsi hans ankomst etter en arbeidsdag, han annonserte heller ikke sitt eget nærvær med å rope hallo! når han kom inn dørene. Det var uvisst om han i det hele tatt hadde ankommet. Plutselig dukket han opp som troll i eske, jeg merket at noen observerte meg, han var en kikker.- Hvorfor kikket han inn i livet mitt? Vi var gift, vi var ett, – eller? Hvor mange ganger hadde jeg ikke lagt hode mitt i fanget hans og fortalte om mine innerste tanker? Men han var jo ikke interessert de første 20 årene av livene våre.

Han luktet bruddet før det kom

Da jeg hadde tatt valget mitt i det innerste rommet i sjelen min, så var det som om han senset det. Jeg skulle ha han UT av livet mitt, men det måtte han ikke vite! Jeg måtte samle krefter til å løsrive meg først.  Han syntes å kunne lukte det. Han begynte å lytte ved dørene og kikke i nøkkelhullene og bla i mobilen min. Han spionerte på meg, privat og offentlig. Han ble tatt på fersk gjerning, det var komisk.

Jeg visste nå at han var en psykopat, og lettelsen over å komme ut av tåkaheimen gjorde at jeg kunne le av ham, jeg kjente på et overtak. Jeg var hode og ikke hale.

Når han dro avgårde om morgenen, så sa han ikke si: ha det folkens, nå drar jeg! Nei, jeg visste ikke om han var dratt, eller om han fremdeles var hjemme, jeg kunne høre lyder i huset. Ble usikker. Det var diffust.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Uheldigvis manglet det nøkler til nesten alle rom i huset vi bodde i. Eneste stedet å få privatliv og kjenne seg beskyttet, var på badet. Jeg kviet meg for å stå med ryggen til ei dør og skifte, for plutselig merket jeg at noen kikket på meg. Jeg ble ikke sett på som menneske, ble ikke beundret eller elsket av en jeg elsket, men kikket på av en fremmed. Han var jo en fremmed, kunne ikke bli noe annet. Han var fra en annen planet, laget av et annet materiale. Et utenomjordisk DNA.

Etter at vi var separert kunne han plutselig dukke opp på trappa utenfor huset. Eller sitte utenfor i bilen og kikke mot huset. Jeg hadde enda ikke skiftet lås, så innimellom låste han seg inn og skapte engstelse, Han påstod han skulle hente noe i kjelleren. Da jeg fikk en låsesmed til å komme og skiftet lås, kjente jeg sympatien fra låsesmeden bølge imot meg. Kjente varmen fra et fremmed menneske som likevel ikke var en fremmed. Låsesmeden og jeg var laget av det samme materialet, vi var begge mennesker.

Da psykopaten stod på trappa og prøvde å låse seg inn med de gamle nøklene, stod jeg på innsiden og lo. Nøt synet av en hjelpeløs psykopat.

   -Jasså, så du har skiftet lås, sa han, da jeg åpnet døra og lurte på hva han ville.
   – Nei, sa jeg, det er nøklene dine og deg det er noe i veien med. Du må prøve hardere!

Jeg sa det med full overbevisning. Han trodde på det jeg sa. Jeg så usikkerheten hans. Det kjentes godt.

Helsesøster i bygda vår var gitt retten til å stikke oss, fylle kroppene våre med serum. Det var jo til vårt beste, det hadde staten bestemt. Å protestere var en helt utenkelig sak.

Dødelig virus

Psykopaten injiserte dødelig virus i livet mitt, innholdet var forakt, hensynsløshet, kulde. Små stikk hver dag med destruerende serum.  Jeg utviklet en gradvis immunitet mot egne tanker om min verdi. De ble erstattet av tankene og holdningene hans som devaluerte meg. Jeg ble enig med ham, tenkte smått om meg selv, og stort om ham. Han var kommet under huden. Jeg var invadert.

Helsesøster er forlengst død og begravet. Hun var kanskje en helt annen person i sitt privatliv, men slik jeg opplevde henne, med sitt plutselige tilstedevær, sine små stikk gjennom mange år, la hun igjen spor etter seg i kroppen min. I sjelen min ble det liggende minner om å bli kontrollert, om å være liten og redd, om å være menneske.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

 

 

LES OGSÅ:

Psykopat i fri dressur: fest sikkerhetsbeltet!

Psykopater kan slå følelser av og på

Hjelp til selvhjep – 10 skritt for å komme videre

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.