Psykopaten

Når to psykopater møtes

To psykopater sammen fungerer ikke sosiopater og narsissister

Psykopater er veldig gode til å bedømme hvordan andre menneske er. Når de møter noen for første gang vil de med en gang se om vedkommende er et lett offer eller ikke- De føler intuitivt hvor lett de kan utnytte vedkommende og hvor mye energi de vil måtte bruke for å klare å tvinne det potensielle offeret rundt lillefingeren. De kan lukte usikkerhet og desperasjon på en mils avstand.                                           

Studier har visst at de er dyktigere enn de av oss som ikke er psykopater til å bedømme menneskelige emosjoner, selv om psykopatene selv bare kan etterligne emosjoner og ikke føle dem. Mange av dem er også dyktigere til å fremføre følelser enn oss ikke-psykopater og de kan også skru følelsene av og på når de vil.

Man kan sammenligne dem med dyktig skuespillere, men det betyr selvfølgelig ikke at alle skuespillere er psykopater, men at psykopater stort sett er dyktige skuespillere.

Psykopater kan også gjenkjenne en psykopat mye raskere enn oss ikke-psykopater da de vet nøyaktig hva de skal se etter. Et  samspill mellom to psykopater vil være ubehagelig for dem begge, da ingen av dem vil kunne gi hverandre det den andre trenger. De vil heller ikke kunne lese hverandre på samme måte som de gjør med et menneske som ikke er psykopat.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det vil bli for dem som å se i et speil, og vanskeligere for dem å oppretteholde masken som skjuler hva de egentlig er, men det vil også bli vanskeligere for dem å forutse hva den andre kommer til å gjøre. 

Psykopater liker ikke andre psykopater

Psykopater liker som regel ikke å være i selskap med andre psykopater. De kan bare være en nummer 1. For en psykopat er andre mennesker kun der for å at de skal kunne dra nytte av dem. Og andre psykopater, som jo også er ute etter det samme, vil da bli en konkurrent. En slik situasjon kan skape en uutholdelig situasjon, særlig på en arbeidplass og for de ansatte der.

I en familie kan det av og til forekomme at en psykopatisk forelder har et psykopatisk barn. De to vil som regel ikke komme overens. Forelderen vil enten overse barnet fullstendig eller så vil moren/faren være veldig dominerende overfor barnet, noe som vil føre til at barnet vil hate moren/faren sterkt.

Hat mot hverandre er den vanligste følelsen 

Men en sjelden gang hender det at to psykopater forelsker seg i hverandre. Det som egentlig skjer er at de blir betatt av hverandre. En alfhahann møter en alfahunn. Det er sannsynligvis slik de ser det. Endelig noen som matcher opp til dem, endelig noen som forstår dem. En de kan kaste masken for å vise sitt egentlige jeg.

Hvordan vil et slikt forhold mellom to psykopater utvikle seg ?

Det vil selvfølgelig ikke kunne fungere over tid, fordi en psykopat vet ingen ting om kjærlighet. De vil være utro mot hverandre, gjøre hverandre sjalu, utøve vold mot hverandre, de vil lyve, og deres dårlige og usunne forhold vil gjøre at alle andre lurer på hvordan de i det store og det hele klarer å holde sammen.

Det som sannsynligvis holder dem sammen er den konstante spenningen og utfordringen de utgjør overfor hverandre. Disse utfordringene hindrer dem i å kjede seg.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I mer uheldige situasjoner, kan de bli et farlig par som søker alle slags grusom spenning. Det har vært virkelige saker der slike par har drept og voldtatt sammen. Noen ganger har deres ofre for deres syke lyster vært deres egne barn.

Til slutt så ender alle slike forhold i hat og hevn. To psykopater kan aldri bare være venner. De vil ta igjen, de vil alltid hevne seg.

Heldigvis for oss alle, så er det mest sannsynlig at psykopater vil ta knekken på hverandre i stedet for å gå sammen om å nå et egoistisk mål.

Ole-John Saga har sin egen blogg som du finner her. Denne artikkelen er oversatt fra artikkelen When Two Psychopats Meet.

—–

LES OGSÅ:

Psykopatens taktikk i rettssalen

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Hvordan du kan vinne en rettssak mot en psykopat

En psykopat lyver om absolutt alt

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Er mannen “bare” gal? Eller er det noe annet?Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. anonym.

  Jeg har vart utsatt for en psykopatisk sjef og jeg opplever virkeligen at mange på arbeidsplassen og i ledelsen ikke forstår eller har kunnskap. For meg har det varit et helvete. Et rent helvete. Dette er noe som koster samfunnet masser av penger og mennisker som blir utsatte fåren for livet.

 2. Anonym

  Psykopater kan samarbeide for å få makt. De kan bruke og ødelegge mange underveis mens de bygger opp sosial og økonomisk makt. De færreste mennesker ser hvem som står bak de meget vellykkede prosjektene. De som ser det, blir brakt til taushet.
  Hva som skjer når den ene psykopaten blir svakere, det vet jeg ikke, men den får i hvert fall ingen beskyttelse av samarbeidspartneren.

  • Anonym

   Aboslutt, denne er virkelig understøttet. Som om å lese om alt jeg ser, og har sett i flere år nå. Det er så utbredt. Så får de skjult seg…for de er jo sosiale. Men de er kun sosiale med hverandre, og der er det oftest kun psykopatien som råder.

 3. Anonym

  Hvordan to psykopater samarbeider over tid, vet jeg ikke. Det må jo være en hard rivalisering om hvem som skal ha mest makt. Jeg forstår heller ikke hvordan de klarer å planlegge et system av makt, et system som det i psraksis nesten er umulig å komme ut av. Hvordan klarer de å vite at nå har jeg makten, nå sitter han/hun der i mitt nett og kommer aldri ut igjen. Psykopaten slipper litt av makten når han/hun går ut i verden for å prøve å overleve. Psykopaten slipper han/hun ikke lenger enn at lenkene kan strammes til så fort den ser at han/hun har fått kontakter som den også kan utnytte og dominere. På denne måten bygger jeg opp mitt diktatur. Hvordan klarer psykopaten å få samfunnet til å tro at den er en god forelder, når den bruker sine barn i et kjempestort maktspill der de får en viss frihet, hvis de øker maktområdet, hvis ikke så blir de tyrranisert psyisk til hele deres ego er utslettet og de kan brukes til hva som helst.

 4. anonym-x

  En psykopat ser raskt at det er en annen psykopat som den kan samarbeide med. To psykopater kan drive det meget langt. I en slik familie blir alle andre bruksgjenstander. De har ingen fluktmulighet. Jeg regner med at de to psykopatene vurderer den andre som medspiller så lenge de kan drive maktsystemet (diktturet) til enda mer makt. Antagelig gjelder det da om at hovedpsykopaten alltid mater den andre med muligheter til makt.
  Jeg vet hva jeg snakker om. Min mor startet et slikt system. Det fungerer nå i tredje generasjon. Jeg har skrevet ned min historie og leverer det ofte til politikere. Det er også en trygghet for meg at flere vet. Det blir da mye vanskeligere å angripe meg.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.